پاسخ به چند سوال کوچک
پاسخ به چند سوال کوچک
سلام
ممنون از راهنمائیهای قبلیتون
1- هزینه واقعی فعالیت را از چه طوری بدست میاریم؟ اگر منبع ما ماهیانه حقوق می گیره که نمیشه هزینه دقیق یک فعالیت را بدست آورد . ولی اگر منبع ما ساعتی کار کنه می تونیم هزینه دقیق را بدست آوریم .
بهترین ر اه برای بدست آوردن هزینه واقعی که در actual cost وارد کنیم چیست ؟
2- در عملیات ساختمانی از چه معیاری برای وزن دهی استفاده می کنیم . ؟
3- ستون schedule %complete برنامه را بر اساس duration و بصورت خطی برنامه ریزی می کنه ولی اگر برنامه بصورت bell باشه و براساس هزینه آیا درسته که پیشرفت برنامه ایمون رو از این ستون بدست بیاریم ؟ یا اینکه ستون bcws بر bacتقسیم کنیم درسته ؟
4- چه کار کنیم تا وقتی برنامه ای را با ستونهای مورد نظر اکسپورت می کنیم در کامپیوتر دیگر هم با همان ستونها مشاهده کنیم . ؟
متشکرم
با سلام و احترام و تشکر از لطفتون،
شما مشخص نکردید که در چه زمینه ای کار کنترل پروژه انجام می دهید، مهندسی یا اجرا. ولی با توجه به اشاره ای که به حقوق کرده اید می توان حدس زد که جنبه مهندسی کار پر رنگ است. هر چند پاسخ دادن به همه سوالات بسیار مشکل است ولی سعی می کنم در حد توان و به ترتیب به آنها بپردازم:
1) هزینه واقعی فعالیت در کار مهندسی بر حسب نفر ساعت صرف شده برای تهیه مدرک بعلاوه سهم هر مدرک از هزینه های بالاسری بدست می آید. در اجرا منابع هر کار شامل مصالح، تجهیزات و نیروی انسانی است که باید بالاسری کارگاه و دفتر مرکزی را هم به آن اضافه کرد. پیچیده ترین قسمت کار تعیین سهم هر پروژه و هر بخش از پروژه از بالاسری ها است که رویه یکسانی برای آن وجود ندارد. من برای این منظور از فرآیند ساده شده ای استفاده می کنم که معیار اصلی آن ارزش ریالی و زمانی هر کار است. هزینه منابع چه به صورت ساعتی یا به صورت ماهیانه قابل برآورد است ولیکن مهم آن است که تایم شیت به گونه ای تعریف شود که زمان تخصیص یافته به هر کار در طول ماه مشخص باشد. تایم شیت خود پریماورا (در نسخه P6 v6.2 و قبل از آن) نیز دقیقاً به همین صورت کار می کرد که در نسخه های جدید با نام Progress Reporter است که من با آن کار نکرده ام. در کل Cost Control یا همان کنترل هزینه از موارد بسیار پیچیده مدیریت پروژه است که گاه منجر به درگیریهای شدید در پروژه نیز می گردد. به عبارت دیگر زیاد دور و بر آن نگردید.
2) با توجه به اینکه معمولاً صورت وضعیتها بر حسب وزنهای مالی ضمیمه قرارداد (CBS) مورد رسیدگی قرار می گیرد، من ترجیح می دهم همیشه از وزنهای مالی استفاده کنم هر چند در عملیات اجرایی مشابه (مانند راهسازی، لایروبی و ...) و یا در پروژه هایی که خرید تجهیزات گران قیمت جزو کار است، وزنهای فیزیکی یا ترکیبی نیز نتایج مناسبی خواهند داشت.
3) تا آنجا که من اطلاع دارم وزن پیش فرض در پریماورا وزن مالی است و نحوه تعریف منابع (خطی یا غیر خطی) اگر چه در درصد پیشرفت برنامه ای خود فعالیت تأثیر ندارد و معیار زمان است ولی در ترسیم S-Curve و محاسبه درصد پیشرفت برنامه ای سطوح بالاتر نحوه توزیع منابع در طول مدت فعالیت در نظر گرفته می شود. من این موضوع را با توزیع مثلثی به صورت کامل کنترل کردم. چنانچه می خواهید برای هر فعالیت نیز درصد پیشرفت درست را بدست آورید همانطور که اشاره کردید می توانید از تقسیم Planned Value Cost بر Budget At Completion استفاده کنید.
4) برای دیدن برنامه با قالب مشابه در سایر کامپیوترها باید حتماً Layout را هم اکسپورت کنید. البته بازهم گاهی اوقات ستونها یا دسته بندی هایی که در آنها از Activity Codes یا User Defined Fields استفاده شده بهم می ریزند و شاید این بهم ریختگی به *****های تعریف شده هم سرایت کند.
امیدوارم مطالب فوق بتواند به شما کمک کند.