در گفتگو با مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب مطرح شد:
گلایه حمید بورد از تغییر سیستم جذب کارکنان جدیدالاستخدام
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به جذب تدریجی و متناسب با تعداد بازنشستگان نیروهای جدید در سال های گذشته، از تصمیم مسئولان در تغییر سیستم جذب گلایه کرد.
به گزارش پانا نیوز، حمید بورد با تاکید بر اینکه جذب یکباره بیش از هزار نفر در یک شرکت مشکلات عدیده ای را به همراه دارد، گفت: چرا که این هزار نفر که استخدام شوند همگی باهم به منزل مسکونی نیاز دارند، درخواست ارتقا خواهند داشت و مشکلات عدیدهای برای شرکت درست خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با رد موضوع کاهش تعداد نفرات استخدامی در صنعت نفت، به آزمون اخیر شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد و افزود: حدود 750 نفر از این سه هزار نفر که قرار است استخدام شوند، سهمیه مناطق نفتخیز جنوب است که منتظریم تا بیایند و مصاحبه با این عزیزان صورت بگیرد.
وی درباره گلایه برخی کارکنان این شرکت مبنی بر اینکه افراد جذب شده در آزمون سال 91 در سمتهایی غیر از رشته تحصیلی خود به کار گمارده شدهاند، توضیح داد: شرکت مناطق نفتخیز جنوب و یا به عبارتی شرکت ملی نفت یکی از قدیمیترین و قویترین سیستمهای جذب را داشته است اما متأسفانه چند سالی است که به دلیل برخی سیاستهای خاص، جذب نیرو در این شرکت برنامهریزی نشده است.
بورد در ادامه اظهار کرد: به این معنی که در گذشته مناطق نفتخیز جنوب به این صورت برنامهریزی میکرد که مثلاً سالی 300 نفر بازنشسته خواهیم داشت و بر همین اساس، همین تعداد و با یا فرمول معینی باید نیرو جذب کنیم. جذب نیرو هم به این صورت بود که سه مجموعه برای این شرکت نیرو پرورش میدادند. آموزشگاههای حرفهای، هنرستان و دانشگاه نفت و مابقی نیازهای خود را از جای دیگر جذب میکردند. حتی دانشگاه حسابداری هم در وزارت نفت داشتیم.
به گفته وی، به نظر بنده بهترین سیستم جذب یک سیستم برنامهریزی شده بود که شرکت را با یک هجمه وسیعی از نیرو به یکباره مواجه نکند. بنابراین اگر برنامهریزی وجود داشته باشد میتوان برای این نیروها آموزش مناسب در نظر گرفت و جایگاه مناسبی برای نیرو طراحی و میتوان گردش شغلی مناسبی برایشان تعریف کرد و همچنین میتوان از خروجی این نیروها بهرهبرداری مناسب را انجام داد.
بورد با گلایه از این تغییر در سیستم جذب، خاطرنشان کرد: این تصمیم ما نبود بلکه بعضی از مسئولان تصمیم گرفتند و شیوه جذب با برنامهریزی را قطع کردند و ناگهان میبینیم که سال گذشته 1700 نفر جذب میشوند. بنابراین وقتی 1000 نفر به یک باره استخدام میشوند معلوم است که ممکن است سمتها با رشته تحصیلی هماهنگ نباشد. اما برنامه ما این است که تمام این موارد را به جایگاه مناسب خود بازگردانیم و مطمئن باشید که این عدم هماهنگی برای درازمدت نخواهد بود و موقتی و کوتاه مدت خواهد بود.
وی با بیان اینکه راه علاج هم این است که به سمت جذب با برنامهریزی حرکت کنیم، تصریح کرد: چرا که این هزار نفر که استخدام شوند همگی باهم به منزل مسکونی نیاز دارند، درخواست ارتقا خواهند داشت و مشکلات عدیدهای برای شرکت درست خواهد شد. در حال حاضر هم به دلیل اینکه سازمان خالی است مجبور هستیم نیرو استخدام کنیم ولی در طول زمان برای رفع مشکلات این عزیزان تلاش خواهیم کرد و این مشکلات رفع خواهد شد.
این مقام مسئول همچنین در پاسخ به این سوال که «چرا دانشجویان نفتی بدون کمترین سابقه و تجربه و پس از فارغالتحصیل شدن مستقیماً در ادارات مهم با سمتهای 15 و 16 مشغول کار میشوند ولی کارکنان باسابقه عملیاتی که هم تجربه دارند و هم مدرک دارند جهت انتقال به واحدهای مهندسی با مشکل مواجه هستند و اغلب سمت سازمانی در اختیارشان قرار داده نمیشود؟» تاکید کرد: البته به نظرم این یک مورد خاص است؛ چرا که بنده اعتقاد دارم که فارغالتحصیلان دانشکده نفت فارغالتحصیلان قوی هستند و در حال حاضر طبق قانون فقط گروه الف این دانشکده را بدون آزمون میتوانیم جذب کنیم و حتی گروه ب هم باید برای استخدام آزمون بدهند.
به گفته وی بنابراین یک شرایط مساوی برای استخدام وجود دارد. قانون این است که باید نگاه مساوی برای جذب نیرو باشد ولی هر اداره و سازمانی برای خود یک سری پنلهای تخصصی دارد که نوعاً بر اساس توانایی و مصاحبههای تخصصی که با افراد انجام میدهند و بر اساس تراز علمی نیرو جذب میکنند. ولی گفته این دوست عزیز هم درست است که باید به عامل تجربه دقت بیشتری داشته باشیم و البته ما به این مهم توجه داریم.
بورد امکان استخدام بدون آزمون فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد مهندس نفت دانشگاههای دولتی را منوط به حضور آنها در لیست نخبگان دانست و افزود: بر طبق یک قانون باید استخدام میشدند اما این قانون اخیراً لغو شده است. به هر حال باید این سؤال را معاون منابع انسانی شرکت ملی نفت پاسخ بدهد. ولی در حال حاضر گروه الف دانشکده نفت که معدل مورد نظر را به دست بیاورند را بدون آزمون استخدام میکنیم.
کارشناسان نفتی نیاز به توجه بیشتری دارند
وی در خصوص اختلاف چند برابری حقوق کارکنان صنعت نفت در ایران در مقایسه با آنچه در شرکت های قطری، عربستان و کویت به همین مهندسان پرداخت می کنند، توضیح داد: ما به این بحثها آگاهی داریم و به مراجع ذیصلاح هم اعلام کردهایم؛ چرا که اعتقاد ما بر این است که کارشناسان نفتی کارشناسان ویژه هستند، ضمن اینکه شرایط کار در شرکتهای نفت شرایط ویژهای است و باید به این عزیزان توجه بیشتری شود.
به گفته وی البته تمام تلاش خود را برای بهبود این وضعیت انجام دادهایم و تجربه هم این را میگوید که باید تمام این موارد را به نحو مقتضی حل کنیم تا بتوانیم این کارشناسان را حفظ کنیم. ضمن اینکه در کشورهای همسایه، شرکتهای غربی مشغول کار هستند و شرکتهای غربی هم پول خوبی از قطر گرفتهاند بنابراین خرج میکنند که بیشتر بتوانند برداشت کنند. ولی برای آنها به صرفه است که این هزینه بالا را پرداخت کنند و از خود محلها نیرو جذب کنند.