صما، گروه طنز- باخبر شدیم که فی البداهه و بیخود و بی جهت و بدون اجازه بزرگترها طرح یک فوریتی اصلاح قانون نظام مهندسی در مجلس به علت ذیغ وقت و وجود دوستان و آشنایان بسیار با یک فوریت به تصویب رسید.
ما که حسابی از این همه سرعت عمل شوکه شده بودیم ، به همین خاطر پیش «مهندس بالا بالا» از دوستان آگاه و خبره که همیشه دوست داره اسمش فاش بشه رفتیم تا راجع به این قضیه با او گفتگو کنیم البته ناگفته نماند که این مهندس ما، هنوز دقیقاً کسی نمی دونه چه کاره است و کجا کار می کنه ولی از همه چیز خبر داره و یک جوری حرف می زنه انگار خودش همه کارۀ اونجاست. ما پرسیدیم: آقای مهندس چه دلیلی داشت که این طرح رو با یک فوریت به تصویب برسونین؟ مهندس بالا بالا: ببینید اولاً که هیکلش رو داشتیم یعنی چون می تونستیم پس انجام دادیم. ثانیاً چون فرصت مناسب بود گفتیم تا تنور داغه نون رو بچسبونیم و نونمون رو بندازیم تو روغن. ثالثاً یک تغییر جزئی بود که خیلی به چشم نمی اومد و خیلی وقت مجلس رو نمی گرفت به همین خاطر با یک فوریت اون موافقت شد- اصلاً یکی از دوستان پیشنهاد داد که خودمون با لاک غلط گیر تغییرش بدیم یعنی تا این حد جزئی بود - . رابعاً بالاخره ما مهندسا یک حق آب و گلی تو مجلس داریم و این بندۀ حقیر سراپا تقصیر هم همون جور که از اسممون پیداست با اون بالا بالاها ارتباط داریم. ما پرسیدیم: سؤال اصلی اینه که چرا اینقدر سریع و به سرعت باید قانون تغییر می کرد؟ مهندس بالابالا: اولاً که الان عصر سرعت و تکنولوژیه و سرعت حرف اول رو می زنه یعنی اگه کند عمل می کردیم باید اعتراض می کردین. ثانیاً اگه سرعت نداشته باشیم اون نفرات جدید به ما می رسن و از دست ما می گیرن. ثالثاً تغییرات سریع لازمۀ زندگی امروزه، شما ببینید امسال یک اتوبان رو آسفالت می کنن سال بعد هم دوباره آسفالت می کنن پس نتیجه می گیریم سرعت تغییر خیلی مهمه. رابعا! قانون مثل گچ می مونه یعنی اگه سریع عمل نکنی سفت می شه دیگه به درد نمی خوره. ما پرسیدیم: حالا چه نیازی به تغییر بود و چرا اینقدر تغییرات وسیع انجام دادین؟ مهندس بالابالا: اولاً که تغییر خیلی لازم بود اصلاً راجع به اون بحثی نیست و در این باره به هیچ کس هم جواب نمی دیم و با کسی شوخی نداریم. ثانیاً تغییرات اولیه زیاد نبود چند مورد جزئی را می خواستیم تغییر بدیم اما برای رد گم کنی گفتیم همه را تغییر بدیم که کسی نفهمه مد نظر ما چی بوده. ثالثاً ما توی تمام عمر با برکتمون هرچی کار کردیم وسیع و بزرگ بوده یعنی اصلاً در شأن ما نیست تغییرات کوچیک انجام بدیم. رابعاً این تغییرات وسیع بر می گرده به وسعت قلب ما! ما پرسیدیم: دلیل گرفتن حق رأی در کمیسیون ماده 100 شهرداری چی هست، دلیل این تغییر چی هست و چه سودی برای دیگر اعضای سازمان داره؟ مهندس بالابالا: اولاً که این مفاد قرار بود محرمانه باشه اما متأسفانه همه از این موضوع باخبر شدن و صبح تا شب باید جوابگوی این موضوع باشیم. ثانیاً حق رأی توی این کمیسیون از نون شب واجب تره؛ شما می تونید بدون نون زندگی کنید؟ ثالثاً حالا ما هم خواستیم یک حق رأی ناقابل داشته باشیم، اصلا هرکس خواست بیاد حق رأی ما برای خودش . رابعاً اگه توی ساخت و ساز خلاف کرده بودی و گذرت به این کمیسیون می افتاد می فهمیدی که حق رای اونجا چه ارزشی داره و این سؤال بی مورد رو نمی پرسیدی.
ما پرسیدیم: «جناب مهندس بالابالا» برخی از اعضای سازمان اعتراض دارن که چرا محرمانه و بدون نظرخواهی از اعضا تصمیم به تغییر این مفاد قانون کردین؟
مهندس بالابالا: اولاً که محرمانه نبوده و همۀ اعضای هیئت مدیره باخبر بودن. ثانیاً نمی خواستیم برای تغییر هف، هش، 10 ، 20، 30، 40، 50، 60 مورد ناقابل، وقت با ارزش مهندسین عزیز رو بگیریم و از کار نظارت ساختمانشون باز بمونن. ثالثاً این مواردی که تغییر دادیم بیشتر به خود ما مربوط می شد و زیاد به بقیه ارتباط نداشت که با اون ها مشورت کنیم. رابعاً اگه با خبر می شدن که اجازۀ این کار رو نمی دادن و ما هم دیگه مهندس بالابالا نبودیم و می شدیم یک مهندس عادی که من طاقت این یک قلم رو اصلاً ندارم. ما پرسیدیم: چرا در کمیسیون های تخصصی وقت بیشتری روی این تغییرات اعمال نکردید که یک کار اصولی و کارشناسی شده باشه و نظر همۀ صاحب نظران لحاظ بشه؟ مهندس بالابالا: اولاً که ما خودمون کارشناسیم و یک شبه طرح کارشناسی می دیم و همۀ زیر دستانمون هم «به به و چه چه» می گن. ثانیاً نمی خواستیم بین برادران متخصص اختلاف نظر بیفته و باعث بشه زمان تصویب طرح بیشتر از 2 ماه طول بکشه. ثالثاً متخصص ها حرفی ندارند شما شدین کاسۀ داغ تر از آش و گیر دادین. رابعاً بعد از تصویب از همۀ کارشناسان و متخصصان دعوت می کنیم که راجع به این تغییراتی که ما دادیم نظراتشون رو بگن.
ما پرسیدیم: در پایان نظر کلی خودتون رو درباره این تغییرات بفرمایید؟
مهندس بالابالا: اولاً به نظر بسیاری از دانشمندان و صاحب نظران به خصوص خود بنده این تغییرات کاملاً ضروری و لازم بود. ثانیاً خیلی توی این تغییرات ریز نشید و به مسائل یزرگتر فکر کنید مثل بالا رفتن اجاره خونه، رانش زمین در ولایت بدخشان افغانستان، عدم پرداخت مرحلۀ دوم سبد کالا و این حرفا. ثالثاً انسان با تغییر زنده است دریا اگر تغییر نکنه مرداب می شه ما هم اگر تغییر نمی دادیم این موارد رو حتماً ضرر می کردیم. رابعاً بذارید کارمون رو بکنیم دیگه وقتی تا انتخابات جدید هیئت مدیره نمونده و باید تغییر قانون رو قبل از اون تموم کنیم. خامساً بفهم چی می گم و دیگه اینقدر گیر نده و موضوع رو رسانه ای نکن.