در مورد اینکه چرا گنبد استفاده نمی کنند. خوب اولا بارون می باره و درست نیست از گنبد استفاده کنند و دوم اینکه معمولا پلانهای فشره گنبد دارن. پلان های اقلیم گرم و مرطوب گسترده است !
مرسي از توضيح شما
فقط اين جمله آخر رو اگر امكان داره بيشتر توضيح بدين ، ممنون ميشم پاسخ علمي تر باشه
يكي از راههاي خنك كردن فضاي داخلي استفاده از گنبده.
چرا بارش يا گنبد سازگار نيست؟ پلانهاي فشرده به دلايل شرايط اقليمي كه دارن گرماي شديد از گنبد استفاده مي كنند ولي در جنوب با شدت گرماي بالا از اين گنبدها استفاده نمي كنن؟ چرا در پلانهاي گسترده نيازي به گنبد نيست؟
مرسي از توضيح شما
فقط اين جمله آخر رو اگر امكان داره بيشتر توضيح بدين ، ممنون ميشم پاسخ علمي تر باشه
يكي از راههاي خنك كردن فضاي داخلي استفاده از گنبده.
چرا بارش يا گنبد سازگار نيست؟ پلانهاي فشرده به دلايل شرايط اقليمي كه دارن گرماي شديد از گنبد استفاده مي كنند ولي در جنوب با شدت گرماي بالا از اين گنبدها استفاده نمي كنن؟ چرا در پلانهاي گسترده نيازي به گنبد نيست؟
در مناطق شمالی که بارون هست و همچنین جاهایی که طوفان شن هست از نوع خاصی گنبد استفاده میشه . گنبد نار که مخروطی هست . چون اب رو سریعتر تخلیه میکنه . مثل گنبد قابوس تو گرگان
منظور شما اینکه نباید در مناطق مرطوب کوران هوایی باشه چون رطوبت وارد بنا میشه ؟.
بعد توی مناطق گرم و مرطوب برای تهویه طبیعی پیش بینی های لازم انجام نمیشه و تهویه طبیعی خیلی مهم به نظر نمی رسه.
چون بادها خشک نیست ( مثل بادها در مناطق گرم و خشک ) از ایجاد کوران در داخل ساختمان باید جلوگیری بشه . چون بیشتر رطوبت رو به داخل ساختمان .
منظور شما اینکه نباید در مناطق مرطوب کوران هوایی باشه چون رطوبت وارد بنا میشه ؟
دوستان جواب نميدين؟
اگر به فرض اينكه در اين مناطق يعني گرم و مرطوب گنبد اسفاده بشه چرا با اينكه كوران صورت ميگيره هواي گنبد تعقيير نمكنه و سيركولاسيون هوا اتفاق نميوفته؟
ما توی اقلیم گرم و مرطوب از کوران پرهیز می کنیم چرا؟چون هوای مرطوب وارد ساختمان می شه و باعث می شده شرایط از حدود آسایش خارج بشه برای اینکه بهتر منظورمو بگم شما یه نگاه به تفاوت تناسبات حیاط مرکزی توی اقلیم گرم و خشک بندازین اونجا ما می خوایم هوا رو مرطوب کنیم پس از بادگیر و حوض و درخت استفاده می کنیم که هوای مرطوب شده رو نگه داریم ولی تویه اقلیم گرم و مرطوب با توجه به تناسبات حیاط مرکزی و همچنین نوع بادگیر می تونیم اینطوری نتیجه بگیریم که برعکس هوای معتدل شمال اینجا نمی تونیم از کوران استفاده کنیم و اینجا سعی در گیر انداختن هوایخنک با توجه به وزن بیشتر در طول شب و استفاده در روز رو داریم.منظور شما اینکه نباید در مناطق مرطوب کوران هوایی باشه چون رطوبت وارد بنا میشه ؟
ما توی اقلیم گرم و مرطوب از کوران پرهیز می کنیم چرا؟چون هوای مرطوب وارد ساختمان می شه و باعث می شده شرایط از حدود آسایش خارج بشه برای اینکه بهتر منظورمو بگم شما یه نگاه به تفاوت تناسبات حیاط مرکزی توی اقلیم گرم و خشک بندازین اونجا ما می خوایم هوا رو مرطوب کنیم پس از بادگیر و حوض و درخت استفاده می کنیم که هوای مرطوب شده رو نگه داریم ولی تویه اقلیم گرم و مرطوب با توجه به تناسبات حیاط مرکزی و همچنین نوع بادگیر می تونیم اینطوری نتیجه بگیریم که برعکس هوای معتدل شمال اینجا نمی تونیم از کوران استفاده کنیم و اینجا سعی در گیر انداختن هوایخنک با توجه به وزن بیشتر در طول شب و استفاده در روز رو داریم.
حالا اینکه چرا سقف صافه علتش رو دوستان توی پستای قبلی گفتن که همون تهویه هوا در طول شبه چون هوا توی سقف های مدور گردش می کنه و خارج نمیشه مگه اینکه در بالا ترین تراز سقف پنجره ای برای تهویه وجود داشته باشه.
دیدی وقتی بارون میاد چاله های تو خیابون پر از اب میشن و به این راحتی خالی نمی شن .اگر به فرض اينكه در اين مناطق يعني گرم و مرطوب گنبد اسفاده بشه چرا با اينكه كوران صورت ميگيره هواي گنبد تعقيير نمكنه و سيركولاسيون هوا اتفاق نميوفته؟
البته یه نکته رو شما دقت نکردی که اگه جایی که خیلی مرطوب باشه و کوران هوایی نباشه رطوبتش غیر قابل تحمل میشه در صورتی که تهویه مکانیکی نباشه . این هم دلیل مخالفت من که باید کوران هوایی به شیوه ایجاد مکش و فشار باشد تا تعویض هوایی داشته باشیم ....
اقلیم و معماری کسمایی ( صفحه 130-اصول طراحی اقلیمی )
اگر شرایط حرارتی هوا ( گرم و مرطوب ) به گونه ای باشد که بتوان از تهویه طبیعی در کنترل و کاهش دمای داخلی استفاده کرد بهتر است نکات زیر رعایت شود :
1- ضرورت ایجاد کوران موثر در منطقه ای که افراد حضور دارند ، ایجاب می کند که تمام اتاق های ساختمان دارای بازشو ، در یا پنجره ، در منطقه فشار و مکش باشند یا اتاق هایی که فقطدر قسمت های پشت به باد یا رو به باد پنجره دارند ، به وسیله بازشوهای بزرگ فقط به اتاق هایی راه داشته باشند که در منطقه عکس فشار هستند .
2- پلانهای باز و فضاهای عریض و ازاد بین ساختمان ها ، در ایجاد کوران موثر در ساختمان ها نقش موثر دارد ........
در این مناطق استفاده از درها و پنجره های بزرگ خیلی سودمند است در صورتی که در برابر تابش افتاب ،نفوذ باران و ورود حشرات محافظت گردد ......
نه منظورم استفاده نکردن از گنبده که هوا رو در خودش نگه میداره گلم .
( در مناطق معتدل و مرطوب اگه هوای مرطوب داخل بشه ، مجددا خارج میشه . اما گنبد هوای مرطوب رو در خودش نگه میداره. )
در صفحه 94 کتاب اقلیم و معماری جناب کسمایی در خصوص اصول و ویژگی های معماری بومی مناطق گرم و مرطوب در شماره 4 آمده به دلیل گرما و رطوبت زیاد ، میزان تهویه طبیعی اهمیت چندانی نداره و به همین دلیل ، پیش بینی های لازم در مورد کوران در داخل ساختمان به عمل نیامده است !
اما خوب در شرایط خاص (اگر شرایط هوا مناسب بود و بشه از تهویه طبیعی در کنترل و کاهش دمای داخلی استفاده کرد ) نکاتی که فرمودید ؛ باید رعایت بشه .
ممنون از درج نکات دوست من
با ايجاد قطب مثبت و منفي در گنبد ميتونيم مانع از جمع شدن هواي گرم و مرطوب در داخل گنبد بشيم!
نازنین خانم من هم اون مطلب رو خوندم اما شما توجه نکردی که اون مطلب گفته که ویژگی های معماری هست و چون در اون مناطق از تاسیسات مکانیکی استفاده میشه به تهویه طبیعی توجهی نمیشه نه اینکه نباید توجه بشه . یعنی این مورد رو در نظر نمیگیرن . اما تو اصول طراحی اقلیمی صفحه 124 و 130 وجود کوران بسیار مهم ارزیابی شده و گفته پلان باید خیلی کشیده باشه که کوران ایجاد بشه . اگه جابه جایی هوا صورت نگیره که ادما خفه میشن .
الان کتاب بررسی اقلیمم دستم نیست وگرنه تو اون هم همین نکته رو گفته !!!!
چرا ادم کار بیهوده ای انجام بده که بعد بیاد درستش کنه . بیای یه گنبد بزاری بعد حالا بیای یه فکر واسه تهویه اش کنی . کاره بیهوده ای این کار !!!!
ببینید دوست من توی پست قبلی راجب تناسبات حیاط مرکزی توی این اقلیم و همچنین راجبه تهویه نه کوران توضیح دادم.نازنین خانم من هم اون مطلب رو خوندم اما شما توجه نکردی که اون مطلب گفته که ویژگی های معماری هست و چون در اون مناطق از تاسیسات مکانیکی استفاده میشه به تهویه طبیعی توجهی نمیشه نه اینکه نباید توجه بشه . یعنی این مورد رو در نظر نمیگیرن . اما تو اصول طراحی اقلیمی صفحه 124 و 130 وجود کوران بسیار مهم ارزیابی شده و گفته پلان باید خیلی کشیده باشه که کوران ایجاد بشه . اگه جابه جایی هوا صورت نگیره که ادما خفه میشن .
الان کتاب بررسی اقلیمم دستم نیست وگرنه تو اون هم همین نکته رو گفته
چرا ادم کار بیهوده ای انجام بده که بعد بیاد درستش کنه . بیای یه گنبد بزاری بعد حالا بیای یه فکر واسه تهویه اش کنی . کاره بیهوده ای این کار !!!!
ببینید دوست من توی پست قبلی راجب تناسبات حیاط مرکزی توی این اقلیم و همچنین راجبه تهویه نه کوران توضیح دادم.
تناسبات حیاط مرکزی معمولا اینجا اینجوری که ساختمونای اطراف 2طبقه هستن.چرا؟
ما یه جا از باد استفاده می کنیم که بهش می گیم کوران یه جا از هوا و تعویض هوا استفاده می کنیم که بهش می گیم تهویه.
اینجا با توجه به اختلاف دمای کف حیاط و بام (به علت اینکه حیاط مرکزی اینجا جوریه که دائما توی سایه ست)و همچنین مکش هوای عبوری به طرف پایین حیاط و خنک شدن و استفاده از اون می گیم از تهویه هوا داریم استفاده می کنیم منم مثل همه هم کتابی که شما ذکر کردین رو خوندم هم تمام کتابایی که تا پارسال در رابطه با اقلیم و طرلحی اقلیمه.
در واقع ما توی این اقلیم هوا رو حبس می کنیم در طول روز توی حیاط مرکزی البته این هوا به خاطر خنکی زطوبت کمتری داره و در شب خنکش کرده و با هوای داخل ساختمان با باز شدن پنجره ها تعویض می شه و باعثه آسایش.
سلام دوستم
در مورد صفحه 124 اقلیم و معماری که بیشتر مطالبش رو خودم قبلا در همین تاپیک نوشته ام دوست گلم و به نکاتش اشاره کردم غیر از این نکته که اگر در این مناطق ساختمان در سایه کامل قرار گیرد، پلان آن می تواند آزاد و باز باشد.
یک مثال در خصوص تفاوت تعویض معمولی هوا با کوران می زنم :
به طور مثال ما تو شمال هستیم .زمستان ها درب ها و پنجره ها رو می بندیم و نهایت استفاده رو از انرژی گرمایی و گرمای داخل می کنیم . می دونید در مناطق معتدل از کوران به صورت حداکثر استفاده می کنند. حالا که ما تو زمستان درب ها رو می بندیم و نمیذاریم کورانی صورت بگیره ؛ خفه میشیم ؟
تبادل هوا خواه نا خواه انجام می پذیره گلم.
اما در مورد صفحه 130 که خودتون نکاتش رو فرمودید . اونجا نوشته اگر شرایط حرارتی هوا ( گرم و مرطوب ) به گونه ای باشد که بتوان از تهویه طبیعی در کنترل و کاهش دمای داخلی استفاده کرد بهتر است نکات زیر رعایت شود ... !
گلم نمیشه برای تمام نقاط گرم و مرطوب یک ویژگی رو بیان کرد. همون جور که مثلا برای مناطق بیایانی و نیمه بیابانی که هر دو گرم و خشک هستند ، نمیشه یک نوع سقف در نظر گرفت. در مناطق نیمه بیابانی چوب وجود داره و سقف ها رو مسطح می سازنند و کمی هوا اعتدال داره . اما در مناطق بیابانی سقف ها رو گنبدی شکل و با خشت و گل می سازتتد.
به همون نسبت در بین مناطق معتدل و مرطوب هم تفاوت های وجود داره . نوع سقف که بعضی جاها به صورت گنبد نار و در بعضی جا شیب دار هست. و ایجاد تهویه طبیعی و کوران در نواحی نزدیک به دریا با نواحی دور از دریا متفاوته.
در مورد مناطق گرم و مرطوب هم همین طور. بین مناطق نزدیک به دریا با مناطق دور از دریا تفاوت هایی هست . همچنین بین مناطقی که ساختمان در سایه قرار می گیرد با جاهایی که ساختمان در سایه قرار نمی گیرد ، تفاوت هایی هست.
اما در مورد همه یک ویژگی عمده بیان میشه . که مربوط به بیشترین نواحی ، آب و هوا و ... اون اقلیم هست عزیزم .
تهویه طبیعی می تونه در یک اقلیم در بعضی نواحی اون اقلیم مهم باشه ؛ اما در بعضی نواحی اون اقلیم خیلی مهم نباشه ! و نسبیه !
در مورد اقلیم گرم و مرطوب ؛ کوران هوا به صورت عمده اهمیت زیادی نداره . اما اگر شرایط هوا مناسب بود و بشه از تهویه طبیعی در کنترل و کاهش دمای داخلی استفاده کرد ؛ از اونها استفاده میشه دوست گلم .
به همين خاطره كه در اين مناطق از اين كار بيهوده صرف نظر كردن
دقت نکرده بودم که شما ساکن رشت هستی!
اولا که قطعا شرایط به گونه ای نیست که از فقط از تهویه طبیعی استفاده بشه چون همچین شرایط فوق العاده ای بیرون نیست اما اگه قرار هست که استفاده بشه باید کوران باشه .
در ضمن این بحث مربوط به تابستان هست چون همه میدونن که تو زمستان باید حداقل تبادل هوایی با بیرون باشه در ثانی تو زمستان قطعا هوا رطوبتش کمتره چون دما پایین تره .
من چرا میگم کوران نه تهویه معمولی ، به این خاطر که وقتی شما کوران داری سرعت جریان هوا بیشتر هست و همین جریان بیشتر باعث تبخیر سطحی پوست میشه که خودش حدود 20 % به خنک تر کردن بدن کمک میکنه اما یه تهویه معمولی به ارامی باعث جا به جایی هوا میشه که هیچ اثری روی تبخیر سطحی نداره .
اما یه نکته دیگه که میگی مناطق بیابانی چوب نیست پس با خشت و اجر سقف گنبدی میزنن فقط علت این نیست که چوب ندارن حتما میدونی که گنبد چه تاثیرات مهمی داره و حتی من فکر میکنم اگه چوب هم داشتن عاقلانه باشه که گنبد بزنن .
سلام دوستم
آخه من قبلا هم گفتم که در مناطق گرم و مرطوب از ایجاد کوران در داخل ساختمان جلوگیری میشه .
هیچ کی به حرف من توجه نمی کنه .