در مورد این جمله که " انسان اشرف مخلوقات است " باید گفت منظور اینستکه همه انسانها توانایی اشرف مخلوقات شدن را دارند. توضیحش این است که شما در قران می بینید که خداوند در مورد برخی از انسان ها فرموده آنان مانند چهارپایانند بلکه گمراه ترند 1 و یا برخی از انسانها را بدترین آفریدگان می نامد 2 این گروه همان کسانی هستند که آیات الهی را تکذیب نموده و به سخنان الهی گوش فراندادند و بی دلیل به راه کفر و انکار رفتند . در مقابل ، گروهی را میبینید که خداوند آنان را بهترین آفریدگان می نامد 3 پس تمامی انسانها در رتبه بندی یکسان نیستند و اینطور نیست که همه را اشرف مخلوقات بنامیم مگر اینکه بگوییم تمامی انسانها توانایی اشرف مخلوقات شدن را دارند و این استعداد در وجود تمامی انسانها به ودیعه نهاده شده اما در این میان برخی از انسان ها این استعداد بالقوه را بالفعل میکنند یعنی به این استعداد جامه عمل هم می پوشانند و آن را بروز می دهند ولی برخی دیگر ، این استعداد را به ظهور نرسانده و در حد حیوانیت سقوط می کنند وبلکه پایین تر از حیوانیت زیرا حیوانات چنین استعدادی ندارند اما انسانی که دارای استعداد رسیدن به انسانیت کامل است و آن را به ظهور نمی رساند و هدف خلقت را 4 محقق نمی سازد از حیوان هم فرو تر است .
انسان توانایی اشرف مخلوقات شدن را دارد زیرا خداوند او را موجودی مختار آفریده است و او در حالی که توانایی پیروی از هوای نفس را دارد با تبعیت از رسولان الهی به مرحله ای از عبودیت و بندگی می رسد که محبوب خداوند می شود 5 .
1 – (... اولئک کالانعام بل هم اضل ...) اعراف / 179 آنان مانند چهار پایانند بلکه گمراه تر .
2 – ( ان الذین کفروا من اهل الکتاب و المشرکین فی نار جهنم خالدین فیها اولئک هم شر البریه ) بینه /6 کسانی از اهل کتاب که کفر ورزیده اند و ( نیز ) مشرکان در آتش دوزخند ( و ) در آن همواره می مانند اینانند که بدترین آفریدگانند .
3 – ( ان الذین امنوا و عملوا الصالحات اولئک هم خیر البریة) بینه /7 در حقیقت کسانی که گرویده و کارهای شایسته کرده اند ، آنانند که بهترین آفریدگانند .
4 – ( و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون) ذاریات /56 و جن و انس را نیافریدم جز برای آنکه مرا بپرستند
5 – ( قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله ... ) آل عمران /31 بگو اگر خدا را دوست دارید از من پیروی کنید تا خدا دوستتان بدارد ... .
انسان توانایی اشرف مخلوقات شدن را دارد زیرا خداوند او را موجودی مختار آفریده است و او در حالی که توانایی پیروی از هوای نفس را دارد با تبعیت از رسولان الهی به مرحله ای از عبودیت و بندگی می رسد که محبوب خداوند می شود 5 .
1 – (... اولئک کالانعام بل هم اضل ...) اعراف / 179 آنان مانند چهار پایانند بلکه گمراه تر .
2 – ( ان الذین کفروا من اهل الکتاب و المشرکین فی نار جهنم خالدین فیها اولئک هم شر البریه ) بینه /6 کسانی از اهل کتاب که کفر ورزیده اند و ( نیز ) مشرکان در آتش دوزخند ( و ) در آن همواره می مانند اینانند که بدترین آفریدگانند .
3 – ( ان الذین امنوا و عملوا الصالحات اولئک هم خیر البریة) بینه /7 در حقیقت کسانی که گرویده و کارهای شایسته کرده اند ، آنانند که بهترین آفریدگانند .
4 – ( و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون) ذاریات /56 و جن و انس را نیافریدم جز برای آنکه مرا بپرستند
5 – ( قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله ... ) آل عمران /31 بگو اگر خدا را دوست دارید از من پیروی کنید تا خدا دوستتان بدارد ... .