سلام مهندسین گرااام
یه سوال داشتم دیدم بقیه اینجا مطرح کردن گفتم منم اینجا بزارم
وقتی میخوایم گود برداری کنیم مثلا 5-6 طبقه زیر زمین...برای اینکه دیوار همسایه پاین نریزه باید دیوار محافظ بزاریم دیگه درسته؟
حالا سوالم اینه اگه به اندازه کافی فضا نداشتیم چی؟یعنی اینجوری همه فضامون میشه دیوار محافظ اونوقت ستونا رو چیکارش کنیم؟
با سلام خدمت دوست عزیزمون
دوست عزیز ، انواع روش های اجرای دیوار نگهبان داریم ، معمولا در سازه هایی که بدلیل کمبود فضا ، امکان اجرای کامل دیوار نگهبان نباشه ، معمولا از سپرهای فلزی اسفاده میشه ، که این سپرها ، تا تراز بیشتر از کف پی ، به وسیله ماشین الات مخصوص این کار ، به زمین کوبیده میشه ، تا جلوی رانش زمین رو به سمت داخل گود رو بگیره و خاک رو مهار کنه ، همچنین میتونم برای تکمیل گفته هام ، اضافه کنم که :
در صورتیکه در عملیات گودبرداری و خاکبرداری احتمال خطری برای پایداری دیوارها و ساختمانهای مجاور وجود داشته باشد،باید از طریق نصب شمع،سپر و مهارهای مناسب و رعایت فاصله مناسب و ایمن گودبرداری و در صورت لزوم با اجرای سازه های نگهبان قبل از شروع عملیات ،ایمنی وپایداری آنها تامین گردد.
- در خاکبرداری های با عمق بیش از 120 سانتی متر که احتمال ریزش یا لغزش دیواره ها وجود داشته باشد، باید با نصب شمع ،سپر و مهارهای محکم و مناسب نسبت به حفاظت دیواره ها اقدام گردد،مگر آنکه شیب دیواره از زاویه شیب طبیعی خاک کمتر باشد.
- در مواردیکه عملیات گودبرداری در مجاورت بزرگراه ها ، خطوط راه آهن یا مراکز و تاسیسات دارای ارتعاش انجام می شود باید اقدامات لازم برای جلوگیری از لغزش یا ریزش دیوارها صورت گیرد.
و میتونم انواع دیوارهای نگهبان و مهاربند رو به :
1- روش مهارسازی (Anchorage)
2-روش دوخت به پشت(Tie back)
3-روش دیواره دیافراگمی (Diaphragm wall)
4-روش مهار متقابل (Reciprocal support)
5-روش اجرای شمع( Piling)
در این روش در پیرامون زمینی که قرار است گودبرداری شود در فواصل معینی از هم، شمعهایی را اجرا می کنیم. این شمع ها می توانند از انواع مختلف مصالح سازه ای نظیر فولاد، بتن و چوب باشند. همچنین شمعهای بتنی را می توان به صورت پیش ساخته یا درجا اجرا کرد.
در این روش، شمعها فشار جانبی خاک را به صورت تیرهای یکسر گیردار تحمل می کنند. طول گیرداری لازم در انتهای شمع ها چیزی در حدود H ، م 3 /0است.
پس از اجرای شمعها ، می توان عملیات گودبرداری را اجرا کرد. درصورت لزوم باید شمعها را در امتداد دیواره گود مهاربندی کرد
6-روش سپر کوبی (Sheet pilling)
در این روش، ابتدا در طرفین گود سپر هایی را می کوبیم و سپس خاکبرداری را شروع می کنیم. پس از آنکه عمق خاکبرداری به حد کافی رسید در کمرکش سپرها و بر روی آنها، تیرهای پشت بند افقی را نصب می کنیم. سپس قیدهای فشاری قائم را در جهت عمود برصفحه سپرها به این پشت بندها ی افقی وصل می کنیم. سپرها و پشت بندها و قید های فشاری در عرضهای کم و خاکهای غیر سست، معمولا از نوع چوبی است ولی در عرضهای بیشتر و خاکهای سست تر استفاده از سپرها و پشت بندها و قید های فشاری فلزی اجتناب ناپذیر است.
7-روش خر پایی (Truss construction)
------------------
امیدوارم به جواب سوالتون رسیده باشید ، در ضمن مقاله ای که جناب middbox گذاشتن، بنظرم کامل باشه .
سپاس