rezaneshagaran
عضو جدید
فلاشینگ
هنگام قوچ اندازی برنامه تغذیه گوسفندان را طوری تنظیم می نمایند که درصد دوقلو زایی در گله افزایش یابد.به این عمل اصطلاحا فلاشینگ گویند.
فلاشینگ در لغت به معنی جهش است و در دامپروری عبارتست از تغذیه عالی میش ها برای افزایش آزاد شدن تخمکها.یا مدت زمان ارایه علوفه به حیوان از 30 روز قبل از جفتگیری تا 30 روز بعد از آن یا دوره زمانی است که میش و قوچ را برای بوجود آوردن بره آماده می کنند.
روش فلاشینگ در درجه اول در گوسفند و بعد در خوک مورد استفاده قرار می گیرد.
در انگلستان این کار هرساله بطور سنتی توسط دامپروران عملی می گردد.آزمایشات متعدد اثر فلاشینگ را در افزایش چند قلو زایی به اثبات رسانده اند.
معمولا در فاصله زمانی پایان شیردهی تا حداقل چهار هفته قبل از قوچ اندازی سعی می شود که قوچ را در چراگاههای فقیر و کوهستانی برده و جیره آنها را محدود نمایند.بطوریکه میشها قدری لاغر شوند.
سه تا چهار هفته قبل از قوچ اندازی گله را به چراگاه خوب و تازه برگردانده و علاوه بر غذایی که حیوان در چراگاه بدست می آورد مقداری هم کنسانتره که مقدار و ترکیب آن بر حسب نظریات محققین متفاوت و نیز بر حسب نوع غذای پایه(مرتع یا چراگاه) متغیر است در اختیار میش ها قرار می دهند و این جیره تا آخر قوچ اندازی یا حداقل دو هفته پس از رها کردن قوچ در گله باید ادامه یابد.
بعضی از محققین معتقد هستند که فلاشینگ به جیره خاصی بستگی ندارد بلکه تغییر جیره غذایی و بهبود وضع بدنی میش ها از اهمیت زیاد برخوردار است و پایین آوردن وزن میش ها لازم نیست.
هنگام قوچ اندازی برنامه تغذیه گوسفندان را طوری تنظیم می نمایند که درصد دوقلو زایی در گله افزایش یابد.به این عمل اصطلاحا فلاشینگ گویند.
فلاشینگ در لغت به معنی جهش است و در دامپروری عبارتست از تغذیه عالی میش ها برای افزایش آزاد شدن تخمکها.یا مدت زمان ارایه علوفه به حیوان از 30 روز قبل از جفتگیری تا 30 روز بعد از آن یا دوره زمانی است که میش و قوچ را برای بوجود آوردن بره آماده می کنند.
روش فلاشینگ در درجه اول در گوسفند و بعد در خوک مورد استفاده قرار می گیرد.
در انگلستان این کار هرساله بطور سنتی توسط دامپروران عملی می گردد.آزمایشات متعدد اثر فلاشینگ را در افزایش چند قلو زایی به اثبات رسانده اند.
معمولا در فاصله زمانی پایان شیردهی تا حداقل چهار هفته قبل از قوچ اندازی سعی می شود که قوچ را در چراگاههای فقیر و کوهستانی برده و جیره آنها را محدود نمایند.بطوریکه میشها قدری لاغر شوند.
سه تا چهار هفته قبل از قوچ اندازی گله را به چراگاه خوب و تازه برگردانده و علاوه بر غذایی که حیوان در چراگاه بدست می آورد مقداری هم کنسانتره که مقدار و ترکیب آن بر حسب نظریات محققین متفاوت و نیز بر حسب نوع غذای پایه(مرتع یا چراگاه) متغیر است در اختیار میش ها قرار می دهند و این جیره تا آخر قوچ اندازی یا حداقل دو هفته پس از رها کردن قوچ در گله باید ادامه یابد.
بعضی از محققین معتقد هستند که فلاشینگ به جیره خاصی بستگی ندارد بلکه تغییر جیره غذایی و بهبود وضع بدنی میش ها از اهمیت زیاد برخوردار است و پایین آوردن وزن میش ها لازم نیست.