◄ اخــبار نـــظام مهنــدسي ►

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]با صدور حکمی از سوی مهندس ترکان ؛ دکتر مظاهری نماینده ویژه در امور رسیدگی و تحلیل حوادث صنعت ساختمان شد[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۶ - ۱۱:۰۲ تعداد بازدید: 185


به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس ترکان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بنا به ضرورت پیشگیری از حوادث ساختمانی ، بررسی و کاهش خسارت های انسانی ، مالی و اجتماعی آن ، طی حکمی دکتر طهماسب مظاهری را به عنوان نماینده ویژه خود در امور رسیدگی و تحلیل حوادث حوزه صنعت ساختمان منصوب کرد .
در بخشی از حکم رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خطاب به دکتر مظاهری آمده است :
امید است با توکل بر خدواند قادر متعال ، در جهت اهداف قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان ، خدمات ماندگاری حاصل آید .
شایان ذکر است دکتر طهماسب مظاهری از سال 1380 تا 1383 وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت هشتم بوده و در سال 1386 به عنوان ریئس کل بانک مرکزی انتخاب شد و در حال حاضر استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران می باشد .
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]آغاز جلسه مهندس ترکان با هیات مدیره استان فارس در شیراز[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۶ - ۱۵:۵۶ تعداد بازدید: 57


به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس ترکان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در سفر یک روزه خود به استان فارس از دقایقی پیش با حضور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس با اعضای هیات مدیره این سازمان دیدار کرد . بر اساس این گزارش در این جلسه که هم اکنون در حال برگزاری است ، آخرین مسائل مربوط به فعالیت ها و مشکلات در نظام مهندسی ساختمان استان فارس مطرح و بررسی خواهد شد . گفتنی است مهندس ترکان پس از این دیدار به استان مازندران سفر و فردا در جلسه 174 شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در شهر نور شرکت می نماید . این خبر تکمیل می شود .
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]حضور معاون امور مسکن و ساختمان در جلسه شورای مرکزی[/h] ۱۳۹۳/۰۲/۱۶ - ۱۶:۴۳ تعداد بازدید: 62





به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، دکتر مظاهریان معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در جلسه 174 شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان شرکت و سخنرانی می نماید .

این جلسه فردا از ساعت 30/15 الی 30/18 در شهر نور استان مازندران به میزبانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران برگزار می شود .
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]مهندس ترکان تاکید کرد ؛ سیاست های اقتصاد مقاومتی باید به برنامه عملیاتی تبدیل شود[/h] ۱۳۹۳/۰۲/۱۶ - ۱۷:۰۲ تعداد بازدید: 50





مشاور رییس جمهوری و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: رهنمودهای مقام معظم رهبری در سیاست های ابلاغی با موضوع اقتصاد مقاومتی باید به برنامه عملیاتی تبدیل شود.


به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، به نقل از ایرنا، مهندس اکبر ترکان سه شنبه در جمع مدیران عامل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که در چهارمین نشست مشترک خود با موضوع اقتصاد مقاومتی در برج الکترونیک شیراز گردهم آمده بودند، افزود: برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی باید از شاخص های معین و برنامه ریزی مشخص برخوردار باشد تا امکان سنجش کارنامه کاری فراهم باشد.


مهندس ترکان افزود: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در راستای ماموریت انتقال فناوری های پیشرفته به کشور، باید در زمینه جلب مشارکت هوشمندانه بنگاه های صاحب فناوری، فراهم آوردن فضای ایجاد نمایندگی شرکت های صاحب فناوری بین المللی، استقرار شرکت های دانش بنیان و میدان دادن به کارآفرینان جوان عمل کنند.


وی اظهار کرد: این مناطق با فراهم آوردن جاذبه های زندگی مطلوب برای متخصصان، به گونه ای عمل کنند که متخصصان این مناطق را خانه دوم خود بدانند تا ظرفیت های منطقه بیش از پیش شکوفا شود.

مهندس ترکان با تاکید بر ضرورت فراهم کردن تسهیلات ارزی و ریالی برای صنعتگران در مناطق آزاد، گفت: تامین مالی از فرابورس برای تولید کنندگان می تواند در ارتقای وضعیت تولید و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی نقش مهمی داشته باشد.

مشاور رییس جمهوری همچنین کاهش هزینه های بیمه و انبارداری، کاستن از هزینه های زندگی کارگران مهاجر، آسان سازی واردات ماشین های دست دوم و حمایت از صادرات مجدد کالا را در رونق تولید در مناطق آزاد کشور مهم توصیف کرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در بخش دیگری از سخنان خود حمایت مناطق آزاد کشور از تولید نرم افزارهای فناوری اطلاعات و تبلیغات رسانه ای را در راستای درآمدزایی برای کشور خواستار شد و گفت: امروز 18 درصد ظرفیت آموزش عالی کشور مربوط به خانواده فناوری اطلاعات است و انبوه فارغ التحصیلان این حوزه ظرفیت خوبی برای رشد در این حوزه است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]گزارش تصویری حضور مهندس ترکان در نظام مهندسی ساختمان فارس[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۶ - ۱۷:۴۳ تعداد بازدید: 84


به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس ترکان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور عصر امروز با حضور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس طی جلسه ای با اعضای هیئت مدیره این سازمان دیدار و به بررسی آخرین مسائل حوزه نظام مهندسی ساختمان این استان پرداخت .
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]مهندس علی فرج زاده ها مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان قزوین شد[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ - ۱۳:۰۳ تعداد بازدید: 68


مهندس علی فرج زاده ها مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان قزوین شد. به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، با پیشنهاد استاندار قزوین و رییس شورای سازمان همیاری، علی فرج زاده ها نائب رییس اول سابق سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و عضو فعلی دوره ششم شورای مرکزی، به عنوان مدیر عامل سازمان همیاری شهرداری های استان قزوین برای مدت 3 سال انتخاب و منصوب گردید. شایان ذکر است، سازمان های همیاری با پیشنهاد دولت و توسط وزارت کشور از سال 1377 در کلیه استان ها تشکیل شده است. این سازمان ها وظیفه دارند با فعالیت در حوزه های عمرانی، تاسیساتی، تولیدی، خدماتی، اقتصادی و بازرگانی در داخل و خارج از کشور، درآمدهای پایدار برای استان ها ایجاد
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]نظام فنی اجرایی کشور نیاز به بهسازی دارد[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ - ۲۰:۱۱ تعداد بازدید: 37


مشاور عالی رئیس جمهور و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: در ابتدای دولت نهم حجم نقدینگی از 67 هزار میلیارد تومان به 510 هزار میلیارد تومان در دولت روحانی رسید یعنی بیش از هفت برابر شدن حجم نقدینگی کشور وجود داشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمانکشور ، ، مهندس اکبر ترکان پیش از ظهر امروز در افتتاحیه هشتمین کنگره ملی مهندسی ساختمان در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار داشت: کشور ما هم با رکود اقتصادی و هم تورم مواجه بوده و این سبب پیچیدگی و ایجاد وضعیت سخت اقتصادی در کشور شده است زیرا هرگاه دولتی سعی کرده تورم را مهار کند دچار رکود عمیق و یا برای برون‌رفت از رکود دچار تورم می‌شود.
وی با اشاره به اینکه دولت در هشت ماه اخیر گام‌های مثبتی درحوزه اقتصاد برداشته است افزود: دولت زمانی کار خود را آغاز کرد که میزان تورم ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل یا تورم نقطه به نقطه 44 درصد بود که ناشی از افزایش نقدینگی بی‌رویه کشور بود. مهندس ترکان بیان داشت: در ابتدای دولت نهم حجم نقدینگی از 67 هزار میلیارد تومان به 510 هزار میلیارد تومان در دولت روحانی رسید یعنی بیش از هفت برابر شدن حجم نقدینگی کشور در صورتی که تولید ملی کشور رشد قابل توجه‌ای نداشته و سبب شد تا سطح قیمت‌ها بالا برود یعنی مجموع تقاضایی که نقدینگی می‌سازد در مقابل عرضه‌ای نیست. این مسئول تصریح کرد: شاخص بانک مرکزی نشان می‌داد در آغاز کار دولت نهم شاخص 100 به شاخص 500 رسیده بود یعنی سطح عمومی قیمت‌ها در دولت دهم نسبت به ابتدای دولت نهم پنج برابر بالا رفته است. مهندس ترکان تصریح کرد: دولت سعی کرد نقدینگی 510 هزار میلیارد تومان پایه پولی آن 100 هزار میلیارد تومان است که 43 هزار میلیارد تومان از پرداخت غیرحرفه‌ای و غیر قانونی منابع بانک مرکزی برای مسکن مهر بود. مشاور عالی رئیس جمهور و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: گام اول دولت در مهار تورم سعی کرد از بانک مرکزی استفاده نشود لذا در پایان سال گذشته اسفند به اسفند 6/19 و متوسط تورم بانک مرکزی 34 درصد و براساس آمار 32 درصد شد و این خود اثرات بدی دارد زیرا 32 درصد به قیمت‌ها افزوده شد. این مسئول با اشاره به اینکه هدفمندی دوم یارانه‌ها وقت زیادی از دولت گرفته است تصریح کرد: 50 درصد درآمد حاصل از هدفمندی را بین خانوار توزیع می‌کردند و درآمد هدفمندی یارانه 28 میلیارد تومان بین خانواده توزیع می‌شد ولی آنچه عمل کردند 42 هزار میلیارد تومان بود یعنی به جای 50 درصد درآمد یارانه 150 درصد هدفمندی یارانه‌ها بین خانوارها توزیع شد و دولت باید آن را اصلاح می‌کرد ولی به آسانی میسر نیست. مهندس ترکان تصریح کرد: آنچه در هدفمندی یارانه‌ها با آن مواجه بودیم مشکل در شناسایی افراد نیازمند و افراد غنی بود، تصمیم‌گیری سختی بود چون دولت تصمیم گرفت میزان افزایش حامل انرژی را تا جایی بالا ببرد که با میزان درآمد خانوارها برابری کند یعنی صددرصد درآمد را بین خانواده‌ها توزیع کنند لذا انتخاب نیازمند بودن را به عهده خانواده‌ها گذاشت. وی بیان داشت: 11 هزار و 200 میلیارد تومان از بودجه عمومی دولت برای هدفمندی یارانه‌ها برای بهداشت و کمک غذایی خانواده‌ها در نظر گرفته می‌شود. این مسئول ادامه داد: گام سوم دولت در سال 93 خروج از رکود است ما با رکود و تورم مواجه بوده و این امر پیچیدگی و وضعیت سخت اقتصاد ماست چون وقتی سیاستی می‌خواهد تورم را مهار کند رکود را عمیق می‌کند و یا اگر بخواهد از رکود خارج شود تورم ایجاد می‌کند. وی با اشاره به اینکه بیش از 3 میلیون بیکار در کشور وجود دارد که ناشی از رکود است گفت: خارج شدن از رکود با ملاحظه پیچیدگی تورم نیاز است و راه حل آن روی کار آمدن بخش خصوصی است، زیرا بودجه دولتی به تنهایی نمی‌تواند چرخه کشور را بچرحاند. مهندس ترکان افزود: بخش خصوصی یعنی مدیریت در اقتصاد مردم، و اگر بخواهد در صنعت ساختمان نیز اتفاقی بیفتد باید با سرمایه خصوصی بیفتد و سرمایه خصوصی نیازمند تصمیماتی است. مشاور عالی رئیس جمهور بیان داشت: در سال 1334 سازمان برنامه و بودجه تاسیس شد و نظام فنی و اجرایی کشور در سه جزء کارفرما، مشاور و پیمانکاری شکل گرفت که روابط بین آنها تعریف و مستقر شد و 60 سال مشغول فعالیت است گرچه امروز نیاز به بهسازی این روابط است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]هدف دولت حرکت مهندسان در بستر جهانی است[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ - ۲۰:۱۷ تعداد بازدید: 47


معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: هدف دولت این است که بتواند در بستر جهانی حرکت کند و باید از ظرفیت مهندسان در حوزه جهانی بهره گیری شود. به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، دکتر حامد مظاهریان عصر چهارشنبه در جلسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه دو دهه از عمر نظام مهندسی ساختمان می گذرد، گفت: هنوز از کیفیتی مورد انتظار فاصله داریم. وی گفت: مهندسان در حال از دست دادن مرجعیت خود در جامعه هستند و مالکان در پی آن هستند تا مانعی به نام مهندس را از سر راه بردارند. وی اظهار داشت: بخشی از مشکلات ناشی از قانون است که شفاف نیست و باید تغییرات اساسی ایجاد شود. مظاهریان با اشاره به اینکه دونظامی و دو سیستمی در هیچ جای دنیا وجود ندارد، قانون مرمت شود. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برگزاری آزمون در خردادماه گفت: 160 هزار نفر در حرفه مهندسی ثبت نام کردند و در آذرماه نیز 160 هزار نفر در آزمون شرکت کرده اند. مظاهریان با اشاره به اینکه تمام آشفتگی آموزش عالی را در هشت سال اخیر شاهد بودیم، بیان داشت: ما چند برابر آمریکا دانشجوی مهندسی داریم و باید برای عرصه های جهانی آماده شویم. معاون راه و شهرسازی بیان داشت: در حاضر دو سیستمی بودن مهندسی از موانع کار است و باید مهندسان برای حضور در عرصه جهانی آماده شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]مهندس ترکان : آمار حوادث کار نگران کننده است[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ - ۲۰:۱۸ تعداد بازدید: 45


رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به آمارهایی مبنی بر اینکه روزانه چهار تا پنج نفر در کارگاههای ساختمانی جانشان را بر اثر حوادث کار از دست می دهند، آن را نگران کننده دانست. به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس اکبر ترکان عصر چهارشنبه در جلسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، کار بدون حادثه را یک مزیت و اعتبار حرفه ای و مزیت دانست و گفت: باید برای جان انسانها قیمت و ارزش بیشتری قائل شویم. وی با بیان اینکه در هفته گذشته دو جرثقیل برجی در تهران سقوط کرده است. اظهار داشت: آنهایی که در کارگاهها که باید وظیفه مبحث 12 را انجام دهند، به این بخش کار کمتر توجه می کنند و باید نظارت روی آن اعمال شود. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بر لزوم تعامل بیشتر با دانشگاهها تاکید کرد، این تعامل را در پیشبرد امور و کیفی سازی ساخت و سازها موثر دانست. وی درباره عدم اجرای تعهدات بیمه گفت: ما به بیمه عوارض می دهیم و عوارض گرفتن تامین اجتماعی باید به خدمات فروختن تبدیل شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]شمار اعضای نظام مهندسی مازندران دوبرابر می شود[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ - ۲۰:۲۲ تعداد بازدید: 53


رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران گفت: شمار اعضای نظام مهندسی به دلیل تحصیل شمار زیادی از دانشجویان در رشته های مرتبط، در چهار سال آینده دو برابر می شود. به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس تورج نائیج پور عصر چهارشنبه در نشست شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بیان داشت: در سال 74 حدود 300 عضو داشتیم و اکنون به رغم آنکه گلستان از مازندران جدا شد، 24 هزار عضو داریم. وی اظهار داشت: در مازندران به ازای هر 80 تا 90 سکنه یک مهندس داریم و بیشترین تراکم در رشته عمران است و هشت هزار و 900 عضو دارای پروانه اشتغال هستند که 10 درصد در رشته معماری است. ناییج پور گفت: در سازمان نظام مهندسی 13 کیمسیون داریم و کمیسیون مشترک گروههای تخصصی را نیز راه اندازی کرده ایم که به کمیسیون پدافند غیرعامل نظام مهندسی تبدیل شده است. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندارن با اشاره به تقسیم استان به 9 ناحیه گفت: 100 درصد پروژه های نظام مهندسی از سوی سازمان مورد بازرسی قرار می گیرد. وی به کمیسیون شوراها و صدور پروانه، کمیسیون سوانح و بلایای طبیعی، کمیسیون رفاه و ... اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته 37 میلیارد تومان به مهندسان استان وام و تسهیلات داده می شود. ناییج پور به پروژه های اجرا شده اشاره و اضافه کرد: در سال گذشته هزار و 453 پروژه با مساحت بیش از هفت میلیون متر مربع ثبت شده است. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران ادامه داد: انرژی و محیط زیست، کمیسیون انتشارات از دیگر کمیسیونهایی است که در استان فعال است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
صما، گروه طنز- باخبر شدیم که فی البداهه و بیخود و بی جهت و بدون اجازه بزرگترها طرح یک فوریتی اصلاح قانون نظام مهندسی در مجلس به علت ذیغ وقت و وجود دوستان و آشنایان بسیار با یک فوریت به تصویب رسید.


ما که حسابی از این همه سرعت عمل شوکه شده بودیم ، به همین خاطر پیش «مهندس بالا بالا» از دوستان آگاه و خبره که همیشه دوست داره اسمش فاش بشه رفتیم تا راجع به این قضیه با او گفتگو کنیم البته ناگفته نماند که این مهندس ما، هنوز دقیقاً کسی نمی دونه چه کاره است و کجا کار می کنه ولی از همه چیز خبر داره و یک جوری حرف می زنه انگار خودش همه کارۀ اونجاست. ما پرسیدیم: آقای مهندس چه دلیلی داشت که این طرح رو با یک فوریت به تصویب برسونین؟ مهندس بالا بالا: ببینید اولاً که هیکلش رو داشتیم یعنی چون می تونستیم پس انجام دادیم. ثانیاً چون فرصت مناسب بود گفتیم تا تنور داغه نون رو بچسبونیم و نونمون رو بندازیم تو روغن. ثالثاً یک تغییر جزئی بود که خیلی به چشم نمی اومد و خیلی وقت مجلس رو نمی گرفت به همین خاطر با یک فوریت اون موافقت شد- اصلاً یکی از دوستان پیشنهاد داد که خودمون با لاک غلط گیر تغییرش بدیم یعنی تا این حد جزئی بود - . رابعاً بالاخره ما مهندسا یک حق آب و گلی تو مجلس داریم و این بندۀ حقیر سراپا تقصیر هم همون جور که از اسممون پیداست با اون بالا بالاها ارتباط داریم. ما پرسیدیم: سؤال اصلی اینه که چرا اینقدر سریع و به سرعت باید قانون تغییر می کرد؟ مهندس بالابالا: اولاً که الان عصر سرعت و تکنولوژیه و سرعت حرف اول رو می زنه یعنی اگه کند عمل می کردیم باید اعتراض می کردین. ثانیاً اگه سرعت نداشته باشیم اون نفرات جدید به ما می رسن و از دست ما می گیرن. ثالثاً تغییرات سریع لازمۀ زندگی امروزه، شما ببینید امسال یک اتوبان رو آسفالت می کنن سال بعد هم دوباره آسفالت می کنن پس نتیجه می گیریم سرعت تغییر خیلی مهمه. رابعا! قانون مثل گچ می مونه یعنی اگه سریع عمل نکنی سفت می شه دیگه به درد نمی خوره. ما پرسیدیم: حالا چه نیازی به تغییر بود و چرا اینقدر تغییرات وسیع انجام دادین؟ مهندس بالابالا: اولاً که تغییر خیلی لازم بود اصلاً راجع به اون بحثی نیست و در این باره به هیچ کس هم جواب نمی دیم و با کسی شوخی نداریم. ثانیاً تغییرات اولیه زیاد نبود چند مورد جزئی را می خواستیم تغییر بدیم اما برای رد گم کنی گفتیم همه را تغییر بدیم که کسی نفهمه مد نظر ما چی بوده. ثالثاً ما توی تمام عمر با برکتمون هرچی کار کردیم وسیع و بزرگ بوده یعنی اصلاً در شأن ما نیست تغییرات کوچیک انجام بدیم. رابعاً این تغییرات وسیع بر می گرده به وسعت قلب ما! ما پرسیدیم: دلیل گرفتن حق رأی در کمیسیون ماده 100 شهرداری چی هست، دلیل این تغییر چی هست و چه سودی برای دیگر اعضای سازمان داره؟ مهندس بالابالا: اولاً که این مفاد قرار بود محرمانه باشه اما متأسفانه همه از این موضوع باخبر شدن و صبح تا شب باید جوابگوی این موضوع باشیم. ثانیاً حق رأی توی این کمیسیون از نون شب واجب تره؛ شما می تونید بدون نون زندگی کنید؟ ثالثاً حالا ما هم خواستیم یک حق رأی ناقابل داشته باشیم، اصلا هرکس خواست بیاد حق رأی ما برای خودش . رابعاً اگه توی ساخت و ساز خلاف کرده بودی و گذرت به این کمیسیون می افتاد می فهمیدی که حق رای اونجا چه ارزشی داره و این سؤال بی مورد رو نمی پرسیدی.

ما پرسیدیم: «جناب مهندس بالابالا» برخی از اعضای سازمان اعتراض دارن که چرا محرمانه و بدون نظرخواهی از اعضا تصمیم به تغییر این مفاد قانون کردین؟

مهندس بالابالا: اولاً که محرمانه نبوده و همۀ اعضای هیئت مدیره باخبر بودن. ثانیاً نمی خواستیم برای تغییر هف، هش، 10 ، 20، 30، 40، 50، 60 مورد ناقابل، وقت با ارزش مهندسین عزیز رو بگیریم و از کار نظارت ساختمانشون باز بمونن. ثالثاً این مواردی که تغییر دادیم بیشتر به خود ما مربوط می شد و زیاد به بقیه ارتباط نداشت که با اون ها مشورت کنیم. رابعاً اگه با خبر می شدن که اجازۀ این کار رو نمی دادن و ما هم دیگه مهندس بالابالا نبودیم و می شدیم یک مهندس عادی که من طاقت این یک قلم رو اصلاً ندارم. ما پرسیدیم: چرا در کمیسیون های تخصصی وقت بیشتری روی این تغییرات اعمال نکردید که یک کار اصولی و کارشناسی شده باشه و نظر همۀ صاحب نظران لحاظ بشه؟ مهندس بالابالا: اولاً که ما خودمون کارشناسیم و یک شبه طرح کارشناسی می دیم و همۀ زیر دستانمون هم «به به و چه چه» می گن. ثانیاً نمی خواستیم بین برادران متخصص اختلاف نظر بیفته و باعث بشه زمان تصویب طرح بیشتر از 2 ماه طول بکشه. ثالثاً متخصص ها حرفی ندارند شما شدین کاسۀ داغ تر از آش و گیر دادین. رابعاً بعد از تصویب از همۀ کارشناسان و متخصصان دعوت می کنیم که راجع به این تغییراتی که ما دادیم نظراتشون رو بگن.

ما پرسیدیم: در پایان نظر کلی خودتون رو درباره این تغییرات بفرمایید؟

مهندس بالابالا: اولاً به نظر بسیاری از دانشمندان و صاحب نظران به خصوص خود بنده این تغییرات کاملاً ضروری و لازم بود. ثانیاً خیلی توی این تغییرات ریز نشید و به مسائل یزرگتر فکر کنید مثل بالا رفتن اجاره خونه، رانش زمین در ولایت بدخشان افغانستان، عدم پرداخت مرحلۀ دوم سبد کالا و این حرفا. ثالثاً انسان با تغییر زنده است دریا اگر تغییر نکنه مرداب می شه ما هم اگر تغییر نمی دادیم این موارد رو حتماً ضرر می کردیم. رابعاً بذارید کارمون رو بکنیم دیگه وقتی تا انتخابات جدید هیئت مدیره نمونده و باید تغییر قانون رو قبل از اون تموم کنیم. خامساً بفهم چی می گم و دیگه اینقدر گیر نده و موضوع رو رسانه ای نکن.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]مهندس ترکان :آمار حوادث کار نگران کننده است[/h]نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ - ۱۲:۵۲تعداد بازدید: 89


رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به آمارهایی مبنی بر اینکه روزانه چهار تا پنج نفر در کارگاههای ساختمانی جانشان را بر اثر حوادث کار از دست می دهند، آن را نگران کننده دانست.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس اکبر ترکان عصر چهارشنبه در جلسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، کار بدون حادثه را یک مزیت و اعتبار حرفه ای و مزیت دانست و گفت: باید برای جان انسانها قیمت و ارزش بیشتری قائل شویم.

وی با بیان اینکه در هفته گذشته دو جرثقیل برجی در تهران سقوط کرده است. اظهار داشت: آنهایی که در کارگاهها که باید وظیفه مبحث 12 را انجام دهند، به این بخش کار کمتر توجه می کنند و باید نظارت روی آن اعمال شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بر لزوم تعامل بیشتر با دانشگاهها تاکید کرد، این تعامل را در پیشبرد امور و کیفی سازی ساخت و سازها موثر دانست.

وی درباره عدم اجرای تعهدات بیمه گفت: ما به بیمه عوارض می دهیم و عوارض گرفتن تامین اجتماعی باید به خدمات فروختن تبدیل شود.

مهندس اکبر ترکان با اشاره به ابلاغ خط مشی های سازمان، رعایت اصولی ساخت و سازها را برای حفظ بافت بومی و روستایی ضروری دانست.

وی شکل گیری بازار خدمات مهندسی در تمام نقاط کشور را از محورهای خط مشی سازمان بیان کرد و گفت: باید مشخص شود آیا مناطق آزاد تابعه استانها یا تابع نظام مهندسی کشور باشد.

مهندس ترکان با بیان اینکه، مناطق آزاد، ایران 1404 را الگوساری و مدل سازی می کند، گفت: برخی معتقدند نظام مهندسی منطقه آزاد تشکیل شود.

وی بر ضرورت دانش فنی اعضاء یادآور شد: نظام مهندسی باید برای ساماندهی اعضاء تلاش داشته باشد.

وی جلوگیری از کاربرد مصالح غیراستاندارد را لازم دانست و گفت: 32 قلم مصالح را مشمول استاندارد اجباری است و بسیاری از این موارد رعایت نمی شود و مصالح موجود در بازار مورد تایید نیست.

به گفته مهندس ترکان، بخشی از کالاهایی که در بازار عرضه می شود از نظر استاندارد مردود است و این موضوع بسیار خطرناک است.

وی درباره سازندگان حرفه ای صاحب صلاحیت گفت: خیلی از کسانیکه کار ساخت و ساز می کنند، تخصص لازم ندارند و هیچگاه تخلفشان نیز ثبت نمی شود.

مهندس ترکان با بیان اینکه درآمد شهرداریها از تخلفات مربوط به ساخت و ساز است، یادآور شد: قانون فروشی مبنای درآمد شهرداریهاست.

وی با بیان اینکه صاحب صلاحیت حرفه ای باید مبنای قراردادها باشد و گفت: بحث مربوط به تسهیلات بانکی و بیکه کیفیت نیز مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور یادآور شد: شناسنامه فنی ساختمان حتی با عیار 70 درصد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی درباره نظارت مقیم تصریح کرد: اگر قرار باشد مهندس به وظایف خود عمل کند، باید به بحث نظارت مقیم توجه کرد.
گزارش تصویری :
http://www.irceo.net/gallery.aspx?id=477


 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]مهندس فرج زاده ها مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان قزوین شد[/h]نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ - ۲۲:۳۰تعداد بازدید: 100


مهندس علی فرج زاده ها مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان قزوین شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، با پیشنهاد استاندار قزوین و رییس شورای سازمان همیاری، علی فرج زاده ها نائب رییس اول سابق سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و عضو فعلی دوره ششم شورای مرکزی، به عنوان مدیر عامل سازمان همیاری شهرداری های استان قزوین برای مدت 3 سال انتخاب و منصوب گردید.

شایان ذکر است، سازمان های همیاری با پیشنهاد دولت و توسط وزارت کشور از سال 1377 در کلیه استان ها تشکیل شده است. این سازمان ها وظیفه دارند با فعالیت در حوزه های عمرانی، تاسیساتی، تولیدی، خدماتی، اقتصادی و بازرگانی در داخل و خارج از کشور، درآمدهای پایدار برای استان ها ایجاد نمایند.


 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]هدف دولت حرکت مهندسان در بستر جهانی است[/h]نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ - ۲۲:۳۱تعداد بازدید: 78


معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: هدف دولت این است که بتواند در بستر جهانی حرکت کند و باید از ظرفیت مهندسان در حوزه جهانی بهره گیری شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، دکتر حامد مظاهریان عصر چهارشنبه در جلسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه دو دهه از عمر نظام مهندسی ساختمان می گذرد، گفت: هنوز از کیفیتی مورد انتظار فاصله داریم.

وی گفت: مهندسان در حال از دست دادن مرجعیت خود در جامعه هستند و مالکان در پی آن هستند تا مانعی به نام مهندس را از سر راه بردارند.
وی اظهار داشت: بخشی از مشکلات ناشی از قانون است که شفاف نیست و باید تغییرات اساسی ایجاد شود.
مظاهریان با اشاره به اینکه دونظامی و دو سیستمی در هیچ جای دنیا وجود ندارد، قانون مرمت شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برگزاری آزمون در خردادماه گفت: 160 هزار نفر در حرفه مهندسی ثبت نام کردند و در آذرماه نیز 160 هزار نفر در آزمون شرکت کرده اند.
مظاهریان با اشاره به اینکه تمام آشفتگی آموزش عالی را در هشت سال اخیر شاهد بودیم، بیان داشت: ما چند برابر آمریکا دانشجوی مهندسی داریم و باید برای عرصه های جهانی آماده شویم.
معاون راه و شهرسازی بیان داشت: در حاضر دو سیستمی بودن مهندسی از موانع کار است و باید مهندسان برای حضور در عرصه جهانی آماده شود.


 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]نظام فنی اجرایی کشور نیاز به بهسازی دارد[/h]نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ - ۲۲:۳۲تعداد بازدید: 76


مشاور عالی رئیس جمهور و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: در ابتدای دولت نهم حجم نقدینگی از 67 هزار میلیارد تومان به 510 هزار میلیارد تومان در دولت روحانی رسید یعنی بیش از هفت برابر شدن حجم نقدینگی کشور وجود داشت.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمانکشور ، ، مهندس اکبر ترکان پیش از ظهر امروز در افتتاحیه هشتمین کنگره ملی مهندسی ساختمان در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار داشت: کشور ما هم با رکود اقتصادی و هم تورم مواجه بوده و این سبب پیچیدگی و ایجاد وضعیت سخت اقتصادی در کشور شده است زیرا هرگاه دولتی سعی کرده تورم را مهار کند دچار رکود عمیق و یا برای برون‌رفت از رکود دچار تورم می‌شود.


وی با اشاره به اینکه دولت در هشت ماه اخیر گام‌های مثبتی درحوزه اقتصاد برداشته است افزود: دولت زمانی کار خود را آغاز کرد که میزان تورم ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل یا تورم نقطه به نقطه 44 درصد بود که ناشی از افزایش نقدینگی بی‌رویه کشور بود.

مهندس ترکان بیان داشت: در ابتدای دولت نهم حجم نقدینگی از 67 هزار میلیارد تومان به 510 هزار میلیارد تومان در دولت روحانی رسید یعنی بیش از هفت برابر شدن حجم نقدینگی کشور در صورتی که تولید ملی کشور رشد قابل توجه‌ای نداشته و سبب شد تا سطح قیمت‌ها بالا برود یعنی مجموع تقاضایی که نقدینگی می‌سازد در مقابل عرضه‌ای نیست.
این مسئول تصریح کرد: شاخص بانک مرکزی نشان می‌داد در آغاز کار دولت نهم شاخص 100 به شاخص 500 رسیده بود یعنی سطح عمومی قیمت‌ها در دولت دهم نسبت به ابتدای دولت نهم پنج برابر بالا رفته است.
مهندس ترکان تصریح کرد: دولت سعی کرد نقدینگی 510 هزار میلیارد تومان پایه پولی آن 100 هزار میلیارد تومان است که 43 هزار میلیارد تومان از پرداخت غیرحرفه‌ای و غیر قانونی منابع بانک مرکزی برای مسکن مهر بود.

مشاور عالی رئیس جمهور و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: گام اول دولت در مهار تورم سعی کرد از بانک مرکزی استفاده نشود لذا در پایان سال گذشته اسفند به اسفند 6/19 و متوسط تورم بانک مرکزی 34 درصد و براساس آمار 32 درصد شد و این خود اثرات بدی دارد زیرا 32 درصد به قیمت‌ها افزوده شد.

این مسئول با اشاره به اینکه هدفمندی دوم یارانه‌ها وقت زیادی از دولت گرفته است تصریح کرد: 50 درصد درآمد حاصل از هدفمندی را بین خانوار توزیع می‌کردند و درآمد هدفمندی یارانه 28 میلیارد تومان بین خانواده توزیع می‌شد ولی آنچه عمل کردند 42 هزار میلیارد تومان بود یعنی به جای 50 درصد درآمد یارانه 150 درصد هدفمندی یارانه‌ها بین خانوارها توزیع شد و دولت باید آن را اصلاح می‌کرد ولی به آسانی میسر نیست.

مهندس ترکان تصریح کرد: آنچه در هدفمندی یارانه‌ها با آن مواجه بودیم مشکل در شناسایی افراد نیازمند و افراد غنی بود، تصمیم‌گیری سختی بود چون دولت تصمیم گرفت میزان افزایش حامل انرژی را تا جایی بالا ببرد که با میزان درآمد خانوارها برابری کند یعنی صددرصد درآمد را بین خانواده‌ها توزیع کنند لذا انتخاب نیازمند بودن را به عهده خانواده‌ها گذاشت.

وی بیان داشت: 11 هزار و 200 میلیارد تومان از بودجه عمومی دولت برای هدفمندی یارانه‌ها برای بهداشت و کمک غذایی خانواده‌ها در نظر گرفته می‌شود.

این مسئول ادامه داد: گام سوم دولت در سال 93 خروج از رکود است ما با رکود و تورم مواجه بوده و این امر پیچیدگی و وضعیت سخت اقتصاد ماست چون وقتی سیاستی می‌خواهد تورم را مهار کند رکود را عمیق می‌کند و یا اگر بخواهد از رکود خارج شود تورم ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بیش از 3 میلیون بیکار در کشور وجود دارد که ناشی از رکود است گفت: خارج شدن از رکود با ملاحظه پیچیدگی تورم نیاز است و راه حل آن روی کار آمدن بخش خصوصی است، زیرا بودجه دولتی به تنهایی نمی‌تواند چرخه کشور را بچرحاند.

مهندس ترکان افزود: بخش خصوصی یعنی مدیریت در اقتصاد مردم، و اگر بخواهد در صنعت ساختمان نیز اتفاقی بیفتد باید با سرمایه خصوصی بیفتد و سرمایه خصوصی نیازمند تصمیماتی است.

مشاور عالی رئیس جمهور بیان داشت: در سال 1334 سازمان برنامه و بودجه تاسیس شد و نظام فنی و اجرایی کشور در سه جزء کارفرما، مشاور و پیمانکاری شکل گرفت که روابط بین آنها تعریف و مستقر شد و 60 سال مشغول فعالیت است گرچه امروز نیاز به بهسازی این روابط است.









 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]وجود ۲۰ تا ۵۰ مهندس به ازای هر ۱۰ هزار جمعیت کشور[/h]نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۹ - ۲۲:۲۵تعداد بازدید: 48


معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود 350 هزار مهندس در کشور گفت: به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت، 20 تا 50 مهندس در کشور فعالیت دارند.


به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به نقل از خبرگزاری مهر، حامد مظاهریان در پیامی به هشتمین کنگره ملی مهندس عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل افزود:براساس تحقیقات و مطالعات یونسکو، یکی از شاخصه های اصلی کشورهای توسعه یافته این است که از هر ده هزار نفر جمعیت، 20 تا 50 منهدس و دانشمند است این میزان در کشورهای در حال توسعه به 50 نفر و در کشورهای عقب مانده به یک نفر تقلیل یافته است.

وی بیان داشت: با توجه به جمعیت ایران تعداد مهندسین دارای پروانه اشتغال به کار حدود 250 هزار نفربوده که با فارغ التحصیلان رشته های مهندسی دیگر که در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و جامع هدف قراردارند به 350هزار نفر می رسد.

وی افزود: با اعلام شاخص جهانی یونسکو، سهم ایران از مهندسین بیش از 50 مهندس از هر 10 هزار نفر است، یعنی ما از کشورهای توسعه یافته در تعداد دانش آموختگان مهندسی نیز، پا فراتر نهادیم.

مظاهریان گفت: در راستای آسیب شناسی ، بررسی و رویکرد جوامع پیشرفته ،مسیری که آنها پیمودند و بررسی مطالعات سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی ، با درنظر گرفتن و پیش بینی آینده کشور، می تواند رویکرد ما باشد.

وی یادآور شد: یکی از ارکان آینده نگری، بازتعریف نقش مهندسان در جهان امروز است، خیل گسترده مهندسان ما علیرغم صلاحیت های علمی، فاقد توانمندی های لازم برای رقابت در بازارهای جهانی است، اطراف جهان بازارهای جذابی وجود دارد که برای به خدمت گرفتن مهندسان است اما مهندسان ایرانی سهم مناسبی از این بازارهای پررونق را به خود اختصاص نمی دهند.

به گفته مظاهریان، واقعیت این است که جهان امروز، دگرگون شده و بازیگرانی در آن می توانند ایفای نقش کنند که توانمندی های مناسب با شرایط نوین را کسب کنند.

وی با تاکید بر لزوم بازنگری در قوانین و مقررات مربوط به حوزه مهندسی، تعیین عناوین و محتوی درست مهندسی ، نزدیکتر شدن حوزه های دانشگاهی و مطالعاتی صنعت، مشخص کردن و تعریف موضوعات جدید تحقیقاتی متناسب با نیاز روز و آینده را مورد تاکید قرار داد و گفت: چالش های جهانی مثل کمبود انرژی، ازدیاد جمعیت، برهم خوردن طبیعت در بازخورد فعالیت انسان، بحران کمبود آب، آلودگی آب، غذا، زمین و لایه های اجتماعی و فاصله طبقاتی ، از جمله نگرانی های آینده جهان است.

وی بیان داشت: جواب این مشکلات و تنش های آینده کشورو آسیب شناسی ساخت و ساز کشور و قوانین مدرن این حوزه، باید دغدغه مهندسان این کشور باشد.


 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]اختصاص بن اجاره به ۷۰۰ هزار خانوار[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۲ - ۱۱:۵۲ تعداد بازدید: 156


در طرح مسکن اجتماعی و حمایتی قرار است دولت 60 درصد اجاره بهای واحد مسکونی را به صورت بن اجاره برای 700 هزار خانوار دهک‌ یک و دو تامین کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به نقل از خبرنگار مسکن خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الله عبدالملکی، عضو هیات مدیره دانشگاه امام صادق(ع) و علیرضا خسروی، عضو کمیسیون عمران مجلس با حضور در برنامه پایش جزئیات مسکن اجتماعی و حمایتی را تشریح کردند.
به گفته خسروی دولت می‌خواهد 60 درصد اجاره بهای مسکونی 700 هزار خانوار را به صورت بن تامین کند و آن‌ها را تحت حمایت خود قرار دهد.
وی افزود: دولت سپرده‌ای در بانک می‌گذارد و به ازای 700 هزار نفر تقسیم‌بندی صورت می‌گیرد؛ به طوری که ماهانه 650 هزار تومان بن را بین 70 هزار مدنظر نفر تقسیم می‌کند و با در نظر گرفتن 1500 میلیارد تومان سپرده در بانک‌ها با نرخ 23 درصد 340 میلیارد تومان پول دریافت خواهد کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: گفت: نحوه اجرای این برنامه برای دهک‌های یک و دو مدنظر است به طوری که این رقم در کلان‌شهرها به یک صورت و در روستاها به طور دیگری نیز باید اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد بدون در نظر گرفتن اطلاعات دقیق در این زمینه وارد میدان مین می‌شویم؛ به طوری که ما در اجرای هدفمندی‌ یارانه‌ها هم به این اشکالات برخوردیم و اطلاعات پایه‌ای ناقصی داشتیم.
خسروی درباره کلیات طرح مسکن اجتماعی گفت: کلیات این طرح این است که برای 700 هزار نفر بن اجاره یا کمک هزینه اجاره در نظر گرفته شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که باید دقت زیادی در مسکن اجتماعی صورت گیرد تا اشتباهی در آن رخ ندهد، تاکید کرد: با دقت زیاد باید ابهامات این طرح را نیز برطرف کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس درباره بررسی نیاز مسکن در 10 سال آینده گفت: با توجه به اینکه شش میلیون زوج در سن ازدواج قرار دارند و دو میلیون واحد مسکونی در کشور کم داریم، برای کنترل بازار باید برای 10 سال آینده 20 میلیون واحد مسکونی (سالی دو میلیون خانه) ساخته شود.
خسروی در پاسخ به اینکه اگر سالی دو میلیون خانه ساخته شود دیگر کسی مشکل مسکن نخواهد داشت یا وضع فعلی ادامه پیدا می‌کند؟ پاسخ داد: باید دید چه افق جمعیتی خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: ولی اگر در 10 سال متوالی سالی دو میلیون تولید داشته باشیم می توان گفت مشکلات مسکن حل خواهد شد.
عضو کمیسیون عمران مجلس درباره تامین منابع این طرح خاطر نشان کرد: بار مالی سنگینی برای هزینه این طرح بر دوش دولت خواهد بود چرا که هزینه تعمیر و نگهداری این واحدها سر به فلک می گذارد.
خسروی درباره مشکلات این طرح اظهار کرد: تصدی ‌گری بخش حاکمیتی، مشکلات اجتماعی کوچک بودن متراژ، گسترش اجاره‌نشینی و ابهام در محاسبه منابع از مشکلات این واحدها به شمار می رود.
پرداخت 95 میلیون تومان برای خرید خانه در طرح مسکن حمایتی
وی درباره برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته درباره مسکن حمایتی تاکید کرد: مسکن حمایتی برای 250 هزار واحد برنامه‌ریزی شده و برنامه به این صورت است که 50 درصد قیمت متوسط یک واحد 75 متری یعنی حدود 95 میلیون برای خرید به افراد داده شود.
خسروی افزود: به طوری که افراد 50 میلیون باید سپرده گذاری کنند و بعد از یک سال 95 میلیون به آن‌ها داده خواهد شد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس درباره بازگردان این پول‌ها گفت: افراد به دو روش این پول را بازمی‌گردانند؛ روش اول به گونه‌ای است که 35 درصد از اقساط تسهیلات را در 10 سال پرداخت می‌کنند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]با تصویب هیئت وزیران ؛ مهندس الماسی عضو شورای عالی فنی شد[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۴ - ۰۸:۴۸ تعداد بازدید: 91


مهندس هادی الماسی عضو اصلی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در رشته عمران و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گیلان با تصویب هیئت وزیران عضو شورای عالی فنی شد . هیئت وزیران بنا به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و به استناد ماده واحده لایحه قانونی راجع به اصلاح تبصره(80) قانون بودجه سال 1356کل کشور-مصوب 1358- تصویب کرد؛ مهدی تفضلی، بهمن دادمان و هادی الماسی به عنوان اعضای شورای عالی فنی تعیین می شوند . به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و به استناد ماده واحده لایحه قانونی راجع به اصلاح تبصره(80) قانون بودجه سال 1356کل کشور-مصوب 1358- تصویب کرد؛ مهدی تفضلی، بهمن دادمان و هادی الماسی به عنوان اعضای شورای عالی فنی تعیین می شوند. این مصوبه مورخ 16/2/1393 از سوی اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است. ماده واحده لایحه قانونی راجع به اصلاح تبصره(80) قانون بودجه سال 1356کل کشور-مصوب 1358- شورای عالی فنی مرکب از سه نفر به پیشنهاد وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و ‌تصویب هیئت وزیران تشکیل و وظایف ذیل را عهده‌دار می‌شود. ‌الف - بررسی و تصویب قیمتهای پایه و ضوابط و دستورالعملهای مربوط به آن. ب - بررسی و تصویب قیمت کارهای خاص که قیمتهای پایه قابل عمل در آنها نیست. ج - تجدید نظر در نرخ پیمانها در صورت لزوم و وجود توجیه کافی، مشروط بر آن که در قالب قرار قرارداد و ضوابط مربوط پیش‌بینی لازم برای‌جزییات جبران هزینه و خسارات مورد بحث نشده باشد. ‌تبصره 1 - در مورد پیمانهای مربوط به طرحهای عمرانی منطقه‌ای و خاص ناحیه‌ای، در صورتی که بار مالی ناشی از تجدید نظر در قیمتها از 20 درصد مبلغ‌اولیه پیمان و حداکثر از مبلغ ده میلیون ریال تجاوز نکند، اختیارات شورای عالی فنی با شورای فنی استان که اعضای آن بعداً اعلام می‌شود. ‌ تبصره 2 - در مورد پیمانهای مربوط به طرحهای عمرانی کشوری اختیارات فوق‌الذکر در صورتی که بار مالی ناشی از تجدید نظر در قیمت‌ها از 15 درصد ‌مبلغ اولیه پیمان و حداکثر از مبلغ پنجاه میلیون ریال تجاوز ننماید، با وزیر یا رئیس دستگاه اجرایی و بیش از پنجاه میلیون ریال تا یکصد و پنجاه میلیون‌ریال مشروط بر آن که از 10 درصد مبلغ اولیه پیمان تجاوز نکند، با وزیر یا رئیس دستگاه اجرایی و تأیید وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه خواهد‌ بود. ‌ د - بررسی و اتخاذ تصمیم در مسائلی که مورد سئوال دستگاه‌های اجرایی و کارفرمایان بوده و قرارداد در مورد آنها راه حل مشخصی ارائه نکرده باشد. ه - وظایف دبیرخانه شورای عالی فنی مذکور در این قانون را سازمان برنامه و بودجه عهده‌دار خواهد بود. ‌ و - مصوبات شورای عالی فنی مذکور در این قانون برای دولت لازم‌الاجرا است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]عکس/ اقتصادی ترین ساختمان دنیا[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۴ - ۰۹:۳۸ تعداد بازدید: 122


یک دفترکار در کشور نروژ موفق شده موفق شده مقام پاک ترین ساختمان تجاری دنیا را از آن خود کند. به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، این ساختمان با نام Powerhouse Kiorbo که در نزدیکی اسلو واقع شده است بیشتر از میزانی که انرژی مصرف کند انرژی تولید می کند. این ساختمان اولین سازه ای در دنیا محسوب می سود که سازه ای پاک دارد که مصرف انرژی آن در مقابل میزان انرژی تولیدی آن منفی است. Powerhouse Kiorbo 2600 متر مربع زیر بنا داشته و مصرف انرژی آن قبل از اقدام به باز سازی و بهینه کردن انرژی 650 هزار کیلووات ساعت در سال بوده است. اما بعد از عملیات بهینه سازی و مصرف انرژی سالانه آن به 100 هزار کیلووات ساعت کاهش پیدا کرده است. انرژی مورد نیاز این ساختمان توسط پل های خورشیدی متعدد که بر روی بام این ساختمان نصب شده تامین می‌شود. انرژی تولید شده توسط این پنل ها معدل 200 هزار کیلو وات ساعت در سال است. برای کاهش دما در تابستان از پرده های سایه بانی و دیوارهای عایق حرارتی استفاده شده است. عملکرد این ساختمان نشان دهنده این مطلب است که برپا کردن یک ساختمان همگام با محیط زیست و در عین حال اقتصادی راه حلی مناسب در صرفه جویی مصرف انرژی بوده و می تواند الگویی برای ساختن هرچه بیشتر این قبیل سازه ها باشد. منبع : سایت شفاف
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]هشدار به صداوسيما درباره تبليغ یک پروژه تجاري[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۴ - ۰۹:۴۴ تعداد بازدید: 150


به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، روزنامه خراسان نوشت: بر اساس ابلاغيه هفته هاي اخير مسئولان دولتي به مديران صدا و سيما، مقرر شده رسانه ملي با توجه به مشکلات مختلف حقوقي و اداري يکي از پروژه هاي مشهور تجاري ـ اداري در همسايگي پايتخت که عمليات اجرايي آن به علت عدم صدور مجوزهاي قانوني متوقف شده است، ضوابط مدنظر در ماده 21 قانون پيش فروش ساختمان را رعايت و از تبليغ اين پروژه بدون اخذ مجوزهاي ملي و قانوني اجتناب کند. در همین رابطه خبرگزاری فارس هم نوشت :
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران، دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در باره ساخت و ساز مجموعه پردیسبان در استان قزوین را برای اجرا به استاندار و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قزوین ابلاغ کرد. در اجرای بند (5) ماده (4) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و ماده (42) آئین‌نامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران محلی، ناحیه‌ای، منطقه‌ای و ملی و مقررات شهرسازی و معماری کشور، مصوب 12/10/1378 هیأت وزیران، به استحضار می‌رساند؛ در جلسه مورخ 8/2/1393 شورای عالی شهرسازی و معماری، موضوع پروژه پردیسبان در استان قزوین ارائه شد و نسبت به ادامه عملیات اجرایی به شرح زیر تصمیم‌گیری شد. 1ـ با توجه به ماده 9 قانون «منع فروش و واگذاری...» و ماده 21 قانون «پیش‌فروش ساختمان»، صدا و سیما نسبت به تبلیغات در رسانه ملی با اخذ مجوزهای قانونی و ملی اقدام نماید. 2ـ کلیه عملیات اجرایی در محدوده پروژه اعم از عملیات خاکی و تأسیس کارگاه تا اخذ مجوز از شورای عالی شهرسازی و معماری، توسط مسئولان استان متوقف شود. 3ـ مسئولان استان قزوین نسبت به هدایت موضوع در مسیر شوراهای قانونی استانی و ملی و نهایتاً ارجاع به شورای عالی شهرسازی و معماری جهت تصویب نهایی اقدام نمایند. معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]اعلام رتبه هاي ايران در علوم مهندسي[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۴ - ۱۰:۳۳ تعداد بازدید: 101


آخرین رتبه های ایران در زمینه‌های مهندسی نرم‌افزار ، مهندسی معماری و سخت‌افزار ، هوش مصنوعی ، نظریه‌ها و کاربرد چند رشته‌ای اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به نقل از واحد مرکزی خبر در شیراز ، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت : طبق آخرین رتبه‌ بندی تولید علم جهان ایران در زمینه‌های مهندسی نرم‌افزار ، مهندسی معماری و سخت‌افزار ، هوش مصنوعی ، نظریه‌ها و کاربرد چندرشته‌ای به‌ترتیب رتبه‌های 24 ، 15 ، 13 ، 19 و 11 را کسب کرده است .
به گفته مهراد ایالات متحده ، چین ، آلمان ، فرانسه و ژاپن در شمار پنج کشور نخست تولیدکننده علم در مهندسی نرم‌افزار هستند که هر کدام به ترتیب با 2960 ، 1718 ، 738 ، 654 و 638 مقاله در جایگاه یک تا پنج این زمینه قرار گرفته‌اند.
ایران با تولید 173 مقاله در مهندسی معماری و سخت‌افزار رتبه 15 جهان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود : ایران در رتبه هوش مصنوعی با 577 مقاله رتبه 13 جهان را دارد و در سیستم‌های اطلاعاتی در بین 141 کشور با 230 مقاله رتبه 20 جهانی را به خود اختصاص داده است.
همچنین ایران طبق آخرین رتبه‌بندی در رویترز در نظریه‌ها و روش‌ها رتبه 19 تولید علم جهان با 253 مقاله و در کاربرد چند رشته‌ای با تولید 601 مقاله، رتبه 11 جهان را به خود اختصاص داده است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]جای خالی نمادهای ایرانی اسلامی درنمای ساختمان‌های شهر[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۴ - ۱۰:۴۰ تعداد بازدید: 65


به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به نقل از روزنامه همشهری ، سومین همایش بین‌المللی معماری معاصر از دیروز در سالن همایش‌های برج میلاد آغاز شده و کارشناسان این حوزه در آن موضوعاتی مانند نبود الگوهای مناسب در قوانین شهرسازی و معماری و مُدشدن الگوهای مدرن در ساخت بناهای جدید کشور را مورد بررسی قرار می‌دهند. اما دبیر همایش معماری معاصر در این رابطه که اساسا قرار است در این همایش به چه مسائلی پرداخته شود اینطور می‌گوید که برگزاری سومین همایش بین‌المللی معماری معاصر برای این است که وضعیت معماری ایران وارد گفت‌و‌گوی معمارانه با دنیا شود. مقداد شریف البته یکی از دلایل برگزاری این همایش با حضور معماران برجسته خارجی ازجمله پروفسور پیتر آیزنمن، ایمان انصاری استاد دانشگاه شهری نیویورک و مدیر شرکت معماری AN-ONYMOUS و خانم مارتا نواک مدرس دانشگاه Northeastern را وضعیت نگران‌کننده معماری در تهران عنوان می‌کند. وی می‌افزاید: از شمال تهران تا نقاط میانی و پایینی شهر تهران نماهای رومی و عجیب و غریب و صرفا به‌خاطر جاه‌طلبی و تمایلات شخصی گروهی بساز و بفروش دیده می‌شود و اتفاقا هیچ مقاومتی نیز در زمینه جلوگیری از این موضوع صورت نمی‌گیرد.


الزام شهرداری به تأیید نما در صدور پروانه ساخت شریف می‌گوید که هیچ انگیزه‌ و مقاومتی برای جلوگیری از گسترش نماهایی که ارتباط چندانی با فرهنگ ایرانی ندارند، وجود ندارد. این مسئله در کنار مسائل دیگری که در همایش بین‌المللی معماری معاصر مطرح می‌شود باعث شد تا از رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران سؤال کنیم باید برای گسترش نماهای شهری که با فرهنگ ایرانی- اسلامی همخوانی دارند چه باید کرد و شورای شهر تهران نیز در این زمینه چه کارهایی انجام داده است. محمد سالاری در پاسخ می‌گوید: «در برنامه 5ساله توسعه شهر تهران، شهرداری موظف شده در فرایند صدور پروانه، تأییدیه نما را در کمیسیون‌های طراحی شهری درنظر بگیرد؛ یعنی تا طرح نمای ساختمانی با الگوی ایرانی- اسلامی همخوانی نداشته باشد تأییدیه لازم برای صدور پروانه ساخت بنا صادر نمی‌شود. البته اکنون شهرداری تهران این موضوع را در نرم‌افزار فرایند صدور پروانه ساختمان ایجاد کرده ولی هنوز ضوابط نما نهایی نشده است. به‌عبارتی هنوز مشخص نیست که ملاک سنجش طرح‌های ارائه شده برای نما باید براساس چه الگوها و ضوابطی باشد.» عضو شورای شهر تهران ادامه داد: نمی‌توان در این خصوص ضابطه مدون، کمی و سنجش‌پذیری را تعریف کرد؛ به بیان دیگر نما بحثی محتوایی و سلیقه‌ای است و نمی‌توان دست معماران و شهرسازان را در ارائه طرح‌های خلاقانه بست.


ابلاغ احکام توصیه‌ای نما تا یک‌ماه آینده سالاری در برابر این سؤال که راه‌حل جلوگیری از گسترش نماهایی که ارتباطی با فرهنگ ما ندارند چیست، نیز اینطور پاسخ می‌دهد: «ما باید یکسری احکام سلبی، ایجابی و توصیه‌ای مشخص کنیم. در این میان معاونت شهرسازی و معماری تهران لایحه‌ای در رابطه با این احکام ارائه داده است و تا یک‌ماه آینده این احکام به شهرداری‌ها ابلاغ می‌شود.» رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران اعلام می‌کند که این احکام همین الان هم به‌صورت پایلوت در چند منطقه در حال بررسی است. لایحه‌ای که سالاری از آن صحبت می‌کند نیز یکشنبه‌گذشته در شورای شهر تهران و در حضور شهردار پایتخت مطرح شد. در این جلسه، دوفوریت و اصل طرح الزام شهرداری به ارائه لایحه ساماندهی نماهای شهر تهران به تصویب اعضا رسید و براساس آن شهرداری مکلف شد، حداکثر ظرف مدت یک‌ماه لایحه ساماندهی (طراحی، کنترل و اجرا) نماهای شهر تهران را برای بررسی و تصویب به شورای شهر ارائه کند.

نشانه‌های خوب در مدیریت شهری

محمد سالاری در بخشی دیگر از سخنان خود می‌افزاید: «حال که ما شاهد یک‌انقلاب فرهنگی در ایران بوده‌ایم چرا در شهرسازی که تجلی باورهای مردم است این همه نابهنجاری وجود دارد و در نماها نشانی از اسلام و ایرانیت نیست؟ علت به این برنمی‌گردد که جامعه اسلامی نیست بلکه علتش این است که دولت و مسئولان، مدیران شهری و شورای‌عالی شهرسازی نتوانسته‌اند الگویی مناسب را در ساخت به مردم ارائه دهند. البته در دوره جدید شورای شهر کمیسیون معماری و شهرسازی با توجه به دغدغه‌های رهبری در این زمینه عملا این بحث را جزو کارهای محوری خودش قرار داده است.» به گفته سالاری اکنون در شهرداری تهران هم نشانه‌های خوبی در مسئله نما دیده می‌شود و بودجه ماموریت‌های شهرسازی و معماری 300درصد افزایش پیدا کرده، همچنین یک‌درصد از کل بودجه شهرداری تهران در سال93 به تحقق منویات رهبرمعظم انقلاب درخصوص سیما و منظر شهری اختصاص یافته است. وی ادامه می‌دهد: «در بخشی دیگر، شهرداری تهران را ملزم به تغییر ساختار در معاونت شهرسازی و معماری کردیم تا این معاونت به وظایف اصلی خود بپردازد و از موازی کاری جلوگیری شود؛ چراکه اگر ما داعیه‌دار مدیریت یکپارچه شهری هستیم، باید مدیریت یکپارچه را عملی کنیم.»

لایحه احکام مربوط به نما امسال اجرا می‌شود

علیرضا نادری، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در رابطه با لایحه مربوط به توصیه‌های سیما و منظر شهری گفت: در بخش اول لایحه می‌خواهیم به مردم بگوییم که در نما و سیمای شهری چه کارهایی را انجام بدهند. به گفته وی بخش دوم نیز احکام سلبی است که به مردم اعلام می‌شود در سیمای نماهای خود نباید این کارها را انجام دهند؛ به هرحال در محورهای اصلی شهر مانند خیابان ولیعصر یا خیابان انقلاب هر نمایی نمی‌تواند ساخته شود. نادری اعلام کرد که این لایحه امسال اجرایی می‌شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]با اعلام برنامه های سازمان انجام شد ؛ نامه مهم مهندس ترکان به وزیر راه و شهرسازی[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۴ - ۱۰:۴۷ تعداد بازدید: 306


مهندس ترکان در این نامه خطاب به دکتر آحوندی تاکید کرد : زمینه تحقق آرزوی دیرین شما در سازمان نظام مهندسی ساختمان فراهم گردیده است . به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس ترکان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در آستانه برگزاری اجلاس هفدهم هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان در نامه ای به دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام برنامه های این سازمان به ایشان تاکید کرد ؛ اینجانب براساس دیدگاههای اعضاء محترم شورا و رؤسای محترم سازمانها که انعکاس دیدگاههای اعضاء محترم هیأت مدیره‏های استانی است، اعلام می‏نمایم که آرزوی دیرین جنابعالی برای تبدیل سازمانهای نظام مهندسی به پایگاههایی برای ترویج و آموزش مقررات ملی ساختمان و اصول و ضوابط معماری و شهرسازی و ارتقاء و به ‏روز‏ رسانی دانش مهندسی و حرفه‏ای اعضاء در زمینه‏های طراحی، اجراء، نظارت، کنترل و بازرسی فنی و همچنین خدمات آزمایشگاهی و برگزاری آزمونهای مربوطه فراهم گردیده‏است.
متن این نامه به این شرح می باشد :

بسمه تعالی

برادر ارجمند جناب آقای دکتر آخوندی
وزیر محترم راه و شهرسازی

با سلام و تحیت؛


احتراماً، همانگونه که مستحضر هستید، به روزنمودن دانش مهندسی و حرفه‏ای اعضاء، احیای معماری ایرانی- اسلامی، ایمنی در ساخت و ساز، طراحی ساختمانها برمبنای صرفه‏جویی در مصرف انرژی و توجه به منافع عمومی و حقوق بهره‏برداران، ازجمله اهداف قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب 1374 مجلس محترم شورای اسلامی است و ازجمله مواردی هستند که جنابعالی همواره بر آن تأکید ورزیده‏اید و بخوبی آگاهید که علیرغم همه تلاشها و کوشش‏های بعمل‏آمده در همه این سالها، فرهنگ عمومی ساخت و ساز از جایگاه مطلوبی برخوردار نبوده و نگاه تخصصی در این صنعت حاکم نیست و کیفیت حاصله با هزینه هنگفتی که صرف می‏گردد تناسب ندارد.


سازمان نظام مهندسی ساختمان اکنون در جایگاهی است که می‏تواند با همراهی همه نهادهای مرتبط با ساخت و ساز و بویژه وزارت راه و شهرسازی، نسبت به تحول در «نظام فنی، اجرایی و کنترلی» حوزه ساخت و ساز کشور گام بردارد. در تحول موردنظر یقیناً باید راهکارهای جدی و عملی برای حصول اطمینان نسبت به تولید ساختمان به دست سازندگان صاحب صلاحیت موردتوجه قرارگیرد. تقویت نگاه ملی در موضوع «صرفه‏جویی در مصرف انرژی» و لحاظ‏نمودن آن در طراحی‏ها، ضرورت استفاده از مهندس ناظر مقیم در کارگاههای ساختمانی متوسط به بالا در جهت منافع بهره‏برداران، فراهم‏نمودن زمینه برای اعضاء حقیقی سازمان مبنی بر تأسیس شرکت و ارائه خدمت بصورت شخص حقوقی عضو سازمان در زمینه طراحی، پیمانکاری و یا نظارت، توجه به جایگاه «شرکتهای صاحب صلاحیت در امر کنترل و بازرسی فنی» بعنوان اعضاء حقوقی سازمان نظام مهندسی ساختمان و همچنین «شرکتهای صاحب‏صلاحیت در ارائه خدمات آزمایشگاهی» ازجمله مواردی هستند که در رابطه با تضمین حقوق بهره‏برداران باید در دستور کار قرارگیرد. این موارد و سایر اموری که بستر اجرای صحیح بیمه کیفیت ساختمان (موضوع ماده 168 قانون برنامه پنجم) را فراهم می‏سازد می‏تواند به نگرانی‏های مشترک همه مسئولین نسبت به منافع عمومی در صنعت ساختمان پایان بخشد.

اینجانب براساس دیدگاههای اعضاء محترم شورا و رؤسای محترم سازمانها که انعکاس دیدگاههای اعضاء محترم هیأت مدیره‏های استانی است، اعلام می‏نمایم که آرزوی دیرین جنابعالی برای تبدیل سازمانهای نظام مهندسی به پایگاههایی برای ترویج و آموزش مقررات ملی ساختمان و اصول و ضوابط معماری و شهرسازی و ارتقاء و به ‏روز‏ رسانی دانش مهندسی و حرفه‏ای اعضاء در زمینه‏های طراحی، اجراء، نظارت، کنترل و بازرسی فنی و همچنین خدمات آزمایشگاهی و برگزاری آزمونهای مربوطه فراهم گردیده‏است. همکاری در آموزش همکاران کاردان فنی و تکنیسین‏ها و سایر نیروهای مرتبط با این صنعت در زمینه مقررات ملی ساختمان، می‏تواند بخشی از برنامه‏های آموزشی این سازمان در سراسر کشور تلقی گردد.


اکنون که در آستانه برگزاری هفدهمین اجلاس هیأت عمومی قرار داریم و این امیدواری وجود دارد که اجلاس بتواند از رهنمودهای مقام معظم رهبری و همچنین رئیس جمهور محترم بهره‏مند گردد، اعلام‏نظر جنابعالی به منظور انسجام فی‏مابین نهادهای ذیربط، مورد انتظار و موجب امتنان است. ایّام عزّت مستدام باد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]در نخستین کنفرانس ملی ساختمان سبز اعلام شد ساختمان سبز روزی به یک اجبار تبدیل می‌شود[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۷ - ۱۰:۰۰ تعداد بازدید: 27


دبیر نخستین کنفرانس ملی ساختمان سبز گفت: شاید هزینه‌های احداث ساختمان سبز نسبت به دیگر ساختمان‌ها، یک یا دو درصد افزایش داشته باشد ولی در دراز مدت بسیار سودمند خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به نقل از خبرنگار ایسنا منطقه خراسان، غفور مغربی، عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه فردوسی و دبیر نخستین کنفرانس ملی ساختمان سبز اظهار کرد: ایده اولیه این طرح، بهمن ماه سال 91 از سوی دانشجویان ارائه شد؛ این درحالی بود که در کل کشور نیاز به ساختمان‌های سبز احساس می‌شد.
وی با بیان این‌که دغدغه‌های زیادی در رابطه با ساختمان سبز وجود دارد، اضافه کرد: در رابطه با این مساله کشورهای دیگر خیلی جلوتر از ما هستند و در این راستا آئین‌نامه‌هایی برای موضوع ساختمان سبز در این کشورها وجود دارد.
دبیر همایش ساختمان سبز گفت: اگر ساختمانی بتواند برچسب ساختمان سبز را دریافت کند، هزینه‌های مربوطه به انرژی آن به طور چشم‌گیری کاهش می‌یابد، همچنین برای افراد سازنده هم شاید هزینه‌های ساخت یک یا دو درصد افزایش داشته باشند، ولی در درازمدت بسیار سودمند است.
وی ادامه داد: شاید ساختمان سبز امروز یک شعار و تبلیغ باشد، ولی روزی به یک اجبار تبدیل می‌شود.
مغربی درمورد موقعیت ساختمان سبز گفت: این ساختمان نباید در سیلاب‌‎های 100 ساله شهری قرار گیرد؛ همچنین در خاک منحصر به فرد یا خاکی که گونه‌های خاص گیاهی و جانوری در آن وجود دارد، نباید احداث شود.
عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه فردوسی در مورد استاندارد‌های این نوع ساختمان اظهار کرد: اگر سازه‌ای نمره‌ای بین 46 تا 59 داشته باشد، استاندارد ساختمان سبز را دریافت می‌کند؛ امتیاز 60 تا 74 استاندارد نقره‌ای، 89 تا 75 استاندارد طلایی، امتیاز 106 تا 90 بر اساس آیین‌نامه آمریکا استاندارد پلاتین را دریافت می‌کند.
وی در مورد خصوصیات ساختمان سبز گفت: بحث توسعه پایدار، انرژی، از انرژی‌های فسیلی گرفته تا انرژی‌های جدید، در این ساختمان باید رعایت شود؛ همچنین مصالح آن باید به گونه‌ای باشد که بتوان 25 درصد از آن را بازیافت کرد.
مغربی با بیان این‌که مهمترین مساله ساختمان سبز، استاندارد کیفیت زیست محیطی داخل ساختمان است، ادامه داد: موارد مهم در مورد استاندارد ساختمان سبز، آموزش و آگاهی مالک، مدیر و مستاجر است.
وی با بیان این که ارتباط بین رشته‌ای باید در مساله ساختمان سبز وجود داشته باشد، تصریح کرد: در همین جهت مقالات مختلف را در شاخه‌های مختلف تقسیم‌بندی کردیم که 47 مقاله به صورت شفاهی و 48 مقاله به صورت پوستر در طول دو روز برگزاری کنفرانس ارائه شد.
نخستین کنفرانس ملی ساختمان سبز، 24 و 25 اردیبهشت ماه در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]جلسه ۱۷۵ شورای مرکزی برگزار می شود[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۷ - ۱۱:۲۹ تعداد بازدید: 27


یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارشنبه سی و یکم اردیبهشت ماه سال جاری در سالن جلسات شورای مرکزی از ساعت 14 الی 17 برگزار می شود . به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در این جلسه که با حضور روئسای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ها برگزار می شود مهندس انصاری مدیر عامل شرکت کیسیون در موضوع ایمنی سخنرانی خواهد کرد. همچنین پس از این سخنرانی و سخنان پیش از دستور اعضای شورای مرکزی و روئسای استان ها و سخنان جاری مهندس ترکان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان بررسی و تصیوب تراز مالی منتهای به پایان سال 92 سازمان و بحث و بررسی در خصوص بودجه پیشنهادی سال 93 انجام می شود . در آخرین دستور کار جلسه 175 شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان گزارش دبیرخانه اجلاس هفدهم هیات عمومی ارائه خواهد شد .
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]نظام درآمد شهرداری‌ها بازنگری کلی شود[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۷ - ۱۲:۲۷ تعداد بازدید: 17


وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم توجه به مدیریت مالی محلی و اینکه ضوابط را نمی‌توان فروخت، گفت: نظام درآمد شهرداری‌ها باید بازنگری کلی شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، عباس آخوندی پیش از ظهر امروز در جمع اساتید دانشگاه‌ها در هتل شهریار با اشاره به اینکه شهرها بیش از آن‌که محیطی کالبدی باشند، سازمانی اجتماعی هستند، اظهار کرد: شهرها وقتی توسعه می‌یابند که سازمان اجتماعی متشکل، منسجم و دارای اراده برای توسعه و آینده شهر باشند.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در دهه 70 جمعیت شهری تبریز حدود یک میلیون نفر بود و در حال حاضر به یک میلیون و 800 هزار نفر رسیده است که این رشد سریع جمعیتی موجب از بین رفتن ظرفیت‌های زیستی شهر می‌شود و عوارض فرهنگی و اجتماعی آن نیز می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. وی تاکید کرد: باید اندیشه‌ای برای کل آذربایجان داشت و دید نقش آذربایجان در توسعه اجتماعی و فرهنگی ایران کجاست. آخوندی افزود: بازنگری طرح منطقه آذربایجان ضروری بوده و در دهه هفتاد یک‌بار این کار صورت گرفته؛ ولی کمتر به آن توجه شده است. وی ادامه داد: در چارچوب این طرح نیاز است با توجه به نگاه ملی از سطوح پایین به بالا نیز نظر داشته باشیم و رویکرد محلی به توسعه حتماً مورد توجه باشد. وزیر راه و شهرسازی گفت: اخیراً در هیئت دولت، کمیسیون عمران کلانشهرها تشکیل شده است که نخستین بحث مطرح در آن مدیریت یکپارچه شهری خواهد بود. آخوندی ادامه داد: مدیریت یکپارچه محلی و بحث مالی محلی در کنار یکدیگر مهم است و برخی اساتید اعتراض می‌کنند که چرا کمیسیون ماده 100 و ماده پنج شهرداری به محل درآمد تبدیل شده است؛ بنده نیز با آنان هم‌عقیده‌ام و فضای سبز نباید تغییر کاربری پیدا کند و ضوابط را نمی‌توان فروخت ولی لازم است بررسی شود که شهر را چگونه باید مدیریت مالی کرد. وی با اشاره به اینکه تبریز پایگاه اندیشه، فرهنگ، هنر و معماری است، تصریح کرد: با توجه به نقش شهر تبریز در دوران مشروطه، چاپ و صنعت چاپ و توسعه فرهنگی ایران باید به این منطقه توجه جدی کرد. وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر حساسیت خود بر معماری ایرانی اضافه کرد: سبک زندگی در حوزه فناوری اطلاعات در حال تغییر بوده و نخستین نمود آن در معماری است؛ چنین تغییراتی نباید به مفهوم گسست فرهنگی باشد. آخوندی تصریح کرد: باید جریان نقد معماری و در دست گرفتن معماری‌های خوب و بد مدنظر قرار گیرد چراکه که معماری ارتقا در رویکرد و نگاه به زندگی است و با دستور اداری حل نمی‌شود. وی ادامه داد: مفهوم مداخله دولت باید یک‌بار دیگر مورد بازنگری کلی قرار گیرد و مداخله در اقتصاد تولید و شهرسازی و موارد دیگر باید مورد بحث قرار گیرد؛ حال اگر قبول کنیم بازیگر اصلی شهروندان هستند باید در مورد میزان مداخله دولت بازنگری کنیم. آخوندی افزود: نگاه من شهروند‌محوری است و در هر کاری باید به دنبال توانمندسازی شهروندان باشیم؛ در مسکن اجتماعی هم بازیگران اصلی شهروندان خواهند بود. وی ادامه داد: طرح جامع حمل و نقل استان با توجه به اتصال به حمل و نقل شهری در موارد مختلف حمل و نقل باید با مشارکت اساتید محلی انجام شود. آخوندی با اشاره به ضرورت توجه به طرح آمایش سرزمین اضافه کرد: موضوع ژئوتکنیک منطقه و آثار گسل‌ها نیازمند پژوهش است و اساتید دانشگاه‌های آذربایجان در مرکز تحقیقات راه – مسکن و شهرسازی می‌توانند عضو وابسته باشند و این مرکز می‌تواند نمایندگی در استان داشته باشد که پژوهش‌های محلی را انجام دهد. وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: با گسترش شهر تبریز مخالفم و معتقدم باید از ظرفیت‌های تاریخی، بافت فرسوده و حتی حاشیه‌نشینی شهر تبریز استفاده کرد. وی در پایان سخنانش با تأکید بر لزوم صرفه‌جویی مصرف انرژی در دو حوزه راه و مسکن تاکید کرد. در نشست وزیر راه و شهرسازی با اساتید دانشگاه‌های استان آذربایجان شرقی موضوعاتی از قبیل تجدیدنظر در توجه به بافت فرسوده، همکاری دانشگاهیان در حوزه راه و شهرسازی، لزوم توجه به سرمایه‌گذاری داوطلبانه، توجه به مفهوم مهندسی و مدیریت پروژه، توجه به هویت، فرهنگ و معماری شهری، تسریع در پروژه بستان‌آباد – تبریز، استفاده از نیروی کار معماری، آمادگی نظام مهندسی برای ایجاد تحول در ساخت و ساز و لزوم ارتقای دانش مهندسی در طراحی و نظارت مطرح شدند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]گردهمایی نمایندگی های نظام مهندسی خراسان رضوی در گناباد[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۷ - ۱۲:۳۱ تعداد بازدید: 16


نماینده مردم شهرستان های گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش قیمت ساختمان، مالکین آنها را به تخریب و ساخت و ساز مجدد به صورت چند واحدی برای کسب سود بیشتر ترغیب کرده است.
به گزارش روابط عمومي سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، حجت الاسلام والمسلمين دكتر محمد رجایی در پانزدهمین گردهمایی نمایندگی های سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در گناباد افزود: این امر باعث کاهش عمر ساختمان ها و تاثیر منفی بر اقتصاد کشور می شود.
وی گفت: عمر متوسط ساختمان ها در کشورهای دیگر بیشتر از 100 سال است در حالی که این رقم در ایران بسیار کمتر می باشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: 16 شاخص ساختمانی در ایران وجود دارد که اگر رعایت و به درستی اجرا شود عمر ساختمان ها افزایش یافته و سرمایه ما به هدر نخواهد رفت.

وی اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی حافظ جان و مال مردم است لذا باید در نظارت های خود دقت بیشتر داشته باشد.

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این گردهمایی گفت: ثبات مدیریت در بدنه سازمان نظام مهندسی ساختمان باید حفظ شود زیرا هر جا که اقدامات سیاسی و اجتماعی کنار هم باشد، می توان کار ماندگار انجام داد.

مهندس محمد رضا اخوان افزود: با تعامل بین سازمان نظام مهندسی ساختمان و ادارات راه و شهرسازی، کارها آسانتر و راحت تر پیش می رود لذا بخشی از اختیارات اداره راه و شهرسازی از جمله صدور پروانه به نظام مهندسی واگذار شده است.

وی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در اقتصاد مقاومتی باید به آن توجه داشت، حمایت از تولید کنندگان است و دست اندرکاران ساخت و ساز از جمله مهندسین نظام مهندسی ساختمان در این امر می‌توانند نقش بسیار مهمي داشته باشند.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: قانون نظام مهندسی و كنترل ساختمان باید توسط مجلس شورای اسلامی بازنگری و اصلاح شود.

مهندس محمد رضا رییسی افزود: این قانون که 19 سال قبل توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و ابلاغ شده، ایراداتی دارد که توسط کارشناسان خبره شناسایی و از سوی شورای عالی نظام مهندسی به این مجلس ارسال شده است.

وی اظهار کرد: اعضای سازمان نظام مهندسی با همکاری دیگر نهاد ها از جمله شهرداریها باید تلاش نمایند عمر مفید ساختمانها را از 20 - 30 سال به دست کم 100 سال افزایش دهند. به گفته وي رعايت مقررات ملي ساختمان كمتر از پنج درصد هزينه ببار مي‌آورد و اين باعث خواهد شد عمر ساختمان به بيش از دو برابر افزايش يابد.

مهندس رئيسي اظهار نمود: سازمان نظام مهندسي ساختمان استان خراسان رضوي در بازسازي عتبات و عاليات در كشور عراق فعاليت گسترده‌اي آغاز كرده و در پروژه احداث صحن امام رضا(ع) در حرمين شريفين كاظمين نيز مشاركت دارد.

رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان تصريح كرد: همچنين اين سازمان با تشكيل انجمن مهندسين خير نظامات مهندسي استان در احداث و ساخت مساجد محلات شهر مقدس مشهد همكاري دارد.

مهندس رئيسي يكي از معضلات ساخت و ساز را، فعاليت كارگران غير ماهر و استفاده از مصالح ساختماني غيراستاندارد دانست و از مسئولان شهري خواست از ورود كالاهاي نامرغوب ساختماني به شهرهايشان خودداري كنند.

وي بيان كرد: هزينه‌ي ساخت و ساز در كشور كه توسط بخش خصوصي انجام مي گيرد در سال بيش از 9 برابر بودجه عمراني دولت است.

او گفت: با توجه به اینکه برخی شهرستانهای این استان زلزله خیز می‌باشند، نظارت بر ساخت و سازها باید با همکاری فرمانداری ها، شهرداریها، شوارهای اسلامی شهر و روستا و سازمان نظام مهندسی ساختمان، بیشتر شود.

فرماندار شهرستان گناباد نیز گفت: قبل از انقلاب اسلامی، در شرق کشور هیچ زیرساختي برای توسعه انجام نشده بود.

محمد صفایی افزود: به برکت انقلاب اسلامی کارهایی در این زمینه در شرق کشور صورت گرفته ولی هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله بسیار وجود دارد.

وی اظهار کرد: اندک زیرساختی که در استان خراسان رضوی مهیا شده به برکت وجود بارگاه حضرت امام رضا (ع) بوده است و گرنه این استان در ردیف استان های عقب مانده کشور بود.

او گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان در خراسان رضوی با بیش از 28 هزار عضو بزرگترین سازمان مردم نهاد است لذا می‌تواند در توسعه و تصمیم‌گیریها نقش مهمی داشته باشد.

صفایی افزود: معماری ساختمان ها در سالهای اخیر دستخوش برخی تغییراتی شده که بر اساس نیاز و مطالبات بومی نبوده و بر اساس الگوهای غرب صورت گرفته است.

وی از جمله این تغییرات را رواج ساخت آشپزخانه ˈاپنˈ دانست و گفت: نماهای تیره ساختمانها نیز مصرف انرژی را افزایش می دهد و لذا سازمان نظام مهندسی ساختمان باید برای کاهش مصرف انرژی در ساختمانها چاره اندیشی کند.

بیش از 28 هزار مهندس در هفت رشته مربوط به ساختمان در 18 نمایندگی سازمان نظام مهندسی استان خراسان رضوی فعالیت می‌کنند که سالانه حدود پنج هزار نفر به این تعداد افزوده می شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]مهندس عامری فرا رسیدن روز روابط عمومی را تبریک گفت[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۷ - ۱۴:۲۳ تعداد بازدید: 71


مهندس حجت الله عامری نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در پیامی به مناسبت فرا رسیدن بیست و هفتم اردیبهشت ماه روز ارتباطات و روابط عمومی تاکید کرد : لازم است در دوره ای که پیش رو است و بنا بر شعار سال 1393 با عزمی ملی و مدیریتی جهادی ، اقتصاد مسکن را به سوی شکوفایی سوق داده و فرهنگ سالم سازی و کیفی سازی را در جهت حفظ سرمایه های ملی و مردمی مد نظر قرار بدهیم لذا فعالیت های روابط عمومی باید در راستای تحقق اقتدار سازمان نظام مهندسی ساختمان در این خصوص انجام پذیرد.


به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، متن پیام تبریک نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به شرح زیر می باشد : بسمه تعالی 27 اردیبهشت ماه ، روز ارتباطات و روابط عمومی ، روزی است که روابط عمومي را به عنوان یك علم، هنر و فن و با نقشی سازنده و تعيين كننده پذیرفته ایم . این باور به گونه ای است که سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز در برقراري تفاهم و اعتماد متقابل بين مردم جامعه و مهندسان ، از این حوزه به خوبی بهره جسته است .
از این رو ، روابط عمومي به عنوان قلب تپنده سازمان نظام مهندسی ساختمان عمل می کند و به عنوان چشم بيناي جامعه مهندسی کشور مطرح است. مبرهن است که پويايي روابط عمومي موجب رشد و بالندگي سازمان نظام مهندسی ساختمان ، قشر فرهیخته مهندسان و جامعه مخاطب خدمات مهندسی بوده و می تواند سرمنشا اصلی ترویج اخلاق حرفه ای در بین مهندسان ، سازندگان و فعالان حوزه ساخت و ساز شود.


نباید فراموش کرد که در فضای حاکم بر جامعه امروز ، خوشنامی، هویت و اعتبار از اهمیت ویژه ای برخوردار است . گسترش خوشنامی و خنثی سازی شایعات بد علیه منافع سازمان ، از وظایف روابط عمومی است چرا که در پس رخدادهای ناگواری که گاه و بی گاه سرمایه های مردم را به خطر انداخته و خاطره ای بد در پس اذهان از مهندس و جایگاه اعتباری او ایجاد می کند ، می تواند در اعتمادی که مردم به مهندسان داشته و آنان را حافظ جان و مال خود می دانند اثر سو بگذارد.


لازم است در دوره ای که پیش رو است و بنا بر شعار سال 1393 با عزمی ملی و مدیریتی جهادی ، اقتصاد مسکن را به سوی شکوفایی سوق داده و فرهنگ سالم سازی و کیفی سازی را در جهت حفظ سرمایه های ملی و مردمی مد نظر قرار بدهیم لذا فعالیت های روابط عمومی باید در راستای تحقق اقتدار سازمان نظام مهندسی ساختمان در این خصوص انجام پذیرد.

از جمله موارد دیگری که لازم است به آن پرداخته شود ، نقش سازمان و برجسته سازی آن از سوی روابط عمومی در مسائل جاری و روز کشور است چرا که سازمان نخبه گرایی که بر پایه سرمایه های علمی بنا شده است ، نمی تواند از جریان های کشور به دور باشد و لازم است روابط عمومی های سازمان در جای جای کشور موضع گیری های اصولی و منطبق بر خط مشی های قانونی و اعتباری در پیش گیرند.


همواره بر این مسئله که مهندسان بازوی کارشناسی و توانمند دولت در مدیریت چرخه اقتصادی کشورند ، تاکید شده است . از این رو گام هایی که روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان می بایست برای تبیین این جایگاه و برنامه های سازمان در جهت روشن نمودن افکار عمومی بردارد نیازمند جدیت و پویایی قابل توجهی است . در نتیجه اگر روابط عمومی سازمان¬ بخواهد دارای نقش محوری در فرآیند تصمیم گیری سازمان باشند باید همگام با پیشرفت های علم و فناوری، زمینه و بستری مناسب را جهت ارتقاء توانمندی ها و فعالیت های نیروی انسانی خود فراهم کند.


این روز را به تمامی فعالان حوزه ارتباطات ، که با الهام همگرایی و با ابتکار و امید ، قانونمند ، هدفمند و هوشمند و با نگاه اعتدال گرایانه ، ضمن حفظ منافع ملی و منافع مردم در انجام رسالت خطیر خود گام بر می دارند ؛ تبریک و تهنیت عرض می نمایم.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]استاندار مازندران در جلسه شوراي عالي معماري و شهرسازي كشور، خواستار شد: ارتقاء نقش و جايگاه نظام مهندسي در ساخت و سازهای مازندران[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۷ - ۱۴:۴۹ تعداد بازدید: 57


جلسه شوراي عالي معماري و شهرسازي كشور به رياست وزير راه و شهرسازي و با حضور استاندار مازندران به منظور آسيب شناسي ساخت و سازها در اين استان، در تهران برگزار شد . به گزارش روابط عمومي نظام مهندسی ساختمان کشور ، دکتر ربيع فلاح جلودار، استاندار مازندران در اين جلسه به بيان مسايل و برخي مشكلات استان در اين راستا، لزوم حفظ كاربري اراضي زارعي، جنگلي و جلگه اي و حريم درياي استان پرداخت و بيان كرد: مديريت نظام مهندسي بر ساخت و سازها، نتايج مطلوب و موثري بر مبلمان شهري و كيفيت بناهاي عمراني دارد . دکتر فلاح خاطر نشان كرد: نقش و جايگاه نظام مهندسي در ساخت و سازها و معماري شهري در مازندران بايد ارتقاء يابد . همچنین در اين جلسه كه مهندس نائیج پور رئیس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان گزارشي در خصوص ساخت و سازهاي غير مجاز و خارج از رويه در استان، ارايه كرد، پس از بحث و بررسي مقرر گرديد، كارگروه ويژه اي در خصوص ساخت و سازهاي غير مجاز و ايجاد وحدت رويه در امر ساختمان سازي براي 3 استان شمالي مازندران، گلستان و گيلان تحت نظارت معاونت معماري و شهرسازي وزارت راه و شهرسازي تشكيل گردد . هم چنين مقرر شد؛ هماهنگي هاي لازم در خصوص مديريت يكپارچه بر پروانه هاي صادره از سوي مراجع مختلف، به منظور ساماندهي صدور پروانه ها و ساخت و سازها اعمال گردد .
در پایان این جلسه دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی از عملکرد نظام مهندسی ساختمان مازندران طی سال های اخیر تقدیر و تشکر نمود .
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]مهندس ترکان تاکید کرد ؛ سه شرط تحقق بیمه کیفیت ساختمان[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۲۷ - ۱۶:۰۹ تعداد بازدید: 114


رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و مشاور عالی رئیس جمهور با اشاره به اینکه بیمه کیفیت ساختمان از جمله خط مشی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشوراست گفت: بیمه، بانک و نیز شرکتهای مهندسی سه رکن اساسی تحقق ایده بیمه کیفیت درساختمان ها هستند که خلاء هریک از این موارد اجرای این مهم را با مشکل مواجه می سازد. به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس اکبرترکان درگفت وگو با خبرنگار «صما» ضمن بیان مطلب فوق اظهارداشت: بیمه، بانک وشرکت های بازرسی فنی ازجمله پیش شرط های تحقق بیمه کیفیت درساختمان ها هستند. وی در تشریح این موضوع ادامه داد: چنانچه اشخاص حقیقی یا حقوقی برای بیمه پروژه های ساختمانی به شرکت های بیمه مراجعه کنند، بیمه نرخی را به آنها اعلام نمی کند و در واکنش به درخواست مربوط به بیمه پروژه یا اساسا اقدام به بیمه نمی کند و یا اینکه پروژه را به صورت دقیق مورد بررسی قرارمی دهد تا مشخص شود عملیات اجرایی پروژه توسط چه گروه مهندسی صورت گرفته است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تاکید کرد: اگر بازرسی فنی پروژه ساختمانی از اعتبار فنی قابل قبولی برخوردار نباشد، ریسک پروژه برای بیمه قابل محاسبه نیست و بر این اساس شرکتهای بیمه درمورد پروژه هایی که ریسکشان قابل پیش بینی نیست ورود پیدا نمی کنند.
وی در عین حال خاطرنشان ساخت: اگر مهندسی پروژه توسط یک شرکت غیر معتبر صورت گرفته باشد، شرکتهای بیمه به هیچ وجه ریسک نمی کنند و پروژه را بیمه نمی کنند.

مهندس ترکان اظهارداشت: بنابراین بیمه به بانک و مهندسی و بازرسی فنی متصل است. در فرآیند بیمه، بانک ها می گویند موقعی تسهیلات می دهیم که تحت نظارت بیمه ها باشد و بیمه ها هم شرط بیمه پروژه های ساختمانی را اجرای عملیات فنی و محاسبات توسط یک شرکت معتبر می دانند. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: در شرایط عادی به عنوان مثال وقتی قرار باشد یک ساختمان بلند مرتبه ساخته شود، باید اطمینان حاصل شود که فردی مطمئن عملیات اجرایی و نیز محاسبات ساختمان را انجام می دهد. بر این اساس شرکتهای بیمه نیز چنین اطمینانی را می خواهند که برای تحقق این امر می بایست شرکتهای مهندسی رتبه بندی شوند. مشاور ارشد رئیس جمهور اذعان داشت: درحال حاضر برخی ازدانشگاه ها به صورت نامناسبی مهندس بیرون می دهند و از دانشگاه های متفرقه دانشجویانی فارغ التحصیل می شوند که از لحاظ دانش مهندسی در وضعیت مطلوبی نیستند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اظهار داشت: رتبه بندی شرکت های مهندسی مشروط به پرورش مهندسان با سطح دانش و علم بالایی است و تمامی این شرایط ما را به این نتیجه می رساند که اساسا دانش و سواد مهندسی مساله بسیار ضروری است.

وی با ذکر مثالی ادامه داد: در صنعت نفت یک موقعی پروژه هایی بود که از طریق فاینانس خارجی اجرایی می شد و بانک اعلام کرده بود به شرطی حاضر است اقساط فاینانس را بپردازد که عملیات بیمه شده باشد. بنابراین برای بانک، بیمه مهم است و بیمه هم می گوید شرط بیمه کردن پروژه، اجرای آن توسط یک تیم بازرسی فنی و مهندسی معتبر است. مهندس ترکان گفت: گاهی اوقات ممکن است یک عرشه دریایی با ارزش صد میلیون دلار نیاز به بیمه داشته باشد، دراین صورت چنانچه شرکت های بیمه بخواهند به این امر ورود پیدا کنند باید از عملیات این پروژه اطمینان خاطرداشته باشند. چرا که با اتفاق غیرقابل پیش بینی شده ای نظیر سقوط عرشه در آب بدون شک شرکت بیمه ورشکست می شود. مشاور عالی ریئس جمهوری ادامه داد: بنابراین برخی از پروژه ها به حدی بزرگ هستند که یک شرکت به تنهایی نمی تواند آنها را بیمه کند. از این رو برای رفع این مشکل معمولا یک سندیکایی از بیمه گران تشکیل می شود که یک عملیات را بیمه می کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شرایط کشور ما برای تحقق بیمه کیفیت ساختمان مهیا است؟ تصریح کرد: نمی دانم چنین امری تحقق پیدا کند یا نه ! اما مجموعه سازمان نظام مهندسی کشور در جهت اجرایی کردن چنین امری است و با توجه به اینکه تنظیم رابطه منطقی بین تسهیلات بانکی – بیمه کیفیت ساختمان- بازرسی فنی و هم‌پیوندی آنها یکی از اهداف خط مشی سازمان نظام مهندسی است، درتلاشیم که این مهم را عملیاتی کنیم.


رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تاکید کرد: در حال حاضر در کشورهای صنعتی این نوع بیمه در پروژه های ساختمانی و عمرانی جنبه عملیاتی به خود گرفته است و سالهاست که اجرا می شود.
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
V ◄ نظام مهندسی ► پرسش و پاسخ نظام مهندسی 644

Similar threads

بالا