درس عملیات حرارتی رو کی فوله؟

MEOM66

عضو جدید
کسی هست که بگه عملیات حرارتی رو چه بحثی متمرکز میشه؟
:w27:

Reza_sakht

عضو جدید
salam
man daneshju reshte sakhto tolid sale akharam:cool: vali shoma bayad vurudi jadid bashi
in dars shakheye metaloghi ya elme mavade
tamarkozesham bishtar ru taghire khavase felezat az tarighe taghrighe taghire sakhtare mikroskopishune:question:
manovre dars bishtar ru feleze ahane bara hamin diyagrame ahan krbono kamelan hefz bash:book:
age bekhad sakht begire ostad vaghean skht mishe:wallbash:
khodam 2omin bar pasesh kardam:(

MEOM66

عضو جدید
رضا جان ممنون از لطفت:gol:
فکر کنم با با این راهنمایی یه چیزایی دستم اود
:w27:

zarghami1

عضو جدید
توضیحات این دوستمون کامل بود! اگه جزییات بیشتر میخوایید باید سوالتو کامل کنی!

اگه هم کتاب "عملیات حرارتی ، دکتر گلعذار ، انتشارات اصفهان) دمه دسته مقدمش رو بخون حله!

اگه سوالات خیلی تخصصی نیست با من تماس بگیر! :cry:

MEOM66

عضو جدید
توضیحات این دوستمون کامل بود! اگه جزییات بیشتر میخوایید باید سوالتو کامل کنی!

اگه هم کتاب "عملیات حرارتی ، دکتر گلعذار ، انتشارات اصفهان) دمه دسته مقدمش رو بخون حله!

اگه سوالات خیلی تخصصی نیست با من تماس بگیر! :cry:

دوست عزیز ممنون
اگه سوالی بود مزاحمتون میشم

aref_tmu

عضو جدید
سوال خیلی کلی ...
ممممممممم ...
شاید بشه گفت :
عملیات حرارتی : فرآیند بهینه و دلخواه کردن خواص یک جنس آماده با گرم و سرد کردن ...

اصولا عملیات حرارتی مجموعه ای از فرآِيندهای گرمایش-سرمایش می باشد که با ایجاد تغییر در میکروساختار آلياژها ،منجر به دستیابی به خواص مکانیکی و یا فیزیکی دلخواه می شود.

امپریال

عضو جدید
جواب به سوال عملیات حرارتی

جواب به سوال عملیات حرارتی

سلام دوست عزیز
عملیات حرارتی به طور کلی علمی از شاخه دانش متالورژی میباشد که روشهای بهینه سازی و بهبود ساختار فولاد را در بر دارد
که شامل یک سری فعالیت های گرم کردن در کوره و خنک کردن میباشد
شامل عملیات تنش گیری - انیل - نرمالیزه - کوینچ - تمپرینگ میباشد
کتاب عملیات حرارتی دکتر گلعذار کتاب بسیار عالی در زمینه عملیات حرارتی است که میتوانم به شما معرفی کنم
فقط این نکته را یاد اور شوم که بهتر این است قبل از مطالعه این کتاب مروری بر درس علم مواد داشته باشید که در این مقوله هم جناب اقای دکتر گلعزار کتاب نوشته اند

hamid1977

عضو جدید
سلام به همه
عملیات حرارتی فقط مختص فولادها نیست اما چون حساسیت فولادها به عملیات حرارتی بیشتر است و با عملیات حرارتی می توان خواص متنوعی را به دست آورد در مورد فولادها پرکاربرد است و همین عامل باعث کاربرد روزافزون فولادها شده است
اما به طور کلی عملیات حرارتی عبارت است از گرم کردن و نگه داشتن قطعه در دمای بالا برای مدت زمان مشخص و سپس سرد کردن با سرعت کنترل شده که همه این مراحل روی قطعه جامد انجام می شوند
انواع عملیات حرارتی:
1- انیل کردنannealing که هدف کاهش سختی می باشد و افزایش خواص استحکامی مانند آنیل کامل، نرماله کردن، تنش زدایی، کروی کردن کاربید ها، همگن کردن ساختار.....
2- سخت کردن:hardening که هدف افزایش سختی می باشد
3- بازگشت: tempering که روی فولادهای سخت شده انجام می شود
4- آستمپرینگ austemperingبرای ایجاد ساختار بینیتی در فولاد
5- سخت کردن سطحی surface hardening
6- رسوب سختیage hadening که تنها عملیات حرارتی برای فلزات غیر آهنی می باشد

Design.Ra

عضو جدید
سر فصل درس عملیات حرارتی

سر فصل درس عملیات حرارتی

سلام دوستان:gol:
ممکنه سر فصل درس عملیات حرارتی برای کنکور کاردانی به کارشناسی رو بگذارید چون من کاردانی نقشه کشی دارم و می خوام ساخت شرکت کنم ما این درس رو نداشتیم .
ضمنا مطالعه این درس و درس CNC برای قبولی توی کنکور دانشگاه علمی کاربردی چقدر اهمیت داره.
آیا خواندن کتاب علم مواد حسین توسرکانی برای درس عملیات حراتی کفایت میکنه...؟؟؟
کتاب معتبر تستی درس عملیات حرارتی و ماشینهای کنترل رو معرفی کنید.

بالا