[FONT="]تاریخچه چینی و[/FONT][FONT="]انتخاب چینی هتل
[/FONT] [FONT="]اصغر[/FONT][FONT="]ژیان دربندی کارشناس هتلداری
[/FONT]
[/FONT] [FONT="]اصغر[/FONT][FONT="]ژیان دربندی کارشناس هتلداری
[/FONT]
[FONT="]اصغر ژیان دربندی کارشناس[/FONT][FONT="]هتلداری[/FONT][FONT="]
[/FONT][FONT="]در دوره اولیه[/FONT][FONT="]سفالگری ظرفهای چینی که از چین آورده شد، سبب تشویق و تحریک ایرانیان در توسعه صنعت[/FONT][FONT="]سفالسازی شد،سفالسازان ایرانی درتقلید از چینی سبک تانگ آنقدر استاد بودند که[/FONT][FONT="]درنظراول همه مصنوع آنها را به جای چینی اصل می گرفتند کوششی که سفالسازان ایرانی[/FONT][FONT="]در تقلید چینی های کشور چین دردوره های اولیه اسلام کردند، سبب کشف مجدد لعاب[/FONT][FONT="]مینائی قلع گردید. این لعاب جدید به سرعت به تمام کشور ها تا اسپانیا گسترش یافت و[/FONT][FONT="]در آنجا پایه و اساس سفالسازی اسپانیائی .آفریقائی گردید. طولی نکشید که این نوع[/FONT][FONT="]سفالسازی به ایتالیا ؛آلمان هلند و انگلستان رفت و در هلند و انگلستان به نام چینی[/FONT][FONT="]آلات دلف معروف گردید. یکی دیگر از اختراعات ایرانیان رنگهای مینائی بود سفالسازان[/FONT][FONT="]نیشابوری در تلاشی که برای به دست آوردن رنگ مینائی کردند فن جدیدی به نام رنگ[/FONT][FONT="]زیرلعاب را کشف نمودند[/FONT][FONT="].
[/FONT][FONT="]درسده نهم ودهم باردیگرنفوذچینی درتقلیدظروف تینگ[/FONT][FONT="] یا ئو[/FONT][FONT="]دیده می شود تینگ یائو چینی اصیلی است که لبه های آن دندانه ای و بریده بریده می[/FONT][FONT="]باشددراینجا باز می بینیم که سفالسازان ایرانی سبک چینی را تقلیدنکردندبلکه کوشش و[/FONT][FONT="]مهارت خویش آن را بهبود بخشیدوبه سلیقه وذوق هم وطنش نزدیک نمودو هنری بوجودآورد که[/FONT][FONT="]به نام گرافیتو مشهور شد سفالسازان ری ظروف گرافیتوی زیادی تولید می کردند ولی[/FONT][FONT="]مانند مازندران ونیشابورآن را کنده کاری نمی کردند ورنگ آن لعاب فیروزه ای روشن[/FONT][FONT="]بود. تمام ظروف گرافیتوی ایرانی شباهت بسیار زیادی به کار های قلمکاری فلزی زمان[/FONT][FONT="]ساسانیان داشت .در زمان سلجوقیان جهش چشمگیری در تمام هنر ها صنایع و علوم پدید[/FONT][FONT="]آمد. با اینکه سلجوقیان دراصل ترک بود ولی خود را با زندگی ایرانیان تطبیق[/FONT][FONT="]داد.درمورد سفالسازی این دوره باید گفت عصر طلایی چینی سازی است دراین دوره تمام[/FONT][FONT="]روشهای فنی شناخته شده، به کار برده می شد حکاکی برجسته کاری ؛شبکه سازی ؛ قلمزنی[/FONT][FONT="]؛رنگ زیریا روی لعاب[/FONT][FONT="] مطلا کاری و مینا کاری . در عصر صفویان کوزه گران چینی به[/FONT][FONT="]ایران دعوت شدندتاسفالسازان ایرانی رادرصنعت چینی سازی آموزش دهند.درآن زمان از[/FONT][FONT="]چینی های معروف سلادون[/FONT][FONT="] تقلیدشدو برای ساختن آن لعاب بسیار صاف سبز ؛ خاکستری[/FONT][FONT="] به[/FONT][FONT="]کار رفت ولی طرح آن ایرانی اصل بود. با تجدیدنفوذچین،ظرفهای متداول گردیدکه رنگ[/FONT][FONT="]زیرلعاب آن آبی بودقطعاتی ازچینی پیدا شده که مربوط[/FONT][FONT="] به سالهای [/FONT][FONT="]۱۵۲۳[/FONT][FONT="] و[/FONT][FONT="]۱۵۶۳[/FONT][FONT="]و[/FONT][FONT="]۱۶۹۲[/FONT][FONT="] است[/FONT][FONT="]امروزه صنعت چینی سازی درجهان ازنظرکیفیت به مراتب از کشور زادگاهش[/FONT][FONT="] یعنی چین پیشی[/FONT][FONT="]گرفته است ومانندتولیدات سرامیکی دررشته های مختلف کار برد پیدا نموده است ، اما[/FONT][FONT="]کار برد آن از نظر بهداشتی بر سایر موارد برتری[/FONT][FONT="]دارد[/FONT][FONT="].
[/FONT][FONT="]چینی[/FONT][FONT="]
[/FONT][FONT="]شناخت مردم وازجمله مسافرین و میهمانان هتل ها[/FONT][FONT="]و رستوران ها در باره مرغوبیت اجناس و کالایی که خریداری می کنند جنبه علمی تروروشن[/FONT][FONT="]بینانه به خودگرفته . خدمات و سرویس های ارائه شده از سوی این مراکزهم بخوبی می[/FONT][FONT="]تواند بصورت معرف و نشانگری از پایه مرغوبیت و پسندیدگی آنها شناخته شود . وسایل[/FONT][FONT="]وتجهیرات کاربردی هتل ها و رستوران ها ازسالها پیش به این سوی به یک حال نمانده[/FONT][FONT="]وهرسال انواع جدیدی ازآنها وارد بازار مصرف می گردد نو شدگی ها خود به افزایش سطح[/FONT][FONT="]توقع و تمایل مردم به استفاده از امکانات جدید می افزاید . به همین منظوردر مقاله[/FONT][FONT="]زیر چگونگی[/FONT][FONT="] تولیدچینی و ویژگی چینی هتلی را برای آشنائی هتلها و رستورانها شرح می[/FONT][FONT="]دهیم[/FONT][FONT="] .
[/FONT][FONT="]بطور کلی کلمه چینی در زبان فارسی به معنی کلیه ظروف صادر شده از کشور[/FONT][FONT="]چین بکار می رفته[/FONT][FONT="] است . ایران در دوران صفویه قرن نوزده و هیجده میلادی خود تولید[/FONT][FONT="]کننده و صادر کننده ظروف چینی به اروپا بوده است[/FONT][FONT="] .
[/FONT][FONT="]ظروف چینی درهتل رستوران یکی[/FONT][FONT="]از وسایل پرمصرف است که استهلاک بسیار بالای دارد ،ظروف چینی[/FONT][FONT="] هتلی دارای تنوع شکل[/FONT][FONT="]و طرح بوده و باکیفیت بالایی تهیه می گردد. یکی از ویژگیها ی مهم در هتل ها و[/FONT][FONT="]رستوران ها جهت سرویس دهی مناسب ،انتخاب نوع ظروف غذا خوری است که[/FONT][FONT="] علاوه بر[/FONT][FONT="]زیبائی. مقاوم در برابر ضربه باشد که باعث افزایش طول عمر مفید آن خواهدگردید. در[/FONT][FONT="]هتل ها و رستوران ها چینی سفید ، ساده و بدون طرح با آرم مشخصه مورد استفاده قرار[/FONT][FONT="]می گیرد که آرایش صحیح آن در روی میز رستوران ضمن[/FONT][FONT="] زیبائی زیادی که به محیط خواهد[/FONT][FONT="]داد اشتها آور نیزمی باشد ،اگر رستورانی هر قدر مجلل باشد وبهترین غذا را ارائه[/FONT][FONT="]دهد، چنانچه ظروف مناسبی ازنظرزیبائی ، اندازه[/FONT][FONT="] وازنظرظرف مخصوص برای هرغذای بخصوص[/FONT][FONT="]انتخاب نکند (مثلا بستی را در پیش دستی سرو کنند) کیفیت مطلوبی نخواهد داشت[/FONT][FONT="]زیرابخشی از کیفیت رستوران به انتخاب نوع ظروف است . ظروف چینی[/FONT][FONT="] با قیمت بسیار بالا[/FONT][FONT="]تهیه می شود وهمیشه در معرض خطر شکستن می باشد ، خریداران باید موقع خرید و انتخاب[/FONT][FONT="]ظروف دقت کنندکه ظروفی که سفارش داده اندیاخریداری می کنند برای چه غذائی[/FONT][FONT="]درنظرگرفته اند؟آیا سایز[/FONT][FONT="]
([/FONT][FONT="]ابعاد )آن درست انتخاب شده است ؟ آیاویژگی های چینی[/FONT][FONT="]درجه یک[/FONT][FONT="] در نظر گرفته شده است؟آیا چینی ساخته شده[/FONT][FONT="] مقاوم است ؟ طراحی آنها برای[/FONT][FONT="]هتل مناسب است ؟و[/FONT][FONT="]…
[/FONT][FONT="]ویژگی های ظروف چینی به عواملی بستگی دارد وچینی[/FONT][FONT="] هتلی بهتر[/FONT][FONT="]است از نوع ساده و بدون گل و حاشیه استفاده شود برای انتخاب ظروف لازم است اطلاعاتی[/FONT][FONT="]در مورداین محصول داشت که بتوان چینی با زیبائی ، دوام ، استحکام و کیفیت مناسب[/FONT][FONT="]انتخاب نمود[/FONT][FONT="] .
[/FONT][FONT="]ساخت ظروف چینی با کیفیت بالا و استاندارد ، ویژگی چینی درجه یک[/FONT][FONT="]در هتل و رستوران ،آزمون چینی ، ویژگی چینی درجه یک در هتل رستوران به شرح زیر است[/FONT][FONT="] .
[/FONT][FONT="]
[/FONT]
[/FONT][FONT="]در دوره اولیه[/FONT][FONT="]سفالگری ظرفهای چینی که از چین آورده شد، سبب تشویق و تحریک ایرانیان در توسعه صنعت[/FONT][FONT="]سفالسازی شد،سفالسازان ایرانی درتقلید از چینی سبک تانگ آنقدر استاد بودند که[/FONT][FONT="]درنظراول همه مصنوع آنها را به جای چینی اصل می گرفتند کوششی که سفالسازان ایرانی[/FONT][FONT="]در تقلید چینی های کشور چین دردوره های اولیه اسلام کردند، سبب کشف مجدد لعاب[/FONT][FONT="]مینائی قلع گردید. این لعاب جدید به سرعت به تمام کشور ها تا اسپانیا گسترش یافت و[/FONT][FONT="]در آنجا پایه و اساس سفالسازی اسپانیائی .آفریقائی گردید. طولی نکشید که این نوع[/FONT][FONT="]سفالسازی به ایتالیا ؛آلمان هلند و انگلستان رفت و در هلند و انگلستان به نام چینی[/FONT][FONT="]آلات دلف معروف گردید. یکی دیگر از اختراعات ایرانیان رنگهای مینائی بود سفالسازان[/FONT][FONT="]نیشابوری در تلاشی که برای به دست آوردن رنگ مینائی کردند فن جدیدی به نام رنگ[/FONT][FONT="]زیرلعاب را کشف نمودند[/FONT][FONT="].
[/FONT][FONT="]درسده نهم ودهم باردیگرنفوذچینی درتقلیدظروف تینگ[/FONT][FONT="] یا ئو[/FONT][FONT="]دیده می شود تینگ یائو چینی اصیلی است که لبه های آن دندانه ای و بریده بریده می[/FONT][FONT="]باشددراینجا باز می بینیم که سفالسازان ایرانی سبک چینی را تقلیدنکردندبلکه کوشش و[/FONT][FONT="]مهارت خویش آن را بهبود بخشیدوبه سلیقه وذوق هم وطنش نزدیک نمودو هنری بوجودآورد که[/FONT][FONT="]به نام گرافیتو مشهور شد سفالسازان ری ظروف گرافیتوی زیادی تولید می کردند ولی[/FONT][FONT="]مانند مازندران ونیشابورآن را کنده کاری نمی کردند ورنگ آن لعاب فیروزه ای روشن[/FONT][FONT="]بود. تمام ظروف گرافیتوی ایرانی شباهت بسیار زیادی به کار های قلمکاری فلزی زمان[/FONT][FONT="]ساسانیان داشت .در زمان سلجوقیان جهش چشمگیری در تمام هنر ها صنایع و علوم پدید[/FONT][FONT="]آمد. با اینکه سلجوقیان دراصل ترک بود ولی خود را با زندگی ایرانیان تطبیق[/FONT][FONT="]داد.درمورد سفالسازی این دوره باید گفت عصر طلایی چینی سازی است دراین دوره تمام[/FONT][FONT="]روشهای فنی شناخته شده، به کار برده می شد حکاکی برجسته کاری ؛شبکه سازی ؛ قلمزنی[/FONT][FONT="]؛رنگ زیریا روی لعاب[/FONT][FONT="] مطلا کاری و مینا کاری . در عصر صفویان کوزه گران چینی به[/FONT][FONT="]ایران دعوت شدندتاسفالسازان ایرانی رادرصنعت چینی سازی آموزش دهند.درآن زمان از[/FONT][FONT="]چینی های معروف سلادون[/FONT][FONT="] تقلیدشدو برای ساختن آن لعاب بسیار صاف سبز ؛ خاکستری[/FONT][FONT="] به[/FONT][FONT="]کار رفت ولی طرح آن ایرانی اصل بود. با تجدیدنفوذچین،ظرفهای متداول گردیدکه رنگ[/FONT][FONT="]زیرلعاب آن آبی بودقطعاتی ازچینی پیدا شده که مربوط[/FONT][FONT="] به سالهای [/FONT][FONT="]۱۵۲۳[/FONT][FONT="] و[/FONT][FONT="]۱۵۶۳[/FONT][FONT="]و[/FONT][FONT="]۱۶۹۲[/FONT][FONT="] است[/FONT][FONT="]امروزه صنعت چینی سازی درجهان ازنظرکیفیت به مراتب از کشور زادگاهش[/FONT][FONT="] یعنی چین پیشی[/FONT][FONT="]گرفته است ومانندتولیدات سرامیکی دررشته های مختلف کار برد پیدا نموده است ، اما[/FONT][FONT="]کار برد آن از نظر بهداشتی بر سایر موارد برتری[/FONT][FONT="]دارد[/FONT][FONT="].
[/FONT][FONT="]چینی[/FONT][FONT="]
[/FONT][FONT="]شناخت مردم وازجمله مسافرین و میهمانان هتل ها[/FONT][FONT="]و رستوران ها در باره مرغوبیت اجناس و کالایی که خریداری می کنند جنبه علمی تروروشن[/FONT][FONT="]بینانه به خودگرفته . خدمات و سرویس های ارائه شده از سوی این مراکزهم بخوبی می[/FONT][FONT="]تواند بصورت معرف و نشانگری از پایه مرغوبیت و پسندیدگی آنها شناخته شود . وسایل[/FONT][FONT="]وتجهیرات کاربردی هتل ها و رستوران ها ازسالها پیش به این سوی به یک حال نمانده[/FONT][FONT="]وهرسال انواع جدیدی ازآنها وارد بازار مصرف می گردد نو شدگی ها خود به افزایش سطح[/FONT][FONT="]توقع و تمایل مردم به استفاده از امکانات جدید می افزاید . به همین منظوردر مقاله[/FONT][FONT="]زیر چگونگی[/FONT][FONT="] تولیدچینی و ویژگی چینی هتلی را برای آشنائی هتلها و رستورانها شرح می[/FONT][FONT="]دهیم[/FONT][FONT="] .
[/FONT][FONT="]بطور کلی کلمه چینی در زبان فارسی به معنی کلیه ظروف صادر شده از کشور[/FONT][FONT="]چین بکار می رفته[/FONT][FONT="] است . ایران در دوران صفویه قرن نوزده و هیجده میلادی خود تولید[/FONT][FONT="]کننده و صادر کننده ظروف چینی به اروپا بوده است[/FONT][FONT="] .
[/FONT][FONT="]ظروف چینی درهتل رستوران یکی[/FONT][FONT="]از وسایل پرمصرف است که استهلاک بسیار بالای دارد ،ظروف چینی[/FONT][FONT="] هتلی دارای تنوع شکل[/FONT][FONT="]و طرح بوده و باکیفیت بالایی تهیه می گردد. یکی از ویژگیها ی مهم در هتل ها و[/FONT][FONT="]رستوران ها جهت سرویس دهی مناسب ،انتخاب نوع ظروف غذا خوری است که[/FONT][FONT="] علاوه بر[/FONT][FONT="]زیبائی. مقاوم در برابر ضربه باشد که باعث افزایش طول عمر مفید آن خواهدگردید. در[/FONT][FONT="]هتل ها و رستوران ها چینی سفید ، ساده و بدون طرح با آرم مشخصه مورد استفاده قرار[/FONT][FONT="]می گیرد که آرایش صحیح آن در روی میز رستوران ضمن[/FONT][FONT="] زیبائی زیادی که به محیط خواهد[/FONT][FONT="]داد اشتها آور نیزمی باشد ،اگر رستورانی هر قدر مجلل باشد وبهترین غذا را ارائه[/FONT][FONT="]دهد، چنانچه ظروف مناسبی ازنظرزیبائی ، اندازه[/FONT][FONT="] وازنظرظرف مخصوص برای هرغذای بخصوص[/FONT][FONT="]انتخاب نکند (مثلا بستی را در پیش دستی سرو کنند) کیفیت مطلوبی نخواهد داشت[/FONT][FONT="]زیرابخشی از کیفیت رستوران به انتخاب نوع ظروف است . ظروف چینی[/FONT][FONT="] با قیمت بسیار بالا[/FONT][FONT="]تهیه می شود وهمیشه در معرض خطر شکستن می باشد ، خریداران باید موقع خرید و انتخاب[/FONT][FONT="]ظروف دقت کنندکه ظروفی که سفارش داده اندیاخریداری می کنند برای چه غذائی[/FONT][FONT="]درنظرگرفته اند؟آیا سایز[/FONT][FONT="]
([/FONT][FONT="]ابعاد )آن درست انتخاب شده است ؟ آیاویژگی های چینی[/FONT][FONT="]درجه یک[/FONT][FONT="] در نظر گرفته شده است؟آیا چینی ساخته شده[/FONT][FONT="] مقاوم است ؟ طراحی آنها برای[/FONT][FONT="]هتل مناسب است ؟و[/FONT][FONT="]…
[/FONT][FONT="]ویژگی های ظروف چینی به عواملی بستگی دارد وچینی[/FONT][FONT="] هتلی بهتر[/FONT][FONT="]است از نوع ساده و بدون گل و حاشیه استفاده شود برای انتخاب ظروف لازم است اطلاعاتی[/FONT][FONT="]در مورداین محصول داشت که بتوان چینی با زیبائی ، دوام ، استحکام و کیفیت مناسب[/FONT][FONT="]انتخاب نمود[/FONT][FONT="] .
[/FONT][FONT="]ساخت ظروف چینی با کیفیت بالا و استاندارد ، ویژگی چینی درجه یک[/FONT][FONT="]در هتل و رستوران ،آزمون چینی ، ویژگی چینی درجه یک در هتل رستوران به شرح زیر است[/FONT][FONT="] .
[/FONT][FONT="]
[/FONT]