سلام دوستان
میشه قانون یک سوم وسط تو فشارو توضیح بدید
من از روی کتاب درک رفتار سازه خوندم اما زیاد متوجه نشدم
یه مقطع رو مثلا قوطی رو سه قسمت کن اون قسمت وسطی میشه 1 سوم وسط که باید تو اون فقط نیرو وارد بشه .. همین زیاد سخت نگیر
سلام دوستان
میشه قانون یک سوم وسط تو فشارو توضیح بدید
من از روی کتاب درک رفتار سازه خوندم اما زیاد متوجه نشدم
کسی میدونه چرا این فرمول m+r=2j تو این خرپا کار نمیکنه ... تا اونجایی که میدونم اگه مساوی شه یعنی پایدار ولی تو این دوتا عکس مساوی نمیشه و ولی نوشته پایدار ...
تو این یکی همون رو تست کنید نمیشه
http://uploadtak.com/images/m1515_20130808_182201.jpg
همینطور این
http://uploadtak.com/images/r264_20130808_182212.jpg
یادمه دکتر سروشنیا تاکید میکردن فرمول برا پایداری خیلی ضعیفه و فقط برا درجه نامعینی جواب میده و سر کلاس چنتا مثال جواب میداد که با فرمول پایدار درمیومد اما با ماکت ناپایدار بودن. روشای خاص خودشو برا پایداری داشت (همون چشمون شهلا) برم جزومو دوباره بخونم ببینم میتونم برات توضیح بدم
ما استاد ایستاییمون (اسمش یادم نیست) همه خرپاها رو با فرمول حل میکردش که! بزار این بار سروش نیا رو دیدم بپرسم ازش
نقل قول از جزوه دکتر سروشنیا: مقاومت یعنی توانایی سازه در تحمل بارها (مثلا همان نیروی برشی و گشتاور خمشی) و صلبیت به معنای عدم تغییرشکل
کسی میدونه چرا این فرمول m+r=2j تو این خرپا کار نمیکنه ... تا اونجایی که میدونم اگه مساوی شه یعنی پایدار ولی تو این دوتا عکس مساوی نمیشه و ولی نوشته پایدار ...
تو این یکی همون رو تست کنید نمیشه
http://uploadtak.com/images/m1515_20130808_182201.jpg
همینطور این
http://uploadtak.com/images/r264_20130808_182212.jpg
چشم شهلا یعنی چی؟
بچه ها کسی به عکسایی که واسه سؤال گذاشته دقت کرد؟
خب اون عکسی که 4 تا خرپا هست با استفاده از فرمول همشون پایدار و نامعین میشن، اون وقت اولی چون وسطش ترکیب غیر مثلث داره (لوزی) ناپایداره از لحاظ هندسی و معین یا نامعین بودن دیگه براش تعریف نمی شه.
تو شکل تکی هم که پایدار و نامعینه.
از فرمول هم به دست می یاد. ببین تعداد عضوها+واکنش های تکیه گاهی تعداد مجهولاس، دو برابر تعداد گره ها هم برابره با تعداد معادلات تعادلی که میشه نوشت و از راه اون مجهولا رو به دست آورد. حالا اگه تعداد معادلاتمون از تعداد مجهولا بیشتر بشه حتما خرپا ناپایداره، و دیگه در مورد معین بودنش بحث نمی شه.
اونی که دوستان میگن حالتیه مجهولا با معادلات برابر میشه یا بیشتر میشه، و از راه نامعادله به نظر می یاد خرپا پایداره، اما به علت مثلثی نبودن تقسیمات داخلیش به لحاظ هندسی ناپایدار میشه و تحت برخی بارگذاری ها فرو می ریزه. مثل همون مورد الف توی کتاب که عکس گذاشتی.
اگه تعداد معادلات تعادل با مجهولا برابر باشه و پایداری هندسی هم وجود داشته باشه، خرپا پایدار و معینه، یعنی اگه یک قید ازش حذف شه ناپایدار میشه.
ولی اگه مجهولا از معادلات بیشتر باشن و باز پایداری هندسی وجود داشته باشه، خرپا پایدار و نامعینه، درجه ی نامعینی یا به عبارتی تعداد قیدهای قابل حذف هم برابر با اختلاف دو سمت نامعادله س.
یعنی اونجوری که خودت میگی اگه نامساوی باشه ناپایدار میشه نیست، کوچیک تر بزرگتر داره.
بچه ها یکی که جزوه داره لطف کنه این مبحث خرپاها رو بذاره. مرسی
والا من که تو فرومول گذاشتم اصلا هیچ یکدوم پایدار نشد ... اصلا نظر منو بخوای تو لینک اولی اونی که نوشته ناپایدار بهش میاد پایدار بشه .. من موندم تو اونی که سمت راستیش فقط یه میله عمودی اضافه کرده چه تاثیری گذاشته که پایدار شده !!!
هیچکدوم هم اسم عزیزمواس ایستایی چه کتابی خوبه؟عصر کنکاش یا کتاب فاطمی؟
جزوه های دانشگاه تهران و کلاس سروشنیاواس ایستایی چه کتابی خوبه؟عصر کنکاش یا کتاب فاطمی؟
جزوه سروش نیا مه تو باشگاست،ناقصه
جزوه فیروزی رو هم ندارم تو باشگاه هست>
والا من که تو فرومول گذاشتم اصلا هیچ یکدوم پایدار نشد ... اصلا نظر منو بخوای تو لینک اولی اونی که نوشته ناپایدار بهش میاد پایدار بشه .. من موندم تو اونی که سمت راستیش فقط یه میله عمودی اضافه کرده چه تاثیری گذاشته که پایدار شده !!!
خب جزوه رو که دوستان قبول زحمت کردن انگار. منم منکر این قضیه نیستم که فرمول یه چیزایی رو میگه پایدار که ممکنه ناپایدار باشن. ولی اجازه می خوام این شکلا رو یه بار دیگه بررسی کنیم، جاگذاری می کنم توی فرمول که خودم هم گیج نشم. چون دیدم توضیح قبلیم اشکال داره توی بخش مثال.
شکل الف:
M=8,R=3 M+R=11 J=6 2J=12 11<12 خرپا ناپایدار
شکل ب:
M=9, R=3 M+R=12 2J=12 12=12 خرپا پایدار و معین
شکل ج:
M=10,R=3 M+R=13 2J=12 13>12 خرپا پایدار و نامعین. درجه ی نامعینی=1
شکل د:
M=11,R=3 M+R=14 2J=14 14=14 خرپا پایدار و معین
عکس دومی:
M=15,R=3 M+R=18 2J=18 18=18 خرپا پایدار و معین
حالا اگه بدون فرمول هم بخوای حل کنی، توی شکل الف، اون لوزی وسط مثل یه قاب بدون مهار بندیه با اتصالات مفصلی که در اثر نیرو همونطور که شکل نشون داده زاویه های داخلیش تغییر می کنند. اما شکل ب مثل اینه که قاب رو مهاربندی کرده باشه، خب معلومه پایدار میشه.
شکل ج هم: اگه یکی از اعضای قطری حذف بشن خرپا بازهم پایدار می مونه، این میشه یه درجه نامعینی.
الان با توجه به اینا بگو مشکل کجاس؟
راستشو بخوای من یادم رفته بود J های تکیه گاه رو یشمارم ... وقتی دیدم شما 6 تا حساب کردی با دقت نگاه کردم دیدم بببببببله یادم رفته joint های تکیه گاه رو ندیدم ... بله درسته ... خیلی کمکم کردید ... فقط اینم بگو اگه در آخر مسئله سمت چپ از راست بزرگتر بشه خرپا پایدار حساب میشه دیگه ؟ فقط به ازای هرتعداد عدد درجه نامعینی میگیره ؟ یعنی مثلا 12=15 بشه ... پایدار با درجه نا معین 3 میشه ؟
وقتی گشتاور خمشی رو شکسته میکشن یعنی بار به صورت متمرکز وارد شده ... وقتی منحنی درجه دو باشه یعنی بار یکنواخت واردشده... و وقتی منحنی درجه سه باشه یعنی یکنواخت مثلثی یا ذوزنقه ای وارد شده ...چرا یه بار نمودار گشتاور خمشی رو شکسته میکشن یه بار خمیده.فرقش چیه؟
اگه فرقی نداره جرا با احساسات ما بازی میکنن
وقتی گشتاور خمشی رو شکسته میکشن یعنی بار به صورت متمرکز وارد شده ... وقتی منحنی درجه دو باشه یعنی بار یکنواخت واردشده... و وقتی منحنی درجه سه باشه یعنی یکنواخت مثلثی یا ذوزنقه ای وارد شده ...
ببخشید من اینو نخوندمدر مورد سؤال اول که معمارباشی عزیز جواب دادن. از رو کتابا کامل که بخونی خودت متوجه میشی. نمودار منحنی مربوط به بار گسترده (مثل بار وزن خود سقف) و نمودار شکسته برای بار متمرکز( مثل تأسیسات سنگین مثلاً وزن برج خنک کننده در یک بام وسیع) هست.
در مورد شکلا، نمودارهای برش و خمش یکسانند چون بارگذاری یکسانه. توی شکل اول، اتصال تیر قاب به ستون هاش صلبه، اتصال صلب یک گشتاور مقاوم در برابر گشتاور ناشی از بار ایجاد می کنه . پس گشتاور در محل اتصال صفر نیست. و طبیعتاً از مقدار گشتاور وارد بر مرکز تیر هم کاسته میشه. در حالی که اتصال مفصلی(تصویر دوم) همچین خاصیتی رو نداره. دقت کن نمودار ها یکسانن، فقط توی تصویر اول نمودار به بالا انتقال پیدا کرده. یه ایراد کوچیک توی تصویر اول هست، اونم علامت گذاری نمودار گشتاوره که – و+ ش جابه جاس.
به نظرم الان به جای مبانی سازه، جزوه ی استاتیک دانشگاه خودت، یا جزوه ی دیگه ای که نمودارها و مفاهیم تیر، قاب و اتصال رو خوب گفته باشه و بعدش هم کتاب استاتیک کاربردی رو بخون، مبانی سازه این موارد رو زیاد کامل توضیح نداده. صرفاً مفاهیمو گفته، حتما باید مثال های حل شده ببینی.
استاتیک بی یر جانسون هم اینا رو خوب توضیح داده.
چرا فرقی نداره مومن بر حسب بار گسترده و متمرکز و این که درجه ها مثلا(y=k & y=kx& y= kx2) این اتفاق می افته حالا این برای حالت های مختلف از دو سر گیردار و دو سر مفصل و کنسول و....شکل هاش فرق میکنند البته یه عکس دارم که این هارو توضیح داده اگه پیدا کنم میزارم اینجاچرا یه بار نمودار گشتاور خمشی رو شکسته میکشن یه بار خمیده.فرقش چیه؟
اگه فرقی نداره جرا با احساسات ما بازی میکنن
سؤال یا جواب؟ شکلش به نظرم مال مبانیه. ولی من یادم نیست توضیح خود کتاب چی بوده. براساس سؤالی که پرسیده بود یه توضیح دادم، بیشتر بر اساس استاتیک کاربردی شد فکر کنم.ببخشید من اینو نخوندم
کتاب مبانی سازه برای معماران هستش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من خودم با جبر حلش می کنم. اول مرتبشون بکن:میشه اینو واسم توضیح بدید
جزوه اییستایی
برایند گزاره های جمع برداری زیر را بیابید
DC+AB+BD+AC
میشه اینو واسم توضیح بدید
جزوه اییستایی
برایند گزاره های جمع برداری زیر را بیابید
DC+AB+BD+AC
مرسیمن خودم با جبر حلش می کنم. اول مرتبشون بکن:
AB+BD+DC+AC
AB+BD=AD
پس خلاصه میشه
AD+DC+AC
AD+DC=AC
پس خلاصه میشه
AC+AC
پس جواب میشه
2AC
البته دکتر سروش نیا خودش یه راه ساده تر داشت که واقعا نمیشه اینجا توضیحش داد چون کاملا تصویریه
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
رفع اشکال | دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 1020 | ||
رفع اشکال | درک عمومی و منظر آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 663 | ||
رفع اشکال | زبان عمومی و تخصصی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 438 | ||
تحصیلات تکمیلی | دروس تخصصی دانشجویان کارشناسی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 138 | ||
8 | دروس فنی کنکور ارشد | کارشناسی ارشد | 23 |