سلام و درود فراوان به هم رشته ای های عزیز.
این داستان خیلی جالبه و من دوست دارم کمی درباره کنکور ارشد خود ارشد گرایشا لیسانس و ... صحبت کنم.
البته تازه به جمع بچه های عزیز این سایت پیوستم.
اول در مورد گرایش لیسانس به نظر من به جز پلیمر و غذایی بقیه تقریبا خیلی شبیه هستند و این که بگیم مثلا کسی که پالایش خونده دیدی از پترو یا معدنی نداره یا برعکس درست قضاوت نکردیم.اما اینکه تو لیسانس گرایشارو حذف کنند باید بیشتر برسی بشه.
در این صورت فاکتور گرایش برای استخدام بچه های لیسانس برداشته می شه.شاید برای بعضی ها خوب باشه. از حق نباید گذشت.تو دوره لیسانس قدرت انتخاب خیلی پایینه.ممکنه یه درس عمومی آدمو بکوبه زمین .مثل خود من که عربی 34 زدم
.دروس گرایشام که خیلی با هم فرق نمی کنه.بعد فلان شرکت میاد می گه فقط فلان گرایشارو استخدام می کنم.
مثلا من خودم صنایع معدنی خوندم.درسای تخصصیمون یکی خوردگی بود یکی صنایع ساختمانی 1 (سیمان!) و تصفیه آب و فاضلاب که همشم حفظی بودو یادمون رفت.
اما اون چیزی که از شما مهندس شیمی (بهتره بگم مهندس فرایند) می سازه اون حس مهندسی شماست.حسی که مثلا این ماده که داره می ره تو فلان برج چه بلایی سرش می آد.
حس سیالاتی حرارتی ترمودینامیکی جرمی و مهمتر عملیاتی.
من همین تابستون (سال 1387 ) پالایشگاه تهران کاراموز بودم.تا آدم خودش نره تو صنعت تا برجا و اکسچنجرا و پمپا و کمپرسورا و ... دیگرو نبینه به عظمت این رشته پی نمی بره.
اونجا فقط دید مهندسی و عملیاتی بدرد می خوره.نه فرمولی هست نه ماشین حسابی نه کسی که از این چیزا سر در بیاره .
اونجا فقط یک نوع مهندس شیمی هست!!
هر گرایشی که باشی اونجا دید مهندسیتو محک می زنی نه چیز دیگرو.به همه دوستاییم که کاراموزی نرفتن پیشنهاد می کنم یک واحد صنعتی رو برای کاراموزی انتخاب کنن نه یک واحد پژوهشی رو. 4 سال پژوهش کردیم دیگه
.بحث یکم طولانی شد.منظور کلی این بود که به نظر من گرایش تو لیسانس زیاد معنی پیدا نمی کنه.اما هر چی مدارک بالاتر بره رو درس ها از عمومیتشون کاسته می شه و در دکترا رو یک موضوع از یک شاخه ی کوچک از یک درس مثلا جرم متمرکز می شیم.
دوستان در مورد درسا و کتابای ارشدم بحث کرده بودن.
من چون همین امسال کنکور دادم یک تجربه کوچکی دارم که اینجا می نویسم.البته تجربه ی شخصی و ممکنه کاربرد عام نداشته باشه.اما واسه من که خیلی مفید بوده.
طراحی فرایند شریف قبول شدم