سلام
پایان نامه من در مورد طراحی،ساخت و کنترل کوادروتوره خواستم اگر سایتی،کتابی یا منبعی سراغ دارید به من معرفی کنید منتظر راهنمایی شما هستم یا علی
واقعا؟ مهندسی کشاورزی واسه چی باید پروژه طراحی و ساخت کواد روتور داشته باشه؟
کواد روتور، مهمترین بخشش IMU شه! که مسائل پیچیده داره.
کلا کواد روتور تشکیل شده از:
1- موتور براشلس و ملخ های پولر و پوشر
2- مدار درایو یا مدار speed control ( به هر دوتا اسم می گن بهش) که واسه هر موتور یه دونه احتیاج داری
3- مدار کنترل
4- IMU که شامل شتاب سنج، قطب نما و جیروسکوپ هستش و یه سری فیلتر که دیتا ها رو درست کنه. رو بعضی IMU ها خودش یه میکرو داره که روش این محاسبات فیلتر ها انجام می شه. این محاسبات نسبتا سنگین هستند و نمی شه اینا رو انداخت رو میکروی مدار کنترل
5- برای کنترل ارتفاع می تونی یا از سنسور فشار سنج استفاده کنی (که رو بعضی IMU ها با یه دماسنج وجود داره) و یا برای ارتفاع های کم یه فاصله یاب از زمین
6- برای پرواز های فضای باز، GPS خیلی خوبه.
7- یه بدنه هم لازم داره
8- باتری
9- فرستنده و گیرنده رادیویی.
ولی پیشنهاد می کنم تا دیر نشده، موضوع تون رو عوض کنید! کواد کپتر کار هر کسی نیست! اکثرا تو مسابقات هم می بینید، می رن همه چی رو آماده می خرن و مدار کنترل هم از مثلا apm 2.6 استفاده می کنن که خودش هم IMU داره و هم ورودی واسه گیرنده رادیویی و GPS و خروجی واسه موتور ها. نرم افزار های کالیبره خودشم رو داره و به راحتی می شه تمام سنسور هاشو کالیبره کرد! ضرایب کنترلی ش رو عوض کرد! واسش استراتژی های پروازی متفاوت تعریف کرد! خودش فشار سنج و کنترل ارتفاع داره. می شه واسش محدوده پروازی در فضای باز تعیین کرد که به هیچ وجه از اون خارج نشه. می شه واسش به راحتی تعریف کرد که مثلا اگه باتریش داره تموم می شه و یا از محدوده برد ریموت کنترلش خارج شد و یا از یه ارتفاع خاصی بالاتر رفت، خودش اتوماتیک برگرد به نقطه شروع پرواز. می شه براش تعریف کرد که یک منطقه رو دائم به طور کاملا اتوماتیک در فضای باز هی دور بزنه و خلاصه همه چی تکمیله! کواد روتور چیزی نسیت که خودت بتونی تنهایی از صفر طراحی و بسازی. حداقل باید یه گروه 10 نفره باشی و اگر هم بخوای یه کار قابل عرضه واسه بازار بدی، حداقل 50 میلیون باید پول خرج کنی. هی آزمایش کنی، بزنی بدنه و ملخ و برد رو بترکونی تا یه چیز بدرد بخور در بیاد. ولی نه! اگه بخوای از وسایل آماده استفاده کنی، آنچنان هزینه ای نداره! همون برد آماده apm 2.6 فقط 450 هزار تومنه. یه فرستنده گیرنده رادیویی متوسط 600 هزار تومنه! یه بدنه پلاستیکی که قیمت هاش تو بازار ریخته، راحت می تونی پیدا کنی.
تازه یکم هم بگردی کدهای apm 2.6 فک کنم رو نت هست. چون یه محصول open source و Arduino based محسوب می شه.