سلام به مهندسین عزیز. به نظر شما چرا این ستون به این شکل در اومده ؟ نظر و راهکار اجرایی بدین تا همه استفاده کنن.
مشاهده پیوست 183769
اول سلام بعدشم اینکه من جدیدا وارد این گروه شدم و امیدوارم که بتونیم انتقال اطلاعات خوبی با هم دیگه داشته باشیم.
به نظر من تراکم آرماتور چون در ستون مور نظر زیاد است شما هرکاری بکنی نمیتونی این حجم زیاد میلگرد رو در بتن مدفون کنی جز با استفاده از راهکارهایی که میدم!
1- استفاده از بتن خودتراکم با داشتن بافت سنگدانه بسیار بسیار ریز و حتی استفاده از عبوری های الک نمره 200!(درواقع میرسیم به بتن های uhpc) هزینه زیادی رو میطلبه!
2- استفاده از الیاف فلزی در بتن خودتراکم و کم کردم حجم آرماتور مصرفی به دلیل اینکه الیاف فلزی کشش بتن را تا درصد زیادی افزایش میدهد.
3- این مورد رو همه به خوبی اشاره کردن: ویبره زدن! ولی دوستان توجه داشته باشید که به هیچ عنوان طبق آیین نامه بتن ایران نباید به قالب ضربه زد! فقط باید بتن رو ویبره کنید! زدن ضربه به قالب باعث جدایی سنگدانه ها از فیلر بتن میشود. همینجوری اجرای بتن توی ایران ضعیف هست باز با زدن ضربه هم بیشتر خراب میشه!
در ضمن اگر از بتن خودتراکم استفاده میکنید به هیچ عنوان انجام ویبره قانونی نیست! و نباید اینکار رو انجام بدید!
(برای ضوابطی که دوستان ذکر کردند میشه گفت که بعضی اوقات شما باید مقاطع ستونی بتنی رو کم بگیری و حجم آرماتور رو ببری بالا! آئین نامه 2800 هم امسال که بیاد متوجه میشید که چقدر حجم آرماتور رو باید ببرید بالا! بعدشم شما نمیتونی به خاطر اینکه اون ضوابط آئین نامه ای رو داشته باشی، بیای مقاطعی رو طراحی کنی که طول و عرضش کلی از فضای مورد استفاده رو گرفته! بالاخره توی اجرا این موارد پیش میاد! بهترین راهکارها از نظر من همین موارد بالا هستش!)