مشاوره، سوال و درخواست مطالب صنایع غذایی

araz-anamli

عضو جدید
با سلام خدمت مهندسین صنایع غذایی: یه سوالی دارم امیدوارم شما بتونین کمکم کنین،
سوالم اینه : یه مخزن داریم با حجم حداکثر یک تن، حال توی مخزن مقداری مایع داریم مثلا از نصف بیشتر اگه با سانتی متر ارتفاع سطح مایع داخل مخزن رو تا لبه مخزن اندازه بگیریم چطوری میشه با اندازه گیری این ارتفاع میزان دقیق حجم مایع داخل مخزن و حجم باقیمانده رو محاسبه کرد؟ :que:
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
با سلام خدمت مهندسین صنایع غذایی: یه سوالی دارم امیدوارم شما بتونین کمکم کنین،
سوالم اینه : یه مخزن داریم با حجم حداکثر یک تن، حال توی مخزن مقداری مایع داریم مثلا از نصف بیشتر اگه با سانتی متر ارتفاع سطح مایع داخل مخزن رو تا لبه مخزن اندازه بگیریم چطوری میشه با اندازه گیری این ارتفاع میزان دقیق حجم مایع داخل مخزن و حجم باقیمانده رو محاسبه کرد؟ :que:
سوال دقیق نیس!
اگه شکل مخزن مشخص باشه (مثلا استوانه یا مکعب) طول و عرض و ارتفاعش هم معلوم باشه یا بشه اندازه گیری کرد محاسبۀ حجم کل و حجم باقی مونده کاری نداره که!
 

new moon

عضو جدید
با سلام به دوستان ...درباره بیوفیلم باکتریایی اگه بخوایم پایان نامه بنویسیم چطوره؟ یعنی منظورم موضوع خوبیه یا نه؟ خیلی هزینه بره یا نه؟؟ من گرایشم مهندسی صنایع غذایی هست و استاد راهنمام هم میکروبیولوژی صنعتی هست...هنوز این موضوع رو به خود استاد نگفتم ...این پیدا کردن موضوع واقعا کلافم کرده:cry::( استادمون گفته موضوعت هم باید جنبه میکروبی داشته باشه هم مهندسی !!! :wallbash::w10::w06:
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
سلام دوستان؛
چطوری میتونم نمودارهای مربوط به خط تولید یه کارخونه رو دریافت کنم، فرصت ندارم نمیتونم برم کارخونه، راهی هست؟

سلام
اگر نام محصول و بگین میتونم انشالا پلن Haccp شو براتون بفرستم
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
با سلام خدمت مهندسین صنایع غذایی: یه سوالی دارم امیدوارم شما بتونین کمکم کنین،
سوالم اینه : یه مخزن داریم با حجم حداکثر یک تن، حال توی مخزن مقداری مایع داریم مثلا از نصف بیشتر اگه با سانتی متر ارتفاع سطح مایع داخل مخزن رو تا لبه مخزن اندازه بگیریم چطوری میشه با اندازه گیری این ارتفاع میزان دقیق حجم مایع داخل مخزن و حجم باقیمانده رو محاسبه کرد؟ :que:

ببین :
Density = mass/volume
ینی دانسیته برابر است با جرم تقسیم بر حجم

حالا شما اول ببین شکل مخزن چیه اگه شکلش استوانه باشه میگی
حجم استوانه = مساحت قاعده × ارتفاع
توو این فرمول ارتفاع مایع تو میزاری. این حجم مایتو میده.

حالا میگی مثلا مایع آبه یا شیره... دانسیته شو که توو کتابا نوشته توو فرمول می زاری حجمشم که بدست آوردی ... جرم بیا وزنش بدست میاد.

این به عقل من رسید اگه اشتباهه دوستان تصحیح کنن.

اینجوری هم حجمش هم وزنشو میشه ارزیابی کرد
 

setin joon

عضو جدید
سلام دوستان میخواستم بدونم کسی در مورد فرمولاسیون کافی میکس و کاپوچینو میتونه منو راهنمایی کنه؟؟؟؟
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
سلام دوستان میخواستم بدونم کسی در مورد فرمولاسیون کافی میکس و کاپوچینو میتونه منو راهنمایی کنه؟؟؟؟

سلام چه راهنمایی ای ... می خوای تولید کنی ؟ یا برای پایان نامه یا پروژه ؟ کمک نظری یا عملی؟
 

Kardoxx

عضو جدید
با سلام به دوستان ...درباره بیوفیلم باکتریایی اگه بخوایم پایان نامه بنویسیم چطوره؟ یعنی منظورم موضوع خوبیه یا نه؟ خیلی هزینه بره یا نه؟؟ من گرایشم مهندسی صنایع غذایی هست و استاد راهنمام هم میکروبیولوژی صنعتی هست...هنوز این موضوع رو به خود استاد نگفتم ...این پیدا کردن موضوع واقعا کلافم کرده:cry::( استادمون گفته موضوعت هم باید جنبه میکروبی داشته باشه هم مهندسی !!! :wallbash::w10::w06:

زیاد خودت رو اذیت نکن. استادا همیشه اینکارو میکنن سرآخر هم خودشون یه موضوع میذارن کف دستت میگن برو انجام بده. از من میشنوی موضوعهای ساده ولی کاربردی وردار.
 

ان اف ام

عضو جدید
سلام دوستان
لطفا اگر کسی مطلب و مقاله ای در مورد روغن حیوانی کرمانشاهی و اکسیداسیون اون و همچنین اثرات انتی اکسیدانهای گیاهی روی اون داره واسم بفرسته
 

ان اف ام

عضو جدید
سلام
استاد ما خیلی از مبحث صنعت بیودیزل استقبال میکرد
در این مورد هم مشورت کنید
تا اونجایی که من میدونم هزینه پایان نامه های میکروبی بالاست.
 

ان اف ام

عضو جدید
سلام
استاد ما خیلی از مبحث صنعت بیودیزل استقبال میکرد
در این مورد هم مشورت کنید
تا اونجایی که من میدونم هزینه پایان نامه های میکروبی بالاست
 

new moon

عضو جدید
زیاد خودت رو اذیت نکن. استادا همیشه اینکارو میکنن سرآخر هم خودشون یه موضوع میذارن کف دستت میگن برو انجام بده. از من میشنوی موضوعهای ساده ولی کاربردی وردار.



آهان مثلا موضوع کاربردی مثل چی؟ میتونین مثال بزنین؟؟ ممنونم:gol::gol:
 

ت بهنام

عضو جدید
صنایع غذایی

صنایع غذایی

سلام دوستان اگه کتاب میکروب دارید لینگ آن را بزارید
 
آخرین ویرایش:

Savant

کاربر بیش فعال
نرم افزار رنگ سنجی

نرم افزار رنگ سنجی

کسی میدونه بهترین نرم افزار در زمینه تشخیص مختصات رنگ‌های Lab عکس‌های دیجیتالی چی هست (به غیر از متلب)؟
آیا فتوشاپ قادر به استخراج Lab هست؟‌
 
آخرین ویرایش:

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بچه ها. خسته نباشید. یه سوال:
من کم کم دارم آماده میشم برای ارشد. رشته ای که قصد دارم در ارشد ادامه بدم گرایش مهندسی صنایع غذایی هستش. میخوام از دوستان تجاربشون رو اگه میشه در اختیار من قرار بدن.هرچی که باشه. ممنون
 

new moon

عضو جدید
سلام بچه ها. خسته نباشید. یه سوال:
من کم کم دارم آماده میشم برای ارشد. رشته ای که قصد دارم در ارشد ادامه بدم گرایش مهندسی صنایع غذایی هستش. میخوام از دوستان تجاربشون رو اگه میشه در اختیار من قرار بدن.هرچی که باشه. ممنون

سلام دوست عزیز...من هم گرایش مهندسی هستم و اولین توصیه من به شما اینه که اگر به ریاضی و کار با نرم افزارها علاقه دارید به این گرایش بروید در غیر این صورت ممکنه با مشکل مواجه بشین...چون گرایش مهندسی دروسی دارد که گرایش تکنولوژی ندارد مثل درس محاسبات عددی و درس مدلسازی مقدماتی (و البته مدلسازی پیشرفته در دوره دکترا) که فقط سروکارش با نرم افزارهای آماری و سه بعدی هست...کلا جنبه ریاضی و همونطور که از اسمش معلومه جنبه مهندسی بیشتره ...به هرحال آرزوی موفقیت دارم براتون :);)
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
کسی میدونه بهترین نرم افزار در زمینه تشخیص مختصات رنگ‌های Lab عکس‌های دیجیتالی چی هست (به غیر از متلب)؟
آیا فتوشاپ قادر به استخراج Lab هست؟‌
نرم افزارهای مختلفی برای تعیین کد رنگ وجود داره که می تونید با جستجو در اینترنت دانلود کنید.
فتوشاپ هم این قابلیت رو داره
 

soroor_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان

من یه سوال دارم میشه هرکس میتونه چه از طریق تجربه شخصی ،چه علمی، تحقیقاتی ، پروژه...به من کمک کنه؟

توی کارخونه تولید قارچ، قارچ رو خشک میکنن، وقتی قارچ خشک شده به مرحله پخت و استفاده در خوراک میرسه یه مقدار تغییر رنگ داره، طعمش نه ولی رنگش تغییر میکنه و این یکم نامطلوبه! چیکار کنیم که اون تغییر رنگه ایجاد نشه؟
مرسی
 

soroor_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
شاید درست توضیح ندادم....ببینید کارخونه چه اقدامی میتونی بکنه که این محصولش به لحاظ رنگ کیفیتش تغییر نکنه ومشتری پسندتر بشه؟
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام دوستان من یه سوال دارم میشه هرکس میتونه چه از طریق تجربه شخصی ،چه علمی، تحقیقاتی ، پروژه...به من کمک کنه؟ توی کارخونه تولید قارچ، قارچ رو خشک میکنن، وقتی قارچ خشک شده به مرحله پخت و استفاده در خوراک میرسه یه مقدار تغییر رنگ داره، طعمش نه ولی رنگش تغییر میکنه و این یکم نامطلوبه! چیکار کنیم که اون تغییر رنگه ایجاد نشه؟ مرسی
خب این رو در مرحله اسلایس شدن ب نظر می رسه ک باید کنترل کنید به نظر می رسه که همون نمونه خشک شده هم باید تیره رنگ باشه؛ نه اینکه با پختن تیره یا تیره تر بشه! مسئه، مسئله آنزیم بری هست و اکسید شدن رنگ سفید در اثر قهوه ای شدن آنزیمی؛ اما اینکه چیکار کنید تا این مشکل رو نداشته باشین یک دو تا مورد ب نظر می رسه کارساز باشه؛ شوک دمایی چند ثانیه تا دقیقه ای ب بافت قبل از عملیات خشک کردن، خشک کردن در خلأ، استفاده از آنتی اکسیدان ها مثل اسید سیتریک در مرحله پوست گیری و برش، بسته بندی تحت خلا و وکیوم شدید در بسته غذایی؛
 

soroor_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب این رو در مرحله اسلایس شدن ب نظر می رسه ک باید کنترل کنید به نظر می رسه که همون نمونه خشک شده هم باید تیره رنگ باشه؛ نه اینکه با پختن تیره یا تیره تر بشه! مسئه، مسئله آنزیم بری هست و اکسید شدن رنگ سفید در اثر قهوه ای شدن آنزیمی؛ اما اینکه چیکار کنید تا این مشکل رو نداشته باشین یک دو تا مورد ب نظر می رسه کارساز باشه؛ شوک دمایی چند ثانیه تا دقیقه ای ب بافت قبل از عملیات خشک کردن، خشک کردن در خلأ، استفاده از آنتی اکسیدان ها مثل اسید سیتریک در مرحله پوست گیری و برش، بسته بندی تحت خلا و وکیوم شدید در بسته غذایی؛

مرسی دوست عزیز!
من مهندسی شیمی_صنایع غذاییم و قدشما اطلاعات ندارم! خودم هم محصولو ندیدیم که بدونم قبل از پخت هم تیره هست یا نه ولی ظاهرا اونجور که به من گفتن بیشتر مشکلشون تغییر رنگ بعد از استفاده مثلا در صنایع کنسروسازی هست!
میشه این رو "مسئه، مسئله آنزیم بری هست و اکسید شدن رنگ سفید در اثر قهوه ای شدن آنزیمی" یکم برام بیشتر توضیح بدین یا منبعی برای مطالعه بگین!
"شوک دمایی چند ثانیه تا دقیقه ای ب بافت قبل از عملیات خشک کردن" منظورتون شکی با بازه زمانی از (چندثانیه تا یک دقیقه) است؟

و اینکه آیا ماده یا راهکاری بنظرتون نمیرسه که در حین مصرف انجام بدیم که تغییر رنگ نده! مثلا کارخونه به مشتریاش این توصیه رو بکنه که برای جلوگیری از تغییر رنگ درحین استفاده این اقدام رو انجام بدن!
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
مرسی دوست عزیز!
من مهندسی شیمی_صنایع غذاییم و قدشما اطلاعات ندارم! خودم هم محصولو ندیدیم که بدونم قبل از پخت هم تیره هست یا نه ولی ظاهرا اونجور که به من گفتن بیشتر مشکلشون تغییر رنگ بعد از استفاده مثلا در صنایع کنسروسازی هست!
میشه این رو "مسئه، مسئله آنزیم بری هست و اکسید شدن رنگ سفید در اثر قهوه ای شدن آنزیمی" یکم برام بیشتر توضیح بدین یا منبعی برای مطالعه بگین!
"شوک دمایی چند ثانیه تا دقیقه ای ب بافت قبل از عملیات خشک کردن" منظورتون شکی با بازه زمانی از (چندثانیه تا یک دقیقه) است؟

و اینکه آیا ماده یا راهکاری بنظرتون نمیرسه که در حین مصرف انجام بدیم که تغییر رنگ نده! مثلا کارخونه به مشتریاش این توصیه رو بکنه که برای جلوگیری از تغییر رنگ درحین استفاده این اقدام رو انجام بدن!

اول اینکه محصولی ک خشک می شه مخصوصا اگه ب روش سنتی خشک بشه یا حتی با روشهای معمول حرارتی مث خشک کن کابینتی؛ رنگش تیره تر از یک محصول تازه هست؛ بعد از اون اگه فله ای بسته بندی بشه و رعایت نشه، در معرض هوا هم رنگش تیره تر می شه


دوم اینکه اگه محصولی خشک باشه؛ و فرض کنیم رنگش مطلوبه و موقع پختن به تیرگی می زنه؛ قبل از پخت می شه آنتی اکسیدان مث اسید سیتریک استفاده کرد برای سطح محصول

سوم؛ آنزیم بری یا بلنچینگ یعنی شوک دمایی برای از بین بردن آنزیم های طبیعی بافت محصول که ترکیبات فنلی رو اکسید می کنند و باعث تیرگی می شند؛ این شوک هم یه شوک آب داغ بعد شوک آب سرد هست که معمولا برای محصول تازه بکار می ره؛ یا اگه محصول خشک باشه و خوش رنگ شاید در حفظ رنگ مطلوب کمک بکنه؛ رنج دما و زمان تجربی به دست میاد و کتابها یه چیز الکی می نویسن

چهارم؛ مشتری هم می تونه همین آنزیم بری رو انجام بده؛ آب لیمو بزنه ولی برای محصول تازه کارسازه؛ هر چند بعید می دونم...... مردم به استفاده آماده عادت دارند نه ادامه فرآیند!!!
فکر نمی کنم محصول تیره رو بشه دوباره سفیدش کرد؛ مگر اینکه بلای شیمیایی مثل رنگبری سرش بیاریم!! همون طور ک برای آرد انجام می شه؛ قارچ رو پودر کنید؛ محصول می شه پودر قارچ؛ بعدش سفیدکننده یا بلانچر شیمیایی بزنید!!

تیرگی در میوه و سبزی برگشت ناپذیره؛ مگر اینکه عملا عکسش رو بتونین انجام بدید. فکر کنم برای پودرشون عملی باشه.
 
آخرین ویرایش:

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز

میلاد 63

عضو جدید
کممممممممممممممکم کنید لطفا....

کممممممممممممممکم کنید لطفا....

سلام به همه ی دوستای عزیزم....راسش من به یه گزارش کار اموزی کارخونه تن ماهی نیاز دارم....دوستان خوبم اگه میشه و میتونید کمکم کنید.....مرسی
 

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام به همه ی دوستای عزیزم....راسش من به یه گزارش کار اموزی کارخونه تن ماهی نیاز دارم....دوستان خوبم اگه میشه و میتونید کمکم کنید.....مرسی

سلام . میتونید از اینجا و اینجا استفاده کنید یا با یه هزینه کوچیک گزارش آماده رو از اینجا تهیه کنید.
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام دوستان توضیح دادن درست هم گفتن اما یه فایل براتون گذاشتم تووش تیکه هایی که برای مفهوم این قضیه باید بدونید و هایلایت کردم
مشاهده پیوست 216304

FTIR رو توی امضات دیدم، فک کردم متخصص طیف سنجی مادون قرمزی;):D Fourier Transform Infrared Spectroscopy!!
 
بالا