آموزش فناوری نانو، محصولات نانو و روش های اجرا و نیز کسب درآمد

nanonia

عضو جدید
بسته حمایتی شرکت دُر آرا شیمه
شرکت دِر آرا شیمه ( ارائه کننده محصولات نانونیا) از دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های مهندسی شیمی، عمران و سایر رشته های مرتبط با نانو (در تهران و شهرستان ها ) که علاقه مند به فعالیت در زمینه نانو می باشند؛ حمایت می نماید.این محصولات شامل : پوشش های ضد آب، لکه، آسان تمیز شونده و خود تمیز شونده برای انواع مصالح ساختمانی، سطوح فلزی و صیقلی ( مثل سینی های اجاق گاز، سینک ظرف شویی، شیر آلات و . . .)، محلول های آبگریز برای پوشاک و مبلمان ( انواع سطوح چوبی)، ضد یخ بتن و تقویت کننده آن، محصولات ایزولاسیون و عایق بندی بدون نیاز به ایزوگام، محلول های آنتی باکتریال و . . .
این طرح در جهت کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای علاقه مندان به حوزه فناوری نانو می باشد.
بخش نیروی انسانی -22465988: Tell
ارسال درخواست کتبیinfo@nanonia-co.com
کسب اطلاعات در زمینه محصولات نانو
www.nanonia-co.com
این بسته حمایتی شامل :
- توجیح و آموزش فناوری نانو، محصولات نانو و روش های اجرا و نیز کسب درآمد
- در اختیار قرار دادن کاتالوگ محصولات
- ساخت نمونه با استفاده از محلول های نانو
- در اختیار قرار دادن مواد و محلول های نانو
 

nanonia

عضو جدید
فناوری نانو در صنایع ساختمان هم نقش بسزایی دارد، در این راستا بیشترین سهم را صنایع فولاد، شیشه وبتن ایفا می کنند. کاربرد نانو ذرات در صنعت ساختمان که مهمترین آن ها نانولوله های کربنی(CNT (و دی اکسید تیتانیوم(TiO2) هستند، عموما" در سازه های اصلی باعث افزایش خواص مکانیکی نمونه ها شده و در بخش نازک کاری نیز کاربرد نانو پوشش ها در نمای داخلی وخارجی ساختمان ها نیز از اهمیت ویژه ای برخورداراست. نانو پوشش ها ی ساختمان ضمن اینکه باعث دفع آب شده وجذب کثیفی را به حداقل می رسانند، نمای ساختمان را در مقابل اشعهUV مقاوم می سازند. این نانو پوشش ها در سطوحی از جمله؛ سیمان، آجر، سفال، سنگ معمولی، کاشی ، مرمر، چوب، سرامیک، شیشه، فولاد وبتن به کار می روند. ساخت بتن تقویت شده، خود تعمیر کننده و خود تمیز شونده، شیشه های خود تمیز شونده، مقاوم در برابر آتش وکنترل کننده انرژی ودر نتیجه صرفه جویی درمصرف انرژی، استفاده از رنگ های حاصل ازعلم نانوکه باعث عدم نفوذ باکتری ها به ساختمان های اداری، مسکونی، بیمارستان هاوغیره شده وبه آنهاعمری طولانی، محیطی عاری از باکتری و ماهیتی غیر قابل کثیف شدن وفرسودگی می بخشند نیز از دیگر کاربردهای مهم فناوری نانو در صنعت ساختمان است. بدین ترتیب به راحتی می توان تشخیص داد که ما با دنیای تازه ای به نام فناوری نانو روبروهستیم. متخصصان علم نانو براین باورند که بعد از تولید ماشین های بخار، موتور وتوسعه IT ، فناوری این علم افق های تازه ای رابه دنیای انسان ها بازخواهد کرد. فناوری نانو، قادراست مواد را تا اندازه ای کوچک کند که با دوباره سازی آن ها بتوان مواد وفنآوری های جدیدی را به دنیا عرضه نمود.
برای مثال، گل رس وسرامیک را می توان به ابعاد نانو درآورده وبه صورت پودر با نانو پلیمرها مخلوط کرده ودر محیطی خنثی مصالحی سخت ومقاوم را که نمونه آن تا به حال دیده نشده بوجود آورد.


فناوری نانو وپوشش های ساختمانی

نانو پوشش های ساختمان درسطوح داخلی وخارجی ساختمان ها ازجمله: سطوح شیشه ای، پلاستیکی، چوبی، فولادی، سنگی،آجری، کاشی، سرامیکی،سیمانی و بتنی و... استفاده می شوند. دراین سطوح (سطوح هوشمند) که عموما" فوق آبدوست و یا فوق آبگریزهستند واکنش ها برروی سطح صورت می گیرد. لازم به ذکر است که نانوپوشش ها ساختمان آنتی باکتریال بوده وبرای سلامتی انسان بی ضررهستند.
این نانو پوشش ها ی آنتی باکتریال، مقاوم در برابر آب، هوا، مواد ارگانیکی و غیر ارگانیکی هستند و یکی از پوشش های اصلی صنعت ساختمان به شمار می روند. نانو پوشش های سنگ وچوب ترکیباتی هستند که ضمن حفظ ظاهر اصلی سطح باعث عدم ایجاد چسبندگی در سطح شده و آب، چربی وسایرو آلودگی ها را از سطح دفع می کنند. ضمنا" نانو پوشش های سنگ وچوب برای سطوح سنگی نفوذ پذیرکه خاصیت مکندگی دارند نیز موارد استفاده بسیاری دارند. ترکیبات این نانو پوشش ها معمولا" شامل الماس، نقره، شیشه و سرامیک می باشند و باتوجه به موارد مصرف ممکن است متفاوت باشند، اما در اکثرآن ها فاز حامل آب والکل است وذرات آنها تا 300 درجه سانتيگراد مقاوم هستند
.
مزیت ها: پوشش سطوح منفذ دار، حفظ تنفس سطوح، حفظ سطوح در برابرعوامل محیطی، امکان تمیز شدن لک ها ازجمله؛ چربی ها وروغن ها با آّب، جلوگیری از ایجاد کپک، جلبک و مشابه آنها و محافظت سطوح ازتاثیرنم وکثیفی ها.



سطوح چوبی

نانوپوشش های سنگ وچوب، علاوه بر استفاده در سطوح چوبی معمولی برای سطوح چوبی جلادار وسطوح چوبی رنگ شده هم مورد استفاده قرارمی گیرند. درسطوح چوبی جلادارسه ماه پس ازاعمال جلا مورد استفاده قرارمی گیرند وبرای سطوح چوبی رنگ شده ازنانوپوشش های چند منظوره استفاده می شود.

سیمان های الیافی

ساختمان هایی که با سیمان های الیافی ساخته می شوند پس از مدتی به منبع لکه وکثیفی تبدیل می شوند. سیمان استفاده شده درنمای ساختمان ها، کثیفی هاوکپک ها رامکیده وباتاثیر نورخورشید آنها رابخوبی درداخل ماتریس جایگزین می کند و دورکردن این لکه ها وکثیفی ها کار بسیار مشکلی است. استفاده ازنانوپوشش های سنگ وچوب درنمای ساختمان باعث عدم نفوذ کثیفی ها، باکتری ها وغیره به داخل ماتریس می شوند وظاهر اولیه نما را به خوبی حفظ می نمایند.

آجرها وسرامیک ها

درخت های بزرگ اطراف ساختمان ها با به جا گذاشتن آثار خود برروی سطوح ساختمان ها باعث می شوند نمای ساختمان ها به مرور زمان رنگ سبز درختان رابه خود گرفته وبرای تمیز کردن آن ها می بایست ازابزارتمیزکننده بافشارهای قوی استفاده شود، اما این عمل نیز باعث می شود پس از چند ماه درسطح ساختمان چسبندگی بیشتری ایجاد شود و سریع تر وراحت تراز قبل کثیفی ها رابه خود جذب کنند دراین گونه موارد نیز استفاده از با نانوپوشش های سنگ وچوب ضروری به نظر می رسد.

ماسه سنگ ها و بتن گازی

بتن گازی وماسه سنگ هایی که ساختار سفید رنگی دارند واغلب در آتلیه ها و ایوان ها به کار می روند، کثیفی ها وچربی ها را جذب کرده وظاهر آنها خیلی سریع به صورت نامطلوبی تغییرمی کند. در این شرایط استفاده ازتمیز کننده های بافشار بسیار قوی نیز کارساز نمی باشد. اما در صورت استفاده از نانو پوشش های سنگ وچوب درحالی که به سطح اجازه تنفس داده می شود، باعث عدم نفوذ مواد به سطح می شوند، بدین ترتیب رنگ وساختار اصلی سطح حفظ می شود.

کاشی ها و لوح های سنگی

استفاده ازنانوپوشش های سنگ وچوب باعث می شوند ساختمان ها همراه با باغچه ها و مجسمه های اطراف آن ها از تاثیرات محیطی محفوظ مانده و به مرورزمان در رنگ آن ها تغییری ایجاد نشود.

شیشه

نانو پوشش های شیشه در صنایع ساختمان واتومبیل بیشترین کاربرد را دارند، در ادامه به برخی ازکاربرد های آنها در صنایع ساختمانی اشاره شده است.

شیشه های خود تمیز شونده

این نوع نانو پوشش ها، باضخامت چند نانومتر در سطح شیشه یک فیلم آب دوست تشکیل می دهند، سطح هیدروفیل آنها از تاثیر نور خورشید یک فوتوکاتالیست تشکیل داده وآب جمع شده در سطح، درمقابل نیروی جاذبه زمین میزان آب/ هوا را برروی خود افزایش داده وبدین ترتیب آب جمع شده در سطح تماما" پخش شده وبخودی خود امکان تمیز شدن رابوجود مي آورد.
نانوپوشش های استفاده شده برروی شیشه پس از شش هفته خاصیت خود تمیزشوندگی را از خود نشان می دهند. بنا به گفته متخصصین نانوذرات TiO2 موجود در اين نانو پوشش ها داراي دو خاصیت است ؛ یکی از آن ها فوق العاده هیدروفیل بودن آن است، دیگر آن که دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است، زیرا TiO2 قادربه شکستن وتجزیه آلاینده های آلی است. این تاثیرپس ازگذشت چند هفته در شیشه ایجاد می شود،

زیرا تیتانیوم دی اکساید باید در داخل ماتریس شیشه جایگزین شده
٬ و شیشه ها را از کثیفی های موجود رها کرده وسپس

کثیفی های محیط رابه صورت کاتالیتیک تجزیه نموده واز بین ببرد.

خاصیت پخش شوندگی مساوی آ ب در سطح باعث می شود بدون اینکه لکه‌ای باقی بماند سطح ازکثیفی‌ها عاری شود



.
شیشه های کنترل کننده انرژی
این نوع شیشه ها ضمن دارابودن تنوع دررنگ وسایر خصوصیات، قادرند باکاهش شدید امواج ماوراء بنفش ومادون قرمز عبوری وتنظیم عبور نورمرئی، در زمستان تا 85درصد ودر تابستان تا 80درصد از هدر رفتن انرژی داخل ساختمان جلوگیری کرده ودر صرفه جوئی مصرف انرژی، نقش بسزائی داشته باشند.

شیشه های محافظ در برابر آتش

شیشه های محافظ دربرابر آتش نیز یکی دیگراز دستاوردهای فناوری نانو است. این محصول از طریق قراردادن یک لایه شفاف محتوای نانو ذرات سیلیس (SiO2) درمیان دو صفحه شیشه ای ساخته می شود که در هنگام گرم شدن شیشه این لایه شفاف تبدیل به محافظی سخت، تیره ومقاوم دربرابر آتش می شود.

بتن

تحقیقات بسیاری در زمینه بکارگیری فناوری نانو درساختمان بتن درحال انجام است به منظور درک این مطلب در سطح علم پایه از فناوری هایی مانند؛ میکروسکپ هایAFM ،SEM ، FIB که برای مطالعه در مقیاس نانو ساخته شده اند استفاده می شود

نانوسیلیس ها
(SiO2)

با استفاده از نانوذرات سیلیس می توان میزان تراکم ذرات را در بتن افزایش داده که این به افزایش چگالی میکرو ونانوساختارهای تشکیل دهنده بتن ودر نتیجه ویژگی های مکانیکی می انجامد. افزودن نانوذرات سیلیس به مواد بر مبنای سیمان هم موجب کنترل تجزیه شیمیایی ناشی ازH-C-S(کلسیم- سیلیکات - هیدرات)، که در اثر نشست کلسیم در آب رخ می دهد، ونیز جلوگیری از نفوذ آب به داخل بتن می شود که هردوی این موارد دوام بتن را افزایش می دهند.

نانولوله های کربنی
(CNT)

تحقیقات گسترده ای درخصوص کاربردهای نانولوله های کربنی در حال انجام است وتاکنون خواص قابل ملاحظه ای از آن ها کشف شده است؛ برای مثال باوجود اینکه چگالی آن ها یک ششم چگالی فولاد است، مدول یانگ آنهاپنج برابر واستحکام آنها هشت برابر فولاد است. درصورت افزودن نیم الی یک درصد وزنی از این نانولوله ها به ماتریس بتن خواص نمونه ها به طور قابل توجهی بهبود می یابد. (نانولوله ها ی کربنی به صورت های تک جداره ویاچند جداره مورد استفاده قرار می گیرند.
 

nanonia

عضو جدید
کاربردمواد نانو در ساختمان سازی

مواد نانو به عنوان موادی که حداقل یکی از ابعاد آن ( طول و عرض و ضخامت ) زیر 100
nm نانو متر باشدتعریف شده اند. یک نانو متر یک هزارم میکرون یا حدود 100000 برابر کوچکتر از ضخامتموی انسان است. خواص فیزیکی و شیمیایی مواد نانو ( در شکل و فرم های متعددی کهوجود دارند از جمله ذرات ، الیاف ، گلوله و غیره ) در مقایسه با مواد میکروسکوپینوع دیگر تفاوت اساسی دارند.تغییرات اصولی که وجود دارد نه تنها از نظر کوچکی اندازهبلکه از نظر خواص جدید آنها در سطح مقیاس نانو می باشد.

یکی از چالش هایی که در رشته مصالح ساختمانی به وجود آمده است بتن با عملکرد بالا(
HPC) می باشد مثلاًبتن مقاوم و با دوام یک مصالح کامپوزیت و چند فازی مرکب و پیچیده می باشد.

خواص ، رفتار و عملکرد بتن بستگی به نانو ساختار ماده زمینه ای بتن و سیمانیداردکه چسبندگی، پیوستگی و یکپارچگی را بوجود می آورد. بنابراین مطالعات ساختاربتن و خمیر سیمان در مقیاس نانو برای توسعه مصالح ساختمانی جدید و کاربرد آنهابسیار حائز اهمیت می باشد.

به هر حال روش معمولی برای توسعه بتن با عملکرد بالا اغلب شامل پارامتر های مختلفیاز جمله طرح اختلاط بتن معمولی و بتن مسلح با انواع مختلف الیاف می باشد. تااندازه بسیار زیادی، این روش کار اغلب توسط روابط داخلی صنعت ساختمان می باشد کهدلیل کندی پیشرفت در صنعت ساختمان عدم درک عمیق از مفهوم مصالح ساختمانی می باشد.در گسترده جدید علم و تکنولوژی نانو دیگر این قبیل فعالیت ها بی معنی بوده و نیازبه شناخت و مطالعه دقیق از مصالح ساختمانی دارد و این فعالیت باید به روش علمی جهتیافتن مصالح نسل جدید و با عملکرد بالا ونیز اقتصادی کردن آنها دنبال گردد. درمثال های عملی و به طور مشخص در بتن ، این تحقیقات تنها زمانی می تواند به جامعهعمل بپیوندد که درک مناسب از مفهوم ریز ساختار سیمان در مقیاس نانو و دیگر ساختارها وجود داشته باشد .

هدف اصلی و نهایی ، یافتن طبقه جدیدی از مصالح ساختمانی با عملکرد بالا می باشد کهآنرا می توان به مصالح با عملکرد بالای چند منظوره اطلاق نمود. منظور از عملکردچند منظوره، ظهور خواصی جدید و متفاوت نسبت به خواص مواد معمولی می باشد به گونهای که مصالح بتوانند کاربرد های گوناگونی را ارائه نمایند.

در خصوص بتن به طور خاص ، علاوه بر عملکرد با دوام بهتر و خواص مکانیکی بهتر بتنبا عملکرد بالای چند منظوره خواص اضافه دیگری را دارا می باشد. ازجمله این خواص بهعنوان مثال می توان خاصیت الکترومغناطیسی بکارگیری در حرارت های بالا و محافظت هایاتمی و افزایش مؤثر بودن آن در حفظ انرژی ساختمان و غیره را نام برد.

علاوه بر این به کار گیری مصالح نانو می تواند به ساختار های جدید بیانجامد، بهطوری که دیگر به منابع طبیعی در ساخت و ساز وابسته نباشد و بتوان در حفظ این منابعکوشید. این می تواند با اصلاح ساختار ها در مقیلس نانو انجام شود یا با به کارگیریساختارهای مختلف و ارتقاء واکنش های اتفاق افتاده به طوری که خواص سطوح مخصوص زیادآنها یا خواص بنیادین آنها ( از جمله ) نفوذپذیری ، خواص مغناطیسی ، الکتریکی هادیحرارت بهبود می یابد.نانو تکنولوژی یک نیاز و رقابتی جهت حفظ محیط زیست و رشدنوآوری در صنعت ساخت و ساز می باشد. درحقیقت یک نوع زندگی و راه جدید برای آیندهبشر می باشد. فکر کردن در اشل نانو راه جدید برای زندگی جدید می باشد.

نانو سیلیس آمورف :

چنانکه دیده می شود ، یکی از ترکیبات موجود در بتن سیلیکاتهای مختلفی است که درضمن واکنش تولید می شود به همین دلیل می توان گفت سیلیس یکی از مهمترین بخش بتناست و اهمیت زیادی در چسبندگی ،مقاومت و کارایی بتن دارد . اکسید سیلیس با انجامواکنش های شیمیایی با هیدراکسید کلسیم آزاد شده موجود در بتن را مصرف می کنند و ازخاصیت قلیایی آن می کاهند و در کنار آب بصورت شوره از بتن خارج می شوند. و ازخوردگی آرماتورهای فولادی قرار گرفته در بتن جلوگیری می کند .

محلول نانویی سیلیس (
Nanosilica ) دی اکسید سیلیس ( Sio2 ) است که اندازه ذرات آن در ابعادنانو متر می باشد. محلول نانو سیلیس متشکل از ذراتی هستند که گلوله شکل با قطرکمتر از 100 nm یا بهصورت ذرات خشک پودر یا به صورت معلق در مایع محلول قابل انتشار می باشند ، که مایعآن معمول ترین نوع محلول نانو سیلیس معلق کاربرد های چند منظوره مانند خاصیت ضدسایش ، ضد حریق، ضد انعکاس سطوح از خود نشان مید هد.

این آزمایشات نشان داده اند که واکنش محلول نانو سیلیس (
Ccolloidal silica ) باهیدرواکسید کلسیم در مقایسه با میکرو سیلیکا بسیار سریع تر انجام گرفته و مقداربسیار کم این مواد همان تأثیر پوزولانی مقدار بسیار بالای میکروسیلیکا را در سنیناولیه دارا می باشد. این خاصیت ماده ، بدلیل ریز بودن ذرات محلول نانو سیلیس معلقمی باشد. هیچ جای تعجب نیست که ذرات میکروسیلیکا نوعاً دارای سطح مخصوص N2 شامل m2g 25-15 می باشد،در صورتی که ذرات محلول نانو سیلیس 180-m2g می باشند. تحقیقات کاربردی انجامشده شامل کاربرد نتایج نانو سیلیس ( nanosilica ) به شکل محلولآن در گروت می باشد. آزمایشات خواص ریولوژی فرمول گروت در مقایسه با گروتمیکروسیلیکا، هیچ جدا شدگی و آب اندازی از خود نشان نداده و نیز مقاومت فشاری 28روزه بیش از mpa 155 را بدستمی دهد.

اضافه کردن نانوذرات سیلیکا (
nano sio2) به ملات سیمان باعث بهبود مقاومتفشاری و خمشی ملات نسبت به ملات معمولی گردیده است. در این طرح خصوصیات نانوذراتسیلیکا با مشخصات مندرج در جدول زیر در سیمان استفاده شده اند. و در ضمن به ملاتسیمان ماده پراکننده ذرات نانو (UNF) و حباب زدا برای کاهش حبابهای هوا در داخل بتن اضافه می شود.

 
بالا