بـــــــــورس

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
...‌و سرانجام توافق بزرگ
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز شاهد روزی تاریخی بود که در آن شاخص بورس به مدد حصول توافق در مذاکرات هسته‌ای 1/46درصد افزایش را تجربه کرد.در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که ماراتن مذاکرات سیاسی در ژنو سحرگاه روز یکشنبه به نتیجه رسیده و تهران و گروه 5+1 پس از ده سال مذاکره به توافقی جامع برای شروع تفاهم هسته‌ای دست یافتند.
این مذاکرات سنگین و فشرده روند حرکت تهران و 6 قدرت جهانی را برای شش ماه آینده و تداوم مذاکرات برای حل نهایی مساله هسته‌ای مشخص می‌کند. توافق هسته‌ای دیروز با استقبال گسترده فعالان سیاسی و اقتصادی کشورمان همراه شد در اوج این استقبال نامه پاسخ مقام معظم رهبری در حمایت از توافق رخ داده بود. این جو مثبت دیروز باعث شد شاخص با رشد هزار و 147 واحدی به مرز تاریخی 80 هزار واحد دست یابد. دیروز همچنین ريیس‌جمهور با اشاره به توافق ایران و 1+5 اظهار کرد: در مذاکرات، دنیا به این احساس رسید که تکریم ملت ایران پاسخ خواهد داد و تحریم نمی‌تواند کارساز باشد. حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست خبری خود با بیان اینکه «گزارش کوتاهی از تلاش‌های پیگیر تیم دیپلماتیک و دوستانمان به عنوان تیم مذاکرات هسته‌ای ارائه خواهم داد»، گفت: دستاورد این تلاش‌ها جلوه بیشتر کرامت و بزرگی ملت ایران بود. در همین حال با حصول توافق سیاسی و بر اساس سند این توافقنامه، گروه 1+5 بعضی از تحریم‌های مربوط به صادرات پتروشیمی ایران، طلا و فلزات گرانبها و بخش خودروسازی ایران را متوقف می‌کند و احتمال می‌رود حدود پنج میلیارد و 100 میلیون دلار درآمد نصیب جمهوری اسلامی ایران کند. همچنین بر اساس این توافق صادرات نفت ایران در سطح کنونی باقی می‌ماند و همچنین چهار میلیارد و 200 میلیون دلار از پول فروش محموله‌های نفتی به صورت اقساط به ایران انتقال داده می‌شود. بر اساس این توافقنامه، در 6 ماه آینده فروش نفت خام ایران به دلیل باقی ماندن تحریم‌ها افزایش نخواهد داشت. باقی ماندن تحریم‌های فروش نفت در یک دوره‌ شش ماهه سبب از دست رفتن حدود 30 میلیارد دلار درآمد ایران می‌شود. دیروز با اعلام این توافقات هیات‌مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی از لغو تحریم‌های اعمال شده علیه این صنعت استقبال و اعلام کرد که آماده توسعه روابط خود با دیگر کشورها است. این توافق محصولات پتروشیمی ایران را مجددا به بازار اروپا باز می‌گرداند که خبری مناسب برای تولید‌کنندگان محصولات کمیابی نظیری پلی‌اتیلن و پلی پروپیلن است.
حصول توافق سیاسی دیروز باعث کاهش ارزش ارز و سکه شد هر چند انتظار نمی‌رود بهای ارز کاهش خاصی را تجربه کند، اما به نظر می‌رسد بازار املاک و مستغلات و طلا بیشترین کاهش قیمت را تجربه کنند. در بازار دیروز حصول توافق سیاسی موجب تشکیل صف‌های خرید سنگین در دو گروه بانکی و خودرویی شد. این دو گروه که آسیب قابل‌ملاحظه‌ای را از محل تحریم‌ها دیده بودند؛ اما انتظار می‌رود با کاهش تحریم‌ها شرایط بهتری را تجربه کنند. در این میان، اما کفه اقبال معامله‌گران به سوی گروه بانکی سنگین‌تر بود؛ چراکه علاوه بر درآمد ناشی از بازگشایی دوباره اعتبارات اسنادی امکان دریافت فاینانس و همچنین آزادسازی وجوه بلوکه شده این شرکت‌ها نیز افزایش یافته است. در گروه بانکی دیروزبانک ملت با سرمایه 3310 میلیارد تومانی سود سال 92 خود را با تعدیل مثبت 16 درصدی از 352 ریال به 408 ریال به ازای هر سهم افزایش داده است
روز گذشته در گروه پتروشیمی بازار با خبرهایی در مورد اظهارنظر شورای رقابت در مورد واگذاری هلدینگ خلیج فارس مواجه بود که با توجه به این مساله که مصوبات شورای رقابت ضمانت اجرایی نداشته و اصولا به دلیل واریز وجوه خصوصی‌سازی به خزانه و همچنین معاملات مکرر و پرداخت سود نقدی از سوی شرکت معاملات بوده این نماد به هیچ وجه قابل‌بازگشت نيست. در طول هفته‌های اخیر انتقادات قابل‌ملاحظه‌ای در مورد تصمیمات شورای اقتصاد در مورد صنعت خودرو نیز مطرح شده است که این مصوبات به دلیل عدم‌برخورداری مصوبات شورای رقابت از ضمانت اجرایی به اجرا در نیامده است. در گروه پتروشیمی دیروز شایعه انتقال سهام ساتا در پتروشیمی پارس به هلدینگ نفت و گاز پارسیان این نماد را به صف خرید رساند. در همین حال مدیرعامل پارسان دیروز با اعلام این خبر که پتروشیمی تبریز تا پایان سال از زیان‌دهی خارج و به سوددهی می‌رسد، گفت: بر همین اساس بنا داریم تا سال آینده این شرکت را وارد بورس اوراق بهادار تهران کنیم.
در گروه سیمانی دیروز شایعه افزایش 15 درصدی قیمت فروش محصولات سیمانی، موج مثبت جدیدی را در سهام شرکت‌های این صنعت به راه انداخت تا تقاضای خرید سهام سیمانی دیگر بار در تالار شیشه‌ای افزایش یابد.در همین ارتباط دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفت‌و‌گو با بورس نیوز پیرامون صحت این موضوع گفت: شایعه افزایش مجدد نرخ فروش محصولات سیمانی به میزان 15 درصد که طی روز گذشته مطرح شد، صحت ندارد و در این رابطه اخیرا جلسه‌ای نیز در انجمن برگزار نشده است. شیخان افزود: ارائه مجوز افزایش نرخ فروش محصولات پس از بررسی مستندات شرکت‌ها و احساس نیاز به اجرای این برنامه جهت پوشش هزینه‌های آنها محقق شدنی است که به نظر می‌رسد در شرایط فعلی تنها به شرط اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و تعیین میزان افزایش نرخ حامل‌های انرژی، امکان‌پذیر باشد. وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت‌ها سعی دارند افزایش هزینه‌ها را تحمل کنند تا با آغاز فاز دوم قانون هدفمندی بتوان در حدی منطقی اقدام به ارائه مجوز افزایش نرخ‌های فروش محصولات این شرکت‌ها کرد. در گروه معدنی دیروز شایعاتی در مورد احتمال تغییر در نرخ فروش سنگ‌آهن داخلی مطرح شد. در این گروه، شرکت سنگ‌آهن گل گهر پیش‌بینی سود هر سهم خود برای سال مالی 92 را با 8 درصد تعدیل مثبت 1389 ریال اعلام کرد. همچنین شرکت در 6 ماه نخست سال 758 ریال (معادل 55 درصد) این پیش‌بینی را محقق کرده است.
همچنین در گروه غذایی دیروز شرکت کشاورزی و دامپروری مگسال در گزارشی تغییرات سود این شرکت را در شش ماهه شفاف کرد. در مجموع بازار دیروز بازاری به شدت مثبت بود که در آن شاخص با رشد هزار و 147 واحد به 80 هزار و 22 واحد رسید. ارزش معاملات نیز دیروز در بورس 425 میلیارد‌تومان و در فرابورس 160 میلیارد تومان بود که رشد مناسبی را نشان می‌دهد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]دومين رشد 5/1 درصدی پياپي بورس[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۷۳ کد خبر: DEN-768822
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: روز گذشته، بورس برای دومین روز متوالی با رشد 5/1 درصدی شاخص کل مواجه شد. ارزش معاملات طی روز گذشته به حدود 7 هزار میلیارد ریال رسید که افزایش چشمگیری (حدودا 2 برابری) نسبت به روزهای گذشته رقم زده است. این تشدید هیجانات، مستلزم احتیاط هرچه بیشتر سهامداران و کشف واقعی ارزش سهام و سوددهی شرکت‌ها است.

در این میان، روند صعودی گروه محصولات شیمیایی متوقف شد. افت نماد «فارس» مهم‌ترین عامل منفی شدن این صنعت به شمار می‌آید. اظهارات رییس شورای رقابت مبنی بر لغو واگذاری این هلدینگ منجر به منفی شدن این نماد شد. این در حالی است که شرکت طی گزارشی در کدال به صحت معاملات انجام شده اشاره کرده است.
در این رابطه به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا پورابراهیمی نایب ريیس کمیسیون اقتصادی با غیر‌منطقی خواندن اظهارات شورای رقابت از امکان‌پذیر نبودن بازگشت معاملات سهامی که عرضه شده و سهامدار خرد پیدا کرده است، سخن گفت.
به گفته وی، تصمیم‌گیری نهایی در این خصوص طی دو روز آینده انجام خواهد شد. البته کاهش قیمت دلار خبر خوشایندی برای این نماد به شمار نمی‌آید؛ زیرا در هفته‌های گذشته یکی از عوامل رشد چشمگیر «فارس» تسعیر ارز به قیمت 2500 تومان در صورت‌های مالی بود که سهامداران با آگاهی از بالا بودن نرخ ارز آزاد (حدود سه هزار تومان) خریدهای هنگفتی در این نماد انجام دادند. به این ترتیب، کاهش نرخ دلار طی روزهای اخیر می‌تواند دليل دیگر بر منفی شدن قیمت این نماد باشد. از طرفی، مصطفی امید قائمی، مدیر‌عامل شرکت سرمایه‌گذاری آینده‌نگر در گفت‌وگو‌ با بورس نیوز اظهار کرده است: امضای توافق‌نامه ایران با گروه 1+5 می‌تواند ریسک عملکرد شرکت‌های بورسی به ویژه در این گروه را کاهش دهد. بر این اساس به گفته وی لازم است رشد بازار سرمایه با سرعت کمتر اما مداوم ادامه یابد. این کارشناس بازار سرمایه افزوده است: با اینکه حذف تحریم‌ها سودآوری شرکت‌ها در چند ماه پایانی سال 92 را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما اثرگذاری واقعی این تحریم‌ها در حساب‌های مالی سال 93 دیده خواهد شد. «تاپیکو» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ‌تر سهامداران حقوقی به خود اختصاص داد. از سوی دیگر، گروه فرآورده‌های نفتی روند منفی خود را تغییر داد و مثبت شد.
احمد شاکری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو‌ با بورس نیوز عنوان کرده است: متاسفانه برخی سهام شرکت‌های پالایش از جمله سهامی هستند که در هیاهو و هیجانات رشد قیمت دلار، ارزش واقعی خود را در بورس گم کرده‌اند و اکنون با توجه به توافقات هسته‌ای بازار متوجه این امر شده است. همین امر عامل روند منفی این گروه از نظر این کارشناس قلمداد شده است. «شبندر» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که سهامداران حقوقی در نقش خریدار حضور پررنگ‌تری داشتند.
در این شرایط، بانکی‌ها روند مثبت خود را با ثبت رشد 7/2 درصدی ادامه دادند. این گروه که حدود 30 درصد (بیش از دو هزار میلیارد ریال) از ارزش معاملات روز گذشته را به خود اختصاص داده بودند یکدست سبزپوش بودند. مهم‌ترین عامل این رشد، احتمال افزایش گردش‌های مالی ارزی بانک‌ها به دنبال توافقات هسته‌ای است. «وتجارت» بیشترین حجم معاملات این گروه را با عرضه سنگین 160 میلیون سهمی حقوقی‌ها به خود اختصاص داد.
از سوی دیگر، روند مثبت گروه فلزات اساسی متوقف شد، به طوری که جایگاه خود را از منظر ارزش بازار به بانکی‌ها داد. «فملی» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور حقوقی‌ها در نقش فروشنده به خود اختصاص داد.
در این شرایط، روند منفی گروه کانه‌های فلزی تغییر کرده و مثبت شدند. تعدیل مثبت 18 درصدی «کچاد» یکی از عوامل تاثیرگذار بر این رشد بود. شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی روند مثبت خود را ادامه دادند. «وغدیر» با حضور چشم‌گیر حقوقی‌ها در نقش فروشنده بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار گرفت.
مخابرات نیز روند مثبت خود را ادامه داد و «اخابر» بار دیگر با حضور پررنگ حقوقی‌ها در نقش فروشنده مواجه شد.
در این شرایط، گروه سیمانی روند مثبت خود را ادامه داد. شایعه در خصوص افزایش 15 درصدی قیمت فروش محصولات سیمانی مهم‌ترین عامل این رشد به شمار می‌آید.
به گزارش بورس‌نیوز، عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان از عدم صحت این شایعه سخن گفته است و احتمال وقوع آن را مشروط بر اجرای فاز دوم هدفمندی‌ها می‌داند که فعلا در دستور کار دولت نیست. همچنین به گزارش سنا، علی توکلی، مدیر عامل شرکت سیمان شرق در نامه‌ای به اداره نظارت بر ناشران بورسی، روند افزایش قیمت و حجم تقاضای نماد «سشرق» را هیجانی دانسته و اعلام كرده هیچ دلیل بنیادی برای آن وجود ندارد. در این گروه، «سفارس» بیشترین حجم معاملات را طی روز گذشته به خود اختصاص داد و با حضور پایاپای حقوقی‌ها در نقش خریدار و فروشنده مواجه شد.
خودرویی‌ها همچنان روند صعودی خود را ادامه دادند. علت این رشد را می‌توان رفع تحریم خودرویی‌ها دانست که به دنبال آن به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ، خودروسازان فرانسوی پژو و رنو از این توافقات جهت تجارت مجدد با ایران استقبال کرده‌اند. «خبهمن» که با عرضه‌های سنگینی از سوی حقوقی‌ها مواجه بود بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار گرفت.
در نهایت، سرمایه‌گذاری‌ها روند مثبت خود را ادامه داد. «وسپه» با حضور پایاپای سهامداران حقیقی و حقوقی ادامه داد.


 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
«دنياي اقتصاد» بررسي كرد
رفع تحريم‌ها چه اثري بر بازار سرمايه دارد؟

گروه بنگاه‌ها- مهتاب رحمتعلي: تنها حدود48 ساعت از امضاي توافقنامه ايران و گروه موسوم به 1+5 مي‌گذرد كه خبرهاي مربوط به آزادسازي بخش‌هاي مختلف اقتصادي از جمله پتروشيمي‌ها، نفت، خودرو و غيره اميدواري‌هايي را در مجموعه اقتصاد ايجاد كرده است. رونق سيستم بانكي نيز موضوع ديگري است كه برنامه آن در دستور كار قرار گرفته و در واقع انعكاس تمام اين اخبار و اطلاعات را مي‌توان به وضوح در بازار سرمايه كشور مشاهده كرد؛ به طوري كه بازار روند رشدملايمي را كه در هفته‌هاي گذشته در پيش گرفته بود با سرعت بيشتري ادامه داد و بيش از دو هزار واحد رشد را به ثبت رساند. پيش‌بيني كارشناسان از وضعيت بازار همان طوري كه در گذشته هم در همين صفحه روزنامه «نياي اقتصاد» به آن اشاره شد صعودي است.
اين موضوع را نيز بايد متذكر شد كه بازارهاي سرمايه‌گذاري موازي بورس از جمله دلار و سكه در 48 ساعت گذشته با شدت بيشتري سقوط كرده‌اند به طوري كه دلار بيش از 5 درصد و سكه در حدود 8 درصد ريزش را به ثبت رساندند و اين مساله همچنان مي‌تواند ادامه‌دار باشد و راه را براي صعودهاي بيشتر بورس هموار كند.
در گزارش زير به بررسي احتمالات در نتيجه كاهش تحريم‌ها در بازار سرمايه ايران پرداخته شده است كه در پي مي‌آيد.
نگراني از تشكيل حباب
شاهين شايان‌آراني از كارشناسان ارشد بازار سرمايه در گفت‌وگو با دنياي اقتصاد، تاثير توافق هسته‌اي را در كل اقتصاد كشور مثبت دانست و گفت: مذاكرات به طور قطع در كل اقتصاد كشور و فضاي كسب و كار و همچنين بازار سرمايه چه در كوتاه‌مدت و چه ميان‌مدت و بلندمدت تاثير مثبتي خواهد داشت به شرط آنكه اين مذاكرات ادامه‌دار باشد.
وي در ادامه افزود: در كوتاه‌مدت عوامل رواني اين موضوع از قبيل ذوق، خوش‌بيني، مثبت بودن فضاي كشور و اميد به آينده باعث مثبت شدن فضاي بورس خواهد شد، اما آثار بلندمدت اين موضوع به فرض تداوم بحث‌‌هاي مذاكره، نمود پيدا خواهد كرد و موجب افزايش اعتبار در فضاي بين‌المللي و بالطبع ورود سرمايه‌گذارهاي خارجي به بورس خواهد شد.
شايان‌آراني در ادامه اظهاراتش، بازار سرمايه را تنها محل براي جذب سرمايه در حال حاضر دانست و گفت: شرايط كنوني و نبود فرصت‌هاي بيشتر براي سرمايه‌گذاري در كشور باعث شده تا بورس به عنوان تنها مجراي ورود سرمايه‌هاي جديد شناخته شود كه اين موضوع نگران‌كننده خواهد بود؛ در واقع بورس تنها كانال جذب سرمايه در اقتصاد كشور نيست و اين بي‌رقيب ماندن باعث سوق دادن نقدينگي‌هاي سرگردان به بورس و در مقابل ايجاد توقع بي‌اندازه براي سرمايه‌گذاران، رشد شاخص با شيب بسيار تند و در نهايت تشكيل حباب خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: از طرفي چون عمق بورس و چرخه مالي و معاملاتي آن چندان زياد نيست، توانايي جذب چنين نقدينگي بالايي را ندارد و مساله‌ حبابي بودن را شدت خواهد داد.
ورود ابزارهاي جديد
اين كارشناس ارشد بازار سرمايه در ادامه اظهاراتش ورود ابزارهاي جديد به بازار را يكي از راهكارها براي عدم تشكيل حباب در بورس دانست و گفت: در اين مقطع بايد تلاش شود تا از طريق اطلاع‌رساني، آموزش و شفاف‌سازي تمام افراد جامعه با ريسك‌هاي موجود در بازار سرمايه آشنا شوند و در واقع بدون شناخت فضاي كل بورس به اين بازار وارد نشوند.
وي يكي ديگر از راهكارهاي لازم در اين زمينه را بسترسازي مناسب در جهت افزايش چرخه مالي بازار سرمايه عنوان كرد و افزود: از طريق مكانيزم‌هاي موجود كه يكي از آنها مهيا و تسهيل كردن شرايط براي جذب سرمايه‌گذارهاي خارجي به بورس است مي‌توان چرخه مالي بازار سرمايه را افزايش داد.
شايان‌آراني در ادامه با تاكيد بر فرهنگ‌سازي بيشتر در زمينه آشنايي عامه مردم با بازار سرمايه خاطرنشان كرد: بايد فرهنگ‌سازي‌هاي مناسبي براي آشنايي مردم و سهامداران خردي كه تنها به دليل موج و هيجان وارد بورس شده‌اند، صورت گيرد تا اين افراد از ريسك‌هاي موجود در اين بازار آگاهي كامل پيدا كنند.
بنا به گفته شايان‌آراني خريد واحد صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري و همچنين پس‌انداز در بانك از جمله سرمايه‌گذاري‌هاي مطمئن براي سرمايه‌گذاران خرد و ناآشنا به بورس است.
تغییرات زمانبر است
دراين زمينه مدیرعامل تامین سرمایه نوین با اشاره به اینکه آثار رفع تحریم‌ها به زودی ظاهر نخواهد شد، گفت: حداقل دو سال وقت لازم است تا تغییرات جدی در این زمینه ایجاد شود.
ولی نادی قمی در ادامه افزود: بخشی از آثار تحریم‌ها به مرور کمرنگ شده و تنها عاملی که در آینده رونق و سودآوری شرکت‌ها را به دنبال دارد، افزایش میزان تولید بنگاه‌های اقتصادی است.به گفته وی شرکت‌ها یا در حال حاضر می‌توانند از ظرفیت‌های موجود استفاده کرده و سریع به سودآوری برسند یا اینکه پس از اجرای طرح‌ها و پروژه‌های سرمایه‌ای تولید را افزایش می‌دهند که این خود مستلزم گذشت زمان است و آثار آن در سال‌های آینده روی صورت‌های مالی نمود پیدا می‌کند.
وی با اشاره به اینکه بورس، بازاری احساسی است تصریح کرد: به‌رغم اینکه واکنش بورس در بازار کاغذی با صحبت درباره رفع تحریم‌ها بسیار شدید است اما در بازار واقعی‌تر مثل بورس کالا این واکنش‌ها شدید و محسوس نیست، زیرا اتفاقا تغییرات، تصمیم به خرید را به تعویق می‌اندازد.
وی افزود: در بورس کالا معامله‌گران با انتظار کاهش نرخ دلار و نرخ محصولات هیچ‌گونه‌ای معامله‌ای انجام نمی‌دهند.
مدیرعامل تامین سرمایه نوین با اشاره به برخی شرکت‌های فعال در حوزه فلزات گفت: با اینکه این شرکت‌ها قیمت محصول خود را پایین آورده و فروش‌هایی به صورت اعتباری هم دارند باز هم خریداری ندارند.
وی با تاکید بر به تعویق افتادن تصمیم خرید در مصرف‌کنندگان اضافه کرد: در مدتی بیش از یک‌سال شرکت‌ها به بازارهای بین‌المللی راه مي‌یابند و می‌توانند پروژه‌های جدید و رونق در تولید
ایجاد کنند.
کارخانه‌ها دوباره به ظرفیت می‌رسند
همچنین معاونت مالی و اقتصادی شرکت سرمایه‌گذاری معادن و فلزات مهم‌ترین پیامد رفع تحریم‌ها را راه افتادن دوباره طرح‌های دولتی عنوان کرد.
مرتضی علی‌اکبری با اشاره به مشکلات عدیده دولت با طرح‌های عمراني گفت: این طرح‌ها کلید اشتغال و به ظرفیت رسیدن کارخانه‌ها هستند. وی افزود: ورود نقدینگی به کشور، شادابی اقتصادی را به دنبال خواهد داشت. وی اضافه کرد: شرکت‌های بزرگ طرح‌های توسعه زیادی دارند که با کاهش نرخ ارز، کاهش هزینه‌های حمل و نقل، ورود ماشین‌آلات جدید و ... زودتر به بهره‌برداری خواهند رسید. وی با اشاره به اینکه اغلب شرکت‌های بورسی در حال حاضر طرح‌های توسعه‌ای زیادی دارند، گفت: آن دسته از شرکت‌ها نیز که کاهش قیمت ارز در سود‌آوریشان تاثیرگذار است با همین طرح‌های توسعه، سودهایشان را جبران خواهند کرد. وی همچنین حضور سرمایه‌گذاران جدید را به ویژه در حوزه‌های پتروشیمی، نفت و فولاد از دیگر دستاوردهای رفع تحریم‌ها دانست که شکوفایی اقتصاد را به دنبال خواهد داشت.
ايجاد تعاملات بين‌المللي
علی سنگینیان، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین نیز نمود نخستین اثر تحریم‌ها را بر صنایع، واردات و صادرات و مواد اولیه موردنیاز دانست. وی گفت: به دنبال رونق کسب و کار در کشور و تعاملات خارجی بین‌المللی فضای کلی مثبت خواهد شد.
به گفته سنگینیان، این امر هم در بخش خرد همانند صنعت و هم در سطح کلان، امیدواری‌های زیادی به دنبال دارد و می‌توان چشم‌انداز بهتری را از آینده ترسیم کرد.
به گفته وی، مسائلی مانند حذف محدودیت صادرات پتروشیمی‌ها، ورود قطعات خودرو و دیگر صنایع می‌تواند اثر کوتاه‌مدت خود را طی دو سه ماه آینده بروز دهد، اما در سطح اقتصاد کلان باید با دید بلندمدت منتظر تغییرات بود.
چشم‌انداز مثبت سال آینده
همچنین مدیرعامل شرکت ساختمانی آ‌س‌پ نیز با اشاره به اینکه رفع تحریم‌ها در بخش ساخت و ساز چه در زمینه سطح کیفی بناها و مسائل عمرانی و چه به لحاظ قدرت نقدینگی مردم در خرید و فروش اثرات جدی خواهد داشت، گفت: اما این اثرات در کوتاه‌مدت خود را نشان نخواهد داد. کلایه با تاکید بر اینکه حرکت بخش ساختمان کند است، دیر به خواب می‌رود و دیر به بازار بازمی‌گردد، افزود: به نظر نمی‌رسد تا پایان امسال شاهد تغییر چشمگیری در بخش ساختمان باشیم اما سال آینده را می‌توان بسیار مثبت ارزیابی کرد.وی افزود: به عنوان مثال، ورود لوازم و تجهیزات ساختمانی مانند آسانسور ارتقای کیفیت این صنعت را به دنبال خواهد داشت. کلایه اضافه کرد: همچنین سرمایه‌گذاری در این بخش نیز که با کمبود نقدینگی، خطرات احتمالی ناشی از عدم توافقات و حتی بروز جنگ و ناامنی در منطقه همراه بود، باز‌خواهد گشت. به گفته وی تاکنون سرمایه‌هایی در بخش‌هایی از اقتصاد جذب می‌شد که ضریب نقدشوندگی سریع داشت، پس از ثبات و تعادل در بازارها به بخش مسکن وارد خواهد شد. مدیرعامل شرکت آ‌‌س‌پ تصریح کرد: وقتی اقتصاد کشور جان تازه‌ای بگیرد و نقدینگی و گردش تولید افزایش یابد، ساختمان نیز به عنوان یکی از چرخه‌های اساسی مولد کشور رونق خود را باز خواهد يافت.
کاهش بهای تمام شده تولید
از سوی دیگر مدیر عامل شرکت ایران یاسا تایر و رابر نیز با اشاره به اثر مخرب تحریم‌ها در صنایع گفت: با رفع تحریم‌ها قیمت‌های تمام شده که در سایه عدم ورود مواد اولیه و کالا به کشور و عدم صادرات افزایش یافته بود پایین می‌آید.
بهرامی نوید گفت: با افزایش قیمت تمام شده مزیت رقابتی شرکت‌ها هم در بازار داخلی و هم در بازارهای بین‌المللی
از دست رفته بود. وی با اشاره به مشکل حمل و نقل کالا در زمان تحریم‌ها نیز افزود: در صورتی که می‌توانستیم کالایی را به کشوری صادر کنیم، باید راه را دور می‌زدیم که این موضوع هزینه‌های بالایی در بر داشت. بهرامی دسترسی به تکنولوژی‌های جدید و تامین ارز را از تبعات مثبت رفع تحریم‌ها دانست و افزود: از منظر یک تولیدکننده شرایط جدید باعث خواهد شد تا قیمت‌ها پایین آمده و در نهایت کالاهای باکیفیت‌تر در زمان سریع‌تر تولید شود. وی در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره بي‌برنامگي ارزی و انضباطی که دولت در زمان تحریم‌ها به آن دچار شده بود، گفت: تنها خاصیت تحریم‌ها برای کشور جلوگیری از واردات بی‌رویه کالا بود. مدیرعامل شرکت «ایران یاسا تایر و رابر» در پایان گفت: رفع تحریم‌ها از لحاظ تامین کالا، تسهیلات بانکی و گشایش LC‌ها، تاثیرات سریع در اقتصاد خواهد داشت.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
سند راهبردي ضدفساد مالي بررسي مي‌شود
گروه بورس- مجيد اسكندري: چهارمين كنفرانس سالانه پيشگيري از تقلب و سوءاستفاده‌هاي مالي با همكاري تعدادي از بانك‌ها، موسسات، شهرداري تهران و انجمن‌هاي حرفه‌اي حسابداري، سوم و چهارم دي‌ماه سال جاري برگزار مي‌شود.
مدير برگزاري كنفرانس پيشگيري از تقلب و سوءاستفاده‌هاي مالي در اين خصوص گفت: چهارمين كنفرانس، همانند سه سال گذشته، داراي محورها و موضوعات اصلي، عمومي و كارگاهي است و سعي دارد عرصه‌هاي جديد و خاص شامل تداركات و پيمان‌ها را پوشش داده و بر جنبه‌هاي مورد علاقه عموم سازمان‌ها نيز تاكيد دارد.امير پوريانسب افزود: تقلب در تداركات، تقلب در پيمان‌ها و تقلب در بانكداري سه محور اصلي اين كنفرانس را تشكيل مي‌دهد و كارشناسان در اين سه بخش اصلي، مقالات و سخنراني‌هاي خود را ارائه خواهند كرد.عضو انجمن حسابداران خبره ايران درباره موضوعات سخنراني‌هاي يادشده توضيح داد: نقش اخلاق در پيشگيري تقلب، نظارت و حسابرسي تقلب پيمان‌ها، تقلب‌هاي اوراق بهادار با تاكيد بر تقلب در IPO، چهره تقلب در 2013، روانشناسي تقلب، فساد مالي در ورزش، حسابرسي تقلب‌هاي تداركات، بررسي قانون فساد، توسعه‌يافتگي و تقلب و نقش راهبري ريسك و كنترل در كاهش تقلب مهم‌ترين موضوعات سخنراني‌ها را تشكيل مي‌دهد.وي ادامه داد: همچنين درخصوص كالبدشناسي تقلب در نظام بانكي، بازرسي تقلب مالي، توقف تقلب قبل از وقوع، ارزياب ريسك فساد مالي و... مقالاتي ارائه خواهد شد.معاون سابق شركت بورس درباره برنامه‌هاي جانبي اين كنفرانس يادآور شد: كاربرد نرم‌افزارهاي هوشمند در پيشگيري و كشف پولشويي و تقلب‌هاي بانكي و عمل‌ورزي حسابرسي تقلب‌هاي پيمان‌ها و تداركات موضوع دو كارگاه است كه همزمان با برپايي كنفرانس به علاقه‌مندان ارائه خواهد شد. همچنين با برپايي يك ميزگرد با حضور كارشناسان ارشد پيشگيري از تقلب در بخش‌هاي پولي و مالي، به بررسي ابعاد فساد مالي 3000 ميليارد توماني پرداخته خواهد شد.وي تصريح كرد: در اين كنفرانس در بحث پيشگيري و كشف به برنامه‌هاي ضدفساد مانند «ميثاق نامه ملل متحد عليه فساد» و «سند راهبردهاي ضدفساد مالي» در كنار مباحث مربوط به راهبري شركتي، كنترل داخلي مديريت ريسك و حسابرسي داخلي پرداخته خواهد شد.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
گروه بنگاه‌ها - مجمع افزایش سرمایه دو شرکت از گروه دارویی در چند روز آینده برگزار‌ می‌شود.

مدیرعامل سرمایه‌گذاری اعتلای البرز در گفتگو با دنیای اقتصاد با اعلام این خبر، افزود: مجامع افزایش سرمایه شرکت‌های سبحان دارو و گروه دارویی سبحان به ترتیب 6 و 14 آذرماه سال‌جاری برگزار‌ می‌شود.
محمدعلی شیرازی با بیان اینکه شرکت سبحان دارو با 20 درصد افزایش سرمایه قرار است سرمایه خود را از 75 میلیارد ریال به 90 میلیارد ریال افزایش دهد، اظهار کرد: این افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران خواهد بود و قرار است برای طرح توسعه شرکت و اصلاح و بازسازی خطوط مورد استفاده قرار گیرد. وی ادامه داد: گروه دارویی سبحان نیز قرار است با 27 درصد افزایش، سرمایه خود را از 440 میلیارد تومان به 560 میلیارد تومان افزایش دهد. شیرازی افزود: افزیش سرمایه این شرکت به منظور مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های تابعه است.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
شاخص‌کل رکورد 81 هزار واحد را زد
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در کنار رشد 46/1 درصدی شاخص کل افزایش چشمگیر حجم معاملات را نیز تجربه کرد. در بازار دیروز معامله‌گران با توجه به رکورد‌شکنی شاخص کل و عبور آن از مرز 80هزار واحد شاخص در انتظار معاملات پر‌حجمی بودند که این امر محقق شده و بازار با نزدیک به 860میلیارد تومان داد‌وستد سهام در بورس و فرابورس مواجه شد.
این حجم قابل ملاحظه داد‌و‌ستدها نشان از ورود نقدینگی تازه به بازار سهام دارد؛ امری که ناشی از رکود در بازارهای موازی و افت سوداگری در بازار املاک و مستغلات و طلا و ارز است. در بازار دیروز شاخص با هزار و 164واحد رشد به 81هزار و 186واحد رسید که رکورد تاریخی جدیدی به شمار می‌رود. در بازار دیروز در کنار جو مثبت ناشی از توافق هسته‌ای، کارشناسان بازار شاهد اظهار‌نظرهای مسوولان دولتی در مورد کارنامه 100روزه دولت بودند که این کارنامه با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به اقتصاد همراه بود. سخنان روز یکشنبه ريیس‌جمهور مبنی بر فرا رسیدن زمان عمل اقتصادیون نیز بر اهمیت اقتصاد در چند ماه آینده خواهد افزود. در بازار دیروز معامله‌گران همچنان به دنبال ابعاد تاثیرات توافقات هسته‌ای بر اقتصاد به ویژه ‌شرکت‌های بورسی بودند. در همین رابطه مدیر‌عامل شرکت سرمایه‌گذاری آینده‌نگر در گفت‌وگو‌ با بورس نیوز روند صعودی شاخص بازار سرمایه را ادامه دار دانست و اظهار کرد: با توجه به اتفاقات اخیر و حذف برخی از تحریم‌ها به نظر می‌رسد که روند صعودی شاخص همچنان تداوم یابد. مصطفی امیدقائمی با اشاره به این موضوع که قیمت‌گذاری سهام در بازار سرمایه بر مبنای ریسک‌های موجود انجام می‌گیرد، عنوان کرد: به دنبال امضای توافق‌نامه ایران با گروه 1+5 و حذف تحریم‌ها، ریسک موجود در عملکرد صنایع مختلف نیز کاهش یافته و در همین راستا رشد بازار سرمایه همراه با شکل‌گیری نسبت قیمت به درآمدهای بالاتر برای سهم‌های مختلف ادامه دار خواهد بود. وی در‌خصوص زمان تاثیرپذیری سودآوری شرکت‌ها از حذف تحریم‌ها نیز گفت: حذف تحریم‌ها بر سودآوری شرکت‌ها در چند ماهه پایان سال تاثیر گذار است و به نظر می‌رسد که تاثیر جدی از این موضوع در گزارش‌های سال 93 شرکت‌ها مشهود باشد. در همین حال رییس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و گمرک اتاق ایران از لغو ممنوعیت بیمه کشتی‌های نفتکش در پی توافق ژنو 3 خبر داد و گفت: پیش از این شرکت‌های ایرانی و خارجی قادر به حمل نفت ایران نبودند. در بازار دیروز در گروه فلزی –معدنی، معامله‌گران با شایعاتی در مورد احتمال تغییر بهای سنگ‌آهن مواجه بودند. درج شفاف سازی بهای سنگ‌آهن در برنامه‌های ایمیدرو نیز بر احتمال رخداد تغییر نرخ سنگ‌آهن افزوده است. در همین حال در گروه فولادی، قیمت فولاد همچنان در حال کاهش است که این امر ناشی از کاهش قیمت دلار و افت جهانی قیمت شمش و بیلت رخ داده است.
در گروه پتروشیمی، هلدینگ نفت و گاز پارسیان دیروز در حالی با صف خرید همراه بود که صادرات اوره و آمونیاک و متانول با شرایط کنونی افزایش یافته است. نفت و گاز پارسیان برای هر سهم در سال مالی 93 مبلغ 2320 ریال عایدی خالص پیش بینی کرده که در مقایسه با آخرین بودجه سال مالی گذشته 16 درصد افزایش داشته که دلیل عمده آن افزایش 26 درصدی سود حاصل از سرمایه‌گذاری به‌دلیل افزايش بهره وري ‌شرکت‌هاي سرمايه پذير و به تبع آن افزايش سود تقسيمي آنها بوده است. با وجود برخی اختلافات بین سودآوری شرکت‌های زیر مجموعه این گروه‌، از جمله «شپدیس»، «شبریز» و «زاگرس» و پیش‌بینی شرکت‌های مذکور احتمال افزایش سودآوری و تعدیل مثبت در گزارش‌های بعدی دور از ذهن نیست.در گروه خودرویی، لغو تحریم صنعت خودرو بخشی از تفاهم اخیر ایران با کشورهای 1+5 در ژنو است. شهرام آزادی، عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی معتقد است: طبق تفاهمنامه ژنو، تحریم صنعت خودرو لغو خواهد شد،
اما همچنان دو مشکل نقل و انتقال ارز و کمبود نقدینگی باقی است. وی خاطرنشان کرد: بنابراین باقی ماندن تحریم بانک مرکزی، همچنان هزینه‌های نقل و انتقال پول و قطعات را بالا نگه خواهد داشت. آزادی ادامه داد: با این حال اگر در 6 ماهه آینده توافق بزرگتری صورت گرفته و تحریم نفت و بانک مرکزی لغو شود، می‌توان امیدوار بود ظرف یک سال وضعیت تولید خودرو بهبود یابد. در گروه خودرویی دیروز گروه بهمن با عرضه‌های سنگین سرمایه‌گذاری غدیر شاهد معامله 213میلیون سهم بود. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن شاخص کل با رشد همراه شد.دیروز یک میلیارد و 770میلیون سهم در بازار جابه‌جا‌ شد که ارزشی معادل 703میلیارد تومان داشت. بیشترین حجم معاملاتی را نیز دیروز بانک تجارت از آن خود کرد که سازمان خصوصی با عرضه‌های سنگین از بدهکاران به این سازمان زمینه معامله 232میلیون سهم این بانک را فراهم آورد.
 
آخرین ویرایش:

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
در پی گزارش 100 روزه صورت گرفت:

[h=1]رشد بورس ادامه یافت[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۷۵ کد خبر: DEN-769365
گروه بورس - بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با رشد 7/0 درصدی شاخص کل مواجه شد که روند صعودی بورس کمی آرام شده است. از طرفی، صعودی بودن روند بازار از ابتدا تا انتهای ساعات معاملات و همچنین افزایش چشم‌گیر حجم معاملات (حدود 6 هزار میلیارد ریال) نسبت به هفته گذشته کماکان نشان از نگاه مثبت سهامداران به بازار سرمایه دارد. در این بین می‌توان به سخنان ريیس‌جمهور کشورمان در رابطه با عملکرد 100 روزه دولت اشاره کرد.

وی بازار سرمایه را فرصتی برای اقتصاد کشور دانسته و اظهار کرد توافقات زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی فراهم آورده است. این سخنان باعث آرامش بیشتر سهامداران در فضای ضد و نقیض اخیر و در نتیجه ادامه رشد بازار شد.
از سوی دیگر، وزیری هامانه، قائم‌مقام وزارت نفت در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس از بازگشت مجدد شرکت‌های نفتی به ایران سخن گفته است که این امر می تواند برای بهبود وضعیت شرکت‌های بورسی نظیر پالایشگاهی‌ها و به ویژه شرکت‌های حمل و نقلی با توجه به امکان حمل نفت توسط کشتی‌های ایرانی بسیار حائز اهمیت باشد. با این وجود سهامداران باید مراقب هیجانات کاذب در خصوص برخی صنایع باشند و معاملات خود را بر اساس ارزش ذاتی سهام شرکت‌ها انجام دهند.
در این میان، گروه محصولات شیمیایی روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه داد. این در حالی است که به گزارش سازمان خصوصی‌سازی، ادعای شورای رقابت در رابطه با لغو معاملات نماد «فارس» معتبر نیست و معاملات این نماد کاملا صحیح است. همچنین، جلال امانی معاون امور شرکت‌های «تاپیکو» با اشاره به توافقات هسته‌ای که منجر به گسترش صادرات به اروپا می‌شود چشم‌انداز این گروه را مثبت ارزیابی کرده است. با این وجود، در این گروه نسبت قیمت به درآمد (P/E) در حال افزایش است که همین امر در کنار برخی سردرگمی‌ها در خصوص نرخ خوراک باعث احتیاط بیشتر سهامداران در معاملات این گروه شده است. «پارسان» به عنوان یکی از معدود نمادهای مثبت این گروه بیشترین حجم معاملات را با حضور پایاپای سهامداران حقوقی و حقیقی به خود اختصاص داد.
از سوی دیگر، گروه فرآورده‌های نفتی در ادامه روند نوسانی خود منفی شدند. «ونفت» به عنوان منفی‌ترین نماد گروه بیشترین حجم معاملات را با حضور سهامداران حقیقی در اختیار گرفت.
در این شرایط، بانکی‌ها روند مثبت خود را ادامه دادند. جعفری زاده مدیر سرمایه‌گذاری‌های صندوق سرمایه‌گذاری مشترک فارابی در گفت‌وگو‌ با بورس‌نیوز عنوان کرده است: «کاهش شدت تحریم‌های اعمالی و بهبود وضعیت اقتصادی کشور در درجه اول شکوفایی گروه بانک را موجب خواهد شد». وی علت این شکوفایی را امکان اعطای تسهیلات بانکی بهتر در پی بهبود وضعیت شرکت‌های تولیدی دانسته و بیان می‌کند: بانک‌ها از جمله گروه‌هایی هستند که رشد تولید هر صنعت ديگري تاثیر مثبتی بر آنها خواهد داشت. «وپاسار» بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داد و با صف خرید 23 میلیونی مواجه شد. بررسی روند معاملات این نماد حاکی از عرضه‌های سنگین حقوقی‌ها طی روزهای گذشته است. از سوی دیگر، گروه فلزات اساسی روند منفی چند روز اخیر خود را ادامه داد. رکود در بورس کالا مهم‌ترین عامل این روند به شمار می‌آید. به عنوان مثال به گزارش بورس‌ نیوز، مس با مشکل عرضه بیش از تقاضا مواجه است و حتی کاهش قیمت آن نتوانسته انگیزه‌ای برای افزایش تقاضا شود. در معاملات روز گذشته، «فپنتا» مشمول رفع گره معاملاتی شده و رشد قیمت 3/12 درصدی را تجربه کرد.
در این شرایط، گروه کانه‌های فلزی پیرو اخبار مربوط به احتمال افزایش نرخ سنگ آهن به روند مثبت روزهای اخیر خود ادامه داد. این در حالی است که به گزارش بورس نیوز، این گمانه‌زنی‌ها در حال بررسی است و هنوز توافقی حاصل نشده است و رایزنی‌ها ادامه دارد. «کروی» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور سهامداران حقیقی به خود اختصاص داد. شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی نیز روند مثبت خود را ادامه دادند. «وبانک» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ‌تر حقوقی‌ها در نقش فروشنده در اختیار گرفت و با صف خرید مواجه شد. مخابرات نیز روند صعودی خود را ادامه داد. «اخابر» در حالی با صف خرید 13 میلیونی مواجه بود که با عرضه‌های سنگینی از سوی حقوقی‌ها مواجه است. در این شرایط، گروه سیمانی روند مثبت خود را ادامه داد. «سفارس» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار گرفت و با صف خرید همراه شد که سهامداران حقوقی در نقش خریدار حضور پررنگ‌تری داشتند. خودرویی‌ها نیز روند مثبت خود را با ثبت رشد 4/3 درصدی ادامه دادند. «خبهمن» بار دیگر بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داد و با صف خرید همراه شد. بررسی معاملات این نماد نشان از عرضه‌های سنگینی توسط حقوقی‌ها دارد. در نهایت، سرمایه‌گذاری‌ها روند مثبت خود را ادامه دادند. «وسپه» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پایاپای حقوقی‌ها در نقش خریدار و فروشنده به خود اختصاص داد.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]120 درصد بازدهی در بورس[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۷۷ کد خبر: DEN-769954
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز با رشد چشمگیر 76/1 درصدی شاخص کل مواجه بود و به این ترتیب سوددهی بازار سرمایه از ابتدای سال به حدود 120 درصد رسید. ارزش معاملات روز گذشته حدود 490 میلیارد تومان بود که به رغم کاهش نسبت به روز چهارشنبه، از میانگین هفته‌های گذشته (پیش از مذاکرات) بالاتر بود.
این مهم نشان می‌دهد ورود نقدینگی‌های جدید به بورس کماکان ادامه دارد که سهامداران را ملزم به احتیاط بیشتر در معاملات می‌کند. البته نقش سازمان بورس در این شرایط خوش‌بینی به منظور کنترل بازار پررنگ خواهد بود. بر این اساس، به گزارش سنا، قرار است عرضه اولیه شرکت نفت سپاهان تا پایان آذرماه انجام شود.
در این میان، گروه محصولات شیمیایی روند منفی روزهای اخیر خود را تغییر داده و مثبت شدند. عدم لغو معاملات «فارس» و مثبت شدن این نماد مهم‌ترین عامل رشد این گروه بود. «تاپیکو» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ حقوقی‌ها در نقش خریدار به خود اختصاص داد. همچنین، «پارسان» نیز که سهامداران خود را به مجمع فوق‌العاده به منظور تصمیم‌گیری در‌خصوص افزایش سرمایه دعوت کرده بود جزو نمادهای مثبت اثرگذار بر شاخص کل بود و با صف خرید همراه شد.
از سوی دیگر، گروه فرآورده‌های نفتی روند نسبتا ملایم خود را ادامه داد. «شبندر» که طی انتشار گزارش 6 ماهه خود در روز گذشته 47 درصد پیش‌بینی‌هایش را محقق کرده بود چندان مورد استقبال سهامداران قرار نگرفت و با بیشترین حجم معاملات گروه روز منفی را پشت سر گذاشت. در این شرایط، بانکی‌ها روند مثبت خود را ادامه دادند. «وبصادر» که به همراه «وپست» تنها نمادهای منفی این گروه بود، بیشترین حجم معاملات را با حضور حقیقی‌ها به خود اختصاص داد.
از سوی دیگر، گروه فلزات اساسی روند منفی چند روز اخیر خود را ادامه داد. گمانه‌زنی‌ها درخصوص افزایش نرخ فروش سنگ آهن اثراتی متقابل بر دو گروه بورسی گذاشته است؛ این تصمیم به رغم آنکه ممکن است گروه کانه‌های فلزی را مثبت کند، اما از طرف دیگر هزینه‌های تولید فولادی‌ها را افزایش می‌دهد و منجر به تشدید کاهش تقاضای فولاد در بورس کالا خواهد شد. «فولاد» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ خریداران حقوقی در اختیار گرفت.
در این شرایط، گروه کانه‌های فلزی روند مثبت خود را با ثبت رشد قابل توجه 7/3 درصدی ادامه داد. «کروی» بیشترین حجم معاملات را با حضور حقیقی‌ها در اختیار داشت. شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی روند مثبت خود را ادامه دادند. این در حالی بود که در 2/83 درصد کل معاملات سهامداران حقوقی در نقش فروشنده حضور داشتند. به عنوان مثال در نماد «وغدیر» که بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار داشت حدود 90 درصد فروشندگان حقوقی‌ها بودند. مخابرات نیز روند صعودی خود را همراه با عرضه‌های سنگین حقوقی‌ها ادامه داد.
در این شرایط، گروه سیمانی روند مثبت خود را همگام با بازار ادامه داد. «سفارس» بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار گرفت و با صف خرید مواجه شد. خودرویی‌ها نیز روند مثبت خود را ادامه داد. نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت که حمایت ویژه‌ای از صنعت خودرو کرده است به گزارش خبرگزاري فارس، بر لزوم انجام قراردادها با هدف صادرات تاکید کرده است. وی همچنین خاطر نشان کرده است نیاز به اجرای استانداردهای جهانی صنعت خودرو در ایران کاملا به چشم می‌خورد. وزیر صنعت در رابطه با انحصاری بودن صنعت خودرو بیان کرده است: اگر انحصاری نبودن خودرو تصویب شود، نحوه قیمت‌گذاری آن آزاد خواهد شد و دیگر در حیطه اختیارات شورای رقابت نخواهد بود که تلاش‌هایی برای به نتیجه رسیدن این مهم انجام شده است. از سوی دیگر به گزارش بورس نیوز، سعید مدنی مدیر عامل سایپا از انجام مذاکرات اولیه با خودروسازان خارجی سخن گفته و استراتژی کلان شرکت را ایجاد روابط گسترده با این خودروسازان دانسته است. همچنین یکه‌زارع مدیر عامل ایران خودرو نیز عنوان کرده است: «خودرو» از زیان‌دهی خارج می‌شود. وی توسعه همکاری با شرکای خارجی نظیر رنو و مرسدس بنز و افزایش کیفیت و بهره‌وری خودروهای ساخت داخل را از جمله عوامل جبران زیان‌های فعلی برشمرده است. به‌رغم چشم‌انداز مثبت این صنعت در سال‌های آتی، کارشناسان بازار سرمایه نظر متفاوتی دارند. به عقیده آنها اگر در تحلیل سهام خودرویی‌ها به سراغ اعداد و ارقام رویم، سودآوری کوتاه‌مدت برای آنها وجود نخواهد داشت و زیان‌های اخیر این شرکت‌ها نیاز به زمان طولانی برای رسیدن به سوددهی واقعی دارد. از این منظر سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و حتی میان‌مدت توجیه چندانی از نظر اقتصادی در این گروه ندارد. در این میان، «خزامیا» در حالی بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار داشت و با صف خرید همراه شد که نیمی از فروشندگان را سهامداران حقوقی تشکیل می‌دادند.
در نهایت، سرمایه‌گذاری‌ها روند مثبت خود را ادامه دادند. «وبیمه» بیشترین حجم معاملات را با حضور پررنگ سهامداران حقوقی در نقش خریدار به خود اختصاص داد و با صف فروش 9 میلیون سهمی مواجه شد.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
برای پنجمین روز متوالی پس از توافقات انجام شد:

[h=1]اقبال حقیقی‌ها بر عرضه حقوقی‌ها چربید[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۷۸ کد خبر: DEN-770135
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با رشد 97/0 درصدی شاخص کل مواجه بود که شاخص در مدار 84 هزار واحدی قرار گرفت. به این ترتیب، ارزش معاملات در روز گذشته به 715 میلیارد تومان رسید که همچنان نشان از افزایش حجم معاملات بورس و ورود نقدینگی به آن دارد.
در واقع، اقبال شدید سهامداران حقیقی باعث شده علاوه بر عرضه‌های سنگین حقوقی‌ها رشد بورس ادامه پیدا کند. در رابطه با توافقات هسته‌ای که مهم‌ترین عامل رشد بورس طی روزهای اخیر به شمار می‌آید می‌توان به سخنان سخنگوی اشتون اشاره کرد؛ به گزارش «ایرنا»، مان در گفت‌وگویی رسانه‌ای توافقات را یک پیروزی برای دنیا دانسته و اشاره کرده مسیر برای رسیدن به توافق نهایی مشخص است و انتظار می‌رود بتوان در طول یک سال به توافق نهایی دست یافت. در این میان روند مثبت گروه دارویی متوقف شد.
الیاس کهزادی، قائم‌مقام مدیر‌عامل شرکت البرز دارو در گفت‌وگو‌ با خبرگزاری بورس نیوز در‌خصوص روند صعودی دارویی‌ها طی روزهای اخیر خاطر نشان کرده است به‌رغم روند مناسب سودآوری شرکت‌های دارویی هیچ اتفاق مهم و اثرگذار جدیدی در وضعیت مالی اين شرکت‌ رخ نداده است. بنابراین، سهامداران در حال پیش‌خور کردن سود در شرایط فعلی هستند. وی همچنین می‌افزاید: گسترش روابط با کشورهای خارجی می‌تواند در نحوه تامین مواد اولیه سهولت ایجاد کند، اما تاثیری بر صادرات محصولات دارویی نخواهد داشت. «والبر»، بزرگترین هلدینگ دارویی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت؛ بررسی معاملات این نماد نشان از حضور پررنگ‌تر حقوقی‌ها در نقش خریدار این نماد طی روزهای اخیر دارد. حمل‌و‌نقلی‌ها نیز روند صعودی خود را تغییر داده و منفی شدند.
آنچه در این گروه کاملا به چشم می‌خورد نسبت قیمت به درآمد (P/E) بسیار بالای آن است که میزان ریسک‌پذیری بالای سهام این گروه را نشان می‌دهد. «حفارس» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور کامل حقیقی‌ها در اختیار داشت و با صف فروش مواجه شد. گروه غذایی روند صعودی ملایم خود را ادامه داد. به گزارش خبرگزاری فارس، گمرک جمهوری اسلامی اعلام کرده 238 هزار تن شیر و محصولات فرآوری به کشورهای دیگر صادر شده که نسبت به سال گذشته 8 درصد از نظر وزنی رشد داشته است. این مساله می‌تواند برای سهامداران شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی در این گروه صنعتی مهم ارزیابی شود. «وبشهر» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که در معاملات آن حقوقی‌ها در نقش خریدار حضور بیشتری داشتند، هر چند که در کل نسبت به حقیقی‌ها کمتر در معاملات ظاهر شدند.
در این شرایط، گروه رایانه‌ای که پس از یک دوره صعود ممتد در حال اصلاح قیمت است در معاملات دیروز افت ملایمی را تجربه کرد. «مداران» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور سهامداران حقیقی به خود اختصاص داد. روند مثبت گروه ساختمانی با ثبت رشد 86/1 درصدی ادامه پیدا کرد. «ثشاهد» در حالی بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار داشت و با صف خرید همراه شد که تقریبا تمامی فروشندگان را سهامداران حقوقی تشکیل می‌دادند.
در معاملات روز گذشته، گروه برقی روند مثبت خود را ادامه داد و نمادها یکدست سبزپوش شدند. «بترانس» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که طی روزهای اخیر با عرضه‌های قابل توجهی از سوی سهامداران حقوقی مواجه بوده است. گروه ماشین‌آلات نیز روند مثبت خود را با رشد 55/1 درصدی تثبیت کرد. «تایرا» بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داد؛ این در حالی است که طی روزهای اخیر عرضه‌های سنگین سهام این نماد از سوی حقوقی‌ها قابل توجه است.
از سوی دیگر، گروه لاستیک و پلاستیک روند منفی روزهای اخیر را تغییر داده و مثبت شد. «پسهند» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور سهامداران حقیقی به خود اختصاص داد. همچنین، «پدرخش» پس از برگزاری مجمع به منظور تعیین اعضای هیات مدیره بازگشایی و با صف فروش همراه شد. روند مثبت گروه کاشی و سرامیک نیز تغییر کرده و منفی شد. «کلوند» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور سهامداران حقیقی به خود اختصاص دادند.در نهایت، قندی‌ها برای دومین روز متوالی منفی شدند. رشد روزهای اخیر گروه قندی براساس احتمال افزایش تعرفه واردات شکر صورت گرفت. این در حالی است که به گزارش بورس نیوز رحمتی معاونت مالی و اقتصادی انجمن کارخانه‌های قند و شکر از ارائه پیشنهاد افزایش تعرفه واردات شکر خام از 2 درصد به 30 درصد خبر داده که هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است. «قصفها» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور سهامداران حقیقی در اختیار گرفت. همچنین، «قپیرا» جهت برگزاری مجمع به منظور تصمیم‌گیری درخصوص افزایش سرمایه متوقف شد.


 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
ورود عجیب سرمایه‌ها به بورس تهران


11 آذر 1392

معاون بازار شرکت بورس ورود سرمایه‌های سرگردان به بازار سهام را بسیار عجیب و شگفت‌انگیز توصیف و توصیه کرد: سرمایه‌گذاران از هر گونه سرمایه‌گذاری هیجانی خودداری کرده و تنها به دلایل بنیادی و آینده شرکت‌ها اقدام به خرید کنند.

علی صحرایی، در پاسخ به این سؤال که آیا رشد اخیر شاخص بورس، برای سرمایه‌گذاران خطرناک نیست، اظهار داشت: رشد اخیر به سبب افزایش تقاضا و چشم‌انداز مثبت به وجود آمده و بسیاری از شرکت‌ها به سبب رفع تحریم‌، هزینه‌هایشان کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 70 درصد بازار توسط حقیقی‌ها هدایت می‌شود، تأکید کرد: در معاملات دیروز (دهم آذر ماه) 714 میلیارد تومان سهام مورد معامله قرار گرفت که 30 درصد از خرید توسط حقوقی‌ها و 34 درصد از فروش نیز توسط حقوقی‌ها بوده است؛ بنابراین بیش از 70 درصد حقیقی‌ها در بازار نقش‌آفرینی می‌کنند.

معاون بازار شرکت بورس با تأکید بر اینکه بازارهای موازی از جمله سکه، طلا، ارز و مسکن در رکود کامل به سر می‌برند، گفت: بسیاری از سرمایه‌های سرگردان که از دیگر بازارها سودی نبرده‌اند هم اکنون به طرز عجیبی وارد بازار سهام شده و موجب افزایش تقاضا در بسیاری از شرکت‌ها شده است.

وی در این باره به سرمایه‌گذاران هشدار داد که از هر گونه سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها به صورت هیجانی خودداری کرده و تنها به دلایل بنیادی و آینده شرکت‌ها اقدام به خرید کنند.

صحرایی همچنین تصریح کرد: در شرایط فعلی تنها انتظار مدیران بازار سهام از سهامداران عمده این است که اگر هم اکنون اقدام به عرضه نکنند پس چه زمانی قصد فروش مابقی سهام خود را دارند.

صحرایی با بیان اینکه در شرایط فعلی افزایش سهام شناور شرکت‌ها مورد انتظار است،گفت: سهامداران عمده در فصل مجامع باید پاسخگوی دیگر سهامداران باشند بنابراین هم اکنون بهترین فرصت برای افزایش سهام شناور شرکت‌ها است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، معاون بازار شرکت بورس با بیان اینکه رفع تحریم‌ها در کوتاه مدت هیچ تأثیر مثبتی بر شرکت‌ها نخواهد داشت،گفت: برداشته شدن تحریم‌ها تنها هزینه‌های شرکت‌ها را کاهش داده و در برخی موارد موجب سودآوری آنان، فقط در بلندمدت خواهد بود.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
در دهمين همايش سالانه انجمن حسابداري ايران بررسي شد

[h=1]عزم بورس و حسابداران براي تحقق حماسه اقتصادي[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۸۰ کد خبر: DEN-770563

گروه بورس- مجيد اسكندري: دهمين همايش سالانه انجمن حسابداري ايران در دهمين سالگرد تاسيس اين نهاد علمي برپا شد تا به حسابداري از دريچه نيروي محركه حماسه اقتصادي بنگرد.
حسابداران اين بار گردهم آمدند تا به همگان اعلام كنند مي‌توانند در شكل‌گيري اين حماسه موثر واقع شوند و از ديدگاه دبيركل انجمن حسابداران ايران «اين انجمن بايد سرباز رشته حسابداري باشد.» او بر اين اعتقاد است كه «راز ماندگاري حرفه‌ها، درستي و راستي در كار است.»


تورم 110 درصدي در چهار سال
دكتر ناصر پرتوي، فارغ از همه مباحث يكي از اصلي‌ترين معضلات اقتصادي كشور را محور سخنان آغازين همايش قرار داد. گفتار او هشداري براي همه تصميم‌گيران اقتصادي بود: «متاسفانه مبالغ مندرج در صورت‌هاي مالي به روز نيست و بدون شك حسابداران از كاهش قدرت خريد پول، آگاهي كامل دارند، ولي جاي تعجب است كه حرفه حسابداري باوجود اين آگاهي هيچ اقدامي براي تدوين استاندارد در اين زمينه تاكنون نكرده‌اند. آيا ترس از ماليات است كه تجديد ارزيابي نمي‌كنيم يا هنوز استانداردهاي بين‌المللي را نپذيرفته‌ايم؟ آيا ارزش‌گذاري مشكل است؟!» پرتوي آمار بانك مركزي را به گونه‌اي ديگر تعبير كرد: «طبق اعلام رسمي بانك مركزي مجموع تورم سه سال اخير از 90 درصد فراتر رفته است و چنانچه موفق شويم در سال 93 نرخ تورم را به حدود 20 درصد برسانيم، اين به‌آن معني نيست كه تورم 90 درصدي جبران مي‌شود بلكه به اين معنا است كه مجموع تورم 4ساله به بيش از 110 درصد خواهد رسيد، بنابراين حسابداران حتي در صورت ثبات شرايط، تعديل صورت‌هاي مالي را نبايد مدنظر قرار دهند.»
دبيركل انجمن حسابداران ايران تصريح كرد: هدف حسابداري، تامين اطلاعات براي تصميم‌گيري اقتصادي است، البته مي‌توانيم هدف حسابداري را چيز ديگري تعريف كرده و از زير بار مسووليت شانه خالي كنيم، همانند حسابداراني كه در اين شرايط گواهي مي‌دهند «... از همه جهات با اهميت، به نحو مطلوب نشان مي‌دهد.»
دبير علمي همايش خواستار همكاري دولتمردان، وزارت اقتصاد و مجلس براي از ميان برداشتن موانع موجود شد و تاكيد كرد: در غير اين صورت بايد به جرات اعلام كنيم ارقام ترازنامه‌ها و صورت‌هاي سود و زيان براي تصميم‌گيري گمراه‌كننده است.
وي سپس گفت: حسابداري محصول نياز بشر است و وظيفه آن ارزيابي وقايع گذشته، حال و پيش‌بيني آينده است؛ بنابراين بايد متناسب با فرهنگ، قانون، شرع و مسائل اجتماعي و سياسي و منطبق با محيط اقتصادي تعريف و اجرا شود.
پرتوي خاطرنشان كرد: حسابداري، مبناي اندازه‌گيري ارزش دارايي‌ها و بدهي‌ها است و تصميم‌گيران اقتصادي، انتظار دارند ترازنامه، بيانگر ارزش روز بدهي‌ها و دارايي‌ها باشد كه اين نگرش به حسابداري، مسووليت سنگيني را بر عهده حسابداران مي‌گذارد.
اين استاد حسابداري گفتار خود را اين گونه ادامه داد: «ما بر اين باور هستيم كه عادت‌هاي جاري ولي غيرمعقول را نپذيريم؛ اگر همانند گذشته بينديشيم، به طور قطع همانند گذشته كسب خواهيم كرد، بايد به سمت آينده برويم زيرا آينده به سمت ما حركت نخواهد كرد. پرتوي بر اين باور است كه حسابداري بايد در دنيايي كه همواره در حال حركت است قابل استفاده باشد. او مي‌گويد: «آنچه انسان را غرق مي‌كند افتادن در آب نيست، بلكه ماندن در زير آب است.»
وي سپس استانداردهاي حسابداري را مورد تاكيد قرار داده و گفت: استاندارد بين‌المللي شماره 29 هدف از صورت‌هاي مالي را كمك در راستاي «معناداري» مي‌داند و علاوه بر آن نهادهاي استانداردگذار بورس آمريكا با انتشار ASR شماره 190، هزار شركت بزرگ را ملزم به ارائه اطلاعات مكمل بر مبناي بهاي جايگزيني كرده است. دبيركل انجمن حسابداري ايران به فعاليت انجمن نيز اشاره كرد و گفت: نهال كوچك سال 82 اكنون به درختي تنومند با ريشه‌هايي از علم و تخصص تبديل شده و در مدت اين ده سال به كليه اهداف از پيش تعيين شده خود رسيده و در ميان 300 انجمن رتبه «آ مثبت» را كسب كرده است.
پرتوي اثربخشي حرفه‌ها را در توسعه خدمات و اطلاع عموم دانست و در پايان گفت: «دوستان واقعي مانندصبح مي‌مانند؛ نمي‌توان هر لحظه آنها را داشت، اما مي‌دانيم كه روزها، هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌ها همراه تو هستند.»


چرا قطار توسعه كند حركت مي‌كند؟
رييس كل ديوان محاسبات، ديگر سخنران همايش «حسابداري، نيروي محركه حماسه اقتصادي» بود. او ابتدا به ارتباط نزديك حسابداري و حسابرسي اشاره كرد و گفت: «ما با اتكا به آنچه شما ثبت كرده‌ايد، حسابرسي مي‌كنيم؛ بنابراين شما براي ما بسيار مهم هستيد.»
امين‌حسين رحيمي در گفتار خود به سه موضوع ارتباط حماسه اقتصادي با بودجه‌ريزي عملياتي، حسابرسي عملكرد و حسابداري تعهدي اشاره كرد و با طرح اين سوال اساسي كه چرا باوجود منابع بسيار فراوان مالي و انساني، قطار توسعه كشور كند حركت مي‌كند و دليل اينكه مقام رهبري فرموده‌اند «حماسه اقتصادي» توضيح داد: بودجه كل كشور در سال 82 مبلغ 96 هزار ميليارد تومان بوده كه اين بودجه در سال 92 به رقم 727 هزار ميليارد تومان رسيده يعني حدود 5/7 برابر شده است.
رحيمي با بيان اينكه هدف بودجه توسعه كشور است اما چقدر توسعه اتفاق افتاده، تصريح كرد: ميزان رشد اقتصادي در سال 82، 9/7 درصد اما در پايان سال 91 نرخ رشد اقتصادي منفي 4/5 درصد بوده يعني بودجه كشور 5/7 برابر رشد كرد، اما رشد اقتصادي حدود 13 واحد درصد كاهش داشته است.
وي با بيان اينكه ديوان محاسبات و حسابداران بايد بررسي و تحليل كنند كه چرا اين اتفاق رخ داده است، تاكيد كرد: حماسه، يك كار عادي نيست و يك كار شجاعانه و مدبرانه به اميد پيروزي است و اگر قرار بود يك كار عادي انجام شود، نامش حماسه نبود.
رييس كل ديوان محاسبات خاطرنشان كرد: رويكرد ديوان در مورد تخلفات رويكرد پيشگيرانه است، اما در تحليل‌ها و گزارش‌ها بايد راهكار پيدا كنيم و از منابع موجود بهره ببريم.
رحيمي سپس گفت: يكي از دلايل حركت كند قطار توسعه اين است كه بودجه ما براساس چانه‌زني است نه عملياتي و هزينه تمام‌شده كالا و خدمات را حساب نمي‌كند در حالي كه دولت تكليف دارد كه بودجه‌ريزي را عملياتي انجام دهد.
وي يادآور شد: باوجودي كه بارها دولت مكلف به اين امر شده و امسال نيز در سومين سال قانون برنامه پنجم كليه دستگاه‌ها بايد بودجه‌ريزي عملياتي داشته باشند اما هنوز زيرساخت‌هاي آن نيز فراهم نشده است.
رييس «ديوان» تصريح كرد: اگر هزينه تمام‌شده كالا و خدماتي را كه دولت ارائه مي‌دهد لحاظ كنيم، خواهيم ديد حداكثر دوسوم بودجه اعلام شده كفايت مي‌كند بنابراين، خسارتي كه در اين سال‌ها از عدم تحقق بودجه‌ريزي عملياتي وارد شده چقدر است؟
وي ادامه داد: ارائه به موقع بودجه كار خوبي است، مشروط بر اينكه لايحه بودجه، ايراد نداشته باشد و درست تقديم شود. دولت هم به لحاظ تكليف قانوني و هم به لحاظ ضرورت اقتصادي بايد بودجه‌ريزي عملياتي انجام دهد و دولت قبلي نيز بايد پاسخگو باشد كه چرا اين كار را نكرده است.
رحيمي تاكيد كرد: اگر بودجه‌ريزي عملياتي محقق شود حسابرسي عملكرد محقق مي‌شود و ما مي‌توانيم مدير موفق و ناموفق را از يكديگر تشخيص دهيم، زيرا مدير موفق مديري است كه از بودجه مورد نظر محصول موردنظر را به دست آورد.
وي سپس به ضرورت حسابداري تعهدي اشاره كرد و گفت: در حال حاضر بدهي‌ها و درآمدهاي دولت پس از تحقق ثبت مي‌شود، در حالي كه بسياري از پروژه‌ها و طرح‌هاي دولت تعهداتي است كه مصوب شده و با اين بودجه شايد 20 سال ديگر هم محقق نشود، اما در هيچ جا به عنوان بدهي دولت ثبت نشده است.
رحيمي يادآور شد: امروزه حسابداري از مسائل مالي فراتر رفته و مي‌تواند به مسائل ديگر نيز بپردازد و موفق خواهد بود و حتي مي‌تواند به حسابداري انساني نيز بپردازد.
وي در پايان گفت: اگر بخواهيم شعار حماسه اقتصادي تحقق يابد بايد حواسمان باشد كه حماسه سياسي به دست مردم رقم خورد، اما حماسه اقتصادي، وظيفه دولت است و اين كارها بايد توسط دولت انجام شود.


از همه حسابداران كمك مي‌خواهيم
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نيز در دهمین همایش سالانه انجمن حسابداری گفت: مصوبه‌ای به زودی با هماهنگی سازمان حسابرسی به شرکت‌های بورسی ابلاغ می‌شود تا به صورت عملی و تدریجی استانداردهای بین‌المللی حسابداری در این شرکت‌ها عملیاتی شود.
دکتر «علی صالح‌آبادی» افزود: XBRL ماه گذشته با هدف توسعه فعالیت‌های بین‌المللی بازار سرمایه راه‌اندازی شد که در گام نخست شرکت‌های تولیدی موظف به ارائه اطلاعات این زبان گزارشگری هستند.
وی با اشاره به اینکه راه طولانی تا پیاده‌سازی XBRL در بازار سرمایه پیش‌رو داریم، اظهار كرد: در فازهای بعدی شرکت‌های خدماتی، نهادهای مالی و ... ملزم به انتشار XBRL در سامانه اطلاع‌رسانی ناشران (کدال) خواهند بود.
دکتر صالح‌آبادی با بیان اینکه XBRL در آمریکا در سطح دولت در حال پیاده‌سازی است، گفت: افزایش شفافیت اطلاعات، قابلیت اتکا به صورت‌های مالی، دقت در داده‌های مالی، کاهش هزینه‌های گزارشگری و نظارت و افزایش تصمیم‌گیری اثربخش از مهم‌ترین مزیت‌های بهره‌گیری از زبان گزاشگری تجاری توسعه پذیر است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار امیدواری کرد: با حمایت حسابرسان و حسابداران بتوان زبان گزارشگری تجاری توسعه‌پذیر را در تمامی بخش‌های کشور (مالیات، بانک‌ها و ... ) پیاده‌سازی کرد.


همگرایی با استانداردهای بین‌المللی حسابداری
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار به ضرورت همگرایی با استانداردهای بین‌المللی حسابداری اشاره کرد و گفت: برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، باید شرایطی را در کشور فراهم کرد تا آنان بتوانند اطلاعات مالی شرکت‌های ایرانی را با سایر کشورها مقایسه کنند که در راستای تحقق این امر باید به سمت استانداردهای بین‌المللی حرکت کنیم.
وی ادامه داد: سازمان بورس و اوراق بهادار نیز روز دهم بهمن ماه سال 89 با ابلاغ مصوبه‌ای از شرکت‌های بورسی خواسته است تا آنها از استانداردهای بین‌المللی حسابداری استفاده کنند.
دکتر صالح‌آبادی تصریح کرد: مصوبه‌ای نیز به زودی با هماهنگی سازمان حسابرسی به شرکت‌های بورسی ابلاغ خواهد شد تا به صورت عملی و تدریجی استانداردهای بین‌المللی حسابداری در این شرکت‌ها عملیاتی شود.
وی بر ضرورت کنترل‌های داخلی شرکت‌های بورسی تاکید کرد و گفت: منشور کمیته حسابرسی، حسابرسی داخلی و نمونه گزارش مدیریت در خصوص کنترل‌های داخلی به شرکت‌های تحت نظارت سازمان بورس ابلاغ شده است که انتظار ما این است که حسابرسان نسبت به کنترل‌ها و استقرار کنترل‌ها اظهار نظر کنند.
رییس سازمان بورس از حسابرسان و حسابداران و فعالان این حوزه درخواست کرد در ایجاد و افزایش کیفیت کنترل داخلی، به شرکت‌های بورسی کمک کنند.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
مدیر‌عامل سابق بورس تهران عنوان کرد

[h=1]تاثیر نرخ ارز در بودجه 93 دولت بر سودآوری صنایع مختلف[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۸۰ کد خبر: DEN-770561
لایحه بودجه 93 دولت در حالی امروز به مجلس ارائه خواهد شد که برخی از خبرها حاکی از در نظر گرفتن نرخ محاسبانی دلار در محدوده 2500 تا 2600 تومان است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مدیر عامل سابق بورس تهران در گفت‌وگو با بورس نیوز نرخ دولتی دلار در محدوده ذکر شده را مناسب دانست و در توضیح آن گفت: تعیین نرخ محاسباتی دلار در محدوده 2500 تا 2600 تومان در بودجه کشور امری کاملا منطقی و مناسب به شمار می‌آید؛ چراکه فعالان اقتصادی پیش‌تر خود را با تغییرات قبلی نرخ ارز تطبیق داده‌اند.
این در شرایطی است که کاهش ناگهانی نرخ ارز نه تنها به نفع تولید داخلی و اشتغال نیست، بلکه می‌تواند به ضرر آن نیز تمام شود.علی رحمانی با اشاره به نرخ 2470 تومانی دلار در بودجه سال 92 دولت گفت: افزایش اندک نرخ ارز در بودجه سال 93 نسبت به سال 92 کاملا منطقی است؛ چراکه لازم است نرخ ارز به میزان تفاوت تورم داخل و خارج افزایش یابد در عین حال لازم است که دولت جهت پیشگیری از رخداد شوک ارزی به تدریج اقدام به آزادسازی نرخ ارز نماید.وی ضمن بیان این مطلب که دلار سه هزار تومانی در جهت حمایت از تولید داخلی و توسعه صادرات مناسب است، عنوان کرد: اگرچه نرخ حدود سه هزار تومانی دلار در بازار آزاد حال حاضر به منظور حمایت از تولید داخلی و توسعه صادرات مناسب به نظر می‌آید اما لازم است که دولت با افزایش حقوق کارمندان و ارائه کمک‌های دولتی به اقشار آسیب‌پذیر اقدام به جبران آثار منفی این امر نماید.مدیر‌عامل سابق بورس تهران با ذکر این موضوع که در حال حاضر ارز تک نرخی است، گفت: نرخ ارز مبادلاتی در حالی در محدوده 2500 تومان است که فرآیند تخصیص ارز در شرایط فعلی حدود سه ماه به طول می‌انجامد. وی ادامه داد: در همین راستا با احتساب هزینه‌های مالی دوره پیش خرید ارز مبادلاتی و همچنین هزینه‌های نقل و انتقال آن می‌توان نتیجه گرفت که نرخ مبادلاتی با نرخ ارز آزاد تقریبا یکسان است. این در شرایطی است که کاهش زمان فرآیند تخصیص ارز از یک سو باعث کاهش هزینه‌های آن خواهد شد و از سوی دیگر با تاثیرگذاری بر نرخ ارز آزاد موجبات کاهش نرخ آنرا فراهم می‌نماید.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
[h=1]بازار به دنبال گروه پیشرو[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۸۰ کد خبر: DEN-770562
گروه بورس- همایون دارابی: عرضه‌های سنگین در اکثر نمادهای مورد اقبال بازار موجب شده است تا عملا بازار به دنبال گروه پیشرو باشد. اين‌در حالی‌است که سه گروه پیشرو بانکی، پتروشیمی و خودرویی در روزهای اخیر با افزایش عرضه‌ها افت قیمت و گاه صف‌های فروش را تجربه کردند، بازار سرمایه در تلاش برای یافتن گروهی پیشرو، ديروز شاهد اقبال شکننده‌ای به گروه ساختمانی و پتروشیمی بود که هر دو گروه شکننده ظاهر شدند.
در همین حال بازار همچنان با شایعاتی در مورد مسائل مورد ابهام از جمله بحث خوراک گازی پتروشیمی‌ها مواجه بود که در این بخش دیروز شایعاتی در مورد تایید نظر شرکت‌های پتروشیمی در مورد خوراک 7 سنت در بازار شنیده می‌شد که تاییدی رسمی در مورد آن منتشر نشده است. در بازار دیروز در گروه واسطه‌گری مالی، سرمایه‌گذاری غدیر در آستانه اتمام سال مالی خود شاهد انتشار گزارش پیش‌بینی سود سال آینده بود که این گزارش با رشد 10درصدی سود همراه شد. «وغدیر» برای هر سهم در سال مالی 93 مبلغ 1300 ریال عایدی خالص پیش‌بینی کرده است. از سوی دیگر در گروه پتروشیمی، دیروز دو هلدینگ پترول و نفت و گاز پارسیان با صف خرید همراه شدند، اما دو هلدینگ تاپیکو و فارس با افت قیمت مواجه شدند. در نماد هلدینگ خلیج فارس هنوز قیمت و اصل واگذاری بلوک جدید اين هلدینگ نامشخص است. حواشی عرضه بلوک هلدینگ خلیج فارس شرایطی مشابه عرضه بلوک فولاد خوزستان را یادآوری می‌کند. در گروه مخابرات در شرایطی این نماد به صف فروش رفت که برخی از خبرها حکایت از کاهش چشمگیر تعرفه این شرکت دارد. در زمینه تعرفه، سخنگوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از توافق میان مخابرات و وزارت ارتباطات برای بازگشت نرخ مکالمات تلفن ثابت به رقم قبل از سال 90 خبر داد و گفت: مخابرات از این پس مکالمات تلفن ثابت مشترکان را به ازای هر پالس 7/44 ریال محاسبه می‌کند. جهانگیر اسدی در گفت‌وگو‌ با خبرگزاري‌مهر با تاکید بر اینکه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هر گونه افزایش نرخ مکالمات در حوزه تلفن ثابت را غیرقانونی اعلام کرده است، اظهار كرد: بر‌اساس پیگیری‌های به عمل آمده از سوی این سازمان و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت مخابرات ایران ملزم به اصلاح تعرفه مکالمات مشترکان تلفن ثابت شده است.
در گروه معدنی، ريیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن از آزادسازی قیمت سنگ‌آهن برای شرکت‌های زیرمجموعه سازمان توسعه معادن خبر داد و گفت: مذاکرات برای آزادسازی قیمت سنگ‌آهن شرکت‌های خصوصی نیز در حال انجام است.
مهرداد اکبریان در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاری فارس، اظهار كرد: آزادسازی قیمت سنگ‌آهن شامل دو مرحله است که مرحله اول مربوط به واحدهای زیرمجموعه‌ ایمیدرو می‌شود که یکسری تفاهمنامه در این خصوص در سازمان توسعه معادن امضا‌شده است. وی با بیان اینکه بخش دیگر مربوط به فروش سنگ‌آهن بخش خصوصی است، گفت: درخواستی را در راستای شفافیت و آزادسازی قیمت سنگ‌آهن در کشور تهیه و به سازمان توسعه معادن ارائه کرده‌ایم که این موضوع توسط ایمیدرو در حال بررسی است. وی در خصوص بحث بهره مالکانه معادن سنگ‌آهن نیز گفت: اگر قرار است دولت سهمی را از محل صادرات سنگ‌آهن یا درآمد معادن کسب کند، بهتر است این رقم به صورت تجمیع حقوق دولتی محسوب شود.
اکبریان افزود: بحث‌های مطرح شده مبنی بر این است که ممکن است هر سال رقم بهره مالکانه تغییر کند و افزایش یابد که این مساله‌ با آزاد بودن فعالیت بخش خصوصی در تضاد است. وی در مورد دلیل رشد سهام شرکت‌های سنگ‌آهنی در بورس نیز گفت: فعلا وضعیت قیمت سنگ‌آهن در دنیا خوب است و تولید و صادرات سنگ‌آهن در ایران نیز در شرایط خوبی قرار دارد. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن شاخص 69واحد رشد کرد و به 83هزار و 775واحد رسید ارزش معاملات نیز با داد‌و‌ستد 4/1 میلیارد برگه سهام و حق‌تقدم 595میلیارد تومان در بورس رسید.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]هیجانات بورس فروکش کرد؟[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۸۳ کد خبر: DEN-771363
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با رشد 5/0 درصدی مواجه بود که بسیاری از شركت‌ها پس از یک دوره صعود ممتد به فاز استراحت رفته‌اند.
بررسی معاملات نشان می‌دهد هیجانات موجود در بازار در حال فروکش کردن است، به طوری که ارزش معاملات بار دیگر به کانال 300 میلیارد تومان بازگشته است؛ این رقم در دو هفته معاملاتی گذشته که شوک شدیدی در پی توافقات هسته‌‌ای به بازار وارد شده بود به 600 ميليارد تومان نیز رسید. در این میان، گروه محصولات شیمیایی که روزهای متعادلی را سپری می‌کرد دیروز با رشد قابل توجه 7/2 درصدی مواجه شد.
به گزارش خبرگزاری پانا، علی‌محمد گودرزی از استقبال پتروشیمی‌ها از تامین مالی طرح‌های نیمه‌تمام توسط بازار سرمایه سخن گفته است که این خبر برای سهامداران فعال در این صنعت مهم ارزیابی می‌شود. «تاپیکو» بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت و با صف خرید مواجه شد.
در این شرایط روند مثبت گروه فرآورده‌های نفتی متوقف شد. «ونفت» كه بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داده بود معاملات خود را با حضور سهامداران حقیقی انجام داد.
از سوی دیگر، بانکی‌ها روند منفی روزهاي اخير خود را تغییر داده و مثبت شدند. بر این اساس، گروه بانکی از منظر ارزش بازار بالاتر از گروه فلزات اساسی قرار گرفت. «وبصادر» بیشترین حجم معاملات گروه را در حالی در اختیار داشت که حقوقی‌ها در نقش فروشنده حضور پررنگ‌تری داشتند.
از سوی دیگر، گروه فلزات اساسی برای دومین روز متوالی منفی شدند. به گزارش بورس‌نیوز، مجتبی فریدونی مدیر سرمایه‌گذاری‌ها و امور سهام شرکت ذوب آهن اصفهان در خصوص آثار منفی آزادسازی قیمت سنگ آهن بر وضعیت سودآوری شرکت‌های فولادی اظهار کرده است: در صورت اجرایی شدن این موضوع باید محدودیتی در رابطه با تامین سنگ آهن مورد نیاز از داخل یا خارج کشور از سوی دولت تعیین نشود و همچنین قیمت محصولات فولادی بدون دخالت دولت انجام شود. بر این اساس، مهم‌ترین علت افت اخیر این گروه آزادسازی قیمت سنگ آهن است. همچنین، رکود در بازار مسکن باعث افت تقاضا برای محصولات فولادی شده است که از دیگر عوامل افت این گروه به شمار می‌آید. از طرف دیگر، «فملی» از معدود نمادهای مثبت گروه در حالی بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشت که سهامداران حقوقی در نقش خریدار حضور قابل توجهی داشتند؛ علت این رشد را می‌توان افزایش قیمت جهانی مس دانست.
روند صعودی گروه کانه‌های فلزی متوقف شد. «کروی» بیشترین حجم معاملات گروه را با حضور پررنگ سهامداران حقوقی در نقش خریدار در اختیار گرفت.
شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی روند مثبت خود را ادامه دادند. «وبانک» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور قابل توجه حقوقی‌ها به عنوان خریدار به خود اختصاص داد.
از سوی دیگر، مخابرات برای دومین روز پیاپی منفی شد. «اخابر» که طی هفته گذشته با عرضه‌های سنگینی از سوی حقوقی‌ها مواجه بود، روز گذشته با حضور پررنگ‌تر سهامداران حقیقی‌ معاملات خود را انجام داد و حقوقی‌ها به صورت پایاپای در نقش خریدار و فروشنده حضور پیدا کردند. پیش از این بسیاری از تحلیلگران علت رشد این نماد را عقب افتادن آن نسبت به کل بازار عنوان می‌کردند؛ به این ترتیب، احتمال می‌رود اکنون با گذر سودآوری «اخابر» از مرز 100 درصدی و همگام شدن با بازار، روزهای متعادل‌تری را پیش رو داشته باشد.
خودرویی‌ها بار دیگر سبزپوش شدند و به مسیر صعودی بازگشتند. «خودرو» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت که بر خلاف هفته گذشته، دیروز عرضه‌های سنگینی از سوی حقوقی‌ها انجام گرفت.
گروه سیمانی روند صعودی خود را با ثبت 1/2 درصد رشد ادامه داد. این در حالی بود که رشد چشمگیر خودرویی‌ها طی روزهای اخیر باعث شد که گروه سیمانی جایگاه خود را از منظر ارزش بازار به خودرویی‌ها واگذار کنند.
به گزارش بورس‌نیوز، مرتضی سیدصالحی، معاون مالی و اداری شرکت سیمان داراب در ارتباط با احتمال افزایش مجدد نرخ فروش سیمان عنوان کرده است: در مقایسه با محصولات جایگزین نظیر میلگرد و تیرآهن، قیمت فروش سیمان بسیار پایین است که نسبت به استانداردهای جهانی اختلاف قابل توجهی دارد؛ بنابراین، افزایش 15 تا 20 درصدی قیمت فروش محصولات سیمانی امری ضروری به شمار می‌آید. «سفارس» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت و با صف خرید همراه شد که سهامداران حقوقی حضور پررنگ‌تری به عنوان خریدار داشتند. در نهایت، سرمایه‌گذاری‌ها بار دیگر به مسیر صعودی بازگشتند. «وبیمه» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داده و با صف خرید مواجه شد که مشابه هفته گذشته عرضه‌های سنگینی را از سوی سهامداران حقوقی شاهد بوده است.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]تاکید بر خصوصی‌سازی، عامل رشد بورس شد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۸۴ کد خبر: DEN-771754
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با رشد 6/0 درصدی مواجه بود که شاخص کل در مدار 85 هزار واحد قرار گرفت. بررسی‌ها حاکی از آن است که حضور چشمگیر سهامداران بار دیگر پس از ارائه لایحه بودجه توسط دولت به مجلس، باعث افزایش قابل ملاحظه ارزش معاملات نسبت به روز ماقبل شد.
همچنین، روند تغییرات شاخص در روز گذشته نشان می‌دهد در ساعت‌های ابتدای معاملات روند مثبت بود، هرچند در لحظات پایانی کمی نزولی شد. صبح روز گذشته، حسن روحانی با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اولین لایحه بودجه دولت یازدهم را تقدیم نمایندگان مجلس کرد. به گزارش بورس نیوز، اولین قدم دولت یازدهم تثبیت نرخ ارز بیان شد و در ادامه به ایرادات نحوه اجرای اصل 44 از ابتدا تاکنون اشاره شد. بر این اساس، ديروز بیشتر صنایع بورسی با شاخص کل همراهی کردند و گروه پتروشیمی بیشترین تاثیر را بر شاخص کل داشت.
در این میان، گروه دارویی روند مثبت خود را با ثبت 2 درصد رشد ادامه داد. با آنکه برخی گمانه‌زنی‌ها، نرخ دلار را 3000 تومان برآورد کرده بودند با ارائه نرخ 2600 تومانی در لایحه بودجه، این گروه که کاملا وابسته به واردات است با توجه به عدم کاهش قیمت فروش محصولات دارویی به بهره‌وری خوبی خواهد رسید. «والبر» بزرگ‌ترین هلدینگ دارویی به عنوان مثبت‌ترین نماد گروه، بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشت و با صف خرید همراه شد. این نماد که در گزارش
6 ماهه در روز شنبه تنها 15 درصد EPS خود را پوشش داده بود در معاملات روز گذشته عرضه‌های سنگینی را از سوی سهامداران حقوقی شاهد بود.
حمل‌و‌نقلی‌ها روند نسبتا منفی خود را ادامه دادند. «حکشتی» عنصر اصلی تعیین‌کننده تغییرات شاخص این گروه، بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشت و با صف فروش مواجه شد. این در حالی بود که حدود 70 درصد از خریداران سهام این نماد را سهامداران حقوقی تشکیل می‌دادند. از سوی دیگر، گروه غذایی روند منفی خود را تغییر داده و مثبت شد. «وبشهر» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که سهامداران حقوقی در نقش خریدار حضور قابل توجهی داشتند. روند مثبت گروه رایانه‌ای دیروز متوقف شد که منفی شدن «رکیش» و «رتاپ» مهم‌ترین عامل این افت بود. «رکیش» در حالی بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار داشت که عمده معاملات آن توسط حقوقی‌ها صورت گرفت.
از طرف دیگر، گروه ساختمانی روند مثبت خود را ادامه داد. تخصیص بودجه قابل توجه در زمینه ساخت و ساز در لایحه بودجه می‌تواند نشانه‌هایی از امیدواری برای رفع رکود در این صنعت باشد. «ثشاهد» با حضور پررنگ‌تر سهامداران حقوقی در نقش فروشنده بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار گرفت و با صف خرید 14 میلیونی مواجه شد.
در معاملات روز گذشته، گروه برقی روند مثبت خود را ادامه داد. «بکام» بیشترین حجم معاملات گروه را با حضور سهامداران حقیقی به خود اختصاص داد.
روند صعودی گروه ماشین آلات نیز ادامه پیدا کرد. «تایرا» که جزو معدود نمادهای منفی این گروه به شمار می‌آمد، بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشت. بررسی معاملات این نماد نشان می‌دهد طی روزهای اخیر، حضور حقوقی‌ها در نقش خریدار بیشتر به چشم می‌خورد.
گروه لاستیک و پلاستیک روند مثبت خود را با ثبت رشد 11/2 درصدی ادامه داد. «پلاسک» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت و با صف خرید همراه شد که تقریبا تمامی فروشندگان (92 درصد) را سهامداران حقوقی تشکیلی می‌دادند.
گروه کاشی و سرامیک بار دیگر به مسیر صعودی بازگشت. این گروه که از ابتدای سال سود بسیار زیادی را عاید سهامداران خود کرده، دارای نسبت قیمت به درآمد (P/E) بالایی نسبت به میانگین بازار است. بر این اساس، با توجه به حضور فعال‌تر سهامداران حقیقی در معاملات این گروه، باید مراقب هیجانات موجود بود و با احتیاط بیشتری خرید و فروش انجام داد. «کترام» بیشترین حجم معاملات گروه را با حضور سهامداران حقیقی به خود اختصاص داد.
در نهایت، قندی‌ها روند منفی خود را ادامه دادند. در صورتی که دلار تک‌نرخی شود و قیمت آن با آنچه در بودجه آمده است، یعنی 2600 تومان برابر شود، این گروه بار دیگر با افت مواجه خواهد شد؛ علت این امر، توجیه اقتصادی واردات قند و شکر با کاهش نرخ دلار است که این واردکنندگان اصلی‌ترین رقیب شرکت‌های گروه قندی به شمار می‌آیند. «قصفها» با حضور سهامداران حقیقی بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار گرفت.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]بورس متعادل شد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۸۵ کد خبر: DEN-772087
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با رشد ملایم 2/0 درصدی شاخص کل مواجه بود که بسیاری از نمادها در فاز استراحت به سر برده و منفی شدند. در ساعات آغازین معاملات، شاخص با رشد ناگهانی همراه بود؛ اما در ادامه افت شاخص صورت گرفت تا در نهایت بازار متعادل شد. همچنین، ارزش معاملات طی روز گذشته در محدوده 470 میلیارد تومانی بود که نشان از پویایی بازار سرمایه دارد. بررسی صنایع نشان می‌دهد بسیاری از صنایع روند قبلی خود را تغییر داده و در حال اصلاح قیمت هستند.
در این میان، گروه محصولات شیمیایی روند مثبت روزهای اخیر خود را ادامه داد. به گزارش بورس نیوز، در این گروه که از ابتدای سال حدود 148 درصد بازدهی داشته است، «شپاکسا» با 550 درصد رشد قیمت به عنوان پربازده‌ترین نماد معاملاتی این گروه شناخته شد و «شرنگی» کمترین بازدهی را داشت (تنها نماد منفی از بین 37 نماد این گروه). روز گذشته، «تاپیکو» بیشترین حجم معاملات گروه را در حالی در اختیار داشت که با حضور پایاپای سهامداران حقوقی و حقیقی مواجه شد.
گروه فرآورده‌های نفتی بار دیگر در مسیر صعودی گام برداشت. محمد شاهینی در گفت‌وگو‌ با خبرگزاري فارس، علت رشد این گروه را متاثر از انتشار اخبار دانست.
به گفته وی، نفت 103 دلاری چشم‌انداز خوبی را برای پالایشگاهی‌ها نشان می‌دهد، به علاوه پیش‌بینی دلار 2650 تومانی و منتفی شدن پرداخت مالیات بر ارزش افزوده توسط پالایشگاه از جمله عوامل رشد این گروه به شمار می‌آیند.
«ونفت» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور سهامداران حقیقی به خود اختصاص داد.
گروه فلزات اساسی روند منفی خود را تغییر داد و مثبت شد. علت این امر را می‌توان لغو شایعات درخصوص آزادسازی قیمت سنگ‌آهن دانست که در صورت اجرا هزینه‌های تولید فولادی‌ها را افزایش می‌داد. «فملی» که از جمله نمادهای منفی این گروه به شمار می‌آمد، بیشترین حجم معاملات را با حضور قابل توجه حقوقی‌ها در نقش خریدار در اختیار داشت.
بانکی‌ها نیز به روند منفی روزهای اخیر خود ادامه دادند و به جز «وسینا» سایر نمادها قرمزپوش بودند. شاهینی علت افت این گروه را قرار گرفتن در فاز استراحت پس از یک دوره رشد چشمگیر دانست. «وبصادر» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور سهامداران حقیقی در اختیار داشت.
روند مثبت شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی در حالی ادامه یافت که اين گروه از منظر ارزش بازار بالاتر از گروه کانه‌های فلزی قرار گرفت. «وغدیر» بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار داشت؛ بررسی معاملات این نماد نشان از عرضه‌های سنگین سهام توسط حقوقی‌ها طی روزهای اخیر دارد.
از سوي ديگر، گروه کانه‌های فلزی منفی شد. این گروه که با توجه به شایعات مبنی بر آزادسازی قیمت سنگ آهن روزهای کم‌نوسانی را سپری می‌کرد با ملغی شدن این موضوع، تمام نمادهای آن یکدست قرمزپوش شدند. «ومعادن» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ‌تر حقوقی‌ها در نقش خریدار در اختیار گرفت.
مخابرات نيز روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه داد. این امر یکی از عواملی است که سبب شد بر‌خلاف هفته‌های گذشته، سهامداران حقوقی در نقش خریدار و فروشنده حضور پایاپایی داشته باشند و دیگر عرضه‌های سنگینی از سوی آنها مشاهده نشود.
گروه سیمانی نيز ديروز روند مثبت خود را ادامه داد و با توجه به منفی شدن گروه خودرو، بار دیگر از منظر ارزش بازار به جایگاه خود (بالاتر از خودرویی‌ها) بازگشت. «سفارس» بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت. بررسی معاملات این نماد نشان از حضور بیشتر حقوقی‌ها در نقش خریدار طی روزهای گذشته دارد.
از سوی دیگر، خودرویی‌ها برای دومین روز متوالی منفی شدند. شاهینی، کارشناس بازار سرمایه علت افت این گروه را بالا رفتن قیمت دلار (2650 تومان) در لایحه بودجه نسبت به دلار مبادله‌ای در سال گذشته دانست.
به گفته وی با توجه به وارداتی بودن بیشتر قطعات خودرویی، افزایش قیمت دلار می‌تواند باعث افزایش هزینه‌های اولیه این گروه شود. این در حالی است که بارها در گفت‌وگو‌های مدیرهای عامل شرکت‌های خودروساز بیان شده است که آنها عملا دسترسی به دلار مبادله‌ای نداشته و در عمده موارد از دلار آزاد استفاده می‌کردند که باز هم 2650 تومان مبلغ کمتری نسبت به قیمت دلار در بازار آزاد (حدود 3000 تومان) است. «خزامیا» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ سهامداران حقوقی در نقش خریدار در اختیار داشت.
در نهایت، سرمایه‌گذاری‌ها که روزهای کم‌نوسانی را سپری می‌کردند منفی شدند. «وبیمه» بار دیگر بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داد و با وجود منفی بودن باز هم عرضه‌ها از سوی حقوقی‌ها سنگین‌تر بود.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
نگران ترین سهامداران امروز بورس شناسایی شدند!

23 آذر 1392

تا این لحظه از معاملات بازار سرمایه شاهد افت بیش از 720 واحدی شاخص کل بورس می باشیم که سهم دو صنعت بانکداری و پتروشیمی در سربه زیر شدن شاخص امروز بیش از دیگر صنایع می باشد.
براساس گزارش بورس نیوز شاید پس از انتشار خبر تحریم 17 شرکت ایرانی توسط شورای اتحادیه اروپا و نیز خروج کارشناسان هسته ای کشورمان از وین طی روز پنج شنبه بتوان نگران ترین سهامداران بورس در آغاز معاملات امروز را سرمایه گذاران گروه خودرویی و بانکی عنوان کرد چراکه این دو گروه بیشترین تاثیر مثبت را از موضوع توافق هسته ای اخیر کشورمان با گروه 5+1 برده بود از همین رو بنظر می رسد با چالش جدید ایجاد شده و نیز عکس العمل احتمالی مسولین کشورمان با اقدام اخیر شورای اتحادیه اروپا سهام شرکت های گروه بانکی و خودرویی بیش از بقیه گروه های فعال بازار سرمایه مورد بی مهری سرمایه گذاران قرار گیرند.
از سویی دیگر طی معاملات امروز بورس اوراق بهادار گروه ساختمانی و پالایشی در روزی که لیدرها در کما به سر می برند مورد اقبال بازار قرار گرفته و با صف های خرید همراه می باشند.
شاید بتوان روند حرکتی گروه ساختمانی بورس را تا زمان پایان یافتن اصلاح شاخص و قیمت سهام شرکت های لیدر بورس، صعودی دانست که در این صورت به اعتقاد اکثر کارشناسان شاید این روند طولانی مدت نباشد.
همچنین کارشناسان بازار سرمایه معتقدند جو منفی ایجاد شده در بازار سرمایه طی معاملات امروز بیشتر جنبه روانی داشته و با توجه به وجود نقدینگی فراوان در بورس احتمالا تداوم چندانی نداشته و بازگشت کلیت بازار سرمایه و شاخص کل بورس به روندی صعودی طی روزهای آتی قابل تصور می باشد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]کشیدن ترمز بورس پس از هفت روز[/h]

گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز پس از هفت روز رشد بی‌وقفه شاخص کل با افت 95/0 درصدی مواجه شد. این امر در حالی رخ داد که روند شاخص بورس از ابتدا تا انتهای ساعات معاملاتی نزولی بود. اما از سوی دیگر، ارزش معاملات کل بورس مشابه روزهای قبلی بیش از 470 میلیارد تومان بود که همچنان نشان از پویایی بازار سرمایه دارد.
به گزارش نیویورک تایمز، پس از انتشار خبر گسترش تحریم‌هاي آمريكا علیه شرکت‌ها و افرادی که با ایران تجارت می‌کنند، دیپلمات‌های ایرانی نشست وین (بین ایران و گروه 1+5) را ترک کرده تا با مقام‌های رسمی در تهران مشورت کنند. بر این اساس، احتمال رسیدن به توافق هسته‌ای در هاله‌ای از ابهام فرو رفته که مهم‌ترین عامل افت شاخص طی روز گذشته بود. در همین رابطه به گزارش بورس نیوز، حضور افراد غیرحرفه‌ای در بورس تهران علت اصلی نوسانات شدید در بازار سرمایه است. بر اساس این گزارش، اثر اعمال و رفع تحریم‌ها بر نحوه سودآوری شرکت‌ها بدون تحلیل بوده و سهامداران حقیقی، صرفا با توجه به هیجانات موجود اقدام به معامله می‌کنند که همین امر باعث غیرمنطقی شدن رفتار سهام شرکت‌های بورسی شده است. با این حال، بسیاری از مدیران ‌عامل‌ شرکت‌های سرمایه‌گذاری افت شاخص را موقتی دانسته و معتقدند این اصلاح قیمت به زودی تمام می‌شود و بورس دوباره در مسیر عادی خود قرار خواهد گرفت.
در این میان، گروه محصولات شیمیایی روند نزولی خود را ادامه داد. در این گروه «تاپیکو» بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد که با توجه به منفی بودن حضور سهامداران حقوقی در نقش خریدار، بیشتر به چشم می‌خورد.
در این شرایط، روند مثبت گروه فرآورده‌های نفتی متوقف شد. منفی شدن نماد «ونفت» به عنوان پرمعامله‌ترین نماد گروه، مهم‌ترین عامل افت شاخص پالایشگاهی‌ها بود که با حضور حقوقی‌ها در نقش فروشنده مواجه بود. به گزارش بورس نیوز بیش از 90 درصد هزینه شرکت‌های پالایشی مربوط به قیمت خرید نفت خام است که افزایش نرخ دلار در لایحه بودجه، هزینه اولیه این گروه را بیشتر خواهد کرد؛ اما از سوی دیگر رشد قیمت دلار باعث افزایش سودآوری این شرکت‌ها در حدود 8 درصد از محل فروش محصولات و تسعیر نرخ ارز می‌شود.
گروه فلزات اساسی که روزهای مثبتی را سپری می‌کرد، همگام با بازار منفی شد. علاوه بر جو موجود در بازار، کاهش قیمت مس در بازار لندن از جمله عوامل دیگری بود که افت این گروه را به همراه داشت. «فولاد» که بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار داشت و دومین نماد منفی اثرگذار بر شاخص کل بود، روز گذشته با حضور قابل توجه حقوقی‌ها در نقش خریدار مواجه شد. بانکی‌ها در ادامه روند نوسانی خود، بار دیگر منفی شدند. در بررسی روند نوسانی سهام گروه بانکی، مدیر امور سهام بانک انصار در گفت‌وگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار کرده است: لغو تحریم‌های بانکی تنها در سودآوری تعداد محدودی از بانک‌ها اثرگذار است؛ بنابراین، نباید متصور شد که تمامی بانک‌ها از این محل سودآوری خواهند داشت. «وبصادر» با حضور سهامداران حقیقی بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار داشت. روند مثبت شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی نیز متوقف شد. «وغدیر» در میان نمادهای یکدست قرمزپوش این گروه بیشترین حجم معاملات را با حضور پررنگ حقوقی‌ها در نقش خریدار به خود اختصاص داد. گروه کانه‌های فلزی روند منفی خود را ادامه داد. «کروی» که از جمله معدود نمادهای مثبت این گروه بود، بیشترین حجم معاملات را با حضور پررنگ حقوقی‌ها در نقش فروشنده در اختیار گرفت.
در این شرایط، مخابرات روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه داد. روند حضور سهامداران حقوقی در معاملات نماد «اخابر» تغییر کرده و سهامداران حقوقی از صف‌های فروش خارج و خریدار شدند. از سوی دیگر، گروه سیمانی به همراه گروه ساختمانی که با توجه به افزایش تخصیص بودجه‌های عمرانی به پروژه‌هایی که بیش از 80 درصد پیشرفت داشته‌اند، طی روزهای اخیر مثبت شده‌اند، روز گذشته نیز برخلاف جهت بازار مثبت باقی ماندند. البته در گروه سیمانی، انتشار چند گزارش مالی شش ماهه مناسب توسط برخی نمادها طی روزهای اخیر نیز بر این روند بی‌تاثیر نبوده است. «سفارس» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پایاپای سهامداران حقوقی در نقش خریدار و فروشنده در اختیار گرفت.
اما خودرویی‌ها که با توجه به احتمال رفع تحریم‌ها هفته‌های مثبتی را سپری می‌کردند با مطرح شدن گمانه‌زنی‌ها در خصوص عدم توافق نهایی در مذاکرات هسته‌ای، پس از گروه ابزار پزشکی بیشترین افت را طی روز گذشته (5/3 درصد) به خود اختصاص دادند. «خساپا» بیشترین حجم معاملات گروه را با حضور قابل توجه سهامداران حقوقی در اختیار گرفت.
در نهایت، سرمایه‌گذاری‌ها روند مثبت خود را تغییر داده و منفی شد. «وبیمه» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ حقوقی‌ها در نقش خریدار به خود اختصاص داد.
نکته: در نمودارهای شاخص صنایع، نماد «پارسان» جزو نمادهای عضو گروه فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته است.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]اخص بورس در مدار 87 هزار واحدی[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۹۰ کد خبر: DEN-773418
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با رشد قابل توجه 56/1 درصدی مواجه بود که 5/92 درصد صنایع با این روند همراهی کردند و شاخص کل وارد مدار 87 هزار واحدی شد.

اين در حالي است كه روند صعودی شاخص از ابتدای ساعات معاملات انجام شد و تا پایان معاملات ادامه یافت. به گزارش انتخاب، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ضمن نامناسب دانستن اقدامات اخیر آمریکا اظهار کرده است: واکنش‌های لازم را با رعایت تمامی جوانب انجام خواهیم داد و ابطال توافقات ژنو، تنها آرزوی برخی افراد است و نه آنچه در حقیقت وجود دارد. همچنین به گزارش خبرگزاري تسنیم، کارل بیلت، وزیر امور خارجه سوئد بیان کرده هیچ مانعی در برابر کاهش بخشی از تحریم‌ها علیه ایران طبق توافقات ایران و 1+5 وجود ندارد. همین مسائل باعث شد تا بازار که در روز شنبه افت قابل توجهی را تجربه کرده بود در معاملات روز گذشته مثبت شود و سهامداران را بار دیگر به نتایج حاصل از توافقات هسته‌ای امیدوار کند. از سوی دیگر، بررسی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد روز گذشته در بسیاری از نمادها، سهامداران حقوقی در نقش خریدار حضور فعالی داشته‌اند. در واقع، حقوقی‌ها به عنوان حمایت‌کننده وارد معاملات شدند و حجم قابل توجهی از معاملات به ویژه در نقش خریدار را به خود اختصاص دادند. بر این اساس، ارزش معاملات نیز طی روز گذشته رشد قابل توجهی داشت و به حدود 600 میلیارد تومان رسید.
در این میان، گروه دارویی روند منفی روزهای اخیر خود را تغییر داده و مثبت شد. «والبر» بزرگترین هلدینگ دارویی بیشترین حجم معاملات گروه را با حضور پایاپای سهامداران حقوقی در نقش خریدار و فروشنده در اختیار گرفت.
حمل‌و‌نقلی‌ها نیز روند منفی خود را تغییر داده و مثبت شدند. «حکشتی» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت که با حضور پررنگ‌ حقوقی‌ها در نقش خریدار مواجه بود.
از سوی دیگر، گروه غذایی روند مثبت روزهای اخیر خود را ادامه داد. «وبشهر» بیشترین حجم معاملات گروه را به خود اختصاص داد و با صف خرید همراه شد. در این نماد نیز حقوقی‌ها در نقش خریدار حضور پررنگ‌تری داشتند.
گروه رایانه‌ای نیز روند صعودی قابل توجه خود را ادامه داد. این گروه که در اوایل سال چندان مورد توجه بازار نبود، طی روزهای اخیر خود را به بازدهی کل بازار نزدیک کرده است؛ بر این اساس، این صنعت از ابتدای آبان ماه تا کنون 4/42 درصد بازدهی داشته است که تقریبا نیمی از رشد آن از ابتدای سال را شامل می‌شود. «رتاپ» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پایاپای سهامداران حقوقی و حقیقی به خود اختصاص داد و با صف خرید همراه شد.
گروه ساختمانی روند مثبت روزهای اخیر خود را ادامه داد. این گروه که پس از ارائه لایحه بودجه و تاکید دولت بر اتمام پروژه‌های ناتمام، رونق گرفته است، توانسته از آن روز تا کنون حدود 4/21 درصد رشد را ثبت کند. «ثاخت» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی به خود اختصاص داد که شاهد عرضه‌های سنگینی از سوی سهامداران حقوقی بود.
از سوی دیگر، روند مثبت گروه برقی متوقف شد. این گروه به همراه ابزار پزشکی و شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی تنها گروه‌های منفی روز گذشته شناخته شدند. «بترانس» تنها نماد منفی این گروه در روز گذشته، بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد که حضور سهامداران حقوقی در نقش خریدار بیشتر به چشم می‌خورد.
گروه ماشین آلات و تجهیزات روند مثبت خود را ادامه داد. «تایرا» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که حضور سهامداران حقوقی در نقش خریدار تقریبا سه‌برابر فروشنده‌های حقوقی بود.
از طرف دیگر، گروه لاستیک و پلاستیک روند منفی خود را تغییر داد و مثبت شد. «پلاسک» بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داد. بررسی معاملات این نماد طی روزهای گذشته نشان از عرضه‌های سنگین حقوقی‌ها دارد.
گروه کاشی و سرامیک روند مثبت خود را ادامه داد. «کترام» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور مطلق سهامداران حقیقی در اختیار داشت.در نهایت، روند مثبت روزهای اخیر قندی‌ها متعادل شد. «قزوین» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت و با صف خرید مواجه شد که تنها سهامداران حقیقی در معاملات آن حضور داشتند.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]132 درصد رشد بورس، حباب یا ...؟[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۹۱ کد خبر: DEN-773623
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با رشد قابل توجه 25/1 درصدی شاخص کل مواجه بود که بازدهی بورس از ابتدای سال به 6/131 درصد رسید.
در معاملات روز گذشته عرضه‌های سنگینی از ابتدای بازار انجام شد که همگی با توجه به حجم بالای ورود نقدینگی خریداری شد؛ به این ترتیب در ساعات ابتدایی بازار، شاخص کل روند مثبت قابل توجهی داشت، اما در نهایت حجم بالای عرضه‌ها غالب شد و همین امر روند صعودی شاخص را در ساعات پایانی معاملات متوقف کرد. بر این اساس، ارزش معاملات روز گذشته حدود 690 میلیارد تومان بود که به مراتب فراتر از میانگین ماه گذشته است.
پیمان حدادی، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص روند شدیدا صعودی دو روز اخیر بازار سرمایه می‌گوید: به رغم مبهم بودن این مساله برای بسیاری از افراد، ورود حجم بالای نقدینگی از سوی افراد حقیقی می‌تواند مهم‌ترین عامل این رشد باشد که عموما بدون تحلیل معاملات خود را انجام می‌دهند و ممکن است باعث بحرانی شدن شرایط شوند. وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در زمان تسویه اعتباری کارگزاری‌ها در پایان ماه به سر می‌بریم، می‌افزاید: در این برهه از زمان، حجم بالای عرضه‌ها از سوی شرکت‌های کارگزاری صورت می‌گیرد، اما در شرایط فعلی مشاهده می‌شود تمامی این عرضه‌ها با اقبال سهامداران مواجه شده و عطش سهامداران برای عرضه‌های جدید فروکش نمی‌کند. همچنین، حدادی در خصوص آثار مثبت توافقات ژنو می‌گوید: بهبود فضای سیاست خارجی، امیدواری به بهبود میزان سودآوری شرکت‌های بورسی را افزایش داد، به طوری که نسبت قیمت به درآمد (P/E) بازار که معمولا در حدود 5/6 بود به 5/8 رسید. به عبارت دیگر، سودهای احتمالی ناشی از رفع تحریم‌ها عمدتا پیشخور شده است.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با حبابی شدن بازار می‌گوید: هنوز نمی‌توان اظهار نظر دقیقی در این باره داشت، اما می‌توان گفت که به مرز هشدار رسیده‌ایم و اکنون باید تحلیل‌های بنیادی از هر سهم مد نظر قرار گیرد. به گفته وي در ابتدای سال، ارزش دلاری بازار نسبت به سال‌های گذشته معیار قرار داده شد که با توجه به افزایش قابل توجه قیمت دلار، رشد بازار سرمایه امری طبیعی بود؛ اما اکنون ارزش دلاری بازار نیز از میانگین سال‌های گذشته عبور کرده در حالی که سودآوری شرکت‌ها در این اندازه پیشرفت نداشته است. به گفته حدادی باید ابهامات بودجه 93 هر چه سریع‌تر برطرف شود، تا بتوان تحلیل‌های دقیق بنیادی در مورد بازار انجام داد و سپس در رابطه با وجود حباب اظهار نظر کرد؛ با این حال وجود حباب در برخی تک‌سهم‌ها در حال حاضر کاملا به چشم می‌خورد که همین امر سهامداران را ملزم به انجام معاملات فقط بر اساس تحلیل‌های بنیادی می‌کند.
در این میان، گروه محصولات شیمیایی ديروز روند نسبتا صعودی خود را ادامه داد. «تاپیکو» بیشترین حجم معاملات گروه را در حالی در اختیار داشت که سهامداران حقوقی در نقش خریدار حضور پررنگ‌تری داشتند.
از سوی دیگر روند مثبت گروه فرآورده‌های نفتی متوقف شد. «ونفت» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور فعال سهامداران حقوقی در نقش خریدار به خود اختصاص داد.
گروه فلزات اساسی روند مثبت روزهای اخیر خود را ادامه داد. «فملی» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور فعال سهامداران حقوقی به ویژه در نقش فروشنده به خود اختصاص داد.
بانکی‌ها روند نسبتا صعودی خود را ادامه دادند. «وپاسار» بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار داشت و با صف خرید مواجه شد؛ حقوقی‌ها حجم بالایی از معاملات را به ویژه در نقش فروشنده به خود اختصاص داده بودند.
شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی روند مثبت خود را ادامه دادند. «وغدیر» بیشترین حجم معاملات گروه را با حضور پایاپای حقوقی‌ها در نقش خریدار و فروشنده در اختیار داشت.
گروه کانه‌های فلزی نیز روند مثبت خود را ادامه داد. «ومعادن» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت که سهامداران حقوقی حضور بسیار فعالی در معاملات آن داشتند.
از سوی دیگر، روند مثبت مخابرات متوقف شد. «اخابر» بار دیگر با عرضه‌های قابل توجه حقوقی‌ها در معاملات روز گذشته مواجه شد.
اما گروه سیمانی روند مثبت خود را ادامه داد. «سفارس» در حالی بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد که سهامداران حقوقی در نقش خریدار حضور قابل توجهی داشتند.
خودرویی‌ها نیز در ادامه روند نوسانی خود مثبت شدند. «خودرو» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور عمده سهامداران حقوقی در نقش فروشنده در اختیار داشت.
در نهایت، سرمایه‌گذاری‌ها روند مثبت خود را ادامه دادند. «وسپه» بیشترین حجم معاملات گروه را با حضور فعال سهامداران حقوقی به ویژه در نقش فروشنده به خود اختصاص داد.
نکته: در نمودارهای شاخص صنایع، نماد «پارسان» جزو نمادهای عضو گروه فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته است.


 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشد نگران ‌کننده سهام برخی شرکت‌ها!

رشد نگران ‌کننده سهام برخی شرکت‌ها!

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس با بیان اینکه بازار شایعات داغ شده تا مسیر سرمایه‌ها را به سمت و سویی تغییر دهند، گفت: سهامداران نسبت به این موضوع هشیارانه عمل کنند.


محمودرضا خواجه‌نصیری، با اشاره به اینکه بازار سهام طی ماه‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است، اظهارداشت: شاخص‌ها و ارزش معاملات نیز به واسطه حضور بسیاری از سرمایه‌گذاران رو به افزایش است.

وی با بیان اینکه اتفاقات حوزه سیاست خارجی و تغییرات در شرایط عمومی، این رشد را توجیه‌پذیر می‌کند، ادامه داد: یکی از دلایل دیگر رشد بازار ناشی از گردش سرمایه‌ها در بورس ارزیابی می‌شود. در حقیقت عدم بازدهی بازارهای رقیب موجب تشدید روند رشد بورس شده است.

خواجه نصیری با تاکید بر اینکه آمار و ارقام نشان از رشد قیمتی سهام برخی شرکت‌ها بیش از سودآوری آنان دارد، گفت: جریان ایجاد شده در سال جاری هم تا حدودی ناشی از اثرات تورم و قیمت دلار بوده و خوشبینی نسبت به آینده بازدهی قابل توجهی را به وجود آورده است.

مدیر نظارت بر بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه این بازدهی، در نتیجه ورود بسیاری از سهامداران ارائه شده است، گفت: جریان نقدینگی در بازار همراه با رشد شاخص، تضمین‌ کننده تداوم رشد بازار نخواهد بود.

وی گفت: رشد کمی و کیفی بازار سرمایه از برنامه‌های اصلی حوزه مدیریتی متولی این بازار است اما همزمان نگرانی‌هایی برای مدیریت بازار ایجاد شده و به دنبال آن هستیم که این افزایش قیمت برای بهبود شرایط تبدیل به فرصت شود.

خواجه‌نصیری با تاکید بر اینکه ذاتاً افزایش قیمت برای تامین مالی شرکت‌ها است، گفت: در صورت عدم استفاده از ظرفیت ایجاد شده موجب ثروتمند شدن سرمایه‌گذاران قبلی می‌شود، چراکه کمتر موجب بهبود بنگاه‌ها خواهد شد. در این شرایط بهترین فرصت برای جذب نقدینگی‌های لازم از بازار است.

مدیر نظارت بر بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در این میان رویکرد اشخاص حقوقی در این بازار قابل توجه است به طوریکه با توجه به در اختیار داشتن بخش عمده‌ای از سهام شرکت‌ها، در شرایط مطلوب حاضر، عکس‌العمل سریع و منطقی برای جذب نقدینگی صورت نمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه انتظار داریم سهامداران برای جذب منابع، عرضه سهام را مورد توجه قرار دهند،گفت: هم‌اکنون بسیاری از شرکت‌ها، هلدینگ‌ها، و نهادهای مالی بزرگ مازاد بر کنترل سهام مجموعه‌های خود، سهام دارند و باید با منابع ایجاد شده پروژه‌های خود را، تامین مالی کنند.

خواجه‌نصیری تاکید کرد: متاسفانه برخی حقوقی‌ها، قصد تامین سهام شناور خود را ندارند و بخش عمده‌ای از آنان منابع خود را در بورس برای خرید و فروش سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند تا از این طریق بخشی از EPS خود را تامین کنند.

وی بانک‌ها را یکی از این نوع شرکت‌ها در بورس عنوان کرد و گفت: با هدف کوتاه مدت این شرکت‌ها از طریق سرمایه‌گذاری در بورس EPS خود را تا حدی پوشش می‌دهند؛ تمام این موارد مزید بر علت می‌شود تا تقاضا در بازار افزایش یابد که این اقدام عملاً درست نیست.

وی با اشاره به آخرین جلسه هیئت وزیران برای عرضه سهام خورد و بلوک تصریح کرد: از طریق عرضه‌ها که طی روزهای گذشته آغاز شده است، منابع مالی خوبی برای دولت تامین خواهد شد و از این طریق بخش عمده‌ای از تقاضای بازار کنترل می‌شود.

مدیر نظارت بر بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار شرایط فعلی را فرصتی بی نظیر برای تامین نقدینگی شرکت‌ها دانست و گفت: اگر بخش حقوقی داعیه این را دارند که نیازمند منابع مالی هستند تا کسب و کار در حوزه صنعت رونق یابد، هم‌اکنون زمان استفاده از این فرصت است.

خواجه‌نصیری با بیان اینکه طبق تحقیقات بعمل آمده چیزی بالغ بر 15 هزار میلیارد تومان امکان جذب نقدینگی توسط 20 شرکت بزرگ و هلدینگ در بورس وجود دارد، گفت: این هلدینگ‌ها بدون آنکه سهام مدیریتی خود را از دست بدهند، چیزی بالغ بر 15 هزار میلیارد تومان منابع در اختیار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: از این شرکت‌ها و نهادهای حقوقی، 7 بانک، 7 شرکت هلدینگ اصلی، صندوق‌های بازنشستگی و سایر نهادها هستند که کافی است با عرضه 15 درصد از پورتفوی خود، بالغ بر 15 هزار میلیارد تومان نقدینگی جذب کنند.

* توصیه به سرمایه‌گذاران و عدم تضمین برای تداوم رشد بازار در سه ماهه پایانی سال

خواجه‌نصیری با تاکید بر اینکه ضمانتی برای تداوم رشد بازار در 3 ماهه پایان سال وجود ندارد به سرمایه‌گذاران توصیه کرد: تحلیل‌ها نشان می‌دهد که امکان تداوم این روند بازار سهام که طی 9 ماه گذشته طی شده، وجود نداشته باشد.

وی تاکید کرد: هم‌اکنون بازار شایعات داغ شده تا مسیر سرمایه‌ها را به سمت و سویی تغییر دهند بنابراین شایعات نباید بر تصمیم‌گیری‌ها دخیل باشد.

مدیر نظارت بر بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاران باید از وضعیت صنعت و به طور خاص سهام شرکت مطمئن باشند، گفت: هم‌اکنون نگرانی‌هایی با توجه به افزایش بیش از حد قیمت برخی صنایع وجود دارد بنابراین روند سرمایه‌گذاری دقت بیشتری را می‌طلبد.

وی سرمایه گذاری کورکورانه و روش‌های گله‌واری در بازار بسیار خطرآفرین توصیف کرد و گفت: پیروی سرمایه‌گذاران از صف‌های خرید، منجر به شکست آنان در کوتاه مدت می‌شود. رفتار هیجانی سرمایه‌گذاران به هیچ عنوان توجیه پذیر نیست.

خواجه‌نصیر با تاکید بر اینکه وضعیت بورس نسبت به گذشته تغییر کرده است، گفت: امروز نهادهای مالی تخصصی از جمله سبدگردان‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF ها تشکیل‌شده‌اند که در شرایط فعلی برای سرمایه‌گذاری مطمئن توصیه می‌شوند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، وی افزود: با وجود چنین نهادهای تخصصی با مدیران حرفه‌ای که کاملاً نسبت به روند بازار آشنایی دارند، سرمایه‌گذاری مستقیم برای تازه وارد‌ها به صلاح نیست.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]ریزش بورس در آخرین روز پاییز[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۹۵ بازدید: 667 بار کد خبر: DEN-774571
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز پس از یک دوره رشد بی‌وقفه، با افت قابل توجه 88/0 درصدی شاخص کل مواجه شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد در ساعات ابتدایی معاملات، بازار صعودي بوده، اما در ادامه، افزایش عرضه‌ها منجر به افت شاخص شده است. ارزش معاملات طی روز گذشته نيز در حدود 550 میلیارد تومان بود که نشان از ادامه یافتن پویایی بورس دارد. در روزهای اخیر، اخبار مثبت یا منفی مربوط به هر صنعتی باعث افت و خیزهای شدیدی در آن گروه می‌شود که گواهی بر هیجان موجود در بازار ناشی از حضور قابل توجه حقیقی‌ها است. بر این اساس، سهامداران باید هوشیار بوده و فارغ از جو موجود و با توجه به وضعیت بنیادی هر سهم، معاملات خود را انجام دهند.
در این میان، گروه محصولات شیمیایی روند منفی خود را به عنوان موثرترین گروه بر افت شاخص ادامه دادند. افزایش احتمالی نرخ خوراک پتروشیمی‌ها مهم‌ترین عامل افت روزهای اخیر این گروه است. به گزارش بورس نیوز، دبیر انجمن پتروشیمی‌ در خصوص احتمال افزایش پنج برابری قیمت خوراک در اين گروه گفته است: این مقدار افزایش چندان منطقی نیست، زیرا این صنعت دارای مزیت رقابتی بوده و جهت توسعه اقتصادی کشور از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. وی ضمن قطعی دانستن آثار منفی این تصمیم بر روند سودآوری شرکت‌های پتروشیمی اظهار کرده است: عدم ثبات در خصوص نرخ خوراک عامل اصلی است که مانع جذب سرمایه‌گذاران به این گروه شده است؛ این در حالی است که تعداد زیادی از پروژه‌های توسعه‌ای در این صنعت در حال اجرا است که نیازمند ورود سرمایه‌گذاران جدید است. به گفته وی تعیین نرخ 5/2 برابری می‌تواند معقول باشد و ایجاد ثبات در این نرخ باعث جذب سرمایه‌گذاران جدید خواهد شد.
مهدوی همچنين در گفت‌وگو‌ با خبرگزاری مهر از قطع کامل یا اعمال محدودیت در گازرسانی به صنایع پتروشیمی کشور سخن گفته و افزوده است: با توجه به افزایش مصرف گاز توسط مشترکان خانگی و تجاری، محدودیت‌هایی در گازرسانی به این صنایع اعمال شده که برنامه‌ریزی مناسب و کاهش برودت هوا طی روزهای آینده این مشکل را مرتفع خواهد کرد. در این گروه «شپلی» که پس از حدود 4 ماه توقف با اعلام پیش‌بینی سود 123 ریالی بدون محدودیت نوسان بازگشایی شده بود بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور کامل حقیقی‌ها در اختیار گرفت و با صف فروش همراه شد.
گروه فرآورده‌های نفتی نیز مشابه پتروشیمی‌ها منفی شد. «پارسان» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی به خود اختصاص داد که حضور سهامداران حقوقی در نقش خریدار حدودا دو برابر فروشندگان حقیقی بود. از سوی دیگر، بانکی‌ها روند مثبت هفته اخیر خود را ادامه دادند. «وبصادر» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که شاهد عرضه‌های سنگینی از سوی سهامداران حقوقی بود. گروه فلزات اساسی، روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه داد. حیدری، کارشناس صنعت سرب و روی در گفت‌وگو‌ با خبرنگار بورس نیوز سه عامل اصلی را در رابطه با اقبال نه چندان مناسب سهامداران به این صنعت برشمرده است: اول، ابهامات موجود در وضعیت تامین خوراک مورد نیاز تولید این شرکت‌ها و دوم نگرانی‌ها در خصوص وضعیت معدن انگوران و ظرفیت استحصال مواد معدنی از آن است. همچنین به گفته وی، عدم ثبات مدیریتی در شرکت هلدینگ «کروی»، سومین عامل افت اين گروه عنوان شده است.
این در حالی است که این کارشناس، وضعیت شرکت‌های این صنعت را مناسب برآورد کرده و احتمال تعدیل مثبت را چندان دور از واقعیت ندانسته است. وی علت اصلی این امر را افزایش درآمد حاصل از صادرات شرکت‌های این گروه می‌داند که ناشی از تفاوت نرخ ارز آزاد نسبت به ارز مبادلاتی است. «فملی» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور قابل توجه حقوقی‌ها به خود اختصاص داد. شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه دادند. «وغدیر» در میان نمادهای یکدست قرمزپوش این گروه بیشترین حجم معاملات را در اختیار گرفت و با حضور قابل توجه حقوقی‌ها در نقش خریدار مواجه شد.
گروه کانه‌های فلزی برای دومین روز متوالی منفی شدند. «ومعادن» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور کامل سهامداران حقوقی به خود اختصاص داد.
مخابرات روند منفی خود را ادامه داد. در معاملات روز گذشته، «اخابر» تقریبا همه معامله‌گران حقیقی‌ها بود.
از سوی دیگر، خودرویی‌ها روند مثبت روزهای اخیر خود را ادامه دادند. «خزامیا» در میان نمادهای یکدست سبزپوش این گروه، بیشترین حجم معاملات را با حضور فعال حقوقی‌ها به ویژه در نقش فروشنده به خود اختصاص داد. اما گروه سیمانی روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه داد. «سفارس» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور قابل توجه حقوقی‌ها در نقش خریدار در اختیار داشت. در نهایت، سرمایه‌گذاری‌ها روند نسبتا ملایم خود را ادامه دادند. علت اصلی این امر، روی آوردن سهامداران به شرکت‌های مطمئن‌تر طی روزهای اخیر است. «وساپا» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی به خود اختصاص داد که سهامداران حقوقی در نقش فروشنده حضور پررنگی داشتند.
نکته: در نمودارهای شاخص صنایع، نماد «پارسان» جزو نمادهای عضو گروه فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]نقدینگی‌هاي جدید بورس به کدام سمت می‌رود؟[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۹۶ بازدید: 870 بار کد خبر: DEN-774882
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار سرمایه که این روزها در حال اصلاح قیمت است و در فاز استراحت به سر می‌برد طی روز یکشنبه با رشد 1/0 درصدی شاخص کل مواجه شد.
در ساعات آغازین معاملات، عرضه‌های شدید باعث افت شاخص شد، اما در ادامه با افزایش صف‌های خرید و ورود نقدینگی جدید این افت جبران و در نهایت صعود اندک 58 واحدی برای شاخص کل به ثبت رسید. همچنین، افزایش قابل توجه حجم معاملات به بیش از 700 میلیارد تومان از جمله نشانه‌های ورود سرمایه‌های جدید به بورس است. بررسی لایحه بودجه در مجلس گمانه‌زنی‌هایی را در بازار سرمایه ایجاد کرده که هر کدام به نحوی بر گروه‌های بورسی به ویژه بزرگان صنعت نظیر پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و فلزی‌ها اثرگذار بوده است. اما صنایع کوچک کمتر تحت تاثیر این اخبار هستند که خود عاملی برای تغییر اقبال سهامداران به این گروه‌ها خواهد بود. از سوی دیگر، سهامداران حقوقی کمتر به سمت چنین گروه‌هایی جلب می‌شوند و در عوض سهامداران حقیقی که طی روزهای اخیر حجم بالایی از نقدینگی را وارد بورس کرده‌اند می‌توانند جذب چنین گروه‌هایی شوند، زیرا شرکت‌های کوچک موجود در این صنایع، با توجه به حجم مبنای پایین، تغییرات قیمت بالایی را در کوتاه‌مدت تجربه می‌کنند و همین امر باعث می‌شود نوسان‌گیران (عموما حقیقی‌ها) در پی کسب سودهای روزانه هیجانات و تغییرات قیمتی چنین شرکت‌هایی را تشدید کنند. بر این اساس، امکان تغییر قیمت مطلوب در نمادهای چنین گروه‌هایی باعث بالا رفتن نسبت قیمت به درآمد (P/E) در مقایسه با کل بازار شده است که این امر ریسک‌پذیری را به شدت زیاد می‌کند. این شرایط، بازار سرمایه را مستلزم وجود تحلیل‌های بیشتر و شفاف‌تر جهت هدایت این حجم نقدینگی می‌کند تا از ایجاد هرگونه حباب احتمالی در بورس جلوگیری شود.
در این میان، روز یکشنبه گروه دارویی روند مثبت روزهای اخیر خود را ادامه داد. «والبر»، بزرگ‌ترین هلدینگ دارویی، در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت که شاهد عرضه‌های سنگینی از سوی سهامداران حقوقی بود.
حمل و نقلی‌ها نیز روند مثبت خود را ادامه دادند. «حکشتی» به‌عنوان اثرگذارترین نماد بر شاخص این گروه، در هفته گذشته به منظور تعدیل پیش‌بینی EPS متوقف شده و در نتیجه تغییرات شاخص گروه بر عهده سایر نمادها است. در این میان، «حتوکا» به عنوان مثبت‌ترین نماد گروه، بیشترین حجم معاملات را با حضور فعال سهامداران حقوقی در نقش فروشنده به خود اختصاص داد. این در حالی بود که این شرکت طی نامه‌ای به مدیریت نظارت بر ناشران بورس و اوراق بهادار از افزایش سرمایه 300 درصدی سخن گفته است و متعهد شده این عمل تا پیش از برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه انجام شود.
از سوی دیگر، گروه غذایی برای دومین روز پیاپی منفی شد. «وبشهر» منفی‌ترین نماد این گروه، بیشترین حجم معاملات را در حالی در اختیار داشت که از ابتدای هفته با حضور بسیار فعال سهامداران حقوقی در نقش خریدار همراه بوده است.
در این شرایط، گروه رایانه‌ای روند مثبت خود را ادامه داد. «مداران» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پایاپای حقوقی‌ها در نقش خریدار و فروشنده به خود اختصاص داد.
اما گروه ساختمانی روند مثبت خود را تغییر داده و منفی شد. «ثشاهد» نیز که منفی‌ترین نماد گروه بود بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد. بررسی معاملات این نماد نشان می‌دهد طی هفته گذشته حضور سهامداران حقیقی بسیار فعال‌تر از حقوقی‌ها بوده است.
در این شرایط، گروه برقی روند صعودی خود را تغییر داده و منفی شد. «بترانس» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پایاپای حقوقی‌ها در نقش خریدار و فروشنده در اختیار داشت.روند مثبت گروه ماشین‌آلات و تجهیزات نیز متوقف شد. «تکمبا» بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داد؛ بررسی معاملات این نماد نشان می‌دهد سهامداران حقوقی عرضه‌های سنگینی را طی روزهای اخیر انجام داده‌اند.
همچنین، گروه لاستیک و پلاستیک روند نسبتا منفی خود را ادامه داد. «پتایر» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور قابل توجه حقوقی‌ها در نقش فروشنده در اختیار گرفت.
از سوی دیگر، گروه کاشی و سرامیک روند صعودی روزهای اخیر خود را ادامه داد. «کچینی» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داد و با صف خرید همراه شد که حقوقی‌ها در نقش فروشنده حضور قابل توجهی داشتند.
در نهایت، قندی‌ها روند مثبت خود را ادامه دادند. «قشکر» در میان نمادهای یکدست سبزپوش این گروه بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشت. بررسی معاملات این نماد نشان می‌دهد از ابتدای هفته حقوقی‌ها در نقش فروشنده حضور فعال‌تری داشتند.


 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشد جهشی معاملات بورس طی ماه اخیر!


3 دی 1392

ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 112هزارو 892 میلیارد ریال در پایان معاملات منتهی به 30 آذر ماه بالغ شد که نسبت به ماه قبل 63 درصد افزایش یافته است.

در آذرماه امسال تعداد 27 هزارو 114 میلیون سهم در 2 میلیون و 869 هزار و379 دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب 76 درصد و 55 درصد افزایش را نسبت به ماه گذشته تجربه کرد.

همچنین ارزش کل معاملات خرد و بلوک به 112 هزارو 19 میلیارد رسید و حجم معاملات خرد و بلوک با 26 هزار و 547 میلیون سهم به ترتیب با 69و 78 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته همراه شدند.

بر این اساس یک میلیون و 403 هزارو 399 برگه اوراق مشارکت به ارزش یکهزارو 405 میلیارد ریال معامله شد که نسبت به آبان ماه افزایش 72 درصدی را نشان می دهد.

این در حالی است که شاخص کل با 8 هزارو 533 واحد افزایش  نسبت به ماه قبل  معادل 10.88 درصد افزایش به رقم 86 هزارو 957 واحد رسید.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، شاخص بازار اول با 8 هزار و 423 واحد افزایش به رقم 66 هزار و 182 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 5 هزارو 213  واحد افزایش عدد  158 هزارو 732 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با 14.58 درصد و 3.40 درصد رشد نسبت به آبانماه مواجه شدند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]حرکت شرکت‌های بورسی بر روی قله[/h]

گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز با رشد ملایم 1/0 درصدی شاخص کل مواجه شد، تا در پایان اولین هفته زمستان 5/0 درصد رشد را ثبت کرده باشد. به‌رغم روند صعودی شاخص در ساعات ابتدایی، عرضه‌های شدید در ادامه بازار باعث نزول آن شد به طوری که در نهایت، تغییر قابل توجهی نسبت به ابتداي روز قابل رصد نباشد.
به گزارش بورس نیوز، علی دهدشتی کارشناس بازار سرمایه در خصوص احتمال وجود حباب در بورس اظهار می‌کند: حجم بالای نقدینگی به بورس وارد شده است که دولت به‌رغم حمایت از بازار سرمایه باید مراقب ایجاد حباب باشد. به گفته وی، قیمت‌ها به صورت طبیعی پس از مدتی با به تعادل رسیدن عرضه و تقاضا به ارزش طبیعی خود باز می‌گردند و اکنون در بازار سرمایه، قیمت بیشتر سهام به بیشینه خود (ارزش واقعی) رسیده‌اند که اگر بیش از این پیش برود، حباب به وجود خواهد آمد و باید مراقب بود. همچنین کفاش، مدیر عامل کارگزاری بانک مسکن در این رابطه بیان کرده است: اعتقادی به وجود حباب در کلیت بازار ندارم، حال آنکه ممکن است در برخی شرکت‌ها و صنایع کوچک‌تر با توجه به وجود هیجانات شدید قیمت‌ها به صورت غیر واقعی رشد کرده باشند.
در این میان، گروه محصولات شیمیایی روند منفی خود را تغییر داده و مثبت شد که «فارس» به عنوان موثرترین نماد مثبت بر شاخص کل، مهم‌ترین عامل این رشد به حساب می‌آید. این در حالی است که حمیدرضا عراقی، معاون وزیر نفت در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس از اجرای مصوبه ستاد تدابیر ویژه درباره نرخ خوراک 13 سنتی پتروشیمی‌ها خبر داد و عنوان کرد: ابلاغ این مصوبه به اول مهرماه باز‌می‌گردد که بر این اساس، شرکت‌های مصرف‌کننده خوراک گازی با بدهی انباشته مواجه خواهند شد که خبر خوشایندی برای این گروه به شمار نمی‌آید. «تاپیکو» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور قابل توجه حقوقی‌ها در نقش خریدار در اختیار گرفت.
اما، گروه فرآورده‌های نفتی روند منفی خود را ادامه دادند. «پارسان» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی به خود اختصاص داد که حقوقی‌ها در نقش خریدار حضور فعال‌تری داشتند.
از سوی دیگر، گروه فلزات اساسی برای دومین روز پیاپی مثبت بودند. در این گروه، نسبت قیمت به درآمد (P/E) منطقي (حدود 9/6) قابل توجه است که نشان از وضعیت مناسب این گروه از این منظر خواهد بود. هوشنگ ادهمی در گفت‌وگو‌ با خبرنگار بورس نیوز در این رابطه عنوان می‌کند: افزایش قیمت فلزات رنگین به ویژه سرب و روی در بازار لندن باعث آثار مثبتی بر شرکت‌های داخلی در این گروه خواهد شد که احتمالا در آینده نزدیک باید منتظر تعدیل‌های مثبتی در این گروه باشیم. «فملی» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت که حضور حقوقی‌ها به ویژه در نقش فروشنده بیشتر به چشم می‌خورد.
از طرف دیگر، بانکی‌ها که روزهای کم‌نوسانی را سپری مي‌كنند، دیروز با افت 8/1 درصدی شاخص مواجه شدند. «وبصادر» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور قابل توجه و پایاپای حقوقی‌ها در نقش خریدار و فروشنده به خود اختصاص داد. شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی نیز روند منفی خود را ادامه دادند. «وغدیر» به‌عنوان منفی‌ترین نماد گروه، بیشترین حجم معاملات را نیز در اختیار داشت و با حضور قابل توجه حقوقی‌ها در نقش خریدار مواجه شد.
از سوی دیگر، گروه کانه‌های فلزی برای دومین روز متوالی مثبت شد. «کگل» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که حقوقی‌ها به رغم مثبت بودن نماد، در نقش خریدار حضور پررنگ‌تری داشتند.
اما، مخابرات روند منفی خود را ادامه داد. پیرو این روزهای نزولی، حقوقی‌ها در نقش خریدار سهام «اخابر» حضور فعال‌تری پیدا کرده‌اند.
در این شرایط، گروه سیمانی روند مثبت خود را ادامه دادند. «سشرق» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور قابل توجه حقوقی‌ها در نقش فروشنده به خود اختصاص داد.
خودرویی‌ها روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه دادند. «خبهمن» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پایاپای حقوقی‌ها در نقش خریدار و فروشنده در اختیار داشت.
در نهایت، روند مثبت روزهای اخیر سرمایه‌گذاری‌ها متوقف شد. به گزارش «ایسنا»، محمودرضا خواجه‌نصیری در نشست کانون نهادهای سرمایه‌گذاری در رابطه با نقش مهم این گروه بیان کرده است: تنها 20 درصد سهام در اختیار افراد حقیقی و سایر نهادهای غیرسرمایه‌گذاری است و مابقی به هلدینگ‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها متعلق است. بر این اساس، با توجه به اثرگذاری بالای این گروه در بازار سرمایه، باید حضور پویاتری در بازار داشته باشند و با انجام مستمر معاملات به ویژه در نقش عرضه‌کننده به پویا بودن فضا کمک کنند.
نکته: در نمودارهای شاخص صنایع، نماد «پارسان» جزو نمادهای عضو گروه فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته شده است.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
شاخص بورس تهران نزولی شد

 7 دی 1392

بورس تهران که دقایق اولیه معاملات امروز را با رشد شاخص ها آغاز کرده بود هم اکنون وارد سیر نزولی شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین، شاخص کل بازار سهام در این ساعت از معاملات (11 صبح) به ارتفاع 88 هزار و 55 واحد کاهش یافته است.
آنچه در پی می آید؛ جدول تغییرات شاخص بورس تهران در روز جاری و مقایسه با آخرین نوسانات روز چهارشنبه و نمودار تغییرات یک ماهه شاخص اصلی بازار سهام است؛




 
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
بورس در انتظار گزارش‌های 9 ماهه


7 دی 1392

بورس اوراق بهادار تهران نخستین هفته کاری خود در فصل زمستان را با برخورد سنگین عرضه و تقاضا پشت سر گذاشت.

در بازار سهام با پایان فصل پاییز نگاه‌ها به سوی گزارش‌های سه ماهه سوم شرکت‌های بورسی است؛ گزارش‌هایی که می‌توانند با خود خبرهای مهمی را در مورد شرکت‌ها و وضعیت مالی آنها به همراه بیاورد.
از دیدگاه کارشناسان این گزارش‌ها دارای اهمیت زیادی است و تاثیرات فعالیت‌های دولت بر شرکت‌های بورسی را به خوبی به نمایش خواهد گذاشت. در همین حال این گزارش‌ها برای تایید یا عدم تایید حمایت از قیمت‌های رشد یافته کنونی بازار نیز دارای اهمیت است.از این دیدگاه شرکت‌هایی که نتوانند گزارش‌های متناسب با قیمت‌های رشد یافته کنونی را ارائه کنند با خطر ورود به شرایط حباب قیمتی و لزوم اصلاح قیمت مواجه خواهند شد. در همین حال شرکت‌هایی که بتوانند تداوم رشد فروش و سود‌آوری خود را به نمایش بگذارند می‌توانند گزارش‌های پیش‌بینی سود بهتری را برای سال 93 ارائه کرده و در انتهای سال جاری نیز شرایط مناسب خود را حفظ کنند. از این رو بازار در انتظار گزارش‌های شرکت‌ها به ویژه در گروه‌هایی نظیر پتروشیمی، پالایشگاه‌ها، دارویی، بانک‌ها و معادن است.
در همین حال در تحولات مهم موثر بر بازار سرمایه به دلیل فرارسیدن کریسمس و سال نوی میلادی عملا از تب و تاب سیاسی به ویژه در مورد مذاکرات هسته‌ای و حواشی آن کاسته شده و آرامشی در این بخش حاکم است. در سطح داخل نگاه‌ها به سوی مجلس و تعاملات آن با دولت است؛ جایی که با شروع بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، بحث استیضاح برخی از وزرا نیز مطرح شده است که در همین رابطه خبرهای متعددی در هفته گذشته به ویژه در مورد احتمال استیضاح وزیر صنعت منتشر شد.گفته می‌شود این استیضاح روز یکشنبه تقدیم هیات رییسه مجلس خواهد شد؛ هر چند که تلاش‌های فراوانی برای عدم طرح این مساله نیز در جریان است.
دولت و شروع عرضه خرد سهام
اما در تحولات اقتصادی مهمترین مساله در هفته گذشته مصوبه هیات دولت برای واگذاری 5 درصد سهام 10 شرکت بورسی بود که این10 شرکت در دو اولویت یک و دو دسته بندی شده است.
هیات وزیران در جلسه مورخ 24 آذرماه خود بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد بند «ب» ماده 3 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (44) قانون اساسی مصوب 1386 با واگذاری بخش دیگری از سهام دولت «تا 5 درصد سهام» در 2 شرکت بزرگ بیمه شامل بیمه‌های البرز و آسیا، سه بانک دولتی خصوصی شده بانک‌های ملت، صادرات ایران و تجارت، دو شرکت خودروساز بزرگ کشور سایپا و ایران خودرو و دو شرکت بزرگ دیگر کشتیرانی جمهوری اسلامی و شرکت مخابرات موافقت کرده است.
البته طبق این مصوبه واگذاری سهام دولت در این شرکت‌ها بر اساس سه شرط خواهد بود؛ اول آنکه «فهرست و قیمت آنها در هیات عالی واگذاری» تصویب شود و دوم آنکه واگذاری این شرکت‌ها «توسط سازمان خصوصی سازی به صورت نقدی و غیربلوکی» صورت گیرد.
بر‌اساس شرط سوم در تصویب نامه هیات وزیران نیز فرآیند عرضه و واگذاری این شرکت‌ها باید به صورتی باشد که همچنان یکی از اعضای هیات مدیره در اختیار دولت باشد.این مصوبه فرصتی را به سرمایه‌گذاران در بورس می‌دهد تا بتوانند سهام درصدی این بنگاه‌ها را به قیمت خرد خریداری کنند. در همین حال با توجه به ارزش بالای این سهم انتظار می‌رود بازار با خروج نقدینگی جهت خرید این گروه از سهام آرامشی را شاهد باشد.
از دیدگاه کارشناسان اگر چه این مصوبه برای شرکت‌های بزرگ بورسی یک فرصت سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود، اما برای سرمایه‌گذاران خرد که بیشتر به عرضه‌های اولیه سهام دولتی تمایل دارند موضوع مهمی به شمار نرفته و تنها باعث هدایت بخشی از سرمایه‌گذاران حقیقی به سوی نمادهای کوچک بازار شود.
در تحولات اقتصادی همچنین در مورد رایزنی‌های نرخ خوراک گازی پتروشیمی‌ها و عوارض معدنی هفته گذشته نیز ادامه یافت. در حالی که انتظار نمی‌رود نرخ خوراک گازی حتی در سطوح پیشنهادی کنونی تاثیری عجیب بر وضعیت شرکت‌های در حال فعالیت داشته باشد، اما ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که این نرخ‌ها برای اجرای طرح‌های جدید پتروشیمی مناسب نبوده و عملا توسعه صنعت پتروشیمی کشور را متوقف خواهد ساخت. این در حالی است که عوارض معدنی نیز در همین راستا ارزیابی می‌شود؛ امری که موجب می‌شود طرح‌های جدید معدنی در کشور ایجاد نشده و سرمایه‌گذاری در این بخش با مشکل مواجه شود. از سوی دیگر با تصویب یک فوریت طرح تسهیل بازپرداخت بدهی‌های ارزی واحدهای تولیدی، شرایط برای شرکت‌های بدهکار  ارزی می‌تواند بهتر شود.
در صحنه اقتصاد بین‌الملل با توجه به تعطیلی ایام کریسمس آرامش نسبی برقرار است؛ در بازار فلزات بهای مس در حد 7هزار و 280دلار رقم خورده است. در همین حال بهای سه فلز آلومینیوم، سرب و روی نیز به ترتیب هزار و 710 دلار، دو هزار و 223دلار و 2هزار و 77دلار ثبت شده است. در بازار محصولات پتروشیمی نیز شرایط قیمتی همچنان مثبت است؛ در این زمینه بر طبق تخمین‌های موسسه آی‌سی‌ای‌اس، انتظار می‌رود که تقاضا برای متانول در آسیا طی سال آینده رشدی چهار تا پنج میلیون تنی را تجربه کند.
در این میان، در حالی که بازار متانول آسیا توانست سال خوبی را پشت سر بگذارد، فعالان بازار این محصول اعتقاد دارند که رشد محسوس تقاضا برای این محصول در سال 2014 نیز ادامه خواهد یافت و باید شاهد رشد بیش از پیش قیمت این محصول باشیم.
به گزارش بولتن‌نیوز، انتظار می‌رود تقاضا برای متانول در سال آینده بیشتر از سوی چین و هند تحریک شود که عمده علت این امر نیز بهبود وضعیت رشد اقتصاد جهانی و در نتیجه بالا رفتن تقاضا برای محصولات تولید شده از متانول به ویژه فرمالدئید، اسید استیک، متیل آمین و کلرومتان است.
در بازار چه خبر بود؟
در بازار سهام روز چهارشنبه معامله‌گران شرایط متعادلی را پشت سر گذاشتند که البته تحت تاثیر اعلام مصوبه دولت در مورد واگذاری سهام 10 بنگاه بزرگ بود. این امر موجب شد تا از تب و تاب بازار کاسته شود و معامله‌گران در انتظار مشخص شدن نحوه اجرای این مصوبه و همچنین تبعات آن بمانند. در همین حال همچنان بحث در مورد دو موضوع چالش برانگیز بازار یعنی نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی و همچنین عوارض معدنی نیز ادامه داشت که این دو موضوع و برخی خبرهای منتشره در مورد آنها موجب شد تا بازار با تلاطماتی همراه باشد. در بازار روز چهارشنبه در گروه بانکی همچنان عرضه‌های سنگین در نمادهای بانک‌های دولتی خصوصی‌سازی شده از جمله بانک‌های ملت، تجارت و صادرات ادامه داشت که اوج آن جابه‌جایی یک بلوک 543میلیون سهمی بانک صادرات توسط گروه مالی سینا بود. در این گروه امروز بانک کارآفرین برای برگزاری مجمع فوق‌العاده افزایش سرمایه متوقف می‌شود.
در گروه شرکت‌های بیمه‌ای انتشار آمار هشت‌ماهه شرکت‌های بیمه‌ای، نشان‌دهنده تداوم وضعیت نامناسب شرکت بیمه دی است که با نسبت خسارت 368 درصد وضعیت خاصی را در صنعت بیمه تجربه می‌کند.
در گروه فلزی معامله‌گران روز چهارشنبه شاهد شرایط مناسب گروه فولادی بودند؛ جایی که ذوب آهن اصفهان که موفق به فروش بالاتر از قیمت پایه تیرآهن خود شد با صف خرید همراه شد. به نظر می‌رسد با توجه به برنامه‌های دولت برای افزایش فعالیت‌های عمرانی بازار محصولات فولادی تکان اندکی را تجربه می‌کند. دیگر فولاد‌سازان از جمله مبارکه نیز با توجه به احتمال ورود فولاد هرمزگان به بازار سرمایه شرایط بهتری را تجربه می‌کنند.در گروه پتروشیمی، شرکت‌های پتروشیمی خوراک مایع روز چهارشنبه با رشد قیمت مواجه شدند که در این میان، بیشترین سهم را پتروشیمی شازند داشت؛ هر چند که هنوز مشخص نیست دولت از چه محلی برای شرکت‌های پتروشیمی که خوراک مایع خود را از شرکت‌های پالایشگاهی دریافت می‌کنند تخفیف قایل خواهد شد.در این گروه با شفاف‌سازی 4 شرکت پتروشیمی دهدشت، زنجان، ممسنی وکازرون این نمادها به بازار بازگشتند. در همین حال با انتشار گزارش‌های شفاف‌سازی باقی پتروشیمی‌های متوقف و همچنین پترول انتظار می‌رود این نمادها نیز به زودی به تابلو باز‌گردند.در همین حال انتشار آمار 10 ماهه بارگیری محصولات پتروشیمی نشان‌دهنده شرایط بهبود‌ یافته صادرات محصولات پتروشیمی نسبت به سال گذشته است. براساس آمار در 10ماهه منتهی به پایان دی‌ماه سال جاری،‌ بارگیری محصولات پتروشیمی از بنادر پارس و ماهشهر از 10 میلیون تن گذشت که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 27 درصد رشد داشته است.
در گروه سرمایه‌گذاری رویکرد مثبت معامله‌گران به شرکت‌های سرمایه‌گذاری ادامه دارد و برخی از نمادهای این گروه با صف خرید همراه شدند. در همین حال با نزدیکی زمان برگزاری مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری دارای سال مالی منتهی به پایان شهریور و آذر ماه شرایط این گروه از شرکت‌ها نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در این میان، شرکت‌هایی نظیر سرمایه‌گذاری ملی، توسعه صنعتی، گروه صنایع بهشهر، بانک اقتصاد نوین، کارکنان بانک‌ها و بوعلی شرایط مناسبی را تجربه کرده‌اند.
در نماد مخابرات، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از رفع مشکل میان این شرکت و شرکت مخابرات ایران تا چند روز آینده خبر داد و گفت: دستور توقف فروش پهنای باند اینترنت به مخابرات لغو شده و این شرکت نیز مانند سایر شرکت‌ها، می‌تواند از پهنای باند اینترنت استفاده کند. 
بر این اساس محمود خسروی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، اظهار کرد: به دلیل آنکه توقف فروش پهنای باند اینترنت، عدم توسعه را به همراه دارد و این مساله باعث ضرر و زیان مردم، دولت و مخابرات می‌شود دستور توقف فروش پهنای باند را لغو کرده‌ایم و فروش پهنای باند اینترنت به مخابرات از سر گرفته می‌شود. 
وی  مشکل موجود میان مخابرات و این شرکت را مربوط به بدهی‌های جاری معوقه عنوان کرد و گفت: براساس برآوردها مخابرات 270 میلیارد تومان تا پایان سال 91 به شرکت زیرساخت بدهی دارد و این در حالی است که این شرکت رقم 120 میلیارد تومان را به عنوان بدهی به زیرساخت در حساب‌های خود دیده است؛ با این وجود ما معتقدیم که مخابرات حداقل نسبت به همین مبلغی که با آن موافقت دارد بدهی خود را تسویه کند. 
به گزارش دنیای اقتصاد، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بخشی از بدهی‌های مخابرات نیز مربوط به املاکی است که قبل از خصوصی سازی مخابرات در اختیار این شرکت بوده و جزو شبکه زیرساخت به حساب می‌آید اظهار امیدواری کرد که این اختلاف حساب‌ها تا یک هفته آینده رفع شود. 
در گروه ساختمانی، شرکت سرمایه‌گذاری ساختمان با توجه به فروش برخی از سهام پرتفوی خود در گزارش سه ماهه تعدیل سودی را اعلام کرده است. انتظار می‌رود این نماد امروز بازگشایی شود.
در مجموع بازار روز چهارشنبه بازار متعادلی بود که در آن شاخص 77 واحد رشد کرد و به 88هزار و 191 واحد رسید. ارزش معاملات در بورس و فرابورس نیز به 786میلیارد تومان بالغ شد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]احتیاط توام با انتظار سهامداران بورسی[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۰۰ بازدید: 671 بار کد خبر: DEN-775915
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با افت 6/0 درصدی شاخص کل مواجه شد که عمده بزرگان صنایع با این روند همراهی کردند. بررسی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد ارزش معاملات روزانه بورس، طی دو هفته اخیر به صورت میانگین 605 میلیارد تومان بوده، در حالی که در روز گذشته ارزش معاملات به 394 میلیارد تومان سقوط کرد. این امر نشان از احتیاط شدید سهامداران و ورود جدی بازار به فاز اصلاح قیمت دارد؛ در واقع، ابهامات موجود در بازار به ویژه در خصوص تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و انتظار سهامداران برای گزارش‌های 9 ماهه باعث نظاره‌گر ماندن بسیاری از سهامداران در بازار سرمایه شده است.

در این میان، گروه محصولات شیمیایی روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه داد. قوت گرفتن احتمال افزایش نرخ خوراک گازی در حدود 13 سنت عامل اصلی این روند به شمار می‌آید. «تاپیکو» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پایاپای سهامداران حقوقی در نقش خریدار و فروشنده در اختیار گرفت.
گروه فرآورده‌های نفتی نیز مشابه پتروشیمی ها روند نزولی خود را ادامه داد. «شبندر» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی به خود اختصاص داد که سهامداران حقوقی در نقش خریدار حضور قابل توجهی داشتند.
از سوی دیگر، گروه فلزات اساسی روند مثبت خود را طی روزهای اخیر بر خلاف مسیر بازار ادامه داد. ابوالفضل ابراهیم‌زاده، کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با رشد این روزهای فلزی‌ها بیان می‌کند: رشد قیمت‌های جهانی بعضی فلزات غیرآهنی نظیر سرب، روی و مس در اواخر سال میلادی، اولین دلیل اقبال سهامداران به شرکت‌های فعال در این زمینه است. به گفته وی، اخباری مبنی بر احتمال امکان عرضه محصولات «فملی»، یکی از اثرگذارترین نمادهای این گروه، در بورس لندن وجود دارد که در صورت اخذ مجوز می‌تواند باعث رشد سودآوری این سهم شود. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص نماد مثبت و اثرگذار «فولاد» نیز اظهار می‌کند: فولاد هرمزگان، از زیرمجموعه‌های فولاد مبارکه، قرار است تا چندی دیگر عرضه اولیه شود؛ در حالی که در صورت‌های مالی «فولاد»، این عرضه لحاظ نشده است. بر این اساس، انجام این امر می‌تواند باعث افزایش سودآوری «فولاد» شود که عامل اصلی رشد این سهم طی روزهای اخیر است. در این گروه، «فروس» مشمول رفع گره معاملاتی شد اما عدم عرضه مناسب منجر شد تا صف خرید همچنان باقی بماند. «فولاد» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ‌تر حقوقی‌ها در نقش فروشنده در اختیار گرفت.
اما بانکی‌ها روند منفی خود را ادامه دادند. «وبصادر» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که با عرضه‌های سنگینی از سوی حقوقی‌ها مواجه بود.
شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی نیز روند نزولی خود را ادامه دادند. «وغدیر» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور بسیار پررنگ حقوقی‌ها در نقش خریدار به خود اختصاص داد.
در این شرایط، گروه کانه‌های فلزی که روزهای کم‌نوسانی را سپری می‌کردند منفی شدند. «باما» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ حقوقی‌ها در نقش فروشنده در اختیار داشت.
مخابرات نیز روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه داد، در حالی که «اخابر» بیشتر مورد توجه سهامداران حقیقی بود.
همچنین، روند مثبت گروه سیمانی متوقف و منفی شد. ابوالفضل ابراهیم‌زاده در رابطه با این گروه می‌گوید: افزایش بودجه پروژه‌های عمرانی باعث رشد سیمانی‌ها در کنار گروه ساختمانی طی روزهای اخیر شد. وی شرکت‌های سیمانی را به دو دسته تولیدی و پخش تقسیم و اظهار کرد: شرکت‌های کوچکی که عمدتا در پخش محصولات سیمانی فعالیت می‌کنند طی اطلاعات شفاف‌سازی، نه تنها از عدم افزایش سودآوری خود سخن گفته‌اند؛ بلکه پوشش پیش‌بینی‌های قبلی را نیز در هاله‌ای از ابهام دانسته‌اند. به گفته این کارشناس بازار سرمایه، از طرف دیگر، شرکت‌های تولیدی طی روزهای اخیر به علت افزایش برودت هوا، با مشکل تامین گاز مازوت مواجه بوده‌اند. عوامل یاد شده می‌تواند باعث توقف رشد این گروه شود. «سشرق» با حضور کامل سهامداران حقیقی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت.
از سوی دیگر، خودرویی‌ها روند منفی خود را تغییر داده و مثبت شدند. «خکاوه» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت که عرضه‌های سنگینی را از سوی سهامداران حقوقی شاهد بود.
در نهایت، روند مثبت روزهای اخیر سرمایه‌گذاری‌ها متوقف شده و برای دومین روز متوالی منفی شدند. «وبیمه» پس از یک هفته افت قیمت، روز گذشته شاهد افزایش قیمت بود و با صف خرید مواجه شد. این نماد در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت که حقوقی‌ها در نقش فروشنده حضور فعال‌تری داشتند.
نکته: در نمودارهای شاخص صنایع، نماد «پارسان» جزو نمادهای عضو گروه فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته است.


[h=1]احتیاط توام با انتظار سهامداران بورسی[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۰۰ بازدید: 671 بار کد خبر: DEN-775915
گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با افت 6/0 درصدی شاخص کل مواجه شد که عمده بزرگان صنایع با این روند همراهی کردند. بررسی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد ارزش معاملات روزانه بورس، طی دو هفته اخیر به صورت میانگین 605 میلیارد تومان بوده، در حالی که در روز گذشته ارزش معاملات به 394 میلیارد تومان سقوط کرد. این امر نشان از احتیاط شدید سهامداران و ورود جدی بازار به فاز اصلاح قیمت دارد؛ در واقع، ابهامات موجود در بازار به ویژه در خصوص تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و انتظار سهامداران برای گزارش‌های 9 ماهه باعث نظاره‌گر ماندن بسیاری از سهامداران در بازار سرمایه شده است.

در این میان، گروه محصولات شیمیایی روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه داد. قوت گرفتن احتمال افزایش نرخ خوراک گازی در حدود 13 سنت عامل اصلی این روند به شمار می‌آید. «تاپیکو» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پایاپای سهامداران حقوقی در نقش خریدار و فروشنده در اختیار گرفت.
گروه فرآورده‌های نفتی نیز مشابه پتروشیمی ها روند نزولی خود را ادامه داد. «شبندر» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی به خود اختصاص داد که سهامداران حقوقی در نقش خریدار حضور قابل توجهی داشتند.
از سوی دیگر، گروه فلزات اساسی روند مثبت خود را طی روزهای اخیر بر خلاف مسیر بازار ادامه داد. ابوالفضل ابراهیم‌زاده، کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با رشد این روزهای فلزی‌ها بیان می‌کند: رشد قیمت‌های جهانی بعضی فلزات غیرآهنی نظیر سرب، روی و مس در اواخر سال میلادی، اولین دلیل اقبال سهامداران به شرکت‌های فعال در این زمینه است. به گفته وی، اخباری مبنی بر احتمال امکان عرضه محصولات «فملی»، یکی از اثرگذارترین نمادهای این گروه، در بورس لندن وجود دارد که در صورت اخذ مجوز می‌تواند باعث رشد سودآوری این سهم شود. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص نماد مثبت و اثرگذار «فولاد» نیز اظهار می‌کند: فولاد هرمزگان، از زیرمجموعه‌های فولاد مبارکه، قرار است تا چندی دیگر عرضه اولیه شود؛ در حالی که در صورت‌های مالی «فولاد»، این عرضه لحاظ نشده است. بر این اساس، انجام این امر می‌تواند باعث افزایش سودآوری «فولاد» شود که عامل اصلی رشد این سهم طی روزهای اخیر است. در این گروه، «فروس» مشمول رفع گره معاملاتی شد اما عدم عرضه مناسب منجر شد تا صف خرید همچنان باقی بماند. «فولاد» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ‌تر حقوقی‌ها در نقش فروشنده در اختیار گرفت.
اما بانکی‌ها روند منفی خود را ادامه دادند. «وبصادر» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که با عرضه‌های سنگینی از سوی حقوقی‌ها مواجه بود.
شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی نیز روند نزولی خود را ادامه دادند. «وغدیر» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور بسیار پررنگ حقوقی‌ها در نقش خریدار به خود اختصاص داد.
در این شرایط، گروه کانه‌های فلزی که روزهای کم‌نوسانی را سپری می‌کردند منفی شدند. «باما» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور پررنگ حقوقی‌ها در نقش فروشنده در اختیار داشت.
مخابرات نیز روند منفی روزهای اخیر خود را ادامه داد، در حالی که «اخابر» بیشتر مورد توجه سهامداران حقیقی بود.
همچنین، روند مثبت گروه سیمانی متوقف و منفی شد. ابوالفضل ابراهیم‌زاده در رابطه با این گروه می‌گوید: افزایش بودجه پروژه‌های عمرانی باعث رشد سیمانی‌ها در کنار گروه ساختمانی طی روزهای اخیر شد. وی شرکت‌های سیمانی را به دو دسته تولیدی و پخش تقسیم و اظهار کرد: شرکت‌های کوچکی که عمدتا در پخش محصولات سیمانی فعالیت می‌کنند طی اطلاعات شفاف‌سازی، نه تنها از عدم افزایش سودآوری خود سخن گفته‌اند؛ بلکه پوشش پیش‌بینی‌های قبلی را نیز در هاله‌ای از ابهام دانسته‌اند. به گفته این کارشناس بازار سرمایه، از طرف دیگر، شرکت‌های تولیدی طی روزهای اخیر به علت افزایش برودت هوا، با مشکل تامین گاز مازوت مواجه بوده‌اند. عوامل یاد شده می‌تواند باعث توقف رشد این گروه شود. «سشرق» با حضور کامل سهامداران حقیقی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت.
از سوی دیگر، خودرویی‌ها روند منفی خود را تغییر داده و مثبت شدند. «خکاوه» در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت که عرضه‌های سنگینی را از سوی سهامداران حقوقی شاهد بود.
در نهایت، روند مثبت روزهای اخیر سرمایه‌گذاری‌ها متوقف شده و برای دومین روز متوالی منفی شدند. «وبیمه» پس از یک هفته افت قیمت، روز گذشته شاهد افزایش قیمت بود و با صف خرید مواجه شد. این نماد در حالی بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت که حقوقی‌ها در نقش فروشنده حضور فعال‌تری داشتند.
نکته: در نمودارهای شاخص صنایع، نماد «پارسان» جزو نمادهای عضو گروه فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته است.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]هجوم نقدینگی به سمت صنایع کوچک بورسی[/h]

گروه بورس- بهزاد بهمن‌نژاد: بازار دیروز در حالی با افت 3/0 درصدی شاخص کل مواجه بود که بزرگان صنایع در فاز اصلاح قیمت به سر می‌برند. ارزش معاملات بورس نیز از میانگین دو هفته اخیر آن (600 میلیارد تومان) فاصله گرفته و از ابتدای این هفته در محدوده 400 میلیارد تومانی نوسان داشت، اما با نگاهی به ماه‌های گذشته، مشاهده می‌شود هنوز معاملات بورس از حجم قابل توجهی برخوردار است که در پی کاهش اقبال به صنایع شاخص‌ساز نظیر پتروشیمی و پالایشگاهی، این حجم معاملات باعث ایجاد طراوت و پویایی در صنایع کوچک شده است.
بر این اساس، همان‌طور که در ادامه مطلب بررسی می‌شود، عمده گروه‌های کوچک (با ارزش بازار کم) طی روزهای اخیر با رشد مواجه بوده‌اند. در واقع، افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و رشد بی‌وقفه بزرگان بورسی طی ماه‌های اخیر باعث کاهش اقبال سهامداران به این گروه‌ها شده است. در چنین شرایطی، حجم بالای معاملات در شرکت‌ها و گروه‌های کوچک می‌تواند باعث ایجاد حباب‌های قیمتی در آنها شود؛ از آنجا که این شرکت‌ها حجم مبنای پایینی دارند، ورود حجم بالای نقدینگی در این مسیر باعث رشد سریع قیمتی خواهد شد. به بیان ساده‌تر، سقف نوسان روزانه 4 درصد، در این گروه‌ها به‌راحتی قابل دستیابی است که همین امر رشد شدید آنها را به دنبال خواهد داشت. افزایش شدید نسبت قیمت به درآمد (P/E) این گروه‌ها نسبت به میانگین کل بازار گواهی بر این ادعا است. به این ترتیب، سهامداران باید بر‌اساس دلایل بنیادی معاملات خود را انجام دهند و از هر گونه حرکت هیجانی به ویژه در این گروه‌ها بپرهیزند.
در این میان، گروه دارویی روند مثبت هفته‌های اخیر خود را ادامه داد. «والبر» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی به خود اختصاص داد و با صف خرید همراه شد که حضور سهامداران حقوقی در نقش خریدار دو برابر فروشندگان حقوقی بود.
در این شرایط، حمل‌و‌نقلی‌ها روند مثبت خود را ادامه دادند. نمادهای یکدست سبزپوش این گروه که در غیاب «حکشتی» بر روی شاخص گروه اثرگذاری بیشتری پیدا کرده‌اند، معاملات خود را در روز گذشته با عدم حضور حقوقی‌ها انجام دادند. همچنین، در بررسی دیگری توسط «دنیای اقتصاد» مشاهده شد از ابتدای دی‌ماه، تمامی خریدها در نمادهای این گروه توسط سهامداران حقیقی صورت گرفته است. گروه غذایی نیز روند مثبت خود را ادامه داد. «وبشهر» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور قابل توجه حقوقی‌ها در نقش فروشنده به خود اختصاص داد.
از سوی دیگر، گروه رایانه‌ای روند منفی خود را ادامه داد؛ «مداران» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور فعال‌تر حقوقی‌ها در نقش خریدار در اختیار گرفت.
اما گروه ساختمانی بار دیگر به روند رو به رشد خود بازگشت. امیدواری به بازگشت رونق به این گروه پس از انتشار اخبار مربوط به افزایش بودجه پروژه‌های عمرانی که بیش از 80 درصد پیشرفت داشته‌اند و تصمیم جدی دولت مبنی بر اتمام طرح مسکن مهر باعث رشد اين گروه شده است. نماد «ثاخت» بعد از ارائه صورت‌های مالی بدون محدودیت بازگشایی و بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور فعال حقوقی‌ها در نقش فروشنده به خود اختصاص داد.
از سوی دیگر، گروه برقی روند مثبت خود را ادامه داد. در اين گروه «بترانس» بیشترین حجم معاملات را با حضور 70 درصدی حقوقی‌ها در نقش فروشنده در اختیار گرفت.
گروه ماشین‌آلات و تجهیزات نیز روند مثبت خود را ادامه داد. «تایرا» بیشترین حجم معاملات این گروه را در حالی در اختیار داشت که با عرضه‌های سنگینی از سوی سهامداران حقوقی مواجه بود.
در این شرایط، گروه لاستیک و پلاستیک روند صعودی روزهای اخیر خود را ادامه داد. «پتایر» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور فعال‌تر حقوقی‌ها در نقش فروشنده به خود اختصاص داد.
همچنین، گروه کاشی و سرامیک روند مثبت خود را ادامه داد تا از ابتدای سال تا‌کنون با ثبت بازدهی 412 درصدی، یکی از سودآورترین صنایع بورس شود. «کترام» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور سهامداران حقیقی در اختیار داشت.
در نهایت، قندی‌ها روند مثبت خود را ادامه دادند. به گزارش بورس نیوز، معاون وزیر بازرگانی از توقف واردات برخی کالاهای اساسی نظیر شکر خبر داده که می‌تواند تقاضا را برای محصولات شرکت‌های تولیدکننده شکر افزایش دهد.
فریبرز کارگشا، مدیر مالی شرکت شهد در گفت‌وگو‌ با خبرنگار بورس نیوز در رابطه با اثرگذاری این امر بر سودآوری شرکت‌های قندی، می‌گوید: حجم بالای واردات در گذشته باعث کاهش قیمت شکر از 1900 تومان (نرخ مصوب) به 1800 تومان شده بود و در‌نتیجه کارخانه‌های تولید قند میزان فروش خود را کاهش دادند، زیرا فروش با قیمتی کمتر از نرخ مصوب آنها را متحمل زیان می‌کند. وی می‌افزاید: اکنون میزان تولیدات کارخانه‌ها، نیاز داخل را تامین می‌کند؛ بنابراین، توقف واردات شکر، محدودیتی ایجاد نمی‌کند. کارگشا در خصوص بازگشت قیمت شکر به 1900 تومان، می‌گوید: این افزایش قیمت، تعدیل مثبتی در شرکت‌های تولیدکننده ایجاد نخواهد کرد و تنها باعث پوشش سود پیش‌بینی‌شده قبلی خواهد شد. بر این اساس، سهامداران باید هوشیار بوده و میزان اثرگذاری اخبار خوشایند را بر میزان سودآوری واقعی در نظر بگیرند. «قزوین» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور فعال حقوقی‌ها در نقش خریدار در اختیار گرفت.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]ادامه اصلاح بازار[/h]


گروه بورس-همایون دارابی: بازار داد‌و‌ستد سهام دیروز نیز با حاکمیت جو انتظار بر معامله‌گران با افت 3/0 درصدی مواجه شد.
در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که همچنان انتظار کلی معامله‌گران برای اعلام گزارش‌های 9 ماهه، تعیین تکلیف موضوعات مهم از جمله بهای خوراک مجتمع‌های پتروشیمی و همچنین مسائل مربوط لایحه بودجه وجود دارد که این امر موجب شد تا همچنان بازار با کاهش نوسان و افت قیمتی مواجه شود.


در بازار دیروز در تحولات سیاسی جلسه مجلس شورای اسلامی و همچنین استعفای معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت از اهمیت برخوردار بود. در همین حال دیروز انتشار آمار اولیه گمرک جمهوری اسلامی نشان از تقویت وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی به ویژه در حوزه گازهای مایع پروپان و بوتان داشت. رشد صادرات در سه ماهه سوم سال جاری برخی از محصولات پتروشیمی به صورتی بوده که در سه ماهه سوم عملا صادرات با 6ماهه نخست سال برابری داشته است که همین امر امیدواری‌ها نسبت به آینده شرکت‌های پتروشیمی را افزایش داده است.
در تحولات اقتصادی دیروز بحث افزایش حقوق گمرکی دارای اهمیت بود. به گزارش خبرگزاری مهر، ريیس مجمع واردات گفت: طبق مصوبه دولت و ابلاغ آن به گمرکات برای اجرا، از امروز حقوق ورودی در گمرک 2 برابر شد که این موضوع می‌تواند در افزایش قیمت کالاها در بازار تاثیر داشته باشد.
حقوق ورودی از مصوبات مجلس در گذشته است که در مرحله‌ای به دلیل تبدیل ارز مرجع به مبادله‌ای، این حقوق از 4 درصد به 2 درصد کاهش یافته بود و از امروز دوباره به همان 4 درصد سابق افزایش یافت.
در گروه پتروشیمی دیروز معامله‌گران شاهد تداوم صف خرید نماد پترول بودند؛ پترول روز شنبه یک درصد سهام خود در پتروشیمی جم را به بانک ایران‌زمین منتقل کرد.
در گروه پالایشگاهی دیروز هیات واگذاری با انتقال 40درصد سهام پالایشگاه لاوان به سهام عدالت موافقت کرد.
از سوی دیگر بیشتر نمادهای گروه ساختمانی در حالی با رشد قیمتی مواجه شدند که در این گروه، باغمیشه با انتشار گزارش شفاف‌سازی به شایعات در مورد تعدیل زودهنگام این شرکت پاسخ داد.
در گروه معدنی نایب ريیس انجمن تولیدکنندگان سنگ‌آهن با اشاره به برگزاری جلسات بین تولیدکنندگان سنگ آهن و وزارت صنعت در مورد عوارض صادرات سنگ‌آهن، گفت: در حال حاضر کشور در شرایط رکود صادراتی و تحریم قرار دارد و صادرات سنگ‌آهن می‌تواند به دور زدن بخشی از تحریم‌ها کمک کند.
سلطانی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس در مورد 3 برابر شدن بهره مالکانه معادن در بودجه 93 نیز گفت: مشخص نیست که این درآمد از چه محلی قرار است تامین شود، ممکن است بخشی از آن از محل وصول معوقات سال‌های قبل پیش‌بینی شده باشد. موضوع آزادسازی قیمت سنگ‌آهن واحدهای خصوصی نیز در حال پیگیری است.
در گروه خودرویی، دبیر انجمن خودروسازان ایران گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون میزان ضرر و زیان خودروسازان از مرز هزار میلیارد تومان گذشته است.
احمد نعمت‌بخش در گفت‌وگو با «ایسنا»، اظهار کرد: 6ماهه نخست امسال، ایران خودرو 450 میلیارد تومان و سایپا 273 میلیارد تومان زیان به بورس اعلام کرد. این در حالی است که سال گذشته نیز خودروسازان مجموعا چهار هزار میلیارد تومان زیان کردند.
وی افزود: به همین دلیل خودروسازان نتوانستند پول قطعه‌سازان را به موقع پرداخت کنند که همین موضوع باعث افت تولید قطعات و در نهایت کاهش تولید خودرو در کشور شده است.
در گروه سرمایه‌گذاری نماد بهشت آینده پارس دیروز برای بررسی روند معاملات متوقف شد.
در مجموع، بازار دیروز بازاری در انتظار بود که در کنار کاهش شاخص، به میزان 266 واحد افت کرد و به 87هزار و 425 رسید. ارزش معاملات نیز به 687 میلیارد تومان در بورس و فرابورس رسید.
 
بالا