پاسخ به سوال دوستان
برای عناصر و جزییات چه مباحث و کتابهایی رو بخونیم؟
این سوال خیلی هاست و بارها از طرف دوستانی که میخوان در کنکور معماری و یا حتی هنرهای ساخت شرکت کنن ،تکرار شده که برای عناصر و یا حتی مصالح ساختمانی چه مباحثی در کنکور مطرح هستند و سوالات از چه منابعی طرح میشن؟
و عدم آگاهی در مورد انتخاب منبع صحیح برای مطالعه این مباحث شما رو سردرگم خواهد کرد و یا باعث میشه به کلی از مطالعه این دروس منصرف بشین.
خدمت شما عرض کنم اگر به سوالات کنکور سالهای قبل 86 و 85 توجه کنید این سوال بیشتر ذهن ما رو درگیر میکرد چرا که به دلیل کمبود منابع تالیفی در این زمینه منبع جامع و مشخصی برای طرح سوالات کنکور از این مبحث وجود نداشت و یا بیشتر شبیه به مرجع بودن به مانند مباحث مقررات ملی و یا مبحث 55.
اما بعدها منابعی درخور این مباحث در انتشارات دانشگاه ها به چاپ رسید تا مطالب لازم اجرایی در حوزه دیتیلهای فنی بصورت گویا تر و نه در قالب قوانین مقررات _که کمتر تصویری هستن_ به دانشجویان منتقل بشه و البته دایره منابع برای سوالات هم به اینصورت مشخص تر شده.
البته به جرات نمیتوان تفکیک موضوعی دقیقی بین کتابها قائل شد چرا که همپوشانیها بین مطالب زیاد بوده و گاهی از یک کتاب در هر مبحثی سوال طرح میشه اما تا حد مشخصی به برخی از منابع مهم این مبحث اشاره میکنم:
������کتابهایی که به تالیف یا ترجمه آقای دکتر گلابچی از انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسیده ن و#روی_جلد_سفید رنگی دارن منبع مهمی برای سوالات این مبحث به شما میرن مثل کتابهای:
طراحی لرزه ای برای معماران
فناوریهای نوین ساختمانی
ساختمانها چگونه عمل میکنند
������کتابهای مهم دیگری که در این زمینه هر سال از اونها سوال طرح میشه:
جزییات ارتقا دهنده معماری
طراحی ساختمانهای بتنی
ساختمانهای فولادی
فن شناسی معماری ایران
������این منابع بین تمامی گرایشهای معماری که مبحث ایستایی و فن رو دارن و هنرهای ساخت (فناوری و انرژی) که بصورت اختصاصی 25 سوال طراحی فنی رو دارن مشترک هست.
������قابل ذکره که اگر خیلی ریز بین و وسواس به خرج بدیم همونطور که قبلا هم عرض کردم .. در اکثر کتابها مثل سازه در معماری و درک رفتار و مبانی سازه برای معماران و سازه های مشبک فضاکار هم دیتیلهایی پیدا میشن که منبع سوالات عناصر و یا طراحی فنی باشن اما این منابع رو برای مشخص شدن دایره مطالعات این مبحث معرفی کردم تا هم پاسخ سوال دوستان داده بشه و هم از سردرگمی بیان بیرون.
������اینکه به جرات بگیم با وجود این منابع نیازی به خوندن مباحث مقررات ملی از جمله مبحث 55 نیست، باید بگم خیر! صرفا به این دلیل که هر از چند گاهی یک یا دو سوال از این مباحث طرح میشه ولی با احتمال کم.
اما زمانی که صرف مطالعه این منابع صرفا برای پاسخدهی به سوالات کنکور خواهد شد بسیار زیاد بوده و میشه این زمان رو صرف منابعی کرد که میدونیم هر ساله ازش سوال طرح میشه.
⭐️با این وجود اگر علاقه مند به مطالعه این مباحث بودین که قطعا در آزمونهای نظام مهندسی ضرورت دارن ، پیشنهاد من ، آیین نامه 2800 زلزله هست که معمولا سوالی ازش میاد و زمان کمتری برای مطالعه نیاز داره.
������شاید مهمترین منبع این مبحث در سال 96 همین کتاب "عناصر سازه ای برای معماران" باشه و با نامی که براش انتخاب شده مشخصا خودش رو به عنوان منبع این مبحث معرفی میکنه. اما قطععا منابعی که به تازگی چاپ شده ن ، سوالات کنکوری که از اونها طرح میشه بسیار سطحی بوده ومشخصا طراح به سراغ تیترها ی مهم و تصاویر خواهد رفت. پس جای نگرانی نیست و میشه سریعا به مبحث تسلط پیدا کرد.
������ نکته مهم دیگه که تو سوالات دوستان هم مطرح بود، منبع مشخص برای درس مصالح ساختمانی هست.
با توجه به آماری که قبلا بصورت گرافیکی ارائه کردم تعداد سوالات مصالح ساختمانی در سالهای قبل بیشتر بوده و مشخصا نمونه سوالاتی از ویژگیها و ترکیبات مصالح سنتی مانند سیمان و گچ و قیر مطرح میشده که بی ارتباط با مسائل اجرایی ساختمان های ما نیستن اما با توجه به اینکه مباحث نظری (تئوری) همیشه نسبت به کارهای عملی پیشگام هستن و دانشگاههای ما هم بیشتر این رویگرد رو در پیش گرفتن تا حداقل همگام با مسائل روز دنیا پیش برن ترجیحا منابع رو به روز کرده و مصالح نوین بیشتر مورد سوال هستن که منبع مشخص این مبحث هم همان کتاب "نانو فناوری" دکتر گلابچی خواهد بود و نیازی به صرف زمان و انرژی بیشتر روی مباحث سنتی در کنکور نیست.