دوست عزیز می خواستم اگه امکان داشته باشه بدونم شما برای کنترل ربات شش درجه به روش خودتان (X,Y,Z)از چند کنترلر استفاده می کنید؟وقتی برای ربات دو درجه به گفته شما چهار کنترلر لازم است پس برای شش درجه باید دو به توان شش باشد؟
؟
پست های من را درست نمی خوانید
من گفتم که pid برای سیستم هایی یا دو ورودی و دو خروجی به صورت چهار کنترل pid می توان نگاه کرد. اگر سیستم ۶ ورودی ۶ خروجی باشد ۳۶ تا می شود. در کل بهش می گویند یک pid
من گفتم pid روی ربات جواب نمی دهد. گفتم pid مال سیستم های خطی است. گفتم که از کنترل غیر خطی باید استفاده کرد
یک عدد کنترلر اسلایدینگ مود کافی است
سیستم (ربات) ۱۲ حالت دارد.
سیستم ۶ ورودی دارد.
سیستم ۶ خروجی دارد.
یک عدد کنترلر اسلایدینگ مود به اندازه تعداد ورودی های سیستم خروجی دارد.
شما باید هر ۶ تا را همزمان حل کنید. یعنی این ۶ تا یکی هستند و نمی توانید جدا جدا حل کنید
دوست عزیز فرق ربات با بازوی مکا نیکی یا بازوی ماهر یا بازوی مارادونا یا بازوی....................................................................................................................................... دربخش مکانیکی چیست؟
در بخش مکانیکی هیچ فرقی ندارند. همه ی آن ها «بازو» هستند
اما پسوندش با توجه به کاربردش انتخاب می شود
یک ربات از بخش های زیر تشکیل شده
۱- احساس (سنسور شامل دوربین)
۲- ادراک (استخراج اطلاعات از داده)
۳- تصمیم گیری (با توجه به اطلاعات مرحله قبل)
۴- کنترل
۵- اعمال (بخش فیزیکی شامل مکانیک و موتور ها)
در بازوی رباتیک ما بخش تصمیم گیری داریم. که در بازو های دیگر وجود ندارد
اگر با مبخث صنایعی اینترفیس آشنا باشی می دانی که ساب سیستم تصمیم گیری باعث می شود که دو ساب سیستم ادراک و کنترل تغییر کنند
در بازو های غیر رباتیک ما به جای واحد تصمیم گیری یکی از واحد های زیر می شیند
۱- پایگاه داده: در این حالت زاویه تک تک مسیر مطلوب بر حسب زمان از قبل ذخیره شده و بر حسب زمان به کنترلر ارسال می شود. این اطلاعات می تواند از نمر افزار طراحی مسیر بیایید یا اپراتور بازو را تکان دهد و مسیر ذخیره شود
۲- کاربر به صورت مستقیم: این حالت کاربر با دکمه یا گیم پد ربات را جها دهی می کند. تمامی بازو های جراح امروزی
۳- ترکیب پایگاه داده و سیگنال خارجی: در این حالت یک مسیری یا مسیر هایی به صورت زمان نسبی ذخیره می شود و از طریق شبکه فیلد (مثلا ارسال شده توسط پی ال سی) تحریک می شود و زمان عمل تکراری را انجام می دهد
همین تفاوت در بخش سوم باعث می شود که ادراک فقط شامل زوایا و سزعت زاویه ای باشد. بیشتر نیاز نیست. آن هم معمولا از یک فیلتر ساده استفاده می کنند
اما در بازو رباتیک شما علاوه بر زاویه ها و سرعتشان به موقعیت سرعت شتاب هدف و مجری نهایی و موانع و ... نیاز است