قدیمی ترین پل جهان در دزفول

mousa mp

عضو جدید
قدیمی ترین پل جهان در دزفول مربوط به دوره ساسانی

قدیمی ترین پل جهان در دزفول با گذشت بیش از 10 قرن از ساخت آن همچنان سالم و با دوام محل تردد عابرین و خودروهای سواری است.

این پل در سال 260 میلادی به دستور شاپور اول ساسانی توسط 70 هزار اسیر رومی دربند ایرانیان احداث شد و در حالی كه بیش از 10 قرن از عمر آن می گذرد به عنوان باستانی ترین پل جهان اكنون نیز محل تردد خودروهای سواری دزفول و اندیمشك است. این پل دارای 14 دهانه است و آب رودخانه دز از زیر آن عبور می كند.

پل مزبور از سنگ ساروج و آهك بنا شده و در دوران حكومت عضدالدوله دیلمی، صفویان و پهلوی چندین بار بازسازی شده اما پایه های پل حكایت از دوران ساسانی دارد.

به گفته مورخان این پل یك اثر منحصر بفرد تاریخی است كه تاكنون توانسته تا این زمان دوام بیاورد.

این پل كه در مركز شهر دزفول قرار دارد شرق و غرب شهر را به هم متصل كرده و راه عبور و مرور شهرهای اندیمشك، شوشتر و دزفول را به هم پیوند داده است.

شایان ذكر است طی 2سال اخیر به خاطر حفاظت از این اثر مهم باستانی، تردد خودروهای سواری از پل دزفول یك طرفه اعلام شد و امید است با آغاز ساخت پل پنجم دزفول كه پایین تر از پل قدیم احداث می شود و بهره برداری از آن، پل قدیم دزفول به طور كامل بسته اعلام شود تا این اثر مهم باستانی همچنان محفوظ بماند.

iman_majd

عضو جدید
سلام
مرسي مرسي مرسي از اينكه اينقدر به اين شهر زيبا اهميت ميدي كاش ميتونستم هزاران بار ازت تشكر كنم
اگه دزفولي هستي حتما در مورد پيشرفت هاي اين شهر زيبا و اصيل بنويس
باز هم مرسي

vacuum

عضو جدید
با عرض سلام خدمتتون، این گفته ی شما سندیت تاریخی ندارد زیرا قدیمی ترین پل، پل شادروان است که در شهرستان شوشتر واقع است و زمان ساختمان اين پل به دورهٔ ساسانيان و شاپور اول مربوط است، يکى از شروط آزادى قيصر روم و سربازانش ساختن پل شادروان بود که از طرف قيصر نيز مورد قبول واقع شده بود. احتمالاً اين پل قبلاً وجود داشته و در اثر جنگ ويران شده و در دورهٔ‌ ساسانيان آن را بازسازى کرده‌‌اند و بيشتر نوشته‌ها دلالت به ساخت اين پل در زمان ساسانيان دارد. پس از اتمام پل شادروان ، شاپور ، قيصر دوم و روميان اسير را آزاد کرد و به وطن خود بازگشتند و بعضى از روميان از شوشتر خوششان آمد و ماندگار شدند، قدمت این پل به 18 قرن پیش بر می گردد و به قول شاعر" اگر از هول قیصر بند شادروان گسست از هم، بدیدی دست و پا در بند آخر زار و گریانش"

vacuum

عضو جدید
پل شادروان در شاهنامه ی فردوسی

پل شادروان در شاهنامه ی فردوسی

از شاهنامه فردوسی
همـــی بـــرد هـــر ســو برانــوش را /*/ بــدو داشــتــــی در سخـــن گـوش را
یکـــی رود بـــــد پهـــن در شوشـــتر /*/ کـه مـاهی نکـــردی بــروبــر گــــذر
برانـــــوش را گفـــت گــــر هندســـی /*/ پلـی ســاز آنـــجا چنــان چـون رسـی
کـه مـا بــازگـردیـم و آن پـل بـه جـای /*/ بـمـانــــد بـــه دانـایـــــی رهــنـــمای
بـه رش کـــرده بـالای ایـن پـل هــزار /*/ بخـواهـی ز گـنـج آنـچـه آید بـه کــار
تــــــو از دانـــــشی فیلـــــسوفان روم /*/ فـــراز آر چنــدی بران مـرز و بــوم
چو این پل برآیــد سوی خــان خــویش /*/ بـــرو تازیــان بــاش مهمــان خـویش
ایــــــا شــــــــادمانی و بـــاایمنــــــــی /*/ زبـــد دور وز دســت اهـــریـمـنــــی
بـــه تـــــدبیر آن پــــل باســــتاد مـــرد /*/ فـــراز آوریــــدش بـــران کــار کرد
بپردخـــــت شـــــاپور گنجــــی بـــران /*/ کــه زان باشـــد آســـــانی مردمــــان
چو شــد شـه برانـــوش کـرد آن تمـــام /*/ پلـــی کــــرد بـــالا هـــزارانش گــام
چو شــد پـل تمـام او ز شــششتر برفت /*/ سـوی خـــان خـــود روی بنهـاد تفـت

saina110

عضو جدید
کاربر ممتاز
با عرض سلام خدمتتون، این گفته ی شما سندیت تاریخی ندارد زیرا قدیمی ترین پل، پل شادروان است که در شهرستان شوشتر واقع است و زمان ساختمان اين پل به دورهٔ ساسانيان و شاپور اول مربوط است، يکى از شروط آزادى قيصر روم و سربازانش ساختن پل شادروان بود که از طرف قيصر نيز مورد قبول واقع شده بود. احتمالاً اين پل قبلاً وجود داشته و در اثر جنگ ويران شده و در دورهٔ‌ ساسانيان آن را بازسازى کرده‌‌اند و بيشتر نوشته‌ها دلالت به ساخت اين پل در زمان ساسانيان دارد. پس از اتمام پل شادروان ، شاپور ، قيصر دوم و روميان اسير را آزاد کرد و به وطن خود بازگشتند و بعضى از روميان از شوشتر خوششان آمد و ماندگار شدند، قدمت این پل به 18 قرن پیش بر می گردد و به قول شاعر" اگر از هول قیصر بند شادروان گسست از هم، بدیدی دست و پا در بند آخر زار و گریانش"
منم شنیدم قدیمی ترین پل جهان تو دزفوله !!!:smile:

MehrAn.ButterFly

عضو جدید
تا انجایی که من شنیدم شادروان قدیمی تره ولی در هر صورت موسی جان دستت درد نکنه

vacuum

عضو جدید
سلام، درسته ولی تمامی مطالب تقریبا یکی هستن مانند مطلب بالا و در چند خط محدود در سایت های مختلف وجود دارد ولی در واقع این طور نیست و سندیت تاریخی آن مربوط به پل شادروان هست، شما با یه حساب ساده می بینید که 10 قرن پیش زمانی است که اسلام وجود داشته در صورتی که قدمت پل شادروان به 18 قرن قبل می رسد، جالب تر از آن مکانی در شوشتر به نام تخت قیصر وجود دارد که قیصر روم از آن جا به دلیل ارتفاعی که داشته بازسازی پل را نظاره گر بوده است، شما برای آگاهی بیشتر می تونید کتب تاریخی را مطالعه کنید

mousa mp

عضو جدید
ببينيت دوستان عزيز
اگه شما سطر اول رو بخونيد(قدیمی ترین پل جهان در دزفول با گذشت بیش از 10 قرن از ساخت آن همچنان سالم و با دوام محل تردد عابرین و خودروهای سواری است.) متوجه ميشيد كه منظورم قديمي ترين پلي كه هنوز براي تردد از آن استفاده ميشه.
ممكنه پل هايي از پل دزفول قديمي تر هم باشه ولي از كار افتاده باشند.
البته ممكنه از پل شادروان قديمي تر هم توي جهان باشه.

MehrAn.ButterFly

عضو جدید
ببينيت دوستان عزيز
اگه شما سطر اول رو بخونيد(قدیمی ترین پل جهان در دزفول با گذشت بیش از 10 قرن از ساخت آن همچنان سالم و با دوام محل تردد عابرین و خودروهای سواری است.) متوجه ميشيد كه منظورم قديمي ترين پلي كه هنوز براي تردد از آن استفاده ميشه.
ممكنه پل هايي از پل دزفول قديمي تر هم باشه ولي از كار افتاده باشند.
البته ممكنه از پل شادروان قديمي تر هم توي جهان باشه.

موسی جان ما که تسلیم ولی محضه اطلاع پل شادروانو دارن بازسازی میکنن
بازم دستت درد نکنه

vacuum

عضو جدید
سلام، شما گفتین که قدیمی ترین پل جهان در دزفول مربوط به دوره ی ساسانی هستش و قدیمی ترین پل جهان در دزفول با گذشت بیش از 10 قرن از ساخت آن همچنان سالم و با دوام محل تردد عابرین و خودروهای سواری است، و همچنین این که این پل در سال 260 میلادی به دستور شاهپور اول ساسانی توسط 70 هزار اسیر رومی دربند ایرانیان احداث شد در حالیکه ده قرن پیش دین اسلام ظهور کرده بود و این مطلبی که شما راجع شاپور ساسانی گفتید مربوط به هجده قرن پیش (قبل از ظهور اسلام) هست و این درست زمانیست که شاپور اول يکى از شروط آزادى قيصر روم و سربازانش رو ساختن پل شادروان قرار میده، پس این قسمت مطلب راجع به پل شادروان هستش و در واقع دو مطلب مختلف با هم ادغام شده اند و دیگر اینکه مطلب به گونه ی ابهام انگیز بیان شده که تصور می شود که قدیمی ترین پل جهان در دزفول است.

mousa mp

عضو جدید
سلام، شما گفتین که قدیمی ترین پل جهان در دزفول مربوط به دوره ی ساسانی هستش و قدیمی ترین پل جهان در دزفول با گذشت بیش از 10 قرن از ساخت آن همچنان سالم و با دوام محل تردد عابرین و خودروهای سواری است، و همچنین این که این پل در سال 260 میلادی به دستور شاهپور اول ساسانی توسط 70 هزار اسیر رومی دربند ایرانیان احداث شد در حالیکه ده قرن پیش دین اسلام ظهور کرده بود و این مطلبی که شما راجع شاپور ساسانی گفتید مربوط به هجده قرن پیش (قبل از ظهور اسلام) هست و این درست زمانیست که شاپور اول يکى از شروط آزادى قيصر روم و سربازانش رو ساختن پل شادروان قرار میده، پس این قسمت مطلب راجع به پل شادروان هستش و در واقع دو مطلب مختلف با هم ادغام شده اند و دیگر اینکه مطلب به گونه ی ابهام انگیز بیان شده که تصور می شود که قدیمی ترین پل جهان در دزفول است.

ببين دوست عزيز من كه دوباره منظورمو ( قديمي ترين پلي كه هنوز براي تردد از آن استفاده ميشه) بيان كردم.
برو اول نگاه كن بعد بيا انتقاد كن.

به اين سايت ها هم اگه تونستي سري بزن:
http://fa.wikipedia.org/wiki/دزفول
http://www.dezful-polghadim.blogfa.com/
http://decorationbank.com/fa/AbnieDetail.aspx?abnieid=364

اصلا دوست عزيز برو داخل گوگل فقط بنويس قديمي ترين پل جهان، اسم هيچ چيز يا شهر يا... را ننويس، فقط بنويس قديمي ترين پل جهان، ببين چه چيز هايي مينويسه اونا رو دقيق بخون.

آخرین ویرایش:

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
حالا دعوا نکنین! عکساش کو این پل قدیمی؟ من که عکسی ندیدم!

vacuum

عضو جدید
سلام، من قصد جسارت نداشتم و هدفم از گذاشتن این تاپیک ها این بود که یک مطلب به درستی بیان بشه نه اینکه ادغامی از چندین مطلب باشه، وقتی اثری قدمت داره باید قدمتش در همون حد که هست بیان بشه نه بیشتر و نه کمتر، اینکه گفتم به نظر من واقعا یه مشکل هست، تمامی مطالبی هم که در اینترنت هستند تقریبا یکی هستن و این مشکل رو دارن
موفق باشید.

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام، من قصد جسارت نداشتم و هدفم از گذاشتن این تاپیک ها این بود که یک مطلب به درستی بیان بشه نه اینکه ادغامی از چندین مطلب باشه، وقتی اثری قدمت داره باید قدمتش در همون حد که هست بیان بشه نه بیشتر و نه کمتر، اینکه گفتم به نظر من واقعا یه مشکل هست، تمامی مطالبی هم که در اینترنت هستند تقریبا یکی هستن و این مشکل رو دارن
موفق باشید.
الان مشکل شما دوست عزیز چی هست؟

vacuum

عضو جدید
سلام زهرا خانم
من مشکلی ندارم و این جا مهمان هستم، رشته ی من مهندسی نرم افزار هستش ولی چون برای من مهمه که تاریخچه ی آثار تاریخی درست بیان بشه وارد این بحث شدم، بنظر شما مهم نیست؟

Phyto

مدیر تالار
این دوستمون حق داره، در پست اول این تاپیک قدمت این پل و اینکه قبل از اون پل دیگه ای ساخته شده یا نه درست بیان نشده. البته من از تاریخچه این جریان زیاد سر در نمیارم ولی از بحث و گفتگوی این دو عزیز اینطور نتیجه گرفتم!

mousa mp

عضو جدید
این دوستمون حق داره، در پست اول این تاپیک قدمت این پل و اینکه قبل از اون پل دیگه ای ساخته شده یا نه درست بیان نشده. البته من از تاریخچه این جریان زیاد سر در نمیارم ولی از بحث و گفتگوی این دو عزیز اینطور نتیجه گرفتم!

ببين دوست عزيز من همه ي مطالب رو به درستي بيان كرده ام و از روي منابع معتبري كه در تاپيك گذاشتم بيان كرده ام مي توني براي اينكه از تاريخچه ي اين جريان سر در بياري به اين سايت ها يه سري هم بزني.(اصلا دوست عزيز برو داخل گوگل بنويس قديمي ترين پل جهان)
اين دوست ما هم (vacuum) انگار يه مشكلي با پل دزفول و يا حتي با دزفول داره، اميدوارم كه مشكلش نژاد پرستي نباشه.

vacuum

عضو جدید
آقای عزیز واقعیت روشنه ولی نمی دونم چرا نمی خواید قبول کنید، من چند تاپیک در این مورد گذاشتم، یعنی چی که من با پل دزفول و یا شهر دزفول مشکل دارم؟ و یا حتی صحبتی که در مورد نژاد پرستی کردین، نه آقا این وصله ها به ما نمی چسبه، من عاشق وطنم هستم، اگر شما بخواید واقع بین باشید با این تاپیک های من به نتیجه می رسید، نمی دونم چطور ده قرن پیش رو با دوره ی ساسانی یکی می دونید (من به این اشاره کرده بودم که این داستان در مورد بازسازی و یا ساخت پل شادروان مربوط به هیجده قرن پیش در دوره ی ساسانیه)، اگه به نظر شما ده قرن پیش با هیجده قرن پیش برابره اونوقت هست که گفت های شما صحیح هستند، حالا شما باز آدرس سایت اینترنی بدید، فکر میکنم شما بهتره به کتب تاریخی استناد کنید نه به مطالب اشتباهی که در بعضی از این سایت ها هست، لطفا اگه می تونید معقول صحبت کنید، توهین نکنید.

آخرین ویرایش:

mousa mp

عضو جدید
آقای عزیز واقعیت روشنه ولی نمی دونم چرا نمی خواید قبول کنید، من چند تاپیک در این مورد گذاشتم، یعنی چی که من با پل دزفول و یا شهر دزفول مشکل دارم؟ و یا حتی صحبتی که در مورد نژاد پرستی کردین، نه آقا این وصله ها به ما نمی چسبه، من عاشق وطنم هستم، اگر شما بخواید واقع بین باشید با این تاپیک های من به نتیجه می رسید، نمی دونم چطور ده قرن پیش رو با دوره ی ساسانی یکی می دونید (من به این اشاره کرده بودم که این داستان در مورد بازسازی و یا ساخت پل شادروان مربوط به هیجده قرن پیش در دوره ی ساسانیه)، اگه به نظر شما ده قرن پیش با هیجده قرن پیش برابره اونوقت هست که گفت های شما صحیح هستند، حالا شما باز آدرس سایت اینترنی بدید، فکر میکنم شما بهتره به کتب تاریخی استناد کنید نه به مطالب اشتباهی که در بعضی از این سایت ها هست، لطفا اگه می تونید معقول صحبت کنید، توهین نکنید.

ببين دوست عزيز، من كاملا معقولانه صحبت ميكنم و هيچ گونه توهيني به شما نكرده ام و نخواهم كرد، لطفا برداشت اشتباه نكن.
شما بايد بريد مطالبي را كه گذاشته ام رو به دقت بخونيد، مطلبي را كه گذاشته ام داخلش نوشته بيش از 10 قرن پيش نه 10قرن پيش.
(قدیمی ترین پل جهان در دزفول با گذشت *بیش از 10 قرن* از ساخت آن همچنان سالم و با دوام محل تردد عابرین و خودروهای سواری است.
این پل در سال 260 میلادی به دستور شاپور اول ساسانی توسط 70 هزار اسیر رومی دربند ایرانیان احداث شد و در حالی كه *بیش از 10 قرن* از عمر آن می گذرد به عنوان باستانی ترین پل جهان اكنون نیز محل تردد خودروهای سواری دزفول و اندیمشك است. این پل دارای 14 دهانه است و آب رودخانه دز از زیر آن عبور می كند)
پس بيش از 10 قرن پيش مي شود: (بيشتر از 10قرن) (نه 10 قرن)
درضمن محض اطلاع شما دين اسلام 10قرن پيش ظهور نكرده بلكه 1400سال پيش يعني 14قرن پيش ظهور كرده است.
پس دوست عزيز در مطالبي كه بيان ميكني، يه كم بيشتر توجه داشته باش تا ديگران را دچار ترديد و اشتباه نكني.
آره واقعيت كاملا روشنه، و من حرف زور شما را قبول نميكنم.

آخرین ویرایش:

vacuum

عضو جدید
سلام
بازم که شما دارید حرف خودتونو می زنید، خوب من هم میدونم دین اسلام چهارده قرن پیش ظهور کرده، تو صحبت هام هم گفته بودم که این داستانی که شما راجع ساخت پل دزفول بیان کردین و به قول خودتون مربوط به ده قرن پیش هستش، مربوط به زمان ظهور اسلامه، نگفتم که دین اسلام ده قرن پیش ظهور کرده، لطفا مجددا تاپیک هام رو مطالعه کنید و همچنین گفته ام که زمان شاپور اول ساسانی و ماجرای اسرای رومی و قیصر روم قبل از اسلام و مربوط به هجده قرن پیش هستش
من نمی دونم چه اسراری دارید که زمان ساخت و یا بازسازی پل شادروان رو به پل ذزفول نسبت بدین، بازم میگم اگر می تونید معقول صحبت کنید، توهین نکنید.

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
شما دو نفر هر کدوم دقیق میگید پل کی ساخته شده؟؟
فقط جواب منو بدین نه جواب همدیگرو...باشه؟؟

Phyto

مدیر تالار
اینجور که من متوجه شدم منظور vacuum اینه که اطلاعات و توضیحاتی که در پست اول قرار داده شده مربوط به پل شادروان شوشتر هست ولی اسم پل دزفول آورده شده.
یعنی پل شادروان در سال 260 میلادی ساخته شده که میشه 18 قرن پیش ولی پل دزفول که عکساش هست و هنوز محل تردد ماشین و آدمیزاده ده قرن پیش ساخته شده

بالا