تاپیک رفع اشکال درس ریاضیات کنکور کارشناسی ارشد

میبخشین من برای سوال اول هیچی راه حلی پیدا نمیکنم :(
فقط میدونم 1 به روی y انتگرالش میشه lny ولی برای دوبار ln دراومدن راهی پیدا نمیکنم:(

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
میبخشین من برای سوال اول هیچی راه حلی پیدا نمیکنم :(
فقط میدونم 1 به روی y انتگرالش میشه lny ولی برای دوبار ln دراومدن راهی پیدا نمیکنم:(

ریاضی دانها برا اثبات قضییه (مساله) اخر فرما بیش از سیصد و پنچاه سال تلاش کردن
شما پنچ دقیقه فکر نکردی میگی نتیجه نگرفتم!!!
اینطوری میخاهی موفق بشی؟

ریاضی دانها برا اثبات قضییه (مساله) اخر فرما بیش از سیصد و پنچاه سال تلاش کردن
شما پنچ دقیقه فکر نکردی میگی نتیجه نگرفتم!!!
اینطوری میخاهی موفق بشی؟
عذر میخخوام ولی من همین قدر میتونم برم جلو:
u=ln y
du=1/y
udu=u^2/2انتگرال
lny^2/2=
با جواب فرق داره:(

اهان متوجه شدم کجا اشتباه کردم.
u=lny
du=1/y
du/u=lnuانتگرال
=
ln(lny
ادم وقتی خسته اس واقعا مخش کار نمیکنه.:confused:دیشب موقع خواب داشتم دوباره مرور میکردم فهمیدم که اشتباه بی دقتی دارم میکنم.:surprised:

از شما ممنون واسه راهنمایی تون
سپاس فراوان:gol:

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
اگه ممکنه قسمتی که مشخص کردم بگویید چطور بدست امده؟
090920141627.jpg

wer340

عضو جدید
سلام
چند وقت پیش من نیز به این مشکل خورده بودم ببینید ما در دستگاه اعداد مختلط هستیم و اگر زیر رادیکال منفی شود اشکالی ندارد
یه طور دیگه بگم اصلا در دستگاه اعداد حقیقی هیچ گاه sin or cos بزرگتر از یک نمی شوند پس صورت مسئله اشتباه می شد اگر شما در دستگاه اعداد حقیقی بودید

zavareh89

عضو جدید
سلام می خواستم ببینم متن این سوال درسته ؟ چون اینجوری هم گزینه 1 درست میشه هم گزینه 3 ولی کتاب من گزینه 3 رو زده .

DSC_0026.jpg

power4ever

عضو جدید
سلام می خواستم ببینم متن این سوال درسته ؟ چون اینجوری هم گزینه 1 درست میشه هم گزینه 3 ولی کتاب من گزینه 3 رو زده .

مشاهده پیوست 220433
حق با شماست متاسفانه توی مراجع مختلف مقدار دی سی سری فوریه رو بصورت های مختلف تعریف کردن یه جا a0 یه جا a0/2 یه جا هم Dc اگه توی این
سوال نگه کنی جواب مد نظر طراح گزینه 3 هست منظور طراح هم از گزینه یک مقدار دی سیه

zavareh89

عضو جدید
شما درست میگید ولی خیلی طراح .... بوده :biggrin: چون خودش مقدار دی سی رو تو صورت مسئله به صورت a0/2 نوشته

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
دوستان اگه میتونین در این سوال یاری کنین:
انتگرال 1 برروی ylnyچه طوری ln(lny میشه؟؟؟؟
و
انتگرال 1 به روی sinx چه طور میشه ln(tan(x/2میشه؟؟؟
واقعا موندم:(

مشاهده پیوست 220433

http://www.xum.ir/image/KCAU
سلام میشه کمک کنید؟ دوستان؟

DSC_0135.jpg

DSC_0137.jpg

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان
کسی میتونه اینو اثبات کنه؟
مشاهده پیوست 220593

بیا من اینو قبلا اینجا گذاشته بودم
از رو این نگاه کن سینوس رو هم اثبات کن

saied68

عضو جدید
سلام . بچهها من یهسؤال داشتم
خوندیم که واسه تحلیلی بودن دو تا شرط باید همزمان وجودداشته باشن:
1- تابع f(z) در z0 مشتق پذیر باشد
2- در همسایگی z0 به شعاع e در تمام نقاط مشتق پذیر باشد

من شرط دوم رو متوجه نمیشم ! میشه یکی توضیحش بده برام ؟ یعنی چجوری بفهمیم که تووهمسایگی مشتق پذیر هست یاخیر ؟ فرمولی چیزی داره ؟باید شکل رسم کنیم ؟ واقعأ این اصلأ متوجه نمیشم

..................
سؤال بعدیم هم توو مبحث نقطه تکین هست
دوتا شرط داریمبرایاینکه z0 نقطه تکین باشه ، یکیش اینه :
در همسایگی z0 به شعاع e نقاطی وجود داشتهباشن که تابع f(z) درآن نقاط تحلیلی باشند

این هم متوجه نمیشم ! این همسایگی رو چجوری متوجه بشیم؟
من مشکلم روی همسایگی هست ، نمیتونم تشخیصش بدم

ممنون

keyhan386

عضو جدید
سلام . بچهها من یهسؤال داشتم
خوندیم که واسه تحلیلی بودن دو تا شرط باید همزمان وجودداشته باشن:
1- تابع f(z) در z0 مشتق پذیر باشد
2- در همسایگی z0 به شعاع e در تمام نقاط مشتق پذیر باشد

من شرط دوم رو متوجه نمیشم ! میشه یکی توضیحش بده برام ؟ یعنی چجوری بفهمیم که تووهمسایگی مشتق پذیر هست یاخیر ؟ فرمولی چیزی داره ؟باید شکل رسم کنیم ؟ واقعأ این اصلأ متوجه نمیشم

..................
سؤال بعدیم هم توو مبحث نقطه تکین هست
دوتا شرط داریمبرایاینکه z0 نقطه تکین باشه ، یکیش اینه :
در همسایگی z0 به شعاع e نقاطی وجود داشتهباشن که تابع f(z) درآن نقاط تحلیلی باشند

این هم متوجه نمیشم ! این همسایگی رو چجوری متوجه بشیم؟
من مشکلم روی همسایگی هست ، نمیتونم تشخیصش بدم

ممنون
سلام
http://s5.picofile.com/file/8140262476/IMG_20140912_092321.jpg

saied68

عضو جدید

داداش دستت درد نکنه
ولی واقعأ متوجه نشدم
این مثال تووی کتاب هم اومده ( کتاب استاد کریمی )...واضح نیست
ضمن اینکه...نمیتونیم همیشه از کشی ریمان استفاده کنیم...چون ممکنه شرایط کشی ریمان برقرار باشه ولی مشتق پذیر نباشه
اگه بتونی یه خرده واضحتر توضیح بدی خیلی خوب میشه

keyhan386

عضو جدید
داداش دستت درد نکنه
ولی واقعأ متوجه نشدم
این مثال تووی کتاب هم اومده ( کتاب استاد کریمی )...واضح نیست
ضمن اینکه...نمیتونیم همیشه از کشی ریمان استفاده کنیم...چون ممکنه شرایط کشی ریمان برقرار باشه ولی مشتق پذیر نباشه
اگه بتونی یه خرده واضحتر توضیح بدی خیلی خوب میشه
بله شما درست گفتید نمیشه از برقراری کشی ریما نتیجه گرفت تابع مشتق پذیره یا نه بلکه علاوه بر برقراری رابطه کوشی باید v , u و مشتقات جزیی مرتبه اول u,v نیز بایدپیوسته باشد ( این دو شرط برای مشتق پذیری تابع کافی است و نه برای تحلیلی) برای تحلیلی شدن تابع باید علاوه بر مشتق پذیری تابع شرطی دیگری هم می خواد که بدین صورته که تابع در ی همسایگی نقطه مورد نظر به شعاع اپسیلون مشتق پذیر باشه برای مثالی که در بالا حل کردم ابتدا بررسی کردم تابع آیا مشتق پذیره یا نه ؟ اگه مشتق پذیره کجا مشتق پذیره ؟ خب شاید تابع همه جا مشتق پذیر نباشه ( مثل مثال با لا که فقط در x=y مشتق پذیر بود ) معادلات کشی روی x=y بر قرار ( خب تا اینجا فقط معادلات کشی برقراره و هنوز نمیشه گفت روی این خط مشتق پذیره باید پیوسته بودن v ,u و مشتقات جزیشان بررسی بشه که معمولا تو حل کتاب های کنکوری بررسی نمی کنند و مستقیما میگن پیوسته است . از پیوسته بودن v ,u و مشتقات جزیشان و برقراری کشی فقط روی خط x=y نتیجه می گیریم تابع فقط روی این خط مشتق پذیره جا های دیگه نه
اگه به نمودار رسم شده دقت کنی همان نمودار y=x هر نقطه روی خط که انتخاب کنی مشتق پذیره ( این که شد شرط اول تحلیلی بودن ) اما اگه یک نقطه از خط را انتخاب کنی و یک همسایگی ( همون دایره به شعاع اپسیلون که تو شکل کشیدم ) را در نظر بگیری خب مشخصه تو همسایگی هیچ جا مشتق پذیر نیست ( چون ثابت کردیم فقط نقاط روی خط مشتق دارند و نه جاهای دیگه ) شرط دوم برقر نیست پس تابه تحلیلی نیست .

saied68

عضو جدید
بله شما درست گفتید نمیشه از برقراری کشی ریما نتیجه گرفت تابع مشتق پذیره یا نه بلکه علاوه بر برقراری رابطه کوشی باید v , u و مشتقات جزیی مرتبه اول u,v نیز بایدپیوسته باشد ( این دو شرط برای مشتق پذیری تابع کافی است و نه برای تحلیلی) برای تحلیلی شدن تابع باید علاوه بر مشتق پذیری تابع شرطی دیگری هم می خواد که بدین صورته که تابع در ی همسایگی نقطه مورد نظر به شعاع اپسیلون مشتق پذیر باشه برای مثالی که در بالا حل کردم ابتدا بررسی کردم تابع آیا مشتق پذیره یا نه ؟ اگه مشتق پذیره کجا مشتق پذیره ؟ خب شاید تابع همه جا مشتق پذیر نباشه ( مثل مثال با لا که فقط در x=y مشتق پذیر بود ) معادلات کشی روی x=y بر قرار ( خب تا اینجا فقط معادلات کشی برقراره و هنوز نمیشه گفت روی این خط مشتق پذیره باید پیوسته بودن v ,u و مشتقات جزیشان بررسی بشه که معمولا تو حل کتاب های کنکوری بررسی نمی کنند و مستقیما میگن پیوسته است . از پیوسته بودن v ,u و مشتقات جزیشان و برقراری کشی فقط روی خط x=y نتیجه می گیریم تابع فقط روی این خط مشتق پذیره جا های دیگه نه
اگه به نمودار رسم شده دقت کنی همان نمودار y=x هر نقطه روی خط که انتخاب کنی مشتق پذیره ( این که شد شرط اول تحلیلی بودن ) اما اگه یک نقطه از خط را انتخاب کنی و یک همسایگی ( همون دایره به شعاع اپسیلون که تو شکل کشیدم ) را در نظر بگیری خب مشخصه تو همسایگی هیچ جا مشتق پذیر نیست ( چون ثابت کردیم فقط نقاط روی خط مشتق دارند و نه جاهای دیگه ) شرط دوم برقر نیست پس تابه تحلیلی نیست .

این شد داداش...یه جورایی جاافتاد

khorshid_mech

عضو جدید
سلام به همگی
تاپیکتون واقعا عالیه !! از این به بعد منم میام اشکالای ریاضیمو اینجا مطرح میکنم.مرسی
البته رشته ی من مکانیکه!:)
همگی موفق و پر انرژی باشید.

keyhan386

عضو جدید
بالا