[ برخی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی و نوشیدنی ] با رویکرد بازار

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
فناوری نانو پتانسیل ایجاد تغییرات اساسی در صنایع غذایی و نوشیدنی را با ابزارهای جدید برای درمان مولکولی و شناخت سریع بیماری‌ها، اصلاح توانایی گیاه برای جذب مغذی‌ها و... دارد.
مهم‌ترین پتانسیل‌های کاربرد نانو در غذا شامل موارد زیر است:
• غذاهایی با امکان تغییر رنگ، مزه یا مواد مغذی مطابق درخواست مشتری یا نیازهای سلامت
• فیلترهایی برای زدودن سموم
• بهبود طعم به‌وسیله‌ی عبور از مولکول‌های خاص برپایه شکل مخصوص مواد به جای اندازه آنها
• بسته‌بندی ‌شناسایی‌کننده فساد غذایی و هشدار به مشتریان با تغییر رنگ

حوزه‌های کاربردی فناوری نانو در غذا و نوشیدنی‌ها که هم‌اکنون تحت تحقیق است شامل موارد زیر است:
• اصلاح رسانش مواد غذایی دارویی و ترکیبات فعال زیستی در غذاهای دارویی برای بهبود سلامت انسان‌ها
• بهبود طعم‌، نسوج و رسانش ترکیبات دارویی فعال زیستی
• بهبود حلالیت
• رهایش کنترل شده و اصلاح رنگ محصولات
• اصلاح دسترس‌پذیری زیستی
• محافظت از پایداری ریزمغذی‌ها و ترکیبات فعال زیستی طی فرآیند، انبار و توزیع
از مهم‌ترین فناوری‌های کلیدی در حوزه نانو برای غذا و نوشیدنی می‌توان به نانوذرات، نانوپوشش‌ها، نانوکامپوزیت‌ها، مواد نانومتخلخل و نانو کپسول‌ها اشاره کرد.



افراد مقاله : ‌ نوید نعیمی خواه (نویسنده مسئول) - هادی عربی (نویسنده همکار)
این مقاله در نشریه فناوری نانو شماره 158 در تاریخ 1389/09/15 به چاپ رسیده است.
 

پیوست ها

  • 874.pdf
    474.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Similar threads

بالا