روشهای اصلاح برای سورگوم همان روشهای اصلاح در گیاهان اتو گام است مثل:دورگ گیری.سلکسیون.وارد کردن واریته های جدید.ولی امروزه از سورگوم های هیبریدی استفاده می شود.برتری فرزند نسبت به والد یا والدین رو هتروزیس میگن که برای اصلاح نبات به کار میره
روش های اصلاح گیاه سورگوم رو بیان کنید؟
با تشکر از پاسخ شمامهندس عزیز.برای تکمیل فرمایشات شما باید عرض کنم که در نر عقیمی عدم تولید بذر در اثر اختلالات کروموزومی یا اختلالات فیزیولوژیکی در گامت های نر وماده است این اختلالات سبب تولید نشدن دانه گرده می شودویا کاملا رشد نمی کنندلذا جنین حاصل از گرده نا کامل با مادگی قادر به رشد نخواهد بود ولی در خود ناسازگاری گرده تولید می شود ولی قادر نیست مادکی خود را تلقیح کند ولی قادر است مادگی دیگر گلهای گیاهان دیکر را تلقیح نماید.خود ناسازگاری حالتی است که در آن گرده ی یک گیاه نمی تواند مادگی همان گیاه را بارور کند. پروتاندری. پروتوژنی
در خودناسازگاری گرده ممکن است بارور نباشد. گیاهان نر عقیم گرده تولید نمی کنند . سیتوپلاسمی . ژنتیکی
سوال:مقاومت عمودی ومقاومت افقی چه فرقهایی با هم دارند؟
سوال:خود ناسازگاری چیست ؟وانواع آن کدامند؟خود ناسازگاری چه فرقی با نر عقیمی دارد وانواع نر عقیمی کدا مند؟
سوال:مقاومت عمودی ومقاومت افقی چه فرقهایی با هم دارند؟
مرسی خانم مهدیا باریکلا .اگه براتون مقدوره سوال بعدی رو طرح کنید ممنون میشم راستی پاسخ مربوط به مقاومت ون هم کاملا درستهخودناسازگاری یعنی اینکه گرده یه گیاه نتونه خود گیاهو بارور کنه یعنی نتونه خودگشنی کنه
2مدل داره تا اونجایی که یادمه
یکی همومورف یکی هترومورف
تو همومورف ساختارا هم شکلن و دو نوع داره:
1.اسپورفیتی 2.گامتوفیتی
تو هترو مورف ساختارا غیر همشکلن باز دو نوع داره پین و تروم
فرقش با نر عقیمی اینه که تو نر عقیمی مشکل این نیست که گیاه نتونه خودگشنی کنه مشکل اینه که دونه گرده وجود نداره یعنی اندام جنسی نر نداریم
انواعش ژنتیکی،سیتوپلاسمی،ژنتیکی سیتوپلاسمی
خوب خودم جواب میدم
تو تتراپلوئیدا هم تفکیک تصادفی کروموزوم داریمهم تفکیک تصادفی کروماتید داریم به این پدیده کاهش مضاعف میگیم
مثلا فرد AAAa در حالت تفکیک کروموزومی نمی تونه aa تولید کنه ولی در حالت تفکیک کرماتید(توسط کاهش دوبل یا مضاعف) میتونه aa تولید کنه
سوال بعد
دیگه این یکیو خیلی آسون میپرسم
پدرو مادر سکالو تریکا کدومه؟
پدرش چیه و مادرش چیه![]()
اینبرد چیه ؟
اینبرد فردی با ژنوتیپ کاملا خالصه که از خودگشنی افراد تو جمعیت های دگرگشن بوجود میآد.
من دیگه انگیزمو واسه طرح سوال از دست دادم
هیکشی اینجا نمی آدمنم دیگه سوال نمیپرسم.
![]()
سلام
نه ... خونسری خودتونو هــفض(!) کنید .
سوال بعدی رو لطفا مطرح کنید.اگه بلد بودم که چه بهتر نبودم هم تقلب میکنم![]()
فقط به خاطر تو....
ایزواللی چیه؟
ممنونم عزیزم ..
ایزو اللی منظور آللهایی هستند که فقط از طریق آزمونهای مخصوص قابل تشخیص از یکدیگرند.
isoallele
an allelic gene that is considered as being normal but can be distinguished from another allele by its differing phenotypic expression when
in combination with a dominant mutant alle