نماز

farhadghafari

عضو جدید
مگم چرا بعضي ها روشون نميشه بگن نماز خونيم
آيانماز نخواندن از خواص مدرنيته است؟

درود

خواهشمند است،
  1. معنی کامل نماز(اسلام و یهودیت و زرتشت و مسیحیت) را روشن کنید؟
  2. دلایل نماز خواندن
  3. شرایط نماز گزار
  4. احترام به چه شخصی(الله، یهوه، روح القدس و ...)
با سپاس
فرهاد

مژگان قاسمي

عضو جدید
من يه مدت تب عرفان گرفته بودم و كتاب ملاصدرا را هم اون موقع‌ها خونده بودم به كل حرف صوفي ها را قبول داشتم ولي حرف ملاصدرا اين بود كه نماز را نميشه ترك كرد و نيايد اين كار را كرد ولي حرف صوفي ها برعكس بود بهر حال من يه مدت نماز را ترك كردم ولي 2 روز طول نكشيد كه با گريه به سمت سجاده‌ام رفتم
نمي‌دونستم حال عجيبي بود. نمي‌تونم از خودم اين 17 ركعت صحبت با خدا را بگيرم من با تمام وجود محتاج خدا هستم و عارم هم نميشه كه بگم نماز مي‌خونم بلكه اعتقادم و به آن افتخار مي‌كنم. ;)

elahe_dieu

عضو جدید
کاربر ممتاز
من قبلن نماز میخوندم خیلی منظم
ولی بعد یه مدت دیدم از این جملاتی که میگم خوشحال نمیشم
راضی نیستم
بعد یه مدت فارسی خوندم
باز دیدم درست نمیشه حسم
الان دیگه نمیخونم
ولی با خدا حرف زیاد میزنم
شکر یا گله
میدونین به نظر من این نمازی که میگن حالا بیاین این چند تا رو بگین و رو به این طرف و .... یه جور تشریفاته
حالا یکی تو همین قالب تعیین شده واقعا با خدا حرف میزنه یکی به این فکر میکنه که بعد نماز کدوم لباسو بپوشم

من اعتقادی به یک قالب خاص ندارم

ممنون میشم نظراتتونو بشنوم

مژگان قاسمي

عضو جدید
نماز عشق منه :heart:
به راحتي انعكاسشو تو خودم، تو زندگيم پيدا مي‌كنم. اگه يه روزي غفلت كنم يا اول وقت نخونم يه جور احساس بدي تو خودم پيدا مي‌كنم نه به خاطر عادت

اصلا دوست ندارم فقط به خاطر مشكلات زندگي به نماز بايستم
به نظر من نماز تجلي گاه عشقه به معبود :gol:

elahe_dieu

عضو جدید
کاربر ممتاز
من فکر میکنم اون نماز نیست که به شما ارامش میده
نماز یه راهی است که شما انتخاب کردین واسه حرف زدن با خدا
و اون حرف زدن است که ارامش میده
نه این که رو به کدوم طرف وایسی
چادر سرت باشه یا نه
اخر حرفت 3 بار سلام بدی

mbolooribb

عضو جدید
اصلا به نظر من این چیزا کاملا شخصییه. به کسییم ربطی نداره که کی چی کار می کنه... و لی اینکه شما میگین بعضی ها روشون نمی شه باید بگم واسشون متاسفم که خودشون واسه خودشون اهمیت قائل نمی شن... موضوعه جالبی رو مطرح کردین.

mrsplym007

عضو جدید
اصلا به نظر من این چیزا کاملا شخصییه. به کسییم ربطی نداره که کی چی کار می کنه... و لی اینکه شما میگین بعضی ها روشون نمی شه باید بگم واسشون متاسفم که خودشون واسه خودشون اهمیت قائل نمی شن... موضوعه جالبی رو مطرح کردین.

متاسفانه در جامعه ما وقتی میگی نماز میخونم یا میخوام برم نماز بخونم یه جور دیگه در بارت فکر میکنن واز توقعات زیادی دارند به همین دلیل باید در بعضی مواقع پنهون کرد....

HoOMan.tbz

عضو جدید
منم نماز می خونم اونم از چهارم ابتدایی.در حالی که خونوادم اصلا مذهبی نبودن ولی من ...
هر کس شاید به دلایلی بخونه اما من به چند دلیل خاص می خونم
1-یکی یه چیزی به آدم میده 100 بار ازش تشکر نکنید ول نمی کنیم.اونوقت وقتی بیشمار چیز بهمون بده هر کاری که بگه انجام می دیم
2-تشکر از هر کسی فرق می کنه و باید لایق خودش تشکر کرد.یعنی نوع تشکر از یک رئیس جمهور با یک فرد عاددی فرق خواهد کرد. و خدا گفته راه تشکر از من خوندن نماز.یعنی 34 رکعت سجده کنی و حرفهای لایق خودشو بزنی(اگه برات لذتی ندارن یا نمی درکی بهتر تفسیر و علت اون حرفهارو بخونی تا بفهمی با خدات چی داری حرف می زنی-یه جورایی تو عمق مطلبش بری اونوقت لذتشو می درکی.انگار لمس می کنی که خدا رو به روته و میشنوفتت)
3-بزرگترین آرامش برای انسان زمانی حاصل میشه که انسان احساس کنه معبودش نزدیکشه.احساس کنه یه پارتی گنده تو همه مشکلات و قدم های زندگی داره(اگه رفیق شی باهاش هر چی بخوای انجام میده.چون خیلی با مرامه)البته تو هم باید با مرام بشی و نمک شناس
4-باعث میشه حد اقل روزی 3 بار یادم بیفته که خدایی بالا سرمه و هر غلطی رو نکنم یا ...
5-ارادم رو قوی می کنه - چون بعضی وقتا با شیطون و تنیلی هم کلنجار میرم.نمی دونین چه لذتی داره بعده پیروزی از اون 2 تا , در مقابل معبود قدعلم کنی و سرتو راست بالا نیگر داری . احساس می کنی خجل نیستی و چیزی واسه گفتن داری...
6-نمی دونی چه لذتی داره از خواب شیرینت بزنی و بخاطر فرمان معبودت نماز بخونی . تا عصر انرژی مثبتش تو کارات تاثیر میزاره.شادت می کنه(اون روز واقعا یکی باهاته-هرکاری واس خدا انجام بدی بی جواب نمیزاره.جواب همرو تو این دنیا و اون دنیا میده)

من نمازم رو تو بعضی جمع ها معلوم نمی کنم چون تاثیر عکس داره (فک میکنن می خوای کسی رو سیاه کنی یا...) و تو بعضی از جمع ها برعکس ... چون احتمال می دم جرقه ای بزنه و سبب خیر شم

خلاصه اگه امتحانش نکردین یک ماه تستش کنین.اما مرد مردونه نامردی نکنین.یک ماه رو هرجوری که شد بخونین.اگه نتیجه ای ندیدین بهم هرچی خواستین بگین

درسته
من حرف الهه رو قبول دارم
نماز فقط یه راه واسه حرف زدن با خدا . پیامبر چون عرب بوده نماز عربی شده . حالا ما که فارسیم چرا عربی؟ چرا تقلید کورکورانه ؟
وقتی خیلیا معنی کلماتش رو هم نمیدونن چرا باید بزور نماز بخونن ؟
خیلیا هستن که نماز نمیخونن ولی خدا همیشه کمکشون می کنه و همیشه هم به طریق خودشون شکرگذارن

رويا

عضو جدید
منم با هومن موافقم اگه فكر كني كه داري روزي 5 بار با كسي صحبت مي كني كه هر چي داري از طرف اونه اونوقت نماز خوندن معني قشنگي داره . از طرف ديگه اگه در باره نماز كمي تحقيق كنين مي بينين كه نماز خوندن علاوه بر اين كه رابطه بين بنده با آفريدگارشه تاثيرات فوق العاده تو روحيات خود انسانها داره . كمترينش اينه كه روزي 5 بار در طول 17 ركعت انسان ورزش مي كنه كه متاسفانه از زندگي خيلي از ما بيرون رفته . پس نماز خوندن واسه سلامتي خودمون هم خوبه . پس چرا آدما از اون فاصله مي گيرن؟!!! به نظر من كسي كه از نماز خوندن روي گردانه به خودش ضرر مي زنه . چون خدا كه به نماز خوندن ما احتياج نداره اين ما هستيم كه خودمون رو با نماز ارضا مي كنيم و هر انساني در حالت عادي منافع خودش رو در هر كاري در نظر مي گيره . خدا در هر حالتي بندگانش رو بي نصيب از چيزايي كه مي خوان نمي ذاره و هر چي بندگان بخوان خدا بنا به صلاحديدي كه براي بندگان مي بينه به اونا مي ده حالا ممكنه اون چيزي كه الان نياز داريم به صلاح خود ما نباشه كه خدا به ما نمي ده و تازه اين هم به نفع خودمونه و نبايد به اين دليل كه خدا به ما نداده از نماز خوندن دست بكشيم شايد كساني كه همه چيز از خدا مي گيرن به اين دليل باشه كه خدا براي اونا صلاح ديده كه اگه داشته باشن براي اونا ضرري نداره يا اينكه خدا اونا رو به حال خودشون رها كرده كه اين اگر چه به ظاهر خوب و پسنديده مي ياد ولي به نوبه خود خيلي بد و ناپسنده . كي دوست داره خدا اون رو كنار بذاره و فقط هر چي مي خواد بهش بده و ديگه باهاش كاري نداشته باشه ؟ اگه انسان همچين برخوردي رو تو زندگي روزمره ببينه به نظرتون چي ميشه مي تونين تصور كنين ؟

tebyan

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
درسته
من حرف الهه رو قبول دارم
نماز فقط یه راه واسه حرف زدن با خدا . پیامبر چون عرب بوده نماز عربی شده . حالا ما که فارسیم چرا عربی؟ چرا تقلید کورکورانه ؟
وقتی خیلیا معنی کلماتش رو هم نمیدونن چرا باید بزور نماز بخونن ؟
خیلیا هستن که نماز نمیخونن ولی خدا همیشه کمکشون می کنه و همیشه هم به طریق خودشون شکرگذارن
به نظر من خدا فقط یه زبون و انتخاب کرد برای اسلام ....اونم با دلایل
بعد
خوندن نماز اونم به یک زبون می تونه یه وحدت ایجاد کنه
یه وحدت بین همه ی مسلمونای دنیا
تا با همون زبون بتونن با همدیگه ارتباط برقرار کنن
حالا این کوتاهی از ما و گذشتگان ما بوده که این زبون و نرفتیم یاد بگیریم
این اسمش تقلید کور کورانه نیست
فقط وحدتیه بین همه ی مسلمونای دنیا
مسلما باید یه زبون مشترک داشته باشن
شما خیلی راحت می تونی معنی جملاتی که در نماز گفته میشه رو تو کتابای مختلف پیدا کنی
اگه می خوای من خودم همین جا برات بگم
در مورد قسمت آخر حرفاتم این و بگم که :
خدا خودش گفته که مهربان ترین مهربان هاست
همیشه بنده هاش و دوست داره
حتی اگه خطاهای زیادی انجام داده باشن
همون خدا به تو گفته که روزی 17رکعت براش نماز بخون
این ماها هستیم که هر روز یه فتوای جدید صادر می کنیم
امروز نماز خوندنمون و قطع می کنیم
فردا هم با چهار تا دلیل دیگه هر چی تهش مونده رو به قراموشی میسپاریم
طوری که به بچه هامون دیگه هیچی نمی رسه و به طور کل اعتقادشون از بین می ره
(ناراحت نشید.....شخصی بود.)

به نظر من خدا فقط یه زبون و انتخاب کرد برای اسلام ....اونم با دلایل
بعد
خوندن نماز اونم به یک زبون می تونه یه وحدت ایجاد کنه
یه وحدت بین همه ی مسلمونای دنیا
تا با همون زبون بتونن با همدیگه ارتباط برقرار کنن
حالا این کوتاهی از ما و گذشتگان ما بوده که این زبون و نرفتیم یاد بگیریم
این اسمش تقلید کور کورانه نیست
فقط وحدتیه بین همه ی مسلمونای دنیا
مسلما باید یه زبون مشترک داشته باشن
شما خیلی راحت می تونی معنی جملاتی که در نماز گفته میشه رو تو کتابای مختلف پیدا کنی
اگه می خوای من خودم همین جا برات بگم
در مورد قسمت آخر حرفاتم این و بگم که :
خدا خودش گفته که مهربان ترین مهربان هاست
همیشه بنده هاش و دوست داره
حتی اگه خطاهای زیادی انجام داده باشن
همون خدا به تو گفته که روزی 17رکعت براش نماز بخون
این ماها هستیم که هر روز یه فتوای جدید صادر می کنیم
امروز نماز خوندنمون و قطع می کنیم
فردا هم با چهار تا دلیل دیگه هر چی تهش مونده رو به قراموشی میسپاریم
طوری که به بچه هامون دیگه هیچی نمی رسه و به طور کل اعتقادشون از بین می ره
(ناراحت نشید.....شخصی بود.)
حالا اون یه مثال بود که زدم
میدونم واسه وحدته
ولی با خیلی از فتواهایی که بعدا داده شده نماز رو سخت کردند . حتی به حدی که خیلی از جوونای امروزی ازش زده شدند .
بنظ من اگه سخت گیری نباشه خیلی قشنگتره
مگه هدف حرف زدن و راز و نیاز با خدا نیست ؟ پس چرا میگن حتما باید روی مهر نماز خوند؟!
نمیگم ما داریم کار اشتباهی میکنیم ولی این یعنی فقط ما کارمون دسته ؟ فقط ما بهشتی هستیم ؟ سنی هایی که روی مهر نماز نمیخونند همه جهنمی هستند ؟
خود پیامبر و اما علی روی مهر نماز نمیخوندند! اینم فقط یه مورد از مواردی بود که بعد از پیامبر رایج شده .
هر هر جوری خواسته تغییر داده و فتوا داده . من یه چیزایی شنیدم در مورد آداب وضو و نماز که اگه بگم همتون خندتون میگیره . اینا مسخره گرفتن نمازه . فقط همین ...

HoOMan.tbz

عضو جدید
حالا اون یه مثال بود که زدم
میدونم واسه وحدته
ولی با خیلی از فتواهایی که بعدا داده شده نماز رو سخت کردند . حتی به حدی که خیلی از جوونای امروزی ازش زده شدند .
بنظ من اگه سخت گیری نباشه خیلی قشنگتره
مگه هدف حرف زدن و راز و نیاز با خدا نیست ؟ پس چرا میگن حتما باید روی مهر نماز خوند؟!
نمیگم ما داریم کار اشتباهی میکنیم ولی این یعنی فقط ما کارمون دسته ؟ فقط ما بهشتی هستیم ؟ سنی هایی که روی مهر نماز نمیخونند همه جهنمی هستند ؟
خود پیامبر و اما علی روی مهر نماز نمیخوندند! اینم فقط یه مورد از مواردی بود که بعد از پیامبر رایج شده .
هر هر جوری خواسته تغییر داده و فتوا داده . من یه چیزایی شنیدم در مورد آداب وضو و نماز که اگه بگم همتون خندتون میگیره . اینا مسخره گرفتن نمازه . فقط همین ...
تو نماز رو بخون بدون مهر بخون.اصلا هر جور که می خوای بخون.اما بخون:king:
اینا که گفتی هر چقدر هم که چرت باشن یا مشکل ساز.بعد درک عظمت نماز ذره ای تاثیر ندارن و نمی تونن ضربه بزنن.
(منظور از تو مخاطب بود نه نیما)

HESSAM58

کاربر فعال
:)gol:به خدات نگو چه مشکلات بزرگی داری بلکه به مشکلاتت بگو چه خدای بزرگی داری:gol:)
با نماز ارادت خودت رو به معبودت ثابت میکنی :heart:و سعی میکنی تا خودت رو لایق کنی:heart::gol:

محسن2115

عضو جدید
کاربر ممتاز
من قبلن نماز میخوندم خیلی منظم
ولی بعد یه مدت دیدم از این جملاتی که میگم خوشحال نمیشم
راضی نیستم
بعد یه مدت فارسی خوندم
باز دیدم درست نمیشه حسم
الان دیگه نمیخونم
ولی با خدا حرف زیاد میزنم
شکر یا گله
میدونین به نظر من این نمازی که میگن حالا بیاین این چند تا رو بگین و رو به این طرف و .... یه جور تشریفاته
حالا یکی تو همین قالب تعیین شده واقعا با خدا حرف میزنه یکی به این فکر میکنه که بعد نماز کدوم لباسو بپوشم

من اعتقادی به یک قالب خاص ندارم

ممنون میشم نظراتتونو بشنوم
صبح كه بلند ميشي به پدر و مادرت صبح بخير نگو.برات كاري ميكنند تشكر نكن.دوستت رهمينطور سركارت همينطور،دانشگاه و...... چي ميشه.حال نميده نه؟از فرداش هيشكي بهت نگاه نمي كنه.بايد به زبون بياري كه فهميدي وگرنه كه نميكنند.ولي چطور توقع داري كه همه نوع نعمت رو بهت داده ولي تشكر نكني.معني نماز چيه جز تشكر و سپاس.جز سلام واحوال پرسي باخدا.دوروبرت رو نگاه كن ببين به بعضي اوني رو كه داري نداده اما چه جوري باهاش بخاطر نداده هاش حال ميكنن.يه صحبت برادرانه نمازت رو ترك نكن.:gol:

elahe_dieu

عضو جدید
کاربر ممتاز
صبح كه بلند ميشي به پدر و مادرت صبح بخير نگو.برات كاري ميكنند تشكر نكن.دوستت رهمينطور سركارت همينطور،دانشگاه و...... چي ميشه.حال نميده نه؟از فرداش هيشكي بهت نگاه نمي كنه.بايد به زبون بياري كه فهميدي وگرنه كه نميكنند.ولي چطور توقع داري كه همه نوع نعمت رو بهت داده ولي تشكر نكني.معني نماز چيه جز تشكر و سپاس.جز سلام واحوال پرسي باخدا.دوروبرت رو نگاه كن ببين به بعضي اوني رو كه داري نداده اما چه جوري باهاش بخاطر نداده هاش حال ميكنن.يه صحبت برادرانه نمازت رو ترك نكن.:gol:

ببینید متوجه نشدین
من میگم با خدا حرف میزنم
تشکر هم میکنم
حالا این در قالب اون 17 رکعت نیست

jafari5259

عضو جدید
باسلام
در مورد نماز خواندن بايد بگويم ما مامور به تكليف هستيم و درسته كه صحبت كردن با خداي خود هرجوريش صحيح و درسته اما بايد ببينيم همين خدايي كه با صحبت كردن باهاش اينجوري حال مي كنيم از ما چي مي خواد خوب معلومه خودش فرموده : و اقم الصلوه لذكري .... يعني از ما خواسته فقط با خواندن نماز با من حرف بزن.
بعضي ها مي خوانند فقط ترس از جهنم بعضيها براي رسيدن به بهشت مي خوانند اما باحالترينش اينه كه نماز بخواني فقط براي خودش.
خداوند تا آنجائيكه توانسته در اين مورد سهل گرفته مثلا براي خانم هايي كه عادتشون گل مي كنه خواسته نماز نخوانند براي مسافرين خواسته نمازشون رو كوتاه كنند از رزمندگان در جبهه خواسته با سلاح و تجهيزاتشون و با كفش نماز بخوانند ايستاده نمي توني بنشينو بخون نمي توني بنشيني رو به قبله دراز بكش و بخون ولي به هر حال گفته بخون حالا در هر حاليكه تونستي بخون.
مسائل بين شيعه و سني جداست و نمي خواهم وارد بحثش شوم.
فقط بدانيد كه فاصله بين كفر و ايمان ، نماز است اين حرف خودم نيست بلكه حديثي از چهارده معصوم (ع) است.
موفق باشيد.

emeli_amn

عضو جدید
عزیز من نماز انجام وظیفه است نه برای رضایت خودت ونه برای ارامش خویش انجام وظیفه بسیار کوچک درقبال ادعای مسلمان بودن ولی باامتیازات فروان فکرکن درمقابل کاری که و ظیفت کلی بهت جایزه ام بدن

tebyan

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ببینید متوجه نشدین
من میگم با خدا حرف میزنم
تشکر هم میکنم
حالا این در قالب اون 17 رکعت نیست
خدا خودش ازت خواسته که اون طوری باهش صحبت کنی و ازش تشکر
تو که خدا رو دوست داری پس چرا به حرفش گوش نمیدی
و گر نه با خدا حرف زدن و که همه بلدیم
حتی کافراش هم بلدن
تو اگه خیلی دوسش داشتی و می خواستی بهش احترام بذاری ...حرف خودش و گوش می دادی (حالا ناراحت نشی ....شخصی بود)

elahe_dieu

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو هر چی میخوای میگی بعدش هم میگی حالا ناراحت نشو ؟؟؟؟؟
من دیگه ترجیح میدم از این بحث خارج بشم

tebyan

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
تو هر چی میخوای میگی بعدش هم میگی حالا ناراحت نشو ؟؟؟؟؟
من دیگه ترجیح میدم از این بحث خارج بشم
من کوچیک شخصیته فهیمی مثل شما هم هستم
الهه جان شرمنده
بی سوادی از منه
من خودم هنوز درست صحبت کردن و بلد نیستم بعد به این و اون گیر میدم که روابط عمومیتون خوب نیست
یکی باید به خود من راجع به نماز گیر بده
همیشه فکر کردانام و می ذارم موقع نماز
خدایی تو که نمی خونی پیش خدا از ماها عزیزتری
من نخونم بهتره
این طوری لااقل به خدام احترام گذاشتم
تو هم این جا بیا ....ناراحت نشو
فهم و شعور من همین قدره
دیگه از این بیشتر نمیشه از من انتظار داشت

ar ebrahimzadeh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
به امید خدا آخرین مطلب من در این باشگاه

مطلب کامل را از ته دل هومن گفت با منطق محمد طاها به فصاحت بسیار خوبی تکمیل کرد و نیما هم خوب گفت که میشه بعضی فتاوی را در این زمینه رد کرد (همون جریان مهر - البته ذات و شکل و زبان و پیش نیازهای نماز مستثنی است و در قران هم بهشون اشاره شده است) . به دوستانی که می گویند ما به شکل دیگری با خدا ارتباط برقرار می کنیم باید بگویم همه ما آن شکل دیگر را داریم ولی اتحاد روش در برقراری ارتباط خود باعث وحدت در همه جهات و تاثیرات غیر فردی یک حرکت مشخص هم می شود.

همیشه با خدا باشید و حداقل 17 رکعت بی خود هم شده برای او خم و راست شوید مطمئن باشید حداقل وظیفه ممکن روزانه شماست. در هر دینی هستید در صدد (به قول یکی از دوستان) ساده و سوده کردن عبادت متحد الشکل ان دین نباشید.

elahe_dieu

عضو جدید
کاربر ممتاز
من کوچیک شخصیته فهیمی مثل شما هم هستم
الهه جان شرمنده
بی سوادی از منه
من خودم هنوز درست صحبت کردن و بلد نیستم بعد به این و اون گیر میدم که روابط عمومیتون خوب نیست
یکی باید به خود من راجع به نماز گیر بده
همیشه فکر کردانام و می ذارم موقع نماز
خدایی تو که نمی خونی پیش خدا از ماها عزیزتری
من نخونم بهتره
این طوری لااقل به خدام احترام گذاشتم
تو هم این جا بیا ....ناراحت نشو
فهم و شعور من همین قدره
دیگه از این بیشتر نمیشه از من انتظار داشت

شخصیت فهیم؟
بیخیال بابا

شرمنده هم نباش
من دیگه صحبتی ندارم تو این تاپیک