ورودی 79 دانشگاه تهران بودم. متاسفانه خیلی از استادایی که داشتیم تنها سواد آکادمیک داشتن و تجربه صنعتی نداشتن.
یادمه یک دفعه از یکی از استادا یک سوال پرسیدم (اسمشون رو نمی گم، فقط می گم آقای ب. ک. ) ایشون در جواب به من گفتن «نمی تونم این اطلاعات رو همینجوری در اختیارتون بزارم. 200 تومن بدین تا جواب سوالتون رو بدم!» منم گفتم نمی خواد جواب بدین، لا اقل یک کتاب بهم معرفی کنید که بهم گفتند «شرمنده، این کار رو هم نمی تونم انجام بدم. خودتون برین بگردین !».
از یکی دیگه از استادام (آقای دکتر م. ت. ا. ) یک سوال پرسیدم، در جواب بهم گفتن که «من حق مشاوره ام معلومه، ساعتی 70 تومن، اگر می خواهید بیایید صحبت کنیم!» . متاسفانه این استادا دانشجویی که به دنبال تحقیقی هستن رو به چشم $$$ می بینن.
واسه یک تحقیق شخصی نیاز به وسیله ای داشتم که در آزمایشگاه راکتور موجود بود و مسئولش آقای دکتر ع. خ. بود. ازشون خواستم که بهم اجازه بدن این آزمایشم رو اونجا انجام بدم و تمام موادش رو خودم تهیه می کنم (Merck) و فقط از این وسیله استفاده کنم، هر هزینه ای هم داشته باشه پرداخت می کنم. در جواب به من گفتن «خب چی به من میرسه !».
در مورد ضعف علمی
بعضی از استادام در زمینه درس تخصصی که داشتن می دادن بخوام بگم، اونقدر زیاده که مطمئناً حوصله آدم سر می ره و شاید به صحت گفته هام شک کنید و باور نکنید که در جواب سوالهام چه جواب هایی بهم دادن!
اما استادیی که داشتم:
دکتر نوید مستوفی - مکانیک سیالات 1 : خیلی با اخلاق و با سواد بالای آکادمیک و صنعتی در زمینه مکانیک سیالات
دکتر منوچهر حقیقی - مکانیک سیالات 2 : در زمینه نفت، حرف اول و آخر رو می زنه. اصلاً خود نفت هست ! اما در زمینه مکانیک سیالات 2 باید بگم که .....
پروفسور گیتی ابولحمد - پالایش : یک استاد به معنای واقعی کلمه ! خیلی با سواد و بیشتر از اون با اخلاق ! اونقدر که اون زمان توی دانشکده می گفتیم «تنها
مرد گروه مهندسی شیمی، خانم ابولحمد هست»
دکتر حسین ابولقاسمی - کنترل : از نظر علمی خیلی با سواد اما از نظر اخلاقی......
دکتر حسین بهمنیار - انتقال جرم : از نظر علمی و تجربه صنعتی خیلی باسواد و از نظر اخلاقی هم خوب بود، قلق خاصی داشت
دکتر محمود ترابی انگجی - راکتور 1 و سینتیک پلیمر: قدرت بیان خیلی خوبی داشت.
دکتر سیامک مطهری - خواص پلیمرها : باسواد در زمینه پلیمر ها و خوش اخلاق.
دکتر سید حسن جعفری - شیمی فیزیک پلیمرها : خیلی خیلی باسواد در زمینه پلیمرها و خیلی با اخلاق. وقتی ازش سوال می پرسیدیم اونقدر کامل و دقیق جواب می دادن که لذت می بردیم.
دکتر فرهنگ جلالی - طراحی فرآیند :
(بدون شرح!) - یک دفعه سر کلاس در جواب سوالی که ازش پرسیدم گفت «
در طراحی ستون تقطیر ممکنه گاهی پیش بیاد که مجبور بشیم ماده فرار رو از بالا یا وسط و یا حتی پایین ستون تقطیر خارج کنیم !!!!!»
دکتر علی اصغر حمیدی - حرارت 2 : استاد خیلی باسواد و با اخلاق.
دکتر عباسعلی خدادادی - راکتور 2 : (بدون شرح!)
ایرج رضائیان - شمی آلی : به جرات می گم، بی سوادترین استادی که تا حالا دیدم! همیشه کربن 5 ظرفیتی برامون می کشید
! سر کلاس
تنها کاری که می کرد این بود که جزوه ای داشت و از روش بهمون دیکته می گفت! یکی از بچه ها جزوه اش رو کش رفت، 4 هفته می اومد کلاس و می گفت کاری براش پیش اومده و کلاس رو تعطیل می کرد تا اینکه هفته پنجم اومد سر کلاس التماس می کرد که تو رو خدا جزوه ام رو بدین، جزوه درس های دیگه هم توی اون زونکن هست و کلاسهای اونهام تعطیله، قول می دم از کسی نمره ای کم نکنم و از این حرفا ! وقتی هم که زونکنش رو بهش پس داد، اونم نامردی نکرد و از همه بچه های کلاس 4 نمره کم کرد !
دکتر رحمت ستوده - شبیه سازی با کامپیوتر : قدرت بیان خیلی خوب و در زمینه نرم افزارهای شبیه سازی خیلی با تجربه.
پروفسور محسن عدالت - حرارت 1 :
افتخــــــــــــــــــــــــــار دانشکده فنی. باسوادترین استادی که تا حالا تو عمرم دیدم. نه تنها در زمینه حرارت، بلکه در زمینه های جرم، حرارت، راکتور، سیالات، ترمو دینامیک و عملیات واحد. از کارشناسی تا دکترا درس می داد ولی هیچوقت جزوه همراش نداشت و همیشه از حفظ مطالب رو آموزش می داد. همیشه می اومد سر کلاس ازمون می پرسید اینجا کلاس چیه ؟(جرم، حرارت، ترمو ....) ؟ می گفتیم حرارت. می پرسید حرارت 1، حرارت 2، حرارت پیشرفته ؟ میگفتیم حرارت 1. بعد دونه دونه مبحث های حرارت1 رو می گفت تا اینکه بهش می گفتیم تا اینجا درس دادین و شروع می کرد بقیه درس رو دادن.
با خیلی از استادای دانشگاه امیر کبیر و علم و صنعت صحبت داشتم و از دانش شون استفاده کردم ولی باعث خوشحالی که افتخار شاگردی ایشون رو داشتم
دکتر شهره فاطمی - کاربرد ریاضیات : از نظر سوادی خیلی خوب ولی اخلاقی....
مهندس سرابعلی قربانیان - استاتیک و مقاومت مصالح : کلاسشون بیشتر رنگ تفریح بود تا کلاس!
دکتر یدالله مرتضوی - پتروشیمی : از نظر سوادی یه چیزی تو مایه های دکتر رضائیان ! شاید باور نکنید ولی 2جلسه طول کشید تا بهش با هندبوک و رفرنس و کتاب اثبات کردم gasoline با gasoil (که همون diesel fuel هست) فرق داره! یا اینکه برای گازوئیل از عدد اکتان استفاده نمیشه و از عدد ستان استفاده میشه. یا اینکه نرمال C-18 در دمای محیط جامد هست و خیلی چیزهای دیگه !
دکتر محمد مهدی منتظر رحمتی - عملیات واحد 1و2 و طرح و اقتصاد مهندسی : خیلی خیلی باسواد و با تجربه و فنی و در عین حال خیلی با اخلاق و دوست داشتنی
دکتر محمد علی موسویان - ترمو 1 و 2: در زمینه تحصیلات آکادمیک وحشتناک با سواد ولی در زمینه تجربه صنعتی، تجربه ای نداشتن. خیلی با اخلاق بودن. حافظه شون بی نهایت قوی بود (ماشالله!)
دکتر جلال الدین هاشمی - موازنه : قدرت انتقال بالا و استاد دوست داشتنی و با اخلاق.
دکتر علی وطنی - سیالات 2فازی : بسیار بسیار باسواد (در زمینه نفت و گاز) و از نظر اخلاقی، بی همتا ! بهش می گفتیم «اخلاق در مهندسی شیمی»