مهندسی مجدد

sheyda

عضو جدید
گام اول,تعریف:مهندسی مجدداز صفر شروع کردن,یعنی به کنار نهادن روشهای قدیمی و افکندن نگاهی نو به کار.
یا به عبارتی ساده تر,همه چیز را از نو آغاز کردن.


(منتظر گام های بعدی باش ولی قبل از این که برم گام بعدی اگه تعریفی از مهندسی مجدد داری بنویس تا با هم گام برداریم:smile: )

با سپاس.
 

just in time

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
با سلام
مهندسی مجدد برای بازسازی کیفیت ارائه محصولات است و به معنای تفکر مجدد و شروع دوباره برای انجام اصلاحات است.این تعریف کتابی.
منتظر گام بعدی هستم.
با احترام
 

sheyda

عضو جدید
گام دوم,تاریخچه ی مهندسی مجدد:
پیش زمینه ی مهندسی مجدد طرح مطالعاتی مدیریت در دهه نود دانشگاه انستیتوی تکنولوژی ماساچوست(mit)است.
مایکل همر نخستین نظریه پردازی است که مفهوم مهندسی مجدد را مطرح کرد;او با مقاله اتوماسیون کارساز نیست,فعالیت های زاید را حذف کنید,در مجله ی HARVARD BUSINESS REVIEWدر سال 1991,مهندسی مجدد را به جهان دانش مدیریت معرفی کرد.سپس کتاب مهندسی مجدد,منشور انقلاب سازمانی را با کمک جیمز چمپی در سال 1993 نوشت و مهندسی مجدد را در قالب یک تئوری تشریح کرد.

(البته آنچه که مهندسی مجدد را از سایر متد های مدیریتی پیش از خود متمایز ساخت و آنرا به عنوان یک تئوی انقلابی در سازمان ها و مباحث مدیریتی مطرح کرد شیوه بدیع مهندسی مجدد بود که بر اساس بررسی و اصلاح فرایند طرح ریزی می شد.)


تازه اول راه هست,گام های زیادی مونده,دوست عزیز امیدوارم تو هم با ما گام برداری:smile: .

با سپاس.
 

sheyda

عضو جدید
گام سوم,ویژگی های مهندسی مجدد:

1-یکپارچگی مشاغل:اساسی ترین وجه مشترکی که در اثر مهندسی مجدد پیدا میشود حذف خط مونتاژ است.بسیاری از مشاغل و وظایف مشخص گذشته در هم ادغام و یکی می شوند.در همه سازمان هایی که به مهندسی مجدد دست میزنند وظایف جداگانه خدمت به مشتری,در یک پست گردآمده ومسئول مشخصی در آن مشغول به کار میشود.

2-کارمند محوری:شرکت هایی که مهندسی مجدد را بکار بسته اند فرایند های کار را نه تنها به صورت افقی بلکه به صورت عمودی به یکدیگر فشرده اند.فشردگی عمودی ساختار شرکت بدین معنیست که کارکنان شرکت دیگر نیاز ندارند تا مانند گذشته برای کسب تکلیف همواره به سوی بالای هرم مدیریت بنگرند.اینک فرایند کار در دستیابی به تاخیر کمتر,هزینه کمتر,پاسخ گویی بهتر و سریعتر به مشتری و تواناتر شدن کارکنان در انجام مسئولیتهاشان خلاصه میشود.

3-جریان طبیعی فرایندها:مهندسی مجدد سبب میشود تا روند طبیعی پیشرفت کار,جایگزین دستورهای ساختگی و از پیش نهاده شود.این امر موجب میگردد تا چندین مرحله همزمان با هم پیش روند;همچنین زمان های تلف شده میان پایان یک مرحله و آغاز مرحله بعد حذف میگردد.

4-ارجاع منطقی امور:ویژگی مهندسی مجدد عبور کار از مرزهای سازمانی است,در سازمانهای سنتی انجام کاربر عهده متخصصان سازمان است اما در مهندسی مجدد ارتباط بین فرایند و سازمانها کاملا" دگرگون میشود.

5-کاهش بازرسی و کنترل:مهندسی مجدد به جای کنترل دقیق کارهای در حال اجرا به بازرسی نهایی پرداخته و موارد جزئی را نادیده می گیرد.این نظام بازرسی و کنترل بیش از پیش گیری از تخلفات با کاستن شگفت آور هزینه به هدف نهایی کنترل کمک مینماید.

6-کاهش موارد اختلاف:یکی دیگر از امتیاز های مهندسی مجدد کاستن از موارد حل اختلاف است,در این فرایند تماسها و دریافت اسناد گوناگون از بیرون به کمترین اندازه می رسد و در نتیجه امکان ایجاد اختلاف و برخورد کمتر میشود.

7-امکان ایجاد تمرکز و تمرکز زدایی:شرکت هایی که به مهندسی مجدد سازمان دست زده اند,توان ترکیب و بهره گیری ازامتیازهای تمرکز و عدم تمرکز بصورت همزمان در یک فرایند را یافته اند.فناوری اطلاعات به شرکت ها این امکان را داده است تا واحدهای مختلف,همانند سازمانهای کاملا" مستقل عمل نمایند در حالی که در همان حال داشتن پایگاه کامپیوتری که حاوی همه اطلاعات موجود در شرکت است مزایای سازمانهای متمرکز را نیز برای سازمان به ارمغان می آورد.

برگرفته از پایگاه جامع مهندسی صنایع ایران.
 

mr.abooli

عضو جدید
کاربر ممتاز
گام اول,تعریف:مهندسی مجدداز صفر شروع کردن,یعنی به کنار نهادن روشهای قدیمی و افکندن نگاهی نو به کار.
یا به عبارتی ساده تر,همه چیز را از نو آغاز کردن.


(منتظر گام های بعدی باش ولی قبل از این که برم گام بعدی اگه تعریفی از مهندسی مجدد داری بنویس تا با هم گام برداریم:smile: )

با سپاس.
مهندسی مجدد برعکس خودکار کردن در پی نوآوری می باشد.یکی ازدشوارترین بخش این مهندسی تشخیص توانمندیهای نو و بی سابقه تکنولوژی بجای بهره گیری از توانمندی شناخته شده می باشد.با تشکر البته تکیه بر جای بزرگان..... ببخشید
 

bardinova

مدیر بازنشسته
شیدا داره خیلی خوب و مهربون بحث رو ادامه میده . ازش ممنونم . فقط خواستم یه چیزی بگم . طی چند پست قبلی شیدا یادتون مونده که مایکل همر خالق مهندسی مجدد (در بعضی جاها بعنوان بازسازی فرایند کار هم نامگذاری میشه) یه جمله معروف داره . اول یه توضیح بدم ! . مهندسی مجدد ، از اسمش هم معلومه ، قرار هست بکوبه و از نو بسازه . برای همین ایجاد این تغییرات اساسی میتونه برای افراد یه تهدید بحساب بیاد . یعنی اصولا هیچ کارمند یا کارگری رو پیدا نمیکنین که بطور داوطلب این موضوع رو قبول کنه ! . در نتیجه وقتی مدیر تصمیم میگیره که فرایند رو بازسازی کنه ، بقیه هیچ چاره ای جز قبول ندارن ! . حالا جملهء معروف همر : (( یا با سرعت وارد عمل شوید یا اینکه قطار از روی جسد شما خواهد گذشت !!!! ))
 

Similar threads

بالا