بسته بندي هوشمند در صنايع غذايي

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نويسند‌گان:




[ مجيد علي ابادي ] - گروه مهندسي شيمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بيرجند


[ الهام سادات علم الهدي ] - گروه صنايع غذايي دانشگاه آزاد اسلامي واحد ورامين - پيشوا


[ نفيسه جيرفني ] - گروه مهندسي شيمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود


[ شهرزاد فاضل ] - دانشكده مهندسي شيمي، دانشگاه صنعتي اميركبير (پلي تكنيك تهران)




خلاصه مقاله:
كاركرد اصلي بسته بندي، ايمن ساختن محصولات غذايي در برابر اسيب هاي فيزيكي، افزايش يا كاهش رطوبت، اكسيداسيون و فساد بيولوژيكي است. عملكرد ديگر بسته بندي تسهيل در توزيع محصول و در اختيار قرار دادن اطلاعات لازم براي مصرف كننده است از ديگر كاركردهاي بسته بندي مي توان به تامين نيازهاي جديد مصرف كننده و پاسخگويي به كيفيت دلخواه مشتري و تسهيلات مورد نظر او اشاره كرد. از اين رو طراحي مناسب و انتخاب بهينه جنس بسته بندي و نحوه توزيع محصول از اهميت بالايي برخوردار است در سالهاي اخير فناوري جديدي در صنعت بسته بندي ظهور كرده است كه با نام بسته بندي هوشمند شناخته مي شود. اين نوع بسته بندي در بسياري از كشورهاي جهان گسترش يافته است و توجه بسياري از مصرف كنندگان را به خود جلب كرده است دراين مقاله ضمن معرفي فناوري بسته بندي هوشمند در صنايع غذايي، نگاهي اجمالي به اصول و روشهاي مورد استفاده دراين نوع بسته بندي داشته و برخي كاربردها، فرصتها و چالشهاي پيش رو مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد.


كلمات كليدي:
بسته بندي هوشمند، صنايع غذايي ، نشانگرها

http://www.mediafire.com/download/yk4mw6i6ntkj4t4/NCCEESLAMSHAR01_142_1569281.pdf
 

Similar threads

بالا