شهر حشرات...!

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
تحقیقات نشان می‌دهد شته‌هایی که قادر به تولید کاروتنوئید در بدن خود هستند، در معرض نور می‌توانند حجم بیشتری از مولکول ATP را تولید کنند. آیا این حشرات کوچک اولین جانوران روی زمین با قابلیت فتوسنتز هستند؟تحقیقات نشان می‌دهد شته‌هایی که قادر به تولید کاروتنوئید در بدن خود هستند، در معرض نور می‌توانند حجم بیشتری از مولکول ATP را تولید کنند. آیا این حشرات کوچک اولین جانوران روی زمین با قابلیت فتوسنتز هستند؟

خبرآنلاین: تعداد انگشت‌شماری از حیوانات را می‌شناسیم که با میکروارگانیسم‌ها یا گیاهان فتوسنتزکننده همزیستی دارند؛ اما این اولین‌بار است که با نمونه‌ای برخورد می‌کنیم که مستقیما نور را دریافت می‌کند.



به گزارش نیوساینتیست، تحقیقات نشان می‌دهد شته‌ها اگر در معرض نور قرار بگیرند، می‌توانند حجم تولید ATP (منبع زیستی انرژی) خود را افزایش دهند. البته این پژوهش توانایی این حشرات را در انجام فرایند فتوسنتز در برابر نور به اثبات نمی‌رساند؛ اما می‌تواند در طول زمان محققان را به چنین نتیجه‌ای سوق دهد.
کاروتنوئیدها رنگدانه متداول در جلبک‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌هایی هستند که می‌توانند نور را دریافت کرده و برای فرایند فتوسنتز از آن استفاده کنند. در میان حشرات نیز تنها شته‌ها دارای ژنی هستند که می‌تواند به آنها توانایی تولید رنگدانه‌های کاروتنوئیدی را بدهد که رنگ سبز خاص این حشرات را ایجاد می‌کنند.
ماریا کاپوویلا و همکارانش در دانشگاه نیس فرانسه، با بررسی شته‌های دارای رنگدانه‌های کاروتنوئیدی و همنوعان آنها که فاقد این رنگدانه‌ها بودند، متوجه شدند تنها تولید ATP در معرض نور در گروهی افزایش پیدا می‌کند که دارای این رنگدانه‌ها هستند.
کاپوویلا می‌گوید: «این تحقیق نشان می‌دهد شته‌ها می‌توانند ابزارهای فرایندی شبیه به فتوسنتز را در اختیار داشته باشند». کریستوفر هاو از دانشگاه کمبریج اضافه می‌کند: «این آزمون نمی‌تواند وجود فرایند فتوسنتز را در شته‌ها اثبات کند، شاید نور در این حشرات به جای اینکه در این فرایند به کار گرفته شود، نقشی غیرمستقیم را در تولید مولکول‌های ATP بازی می‌کند که هنوز شناخته نشده است.
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
پروانه عجیب که همه را شوکه کرد

پروانه عجیب که همه را شوکه کرد

وقتی دکتر آرتور این تصویر عجیب و غریب را بر روی صفحه فیس بوک خود منتشر کرد ، همه بینندگان از دیدن این موجود عجیب شوکه شدند و فکر می کردن این عکس جعلی و یا فتوشاپ باشد اما در واقع این موجود عجیب یک پروانه واقعی بود.که به سختی می توان تشخیص داد.



این پروانه زیبا که در ونزوئلا کشف شده است هنوز نام علمی ندارد.

 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
زرافه ای در بین حشرات!

زرافه ای در بین حشرات!

این جاندار کوچک با گردن عجیب و بلند و ظاهر عجیبش که شبیه به بیگانه‌ها به نظر می‌رسد، یک حشره بومی ماداسگار است که شپشه زرافه نامیده می‌شود. سلاح این حشره عجیب‌الخلقه هم به اندازه ظاهر او عجیب است، شپشه زرافه از گردن بلند و بندبند خود برای مبارزه استفاده می‌کند.
به گزارش دیلی‌ میل، این حشره که به دلیل داشتن پاهایی نه‌چندان بلند، بدنی کوچک و گردنی کشیده و دوتکه بیشتر شبیه به نقاشی‌های سورئال و خیالی است، از این گردن بلند برای مبارزه استفاده می‌کند. اغلب این نرها هستند که هنگام جفت‌گیری از این گردن قوی برای ضربه‌زدن به رقبای خود استفاده می‌کنند



اسم شپشه زرافه به دلیل شباهت نسبی این حشره به زرافه‌ها انتخاب شده؛ زرافه‌ها هم از گردن بلند خود برای مقابله با زرافه نر رقیب و موفقیت در انتخاب جفت استفاده می‌کنند.
البته گردن بلند حشره نر که تقریبا 2 تا 3 برابر گردن شپشه زرافه ماده طول دارد، تنها در نزاع مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. نرها از این گردن بلند برای ساخت لانه نیز استفاده می‌کنند
بخش قابل‌توجهی از بدن این حشرات را پوسته قرمز متمایزی پوشانده که بال‌ها را زیر خود پنهان کرده است. وجود شپشه زرافه برخلاف ظاهر ترسناکش برای انسان‌ها اصلا تهدیدآمیز نیست. این حشره که تنها در ماداسکار زندگی می‌کند، سال 2008/1387 کشف شده و هنوز کسی نمی‌داند در معرض خطر انقراض قرار دارد یا نه! نیکولای ساتسکوف، عکاس حیات‌وحش که این عکس‌ها را از شپشه زرافه گرفته، می‌گوید وقتی این حشره را روی برگ‌ها دیدم، نمی‌توانستم آن چیزی را که چشم‌هایم دارند می‌بینند، باور کنم



ساتسکوف می‌گوید: «به‌رغم شرایط سخت عکاسی از حیات‌وحش، این بخش هنوز هم برای من جذاب‌ترین شیوه عکاسی است. من از حشرات بسیاری عکاسی کرده‌ام؛ اما شپشه زرافه عجیب‌ترین حشره‌ای است که تاکنون با آن برخورد داشته‌ام. گردن بلند این حشره به خوبی می‌تواند نقش سلاح را در نزاع‌های سخت بازی کند و رنگ قرمز حشره برای هشدار به رقبا مورد استفاده قرار می‌گیرد


به نظر می‌رسد شپشه زرافه بتواند دست انسان را گاز بگیرد؛ اما در حقیقت از آرواره‌های خود تنها برای جویدن برگ‌ها استفاده می‌کند. نمی‌دانم پس از این با حشره‌ای عجیب‌تر و بی‌آزارتر برخورد خواهم کرد یا شپشه زرافه عجیب‌ترین جانداری خواهد بود که از آن عکاسی کرده‌ام.


منبع:خبر آنلاین
منبع ما: انجمن گیاهپزشکی دانشگاه چمران
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
عنکبوتی که مجسمه‌ای از خود را می‌سازد!



به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،ما در طبیعت انواع شیوه‌های استتار و بقا را سراغ داریم، اما کشف جدید زیست‌شناسان واقعا بکر و جالب است.

آنها عنکبوتی را کشف کرده‌اند که یک عنکبوت تقلبی، تقریبا به صورت مجسمه‌ای از خود را می‌سازد و از تارعنکبوت‌اش آویزان می‌کند، این کشف در منطقه آمازونی کشور پرو انجام شده است.



گمان می‌رود که عنکبوت جدید گونه جدیدی از جنس موسوم به «سیکلوسا» باشد. این عنکبوت با استفاده از برگ گیاهان، خرده ریزهای محیط و حشرات مرده، عنکبوتی معمولا بزرگ‌تر از خود را می‌سازد.



دانشمندان گمان می‌کنند که این عنکبوت‌های تقلبی در حکم نوعی طعمه و مکانیسم دفاعی جاندار باشند تا شکارچی‌های عنکبوت گمراه شوند.

این کشف جایگاه و مرتبه تکاملی عنکبوت‌ها را که پیش از این هم با ساختن طراحی‌های هندسی تحسین‌برانگیز به تار عنکبوت مهارت خود را ثابت کرده بودند، بالاتر می‌برد.



دانشمندی که این کشف را انجام داد، فیل تورس نام دارد. شما می‌توانید در وبلاگ او، این خبر را از زبان خودش، بخوانید.

تورس بعد از کشف اولین مورد از این عنکبوت‌ها توانست در یک جستجوی اولیه در مساحتی حدود یک مایل مربع، ۲۵ مورد دیگر از این عنکبوت‌ها را پیدا کند. بعضی از عنکبوت‌های ساخته شده، از نظر ظاهر واقع‌گرا بودند ولی بقیه شبیه کارتون‌های از یک هشت‌پا بودند!
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
هنرنمایی با حشرات مرده

هنرنمایی با حشرات مرده

به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، شن و ماسه، صدف، قوطی های پلاستیکی، لامپ های سوخته و ... همه از جمله وسیله هایی بوده اند که تا به حال هنرمندان با استفاده از آن ها نقاشی های مختلف خلق کرده اند.


این بار یک هنرمند انگلیسی به نام "Damien Hirst" حشرات مرده را دستمایه خلاقیت های خود کرده است و با کنار هم قرار دادن آن ها نقاشی بسیار زیبایی را خلق کرده است. او از سال 2009 مشغول ساخت این تصویر بوده است و بیش از 200 نوع حشره مختلف را از سرتاسر دنیا کنار هم قرار داده است تا بتواند یکی از منحصر به فردترین نقاشی های دنیا را بکشد. در حالی که بسیاری از مردم دنیا با دیدن عنکبوت و سوسک وحشت می کنند اما "Damien Hirst" روی دیگری از این موجودات کوچک را به مردم نشان داده است و یکی از مهمترین اهدافش نیز همین بوده است. این نقاشی این روزها باعث شده است تا افراد زیادی برای دیدن آن به منطقه این هنرمند سفر کنند چرا که این نقاشی در دنیا تقریبا بی سابقه است و همچنین زحمت زیادی برای آن کشیده شده است.




 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
در ادامۀ این:
«ديوار چين» هم در برابر مورچه‌ها كوتاه آمد!
«ابر شهر مورچه‌اي» كه محققان را حيرت‌زده كرد
...


اینو داشته باشید:

به نقل از فارس، پروفسور «والتر تشنیکل» برای اینکه بتواند دست به تصویر کاملی از لانه مورچه برسد مجبور شد هزاران مورچه را با آلومینیوم مذاب بسوزاند.این استاد دانشگاه با ریخت آلومینیوم مذاب به لانه مورچه و سپس خالی کردن دور لانه مورچه توانسته تصویر دقیقی از لانه این محل زندگی این حشره بدست آورد.نتیجه کار تشینکل بسیار حیرت آور است و ابعاد دیگری از زندگی پیچیده مورچه را بیان می‌کند،‌ البته اگر از جان هزاران مورچه ای که در راه این کشف علمی کشته شده‌اند بگذریم می توان نتایج کار این محقق را اثر هنری نیز نامید



 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
پشه های بسیار جالب در دنیا

پشه های بسیار جالب در دنیا




پشه یک از حشراتی است که با آن به خوبی آشنا هستید زیرا این روزها فصل حضور آن هاست.

این حشره های کوچک را هر بار ببینیم خواهیم کشت اما نمی دانیم چه قدر این موجودات پیچیده هستند.

در سراسر دنیا نزدیک به 250 هزار نوع متفاوت از پشه ها وجود دارد که با نام های مختلف زندگی می کنند و انواع بسیاری از آن ها تا به حال شناخته شده اند.

برخی از آن ها عجیب و برخی دیگر نادر و کمیاب هستند.



** پشه نعل اسبی





یکی از عجیب ترین پشه های دنیا را می توان در جنگل های خاصی در اروپا پیدا کرد. این پشه دارای بدنی جالب است که بیشتر آن را شبیه به سوسک یا ملخ ها می کند اما یکی از پشه های عجیبی است که تا به حال پیدا شده است. بدن این پشه از [ج ن س ی] سخت ساخته شده که از او در برابر خطرات حفاظت می کند. تا به حال دانشمندان نتوانسته اند روش تغذیه این نوع پشه را پیدا کنند و هنوز یکی از ناشناس ترین پشه های دنیا به حساب می آید.


** پشه برفی





همانطور که می دانید پشه ها رابطه درستی با سرما و برف ندارند اما این نوع خاص متفاوت ترین پشه است چرا که تنها روزهای سرد سال و در سردترین نقاط جهان زندگی می کند. "پشه برفی" حشره ای است که در شرایط سخت جوی زندگی می کند و بیشتر به عنوان یک حشره ضد یخ زدگی عمل می کند. نیش این پشه باعث میشود تا حیوانات بتوانند سرماهای سخت را تحمل کنند. نکته جالب در مورد این پشه آن است که نمی تواند پرواز کند و بالی ندارد.


** پشه خفاش




این پشه از نزدیک بسیار شبیه به یک خرچنگ یا عنکبوت است به همین علت بسیاری آن را اشتباه می گیرند. این پشه تنها روی بدن خفاش ها دیده می شود و پای آن تنها برای پرش از روی یک خفاش به خفاش دیگر استفاده می شود. این پشه ها تنها از خون استفاده می کنند و معمولا تا دوران بلوغ، در خانه های خود که در دیوار غار درست می کنند مانده و سپس وارد بدن خفاش ها میشوند.


**پشه اسکی کار






یکی از پشه های بسیار جالب در دنیا را می توانید روی دریاچه های نمک پیدا کنید.این پشه در کنار دریاچه های نمک زندگی کرده و روی سطح دریاچه مانند اسکی بازها حرکت می کند چرا که توانایی پرواز در این نوع پشه نیز وجود ندارد. این پشه بال های بسیار ریزی دارد که تنها قدرت اسکی را به او می دهد. این پشه ها می توانند از نمک یا حشرات و گردهای بسیار ریز موجود در هوا استفاده کنند زیرا اندازه خودشان هم بسیار کوچک است.

** پشه شپشی






یکی از انواع پشه که ممکن است روی بدن انسان زندگی کند ولی شاید برای شما عجیب باشد اگر بشنوید که برخی از آن ها تمام عمرشان را روی بدن یک میزبان می گذرانند. بدن این پشه تخت و البته بسیار ریز است همچنین این پشه در اوایل زندگی اش بال دارد ولی وقتی وارد موی بدن یک میزبان می شود بال هایش را از دست می دهد و به همین دلیل همیشه همانجا مستقر می شود. پشه های شپشی مانند دیگر پشه ها از خون تغذیه می کنند و برخی از نمونه های آن ها روی بدن حیوانات نیز دیده می شود.






 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
نقاشی هایی از جنس پشه

پشه یکی از حشره های موذی است که در این فصل بسیار دیده می شود و ما تنها سعی می کنیم به روش های مختلف از دست آن ها خلاص شویم اما همین حشره های موذی گاهی می توانند هنرمند شوند.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، برای خلق آثار هنری شاید استعداد یک اصل حیاتی باشد اما خلاقیت به نوعی از آن مهمتر است و با کمی خلاقیت می توان بهترین و متفاوت ترین آثار هنری را ایجاد کرد.

"جان کنوث" اولین هنرمندی نیست که طبیعت را وارد هنر کرده اما او این کار را به سبکی جالب و جدید ارائه کرده است. او کاری کرد که پشه های سمج و اعصاب خرد کن به هنرمندانی شایسته تقدیر تبدیل شوند.



او از ترشحات بدن پشه ها برای نقاشی کردن استفاده می کند و بیشتر هنر خود را روی درست کردن ترکیبات جالب از رنگ ها و خوراندن آن به پشه ها گذاشته است. او محلول های مختلفی از شکر و رنگ های مختلف درست می کند سپس این محلول را روی بوم می ریزد تا پشه ها را جذب کند.

پشه ها با خوردن این محلول ها ترشحاتی رنگی از بدن خود خارج می کنند سپس این رنگ ها روی بوم باقی مانده و تبدیل به نقاشی های جالب می شوند. البته کارگاه نقاشی او محلی برای زندگی نیست چرا که هزاران پشه مدام در این کارگاه رفت و آمد دارند.

او نقاشی های پشه ای خود را در نمایشگاه های مختلف به معرض دید بازدیدکننده ها گذاشته است و از آن ها خواسته است تا نقاش را حدس بزنند که تمام افراد آن را کار یک نقاش آماتور اما با استعداد دانسته اند. او نقاشی های خود رابا قیمت بالایی به فروش می رساند.



 

mahmood.A

عضو جدید
[FONT=&quot]
(Devil's Flower Mantis) (Idolomantis Diabolica)[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
67674_472.jpg
[FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]این حشره که نام علمی آن[/FONT][FONT=&quot] Idolomantis Diabolica [/FONT][FONT=&quot]است به دلیل زیبایی، اندازه بزرگ و کمیابی آن که یکی از بزرگترین مانتیس های جهان است با نام «پادشاه تمام مانتیس ها[/FONT][FONT=&quot]» (King of all mantids) [/FONT][FONT=&quot]نیز شناخته می شود. این مانتیس شباهت زیادی به گل دارد[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]:razz::razz::razz:[FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


 

mahmood.A

عضو جدید
[FONT=&quot]سوسک هرکول[/FONT][FONT=&quot]
(Hercules Beetle) (Dynastes Hercules)[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
67679_874.jpg[FONT=&quot]این حشره یکی از انواع «سوسک های کرگدنی[/FONT][FONT=&quot]» (rhinocerosbeetle) [/FONT][FONT=&quot]است که در آمریکای جنوبی زندگی می کند. طول بدن این حشره با در نظر گرفتن شاخ می تواند به 18 سانتی متر برسد و البته ادعایی بسیار جالب در خصوص این حشره وجود دارد : این سوسک قادر است اجسامی را که تا 850 برابرش وزن دارند را بر پشت خود حمل کند !! این سوسک ها فقط از گیاهان تغذیه می کنند و جز مواردیکه با سوسک های هرکول دیگر برخورد می کنند و با نرهای دیگر بر سر سوسک ماده می جنگند، به هیچ عنوان تهاجمی نیستند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
 

mahmood.A

عضو جدید
ی چیز جالب:)
وزن کل موریانه های دنیا از وزن کل انسانها سنگینتره
images.jpg
هین کوچول موچولوهااااااااا:confused:

کلا موریانه ها حشرات شگفت انگیزی هستن
ارتفاع متوسط خونه هاشون ب4متر میرسه:eek:
معماریشون فوق العادست:
ضض.jpg

ص.jpg

ش.jpg images.jpg
منبع روی عکس ذکر شده......:razz:
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

fati.sh8775

کاربر بیش فعال
اینم چن تا جالب!
حشرات همینجوری عادیشم پر شگفتی هستن اما خب علی الحساب اینارو داشته باشیم ....

زنبور عسل۲تا دونه معده داره یکی برای جمع آوری عسل و اون یکیشم واسه هضم غذا.
کرم ابریشم در ۵۶ روز ۸۶ هزار برابر وزن خودش غذا می خوره.
نوعی عنکبوت میتونه۳۰۰ برابر وزنش را بلند کنه.(نمیری پهلون!)
تعداد افرادی که در اثر گزندگیزنبور میمیرن بیش از افرادی هستن که در اثر مار گزدگی میمیرن.
بال زدن یک پروانه هم، زمین رو تکون میده.
بعضی پروانه ها اصلا غذا نمیخورن .
بالهای پروانه به تنفسش کمک میکنه وبا پاهاش مزه ها رو میچشه.
 
آخرین ویرایش:

fati.sh8775

کاربر بیش فعال
حشرات دنیارو چجوری میبینن؟چه رنگی میبینن؟

حشرات دنیارو چجوری میبینن؟چه رنگی میبینن؟

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]آيا حشرات آنچه را که ما مي بينيم ، مي بينند؟[/FONT]

[FONT=&quot] برخلاف چشمان انسان که با يک عدسي تصويري را روي هزاران گيرنده نوري شبکيه متمرکز مي کند و از اين طريق تصويري يکدست و واحد در اختيارمان مي گذارد، چشمان حشرات مرکبند و از تعداد زيادي عناصر مجزا به نام اوماتيد يا[/FONT][FONT=&quot] (Ommatidia) [/FONT][FONT=&quot]تشکيل شده اند.هر کدام از اين عناصر يک عدسي دارند که نور را روي صفحه اي از رنگدانه هاي حساس نوري متمرکز و پيامهاي مجزايي را به مغز حشره ارسال مي کنند. تا آنجا که اطلاع داريم اين علايم به تصويري يکپارچه و مجزا تبديل مي شوند که قدرت تفکيک پذيري جزييات در آن بستگي به تعداد عناصر اوماتيديا دارد. در مورچه ها اغلب کمتر از 20عنصر اوماتيديا وجود دارد. تصوير حاصل از اين عناصر در مغز مورچه تصويري است سايه نما (ضد نور) و تار که لکه هايي از نور متفاوت در آن ديده مي شود.[/FONT]
[FONT=&quot] زنبورها چند صد اوماتيديا در هر چشم دارند که با آن جزييات بيشتر و بهتري را مي تواند شاهد باشند. ايجاد توازن بين اوماتيدياها براي تفکيک پذيري تصويري محدود، توانايي حيرت انگيزي است که با آن مي توان حرکات هر شي را که در ميدان ديد حرکت مي کند، دنبال کرد و البته اين اشيا به نوبت از سوي هر اوماتيديا رديابي مي شوند. به اين توانايي ، بينايي رقصان مي گويند که بسيار کارآمد و پيشرفته است.هر گاه حشرات از شکارچيان مي گريزند، اين نوع بينايي برايشان امتياز شاخصي خواهد بود و اين امتياز است که کشتن حشرات را بشدت سخت مي کند. هر حرکت ناگهاني تهديدي براي مرگ از جانب حشره محسوب مي شود و در اين لحظه تصويري رقصان به تعداد زيادي اوماتيديا ارسال مي شود و از اين زمان فرار حشره آغاز مي شود[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]اين توانايي مي تواند قدرت سنجاقک ها را در به دام انداختن طعمه شان در حين پرواز توجيه کند. سنجاقک ها با وجود چشماني مرکب که سرشان را با 20 هزار اوماتيديا پوشانده است مي توانند چنين قابليتي را از خود به نمايش بگذارند[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]اين چشمان مرکب نزديک 360 درجه ميدان ديد در اختيار آنها قرار مي دهد تا طعمه شان را براحتي به دست آورند. حشرات قادرند اشکالي را با درجات مختلف وضوح مشاهده کنند. همچنين توانايي منحصري دارند که با آن مي توانند حرکات را دنبال کنند ؛ [/FONT]
[FONT=&quot]اما دنياي آنها چه [/FONT][FONT=&quot]رنگي[/FONT][FONT=&quot] خواهد بود؟ [/FONT]
[FONT=&quot]رنگهايي که حشرات مي شناسند، تحت تاثير توانايي آنها در تشخيص نور فرابنفش است. براي مثال يک تکه چوب گل شقايق نعماني (آنمون) تمام رنگهاي طيف بصري ما را منعکس مي کند که در روش ادراک بصري ما اين رنگها با هم ترکيب مي شود و تشکيل رنگ سفيد را مي دهند. اما در بسياري از حشرات که نور فرابنفش را مشاهده مي کنند تشخيص رنگ قرمز ناممکن است. در اين حال در طيف بصري تغيير يافته آنها رنگ سفيد انساني هم جايي ندارد. براي آنها گلهاي سفيد که در ايران هم زياد ديده مي شوند، شقايق هاي جنگلي ، گندمک ها (در ايران ده گونه گياه علفي دارد) و آميلي فرها (گياهي چتر مانند) همگي يک رنگ دارند. ما تنها مي توانيم مدلهاي قريب به يقيني درباره اين که حشرات چه رنگهايي را در مقايسه با روش بصري ما مي بينند، بزنيم. رنگ بنفش انساني براي مثال ترکيبي از رنگ قرمز و آبي که دو انتهاي مقابل طيف بصري ما به شمار مي آيد، بين زنبورها معنايي ندارد[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]رنگ بنفش زنبوري که معادل طيفي رنگ بنفش انساني است ، ترکيبي است از رنگهاي مختلف در ابتداي طيف نوري که در محدوده چشمان زنبور قابل شناسايي است. اين بنفش زنبوري ترکيبي از نور فرابنفش و رنگ زرد و شايد اندکي زرد مايل به سبز است. اين امکان وجود دارد که برخي حشرات بينايي رنگي بهتري از ما داشته باشند.وجود ردياب هاي رنگي متعدد در چشمان حيوانات ، براي داشتن بينايي رنگي لازم است. اين ردياب ها بايد عناصر گيرنده نوري حساس به طول موجهاي مختلف داشته باشند. براي آن که بدانيم در نظر يک زنبور، رنگ و ظاهر گل چقدر متفاوت است بايد با استفاده از پالاينده گذريووي[/FONT][FONT=&quot] UV (transnitting fihterr) [/FONT][FONT=&quot]به عکاسي از گلها بپردازيم.براي اين کار گلي را در نور قرار مي دهند و دوربين را به فيلم سفيد و سياه ( 400[/FONT][FONT=&quot]ASA [/FONT][FONT=&quot]کنتراست 400)مجهز مي کنند، با تنظيم لنز دوربين روي گل عکس گرفته مي شود.سپس جلوي لنز دوربين فيلتر مخصوص[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]را وصل مي کنند. اين فيلتر نورهاي مريي را پراکنده مي کند و اجازه عبور نور فرابنفش را مي دهد. ميزان نوردهي مناسب با آزمون و خطا به دست مي آيد. مثلا اگر هنگام عکاسي بدون اين فيلتر نوردهي [/FONT][FONT=&quot]500/1 [/FONT][FONT=&quot]ثانيه است ، با فيلتر از نوردهي 4 ثانيه بايد استفاده کرد.از اين روش براي عکاسي از گلهاي پنجه برگ نقره اي[/FONT][FONT=&quot]Tormentil[/FONT][FONT=&quot]، پنجه برگ چمن زاري [/FONT][FONT=&quot]Silverweed[/FONT][FONT=&quot]، آلاله انجيري ، کوکب کوهي و يا گونه هايي با گل زرد نظير پيربهارک يا پيربهاري استفاده مي شود. در اين گونه ها وسط گل تاريک و نور فرابنفش در اطراف و نوک گلبرگ ها منعکس مي شود. پس از آن گلهاي بنفشه و پامچال با الگوهاي غيرمنتظره اي براي عکاسي مناسبند. در عکسها رنگ زرد گلبرگ هاي پامچال خطوط تاريکي را به سمت مرکز شهد گل نشان مي دهند. با چشم غيرمسلح در اين مرکز شهد گل ، تنها رگبرگ هاي کمرنگ قابل مشاهده اند. در بنفشه ها خطوط راهنماي حشرات به سوي شهد گل ظاهرا هيچ نور فرابنفشي را جذب نمي کند و اين امکان وجود ندارد که آن را با ديگر گلبرگ هاي گلها مقايسه کنيم. همه اينها نشان مي دهند که هر تلاشي براي تفسير ارتباط بين حشرات و گلها نياز به دانستن تفاوت روش بصري انسان و حشرات دارد[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot] منبع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] IRAN-TOURISM.IR[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
 

fati.sh8775

کاربر بیش فعال
پروانه!

پروانه!


طبقه بندی پروانه ها


از نظر علم طبقه بندي ، مي توان پولك بالان را به دو گروه پروانه ها و بيدها يا به عبارتي پروانه هاي روز پرواز و شب پرواز تقسيم كرد.
گروه ( رده ) حشرات Insecta:
گروه ( راسته ) پولك بالان Lepidoptera:
گروه ( زير راسته ) پروانه هاي روز پروازRhopalocera
گروه ( زير راسته ) پروانه هاي شب پروازHeterocera
براي تشخيص اين دو گروه از يكديگر بايد توجه كرد كه پروانه ها در هنگام استراحت بالها را به صورت عمودي در پشت بدن نگاه مي دارند در صورتي كه بيدها ( پروانه هاي شب پرواز) بالها را به صورت شيرواني در دو طرف بدن قرار مي دهند؛ علاوه بر اين بالهاي پروانگان درهنگام پرواز ، مستقل مي باشد در صورتي كه در بيدها بالهاي عقب توسط رابطي به بالهاي جلويي متصل است ؛ اين رابط در واقع قسمتي از بال عقبي است كه مانند موهاي باريكي بر آمده شده و در داخل حلقه كوچكي در بال جلو فرو مي رود؛ اين تفاوت در بالهاي پروانه ها و بيدها نحوه پرواز آنها را كاملا متفاوت مي سازد ، يعني در پروانه ها كه بالها آزادانه حركت مي كند ، پرواز نامنظم و زيگزاگ بوده ، در حاليكه در بيدها كه بالها ( توسط رابط) به هم متصل است ، پرواز سريع و مستقيم صورت مي پذيرد. تفاوت عمده ديگر اينست كه در پروانه ها شاخكها در انتها گرزي شكل هستند ولي در بيدها گرزي نبوده و شكلهاي مختلفي به خود مي گيرد، مثلا به صورت "پر" يا " دندانه اي" مي باشند.
در نهايت لازم به آگاهي است كه هر جاندار منجمله پروانگان داراي اسمي دو قسمتي مشخص و بين المللي هستند كه اولي مشخص كننده جنس و دومي مشخص كننده گونه مي باشد. بطور مثال اسم علمي پروانه دم چلچله اي ماكائون عبارت است از :
پاپيليو ( اسم جنس ) ماكائون ( اسم گونه )Papilio machaon
خانواده اصطلاح علمي ديگري است كه به تعدادي از جنس ها با خصوصيات مشترك اطلاق مي شود.
موضوع اصلي اين كتاب پروانه هاي روز پرواز ايران مي باشد. در ايران از پروانه هاي روز پرواز هفت گروه ( خانواده ) گزارش شده است. كه عبارتند از :
1- چلچله پروانگانPapilionidae
2-زيبا پروانگانPieridae
3-رنگين پروانگانNymphalidae
4- قهوه اي پروانگان Satyridae
5-آبي و مسي پروانگان Lycaenidae
6 –شاه پروانگان Danaidae
7 –منقار پروانگان Lybetheidae
8-خانواده علفزار پروانگان ايران ( Hesperidae) که شباهتن زيادي به روز پروازها دارد نيز در سایت کویر ها و بیابان های ایران مورد بررسی قرار مي گيرد.


1-خانواده چلچله پروانگان
اين خانواده شامل پروانه هاي بسيار بزرگ و زيبا است . در سراسر جهان داراي 700 گونه مي باشد كه اغلب آنها در نواحي استوايي زندگي ميكنند . البته در همه جا به نمونه هايي آشنا و جالب از آنها بر مي خوريم . در ايران از اين خانواده 6 جنس و 9 گونه گزارش شده است . نام انها از لغت لاتين پاپيلو به معناي پروانه مي باشد.
اين پروانه هاي باشكوه و رنگارنگ با قدرت پرواز كرده ، حريصانه به ديدار گلها مي شتابند. در بال آنها رنگهاي روشن با الگوهاي زرد ، سفيد ، نارنجي ، قرمز ، آبي ، و سبز قوس قزحي غالب مي باشد. خيلي از آنها توسط رنگها و مواد شيميايي خاص از حمله پرندگان در امان مي مانند.
لارو آنان بسيار متفاوت و اغلب داراي رنگهاي روشن مي باشند. شفيره ها خود را توسط يك حلقه ابريشمي خاري شكل در انتهاي بدن و يك صفحه نرم ابريشمي بر گياهان نگاه مي دارند.
2- خانواده زيبا پروانگان
اين گروه شامل پروانه هاي سفيد و نارنجي مي باشند؛ آنها داراي اندازه اي متوسط بوده و شكل نرها معمولا با ماده متفاوت مي باشد. در اين گروه مانند دم چلچله ايها و برخلاف بسياري از پروانگان ديگر دو پاي جلو كاملا فعالاست . تخمها بلند و دوكي شكل بوده و لاروها داراي عادتهاي غذايي مختلفي هستند، بطور مثال گروهي از آنان به گياهان تيره شب بو ، گروهي به تيره نخود و گروهي هم به درختچه هايي از تيره عناب علاقمند مي باشند. تعداد كمي از نظر كشاورزي مضر محسوب مي شوند. شفيره ها معمولا به رنگ سبز يا قهوه اي مي باشند كه توسط يك كمربند و صفحه ابريشمي به تكيه گاه متصل مي شوند.
نام اين خانواده از لغت يوناني Pieridesگرفته شده كه اشاره به 9 تن از فرشتگان الهام كننده شعر و هنرهاي زيبا مي باشد . به همين دليل نگارنده نام زيبا پروانگان را به جاي كلم پروانگان براي اين خانواده انتخاب كرده است زيرا گونه هاي مختلف آن به هيچ وجه محدود به اين گياه يا تيره آن نمي باشند.
اعضاء اين خانواده شامل 1500 گونه است كه در سراسر جهان زندگي مي كنند ؛ از ايران تنها 37 گونه گزارش شده است كه به معرفي و شرح زندگي تعدادي از آنان مي پردازم.
3- خانواده شاه پروانگان
اين خانواده در جهان داراي 300 گونه است كه اكثر آنها در مناطق استوايي و نزديك استوا زندگي مي كنند . اسم آنها از افسانه هاي يونان باستان گرفته شده و اشاره به 50 دختر داناوس دارد. در ايران يك گونه گزارش شده است كه بيشتر در جنوب كشور يافت مي شود.
4- خانواده رنگين پروانگان
اين گروه بزرگترين خانواده پروانه هاي روز پرواز را شامل مي شوند و داراي تعداد زيادي از گونه ها بوده كه داراي زيبايي رنگ و تنوع محل زندگي قابل توجهي مي باشند.
آنها به جاي شش پا از چهار پا براي حركت استفاده مي كنند و دو پاي كوچك جلويي را به سينه مي چسبانند . لغت چارپا پروانگان نيز از اين جهت به آنان گفته مي شود ، ولي از آنجايي كه بعضي از ساير گروه هاي پروانگان نيز داراي چنين خصوصيتي مي باشند از اين كلمه استفاده نشد . شفيره ها آراسته به طرح ها و رنگهاي روشن بوده ، اغلب داراي خطوط اصلي نامنظمي هستند . بالغين به ديدار گلها علاقه خاصي دارند . اين خانواده در جهان داراي 4000 گونه مي باشد . در ايران 33 گونه گزارش شده است كه به معرفي و توضيح زندگي تعدادي از اين گونه ها مي پردازم.
5- خانواده قهوه اي پروانگان
خانواده اي از پروانه هاي كوچك تا متوسط مي باشند كه در سراسر جهان يافت مي شوند . زيستگاه آنها بطور عمده در علفزارها مي باشد .مشخصه اصلي اين خانواده ، متورم بودن يكي از رگبالهاي بال جلو است . پاهاي جلو نيز مانند خانواده رنگين پروانگان به تحليل رفته و چهار پا فعال مي باشد . لاروها از انواع علفها تغذيه كرده و معمولا سر و انتهاي بدن آنها باريك است . شفيره ها به صورت آويخته و در بعضي گونه ها بر روي زمين تشكيل مي شود.
اكثر آنها قهوه اي رنگ بوده و در بالها داراي حلقه هايي چشم مانند جهت منحرف كردن شكارچيان هستند. تنوع اين خانواده در ايران بسيار بيشتر از كشورهاي اروپايي است. اين خانواده در جهان داراي 3000 گونه مي باشد . در ايران 54 گونه گزارش شده است كه به معرفي و توضيح زندگي تعدادي از اين گونه ها مي پردازيم.
6- خانواده منقار پروانگان
خانواده كوچكي از پروانه ها كه شامل 1200 گونه مي باشد كه اكثر آنها در آمريكاي جنوبي زندگي مي كنند. خصوصيت اصلي آنان وجود قطعات دهاني رشد يافته اي است كه شبيه نوك يا منقار مي باشد. از اين خانواده در ايران يك گونه گزارش شده است .
7- خانواده آبي و مسي پروانگان
بزرگترين خانواده پروانه هاي روز پرواز مي باشند كه شامل حدود 7000 گونه در سراسر جهان است. اكثر آنها در نواحي استوايي مخصوصا جنوب شرقي آسيا زندگي مي كنند . تعداد گونه ها در كشورمان به تنهايي با اروپا و آمريكا برابري مي كند به طوري كه در ايران حدود 100 گونه ، در قاره اروپا 100 گونه و در آمريكاي شمالي نيز 100 گونه از اين خانواده گزارش شده است.
اعضاء اين خانواده به طور كلي داراي اندازه اي كوچك تا متوسط مي باشند و عرض بالها بين 3 تا 4 سانتيمتر است . رنگ اين پروانه ها داراي منشاء فيزيكي است و بر اثر شكست نور در بالها ايجاد شده بنابراين داراي جلاي فلزي بوده و دائمي مي باشد . نوزادان (لاروها) خود را به خوبي استتار كرده ، از گلها تغذيه مي كنند و بسياري داراي زندگي همزيستي با مورچگان مي باشند.
نام اين خانواده لغت يوناني Lykaina كه لقب آافروديت است گرفته شده؛ آفروديت در يونان باستان نشانه عشق ، باروري و زيبايي است.
پروانه هاي اين گروه را معمولا و بطور كلي به سه دسته تقسيم مي كنند: پروانه هاي آبي ، پروانه هاي مسي رنگ و پروانه هايي كه داراي نقوش رگه مانند تزييني در زير بالها و يك دم انتهايي كوچك بال عقب مي باشند. در ايران مانند ساير نقاط جهان اكثر پروانه هاي اين خانواده به گروه آبي تعلق دارند.
در قرني كه گذشت ( قرن بيستم ) پيشرفتهاي قابل ملاحظه اي در زمينه شناسايي اين پروانگان در كشورمان به دست آمد.
8- خانواده علفزار پروانگان
خانواده اي از پروانه ها با اندازه اي كوچك تا متوسط مي باشند ( عرض بالها 1 الي 6 سانتيمتر است ) ؛ در سراسر جهان پراكندگي دارند ولي اغلب آنان در آمريكاي جنوبي بسر مي برند .
بعضي از خصوصيات آنها شبيه پروانه ها و بعضي شبيه بيدها مي باشد ؛ شاخك ها داراي گرز بوده و از هم فاصله دارد. قسمت پيشاني فراخ و بدن ستبر است . آنان اغلب در روز پرواز مي كنند و داراي رنگ آميزي قهوه اي تيره يا نارنجي مي باشند . اين خانواده داراي 4000 گونه است . در ايران 26 گونه گزارش شده است

.http://www.irandeserts.com

 
آخرین ویرایش:

mahmood.A

عضو جدید
وجود ژن خودخواهي در زنبور عسل !

گروهي از محققان کانادايي و استراليايي با بررسي DNA زنبور عسل موفق شدند حضور ژني با عنوان «ژن خودخواهي» را تائيد کنند.
مفهوم «ژن خودخواهي» نخستين بار در سال 1976 توسط ريچارد داوکينز بيولوژيست انگليسي در مورد انسان مطرح شد. اکنون گروهي از دانشمندان دانشگاه اونتاريوي غربي و دانشگاه سيدني در استراليا با بررسي ژنوم زنبور عسل کشف کردند که «خودخواهي» تنها ويژه انسان نيست و در اين حشره نيز به صورت يک رفتار ژنتيکي ازنسلي به نسل ديگر منتقل مي شود.
زنبور عسل از يک نظام پيچيده اجتماعي برخوردار است و به همين علت به عنوان نوعي «ابر- ارگانيسم» شناخته مي شود. در نظام اجتماعي اين حشرات زنبورهاي کارگر ماده عقيم هستند و زنبور ملکه بزرگسال توسط زنبورهاي کارگر انتخاب مي شود.
تاکنون ژن خودخواهي که عقيم بودن زنبورهاي کارگر ماده را کنترل مي کند شناسايي نشده بود اما اکنون اين محققان منطقه اي از ژنوم زنبور را شناسايي کردند که مي تواند محل قرار گرفتن ژن خودخواهي زنبورهاي کارگر ماده باشد.
http://www.payamsara.com/10025967.html
 

mahmood.A

عضو جدید
[h=4]انسان ها یاد بگیرند!!!!!!!!!
در جامعه موریانه ها، گرسنه وجود ندارد. یعنی گرسنه با سیر تماس می گیرد و احتیاج خود را با او در میان می گذارد. خمیری که موریانه های مأمور تهیه غذا از چوب می سازند، پیش از آن که کاملاً هضم شود، از ده معده مختلف عبور می کند. تقسیم آن بنا بر قاعده بسیار صحیحی انجام می گیرد. هر قدر موریانه ای گرسنه تر باشد، از محتوای" معده اجتماع" خود کمتر به دیگران می دهد و در عوض از عابرین، بیشتر خوراک هضم شده می گیرد. اگر موریانه ای که بسیار گرسنه است، با موریانه ای که گرسنه تر از خود او است برخورد نماید، بدون تأمل، قسمتی از غذای کمی که در معده دارد را به او می دهد. بدین طریق شرایط تغذیه در تمام کشور موریانه ها یکسان است. در جوار موریانه های سیر موریانه گرسنه ای وجود ندارد. در کشور آنها فقیر و ثروتمند نیست.[/h]
 

mahmood.A

عضو جدید
محصولات زنبور عسل و نحوه گردآوری آنها
می توان به شهد یا عسل و گرده زنبور عسل ویژه «موم» که از صمغ ها به وجود می آید، اشاره کرد. گرده زنبور عسل دارای انواع مواد آلی و ویتامین ها م یباشد. گرده شامل قندهای احیا کننده میباشد که در گل 31% در گروه کربوهیدرات وجود دارد. میزان متوسط پروتئین گروه حدود 22% است و تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز انسان در ترکیب پروتئینی دانه گروه وجود دارد.عصاره اتری گروه حاوی چربی ها و روغن ها، پیگمان ها، دونین ها، ویتامین ها و هورمون رشد می باشد.گروه حاوی 13 نوع اسید چرب و دو استدول عمده به نام های 24- متیلن کلسترول و «بی سی توسترول» است. برای جمع آوی دانه گرده می توان از تله گرده، استفاده کرد، ولی این کار توصیه نمی شود، چون جمعیت زنبورها را تضعیف می کند.
بعضی از مصارف گرده زنبور عسل
دانه گرده در پزشکی اهمیت خاصی دارد.در درمان بیماری های پروستات و آلرژی و در حال بی اشتهایی از داروهایی که از دانه گرده ساخته می شوند، استفاده می کنند. دانه گرده به عنوان مکمل غذایی به کار می رود و از آن در رفع چین و چروک و لکه های صورت استفاده می گردد.از داروهای مشهور می توان به Prostaflor, Ofilorex اشاره کرد.
نیش زنبور
از نیش زنبور عسل به علت خاصیت قلیایی و اسیدی بودن آن در درمان بیماریها، استفاده می کنند.
منبعtebyan،daneshnameh.roshd
 

mahmood.A

عضو جدید
غده های مهم زنبور عسل در داخل دو طرف سر کارگر زنبور عسل یک جفت غده‌ای به نام غده‌های شیری وجود دارد که از خود ماده‌ای به نام شیر یا ژله شاهانه ترشح می‌کند و با آن ملکه و لاروهای خیلی جوان را تغذیه می‌نمایند. غده‌های بزاقی زنبور عسل همراه با یک جفت غده سینه‌ای بوسیله یک کانال مشترک ، ترشحاتشان را به داخل دهان زنبور می‌ریزند. ترشحات این غده‌ها در موقع لارو بودن صرف تنیدن به دور خود شده و پس از رشد و تبدیل به یک زنبور کامل ، نقش غده بزاق دهان را در زندگیشان بازی می‌کنند. غدد زیر آرواره‌ای زنبور عسل که در کارگران خیلی کوچک و غیرفعال بوده و در ملکه بسیار بزرگ و فعال است. ماده‌ای بوسیله این غده ترشح می‌شود که با بوی مخصوصش باعث تمیز ملکه از سایر زنبورهای عسل می‌شود. در زیر شکم زنبور عسل 4 جفت غده‌های مومی وجود دارد که سه جفتش فعال هستند و موم ترشح می‌کنند و بکار ساختن سلولها و شان می‌خورند. غده‌های بویایی زنبور عسل:در پشت زنبورها غده‌ای به نام غده بویایی دیده می‌شود که کارش تشخیص بوهاست. غده‌های مخزنی زنبور عسل:سه عدد غده در مخزن به نام غده‌های مخزنی،مدفوعاتی را که در آنجا ذخیره شده‌اند، مرتب ضد عفونی می‌کنند.
 

mahmood.A

عضو جدید
زنبور عسل برای تهیه یک کیلوگرم عسل، باید معادل هفت بار دور زمین پرواز کرده و 6000 تا 8000 گل را ملاقات کند.مغز 1میلی گرمی زنبور به دو نیم کره تقسیم میشود
حدود 50 درصد کل رژیم غذایی بشر، به طور مستقیم یا غیر مستقیم، به وجود حشرات گرده افشان به ویژه زنبور عسل بستگی دارد
بب.jpg
 

arash.45

عضو جدید
میدونستید پروانه ها با بدن کوچیکشون تعداد ماهیچه هاشون بیش از 4 برابر انسانه:surprised:
 

fati.sh8775

کاربر بیش فعال
سوسک .......سوسک...سوسک.

سوسک .......سوسک...سوسک.

چرا سوسکا شبا پیداشون میشه!!!!!!!!!!!!
تحقیقات‌ نشان‌ می‌دهد فقط انسان‌ها نیستند که‌ بیدار شدن‌ و فعالیت‌ صبحگاهی‌ برایشان‌ مشکل‌ است‌ بلکه‌ سوسک‌ها هم‌ مانند انسانها با این‌ مشکل‌ مواجه‌ هستند‌.توان‌ یادگیری‌ سوسکها در طول‌ روز متفاوت‌ است‌‌.
سوسک‌ها در صبح‌ نمی‌توانند چیزی‌ یاد بگیرند اما در بعد از ظهر وضع فرق‌ می‌کند‌
.تری‌ بیگ‌ استاد زیست‌ شناسی‌ می‌گوید: این‌ اولین‌ نمونه‌ از حشرات‌ است‌ که‌ توان‌ یادگیری‌ آن‌ محدود به‌ ساعت‌ بیولوژیک‌ این‌ جانور است‌‌.
در حقیقت‌ سوسک‌ها می‌توانند یاد بگیرند حتی‌ با وجود اینکه‌ نمی‌توان‌ گفت‌ این‌ حشرات‌ دارای‌ میانگین‌ هوشی‌ بالایی‌ هستند ‌این‌ موجودات‌ از بوی‌ فلفل‌ بیزارند اما بوی‌ وانیل‌ را دوست‌ دارند.
محققان‌ در این‌ بررسی‌ صدها سوسک‌ را در ساعت‌های‌ مختلف‌ روز آموزش‌ دادند و آنها را آزمایش‌ کردند تا دریابند که‌ زمان‌ چه‌ تاثیری‌ بر روی‌ یادگیری‌ آنها دارد.
سوسک‌هایی‌ که‌ در بعد از ظهر و در شب‌ آموزش‌ دیده‌ بودند تمایل‌ داشتند که‌ از آموخته‌ خود تا چند روز استفاده‌ کنند اما سوسک‌هایی‌ که‌ در صبح‌ آموزش‌ دیده‌ بودند نمی‌توانستند چیز جدیدی‌ یاد بگیرند و آن‌ را به‌ خاطر بسپارند‌.
منبع:www.daneshj​
 

fati.sh8775

کاربر بیش فعال
پررررررررررررررررررررروان ه!

پررررررررررررررررررررروان ه!

تاثیر بالهای کوچک پروانه در افزایش شتاب برای گریز از شکارچیان
بالهای کوچک عقبی در پروانه ها یکی از عوامل اصلی در افزایش شتاب و قابلیت گریز از مقابل شکارچیان است. فرار از دست یک مهاجم توسط این حشرات نیازی به سریع بودن نیست تنها غیر قابل پیش بینی بودن کفایت می کند.
محققان از گذشته از ارتباط میان توانایی گریز پروانه ها طی دوره های تکاملی با درخشانی رنگ بالهای آنها مطلع بودند. این به آن معنی است که رنگهای درخشان و پر زرق و برق به طور معمول در این حشرات به مهاجمانی نظیر پرندگان این هشدار را می دهد که این پروانه دارای قابلیتهای تدافعی از قبیل طعم ناخوشایند و یا چابکی و سرعت بالاست و ارزش صرف انرژی برای شکار را ندارد.
این پدیده توسط افرادی که برای شکار پروانه های زیبا و رنگارنگ اقدام کرده اند به خوبی تجربه شده است زیرا هرچه رنگ بال این جانداران متنوع تر و درخشان تر باشد، شکار آنها دشوارتر خواهد شد.با این حال تاکنون نقش بالهای کوچک پشتی پروانه ها در افزایش قابلیت گریز در آنها کشف نشده بود. به همین دلیل زیست شناسان طی یک ازمایش بالهای کوچک پشتی پروانه ای را قطع کرده و شیوه و مسیر پرواز او را به واسطه دو دوربین تصویربرداری تحت نظر گرفتند.
سپس تصاویر سه بعدی به دست آمده بر روی یک رایانه مورد پردازش قرار گرفته و سرعت پرواز، شتاب، سرعت تغییر مسیر و انحنا دادن در مسیر پرواز حشره به ثبت رسید. نتایج نشان داد که قطع شدگی بالهای عقب تاثیری بر فرایند پرواز حشره ندارد اما می تواند شتاب پروانه را به نیم برساند. این بالهای کوچک هوا را شکافته و انرژی مازادی را برای چرخش سریع و ناگهانی در هنگام تحت تعقیب قرار گرفتن در پروانه ایجاد می کند.
در برخی گونه ها از این حشرات رنگ آمیزی بالها ارتباط مستقیم با توانایی قطعی تدافعی دارد و مهاجم تنها با مشاهده این نوع رنگ آمیزی از شکار پروانه خودداری می کند. به همین دلیل پروانه هایی که طعم آنها برای شکارچیان ناخوشایند است از سرعت پرواز پایینی برخوردار بوده و به ظاهر به راحتی قابل شکار خواهند بود.
از دیگر خصوصیات تدافعی پروانه ها ساختار فلس مانند بالهای آنهاست که به دلیل همین ساختار به راحتی از میان منقار پرندگان لغزیده و رها می شوند
 

fati.sh8775

کاربر بیش فعال
دفاع در عنکبوت و عقرب.

دفاع در عنکبوت و عقرب.

کژدم شلاقی(Whip Scorpion)


کژدم شلاقی، که به خاطر دمِ باریک و شلاق مانندش به این نام شهرت یافته است، تنها به اندازه ی ۱۸ سانتی متر رشد می کند و به اندازه ی کژدم های معمولی خطرناک نیست. در واقع، این کژدم اصلاًً زهرآلود نیست و با دمش نیش نمی زند. اما کژدم شلاقی، قابلیتی دارد که انواع دیگر کژدم از آن بی بهره اند: اسید. اگر کژدم شلاقی احساس خطر کند، دمش را مانند شلاق به اطراف تکان می دهد و از غدد مقعدی خود، مایعی سوزنده به بیرون پرتاب می کند.

این مایع، اگرچه زهرآلود نیست، اما به قدری سوزش آور است که باعث شود جانوران شکارچی، پس بکشند – یا دست کم اندکی درنگ کنند – و به این ترتیب کژدم شلاقی فرصتی می یابد تا خود را از معرکه به در برد.
.
عنکبوت تُف انداز (Spitting Spider)


مرد عنکبوتی از قدرت خود در پرتاب تار عنکبوت، برای پریدن و تاب خوردن میان ساختمان ها استفاده می کرد. این توانایی های خارق العاده، به طور طبیعی در عنکبوت تف انداز وجود دارند. در نگاه اول، این جنبنده ی کند هشت پا، با آن چشم های ضعیفش، چندان خطرناک به نظر نمی رسد. اما هیچ وقت گول ظاهر را نخورید، زیرا این عنکبوت، صاحب چیزی است که سایر بندپایان از داشتن آن محروم اند: توانایی تف کردن ماده ای چسبناک بر روی شکار. عنکبوت تف کن، دو شکم دارد، در یکی از شکم هایش ماده ابریشمین برای تار بافتن را نگه می دارد و در دیگری تف چسبناک.
هنگامی که این شکارچی، لقمه ی چرب و نرمش را می بیند، تف خود را مثل برق با سرعتی برابر یک ششصدم ثانیه، بر روی شکارش می اندازد. قربانی بیچاره به وسیله ی این تف بر جای می ماند تا این عنکبوت سر برسد و نیش کشنده ی خود را در تنش فرو کند.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
نگهداری چندش‌ترین حیوان خانگی!

حشرات و موجودات ریز مانند مارمولک و سوسک و مگس ها از جمله چندش ترین موجوداتی به حساب می آیند که در مناطق شهری می توان مشاهده کرد. انسان ها معمولا از این موجودات ترس خاصی دارند.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، سوسک ها حیوانات چندش آوری هستند که کمتر کسی میتواند آن ها را تحمل کند این موجودات معمولا در چاه های فاضلاب زندگی می کنند و آلوده به انواع بیماری ها هستند. سوسک ها انواع مختلفی دارند که معروف ترین آن ها در کشور ما سوسک حمام است.



"کایل کاندیلیان" جوان 20 ساله ای است که رابطه عجیبی با سوسک ها دارد و از آن ها به مانند حیوانات خانگی نگهداری می کند. این پسر جوان که اهل آمریکاست این کار خود را یک عادت عجیب و غریب می داند.

این دانشجو که از بچکی علاقه خاصی به حشرات داشته است، پیچیدگی بدنی و بافت های سوسک ها را دلیل اصلی علاقه خود به آن ها میداند. او به راحتی با سوسک ها ارتباط برقرار می کند در حال که مادرش یکی از مخالفان اصلی او به حساب می اید.



او از کودکی سوسک های مختلف را جمع کرده است و حالا در گنجینه خود نزدیک به 200 هزار سوسک نگهداری می کند که از 130 نژاد مختلف هستند. برخی از سوسک ها او باید در شرایط آب و هوایی خاصی نگهداری شوند و برخی دیگر بسیار نادر هستند.

او در مورد نگه داری از این سوسک ها میگوید: این کار بسیار سخت است زیرا سوسک ها موجوداتی ریز هستند و به راحتی از سوراخ های باریک عبور می کنند. او گفته است برخی از سوسک ها شب از خانشان خارج شده و آزادانه در خانه می گردند.

 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
قبلا یه خبر در مورد بزرگترین سوسک دنیا داشتیم، این هم یه سری عکس دیگه به علاوۀ کمی توضیحات:



بزرگترین سوسک دنیا TitanusGiganteus نام دارد که عکس های آنرا می بینید. این سوسک تا حدود 18 سانتی متر رشد کرده و آرواره ی قدرتمند آن می تواند یک خودکار را به دو نصف بشکند.
همچنین این آرواره ها برای پاره کردن گوشت دشمنان مورد استفاده قرار می گیرند. اما این سوسک یک موجود آرام و طرفدار صلح بوده و تا به آن حمله نشود کاری نمی کند. البته لاروهای این سوسک تا به حال مشاهده نشده اند.این سوسک ها نه تنها بزرگترین سوسک های دنیا هستند، بلکه عجیب ترین حشرات نیز هستند. به گزارش مجله اینترنتی زیگیل، سوسک های نر در طول حیات بالغ خود هیچ چیز نمی خورند و تمام انرژیشان در دوران شفیره ای جمع آوری می گردد. حشره های ماده هم از آنجایی که همیشه منتظر نرها هستند تا آنها را پیدا کرده و جفت شوند به ندرت دیده شده اند.
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
موجودی با چرخ دنده در بدنش!

گمان می‌رود که ۳۰۰ سال پیش از میلاد میسح، یک مکانیک یونانی که در اسکندریه زندگی می‌کرد، با هوش سرشار خود دو سطح مکانیکی دوار را طراحی کرد که هر یک برآمدگی‌ها و فرورفتگی‌هایی روی سطح خود داشتند، این برآمدگی‌ها و فرورفتگی‌ها در هم چقت می‌شدند و دو سطح هنگام دوران، می‌توانستند باعث حرکت هم شوند، این وسیله همان چرخ‌دنده بود که اختراع ان کمک زیادی به پیشرفت تمدن بشری کرد و هنوز هم در انواع وسایل و ابزارهای ما مورد استفاده قرار می‌گیرد.


اما ما غافل از این مطلب بودیم که مادر طبیعت، پیش از ما چنین چیزی را در کالبد یک موجود بسیار کوچک نهاده بود!
به تازگی دو زیست‌شناس به نام‌های مالکوم باروز و گرگوری ساتن، یک حشره کوچک سه میلیمتری با نام Issus coleoptratus را مورد بررسی قرار داده‌اند.
این دو محقق دانشگاه کمبریج بریتانیا متوجه چیز عجیبی شدند: این جاندار در قسمت بالای پاهای عقبی خود، یک سیستم چرخ‌دنده دارد!
نتایج یافته آنها در نشریه معتبر ساینس به چاپ رسیده است و گمان می‌رود که این دو، نخستین سیستم عملکردی مبتنی بر چرخ‌دنده را در طبیعت کشف کرده باشند.


این حشره‌ها اغلب در اروپا و شمال آفریقا پیدا می‌شوند، با استفاده از میکروسکوپ الکترونی و فیلمبرداری با سرعت بالا، باروز و ساتن، وجود و عملکرد این چرخ‌دنده را ثابت کردند.
پاهای عقبی حشره برای جهش درستی که جاندار را به چپ و راست منحرف نکند و در راستای یک خط راست باشد، باید دقیقا همزمان حرکت کنند و چه چیزی بهتر از چرخ‌دنده برای مطمئن شدن از حرکت همزمان!
هر یک از پاها ۱۰ تا ۱۲ دنده دارند و هر دنده تنها ۸۰ میکرومتر اندازه دارد.


جالب است که حشره‌های بالغ این سیستم را ندارند و به موازارت پا به سن گذاشتن حشره‌های جوان، این سیستم تحلیل می‌رود.
حشره‌های بالغ از سیستم مکانیکی دیگری برای همزمان کردن حرکت پاها استفاده می‌کنند.
گمان می‌رود که این سیستم چرخ‌دنده بسیار شکننده باشد، در حشره‌های جوان جایگزین کردن و رشد یک دنده تازه، نسبتا آسان است، اما در بالغین این طور نیست.
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
[h=1]پرورش پشه عقیم برای مبارزه با مالاریا[/h] پژوهشگران در تلاش برای ریشه کنی مالاریا از طریق مبارزه با پشه ناقل عامل این بیماری، توانسته اند پشه های نر فاقد اسپرم پرورش دهند و امیدوارند به زودی این پشه ها را در محیط های طبیعی آنها رها کنند.
انتظار دانشمندان این است که جفتگیری این پشه ها تنها به تولید تخم های بدون نطفه منجر شود و این برنامه به کاهش تدریجی شمار پشه های ناقل و در نهایت، نابودی نسل آنها بیانجامد به خصوص اینکه آزمایش های انجام شده نشان می دهد که پشه های ماده تمایل کمتری به جفتگیری با پشه های نر فاقد اسپرم ندارند.
میلیون ها نفر در مناطق گرمسیر جهان به مالاریا مبتلا هستند و هر ساله دست کم یک میلیون نفر در سراسر جهان در اثر ابتلای به این بیماری جان خود را از دست می دهند.
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
پیش بینی وضعیت جوی براساس میل جنسی حشرات

پیش بینی وضعیت جوی براساس میل جنسی حشرات

پژوهشگران دانشگاه سائوپائولوی برزیل دریافته‌اند میل و رفتار جنسی حشراتی مثل سوسک، شب‌پره و شته با تغییر شرایط جوی تغییر می‌کند و وقتی فشار هوا بسرعت کم می‌شود و رعدوبرق و باران شدید قریب‌الوقوع است، میل و فعالیت جنسی این حشرات کاهش پیدا می‌کند.
مارینا پنیافلور یکی از پژوهشگران می‌گوید آنها متوجه رفتار عجیب و غریب حشرات مورد مطالعه در این آزمایش شدند: "بعضی روزها آنها خیلی فعالیت نمی‌کردند."
محققان متوجه شدند وقتی این اتفاق می افتد که پیش بینی بارندگی شده است. با اینکه در آزمایشگاه نور، دما و رطوبت کاملا تنظیم می‌شود، دانشمندان حدس زدند شاید این حشرات کاهش فشار هوا را احساس می کنند تا بتوانند به موقع خود را از باران نجات دهند.
مشاهدات بیشتر نشان داد وقتی فشار هوا بسرعت کاهش پیدا می کند سوسک های نر به بوی سوسک های ماده کمتر واکنش نشان می دهند.
وقتی محققان سوسک های نر را در کنار ماده ها قرار دادند، جفتگیری اتفاق می افتاد اما سوسک ها از رفتارهای جنسی پیش از جفتگیری صرف نظر می کردند و مستقیما جفتگیری می کردند، انگار سعی می کردند هر چه سریعتر جفتگیری را تمام کنند، پیش از آنکه باران مرگبار شروع به باریدن کند.
پژوهشگران رفتار مشابهی را در شب‌پره و شته هم مشاهده کردند، وقتی قرار بود باران ببارد ماده ها کمتر توجه نرها را جلب می کردند و بوی کمتری پراکنده می کردند.
وقتی قرار بود فشار هوا افزایش پیدا کند که به معنی وزش باد شدید است، باز هم ماده‌ها به جلب نرها علاقه کمتری نشان می دادند. از طرف دیگر در این اوقات نرها هم توجه کمتری به فراخوان جنسی ماده‌ها نشان می دادند.
محققان به این نتیجه رسیده‌اند که رفتار مشابه در بین رده های مختلف حشرات که با هم تفاوت‌های زیادی دارند نشان دهنده این است که این قابلیت عمومیت دارد.
آنها فکر می‌کنند گیرنده های مو مانندی که در پوستک (کوتیکول) حشرات وجود دارند تغییرات فشار هوا را احساس می‌کنند.
برنارد رویتبرگ حشره شناس دانشگاه سایمون فریزر در کانادا می گوید توضیح محققان درباره دلیل این رفتار به نظر درست می آید.
رفتار حشره با تغییر وضع هوا تغییر می کند تا احتمال بقای نسل افزایش پیدا کند. او می گوید در مطالعات خود متوجه شده زمانی که فشار هوا کاهش پیدا می کند، نوعی زنبور ماده بسرعت به دنبال محلی برای تخمگذاری می گردد و ممکن است در جاهایی که در وقت عادی تخمگذاری نمی‌کند این کار را انجام دهد.
با این حال برخی پژوهشگران معتقدند برای یقین در این باره، به مطالعات و مشاهدات بیشتری نیاز است.
این تحقیق در کلیک پلاس وان (مجله علمی با دسترسی آزاد که کتابخانه عمومی علم آن را منتشر می‌کند) منتشر شده است.
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
تصور اینکه این سنجاقکها با رنگهای شفاف و واضح در یک قرار عاشقانه به سر می برند بسیار ساده است، چرا که عکاس ایتالیایی تصویر این حشرات را درحالی ثبت کرده که دست یکدیگر را گرفته و روی یک گل استراحت می کنند.تصاویر زیبایی که توسط جیزی پانیزا عکاس 38 ساله اهل پالما، ایتالیا ثبت شده سنجاقکهای چشم درشت را نشان می دهد که در یک دشت سیلابی نزدیک رودخانه پو در دره پو روی یک گل استراحت می کردند.




به نظر می رسد این سنجاقکها با رنگهای شفاف و روشن خود بهترین دوست یکدیگر باشند




این سنجاقکها از مگسها، پشه ها و سایر حشرات کوچک دیگر تغذیه می کنند اما برخی از گونه های بزرگ استوایی آنها عنکبوتها را هم شکار می کند

عکاس که از دیدن ژست این حشرات شگفت زده بوده و تصویر آنها را بلافاصله پس از طلوع خورشید ثبت کرده است وی در این رابطه گفت: حالت این حشرات بسیار بامزه بود، صبح سرد و نمناکی بود و به نظر می رسید که آنها جای امنی برای نشستن یافته بودند.




براساس اظهارات عکاس قسمت بامزه ماجرا این بود که آنها دستهای یکدیگر را گرفته و گویی به ناظر می گویند که این دوست من است

جیزی پانیزا گفت که امسال در دره پو تعداد پروانه ها کاهش یافته اما تعداد سنجاقکها افزایش داشته است.
این گونه از سنجاقکها اگرچه ظاهر جذابی دارند اما گوشتخوار محسوب می شود.
بیش از 5500 گونه شناخته شده از راسته سنجاقکان شناسایی شده که تعداد 137 مورد آن در لیست قرمز گونه های در معرض خطر قرار دارند، از این تعداد 2 مورد منقرض شده، 13 مورد در حالت بحرانی انقراض بوده، 55 مورد در خطر، 39 مورد بدون حفاظت ، یک مورد در خطر کمتر و 11 مورد بدون خطر در نظر گرفته شده ‌اند. اما وضعیت بسیار روشنی در این رابطه وجود ندارد.

منبع: مهر
 

Similar threads

بالا