ممنون بخاطر طرح سوال بعدی... اما من هنوز در مورد سوال قبلی حرف دارم!
در مورد 4 هم معمولا به انار سم نمیزنن ولی اخیراً شنیدم بعضیا داخل تاج انار رو با مثلا دیازینون سمپاشی می کنن!! یا علیه شته کنفیدور میزنن!
با مورد 5 مخالفم: چون اولا شما با این کار پناهگاه خیلی از حشرات مفید رو از بین می برین (من خودم فقط 10 نوع کفشدوزک از داخل تاج انار جمع کردم! بعلاوۀ انواع و اقسام حشرات دیگه ای مثل لارو بالتوری و سنک اوریوس و ...) ثانیاً شما با این کار آفت رو کم نمیکنید که، جایگاه تخمریزیش رو تغییر میدین! میدونید که حتی روی ترک های انار و شاخ و برگ و زیر پوسته درخت و حتی روی لبۀ داخلی تاج هم تخمریزی می کنه!
در مورد 6 و 7 جمع آوری انار حتماً و قطعاً باید انجام بشه اما انهدامش جای بحث داره! میدونید که حشرات مفید زیادی هم داخل این انارها هستن بخصوص انواع زنبورهای مفیدی که یکیش تریکوگراماس! پس بعد از جمع آوری باید انارها رو داخل یک گودال ریخت و روی اون رو با توری پوشوند تا جلوی خروج پروانه آفت گرفته بشه اما حشرات مفید بتونن از لابلای سوراخهای توری خارج بشن!
مورد 8 هم اون قسمت نکات فنی خودش داستانیه واسه خودش!!!
اگه یادت باشه تو کنگره شیراز برات توضیح دادم ...
مورد 1 و 2 که حرفی درش نیس. مورد 3 هم نکتۀ خیلی مهمیه، بخصوص درخت انجیر که معمولا تو همۀ باغات انار چنتاش هس! و همین باعث میشه جایگاه امنی برای تکثیر آفت ایجاد کنیم!بهترین راه مبارزه اش اینه که از همون اول با کرم گلوگاه انار مبارزه بشه
چون 90 درصد موارد کرم گلوگاه باعث میشه راه برای نفوذ قارچ ها باز بشه...
راه های مبارزه با کرم گلوگاه انار رو هم که میدونیم::
توی یه مقاله این روش ها رو برای مبارزه با این کرم کوچولو نوشته::
1- اولين گام براي بهبود كمي و كيفي توليد و كنترل منطقي آفات و بيماريهاي انار ، داشتن باغهايي است كه از شرايط مطلوب زراعي و باغي برخوردار باشند. در اين رابطه توصيه مي شود باغهاي انار طي يك برنامة 5 ساله اصلاح و باغ هاي رها شد ه و يا آنهايي كه تأمين حداقل نيازهاي زراعي و باغي، بويژه آب مناسب و مورد نياز، براي آنها ميسر نيست، حذف و باغهاي جديد با رعايت اصول فني احداث گردد.
2- در احداث باغهاي جديد و جايگزين ، از ارقام مقاوم به كرم گلوگاه و يا ارقامي با حساسيت كمتر استفاده شود. مانند رقم ملس دانه سياه يزدي كه براي شرايط استان يزد توصيه ميگردد.
3- از كشت مخلوط درختان انار با ساير درختان ميوه و همچنين احداث باغ انار در مجاورت درختاني مثل انجير و پسته كه ميزبان كرم گلوگاه انارهستند، خودداري شود.
4- به منظور حمايت از دشمنان طبيعي آفا ت و بيماريها، جلوگيري از طغيان كنه پاكوتاه انار و ساير آفات بالقوه و حفظ بهداشت و محيط زيست، از هرگونه سمپاشي درختان انار اجتناب گردد.
5- داخل تاج انارهاي مرغوب گل اول، پس از خشك شدن پرچم (حدوداً در اواخر خرداد) بوسيله دستگا ههاي ساده موجود تميز گردد.
6- انارهاي پوسيده و يا باقيمانده بر روي درخت يا ريخته شده در كف باغ بصورت همگاني و در فصل زمستان (دي و بهمن ) جمع آوري و منهدم گردد.
7- انارهاي آلوده شده در طول فصل داشت، بويژه در نسل اول آفت، نيز جمع آوري و معدوم گردد.
8- به منظورتقويت پارازيتيسم طبيعي آفت ، مبارزه بيولوژيك از طريق توليد و رهاسازي زنبور پارازيتوئيد تريكوگراما با استفاده از سوشهاي بومي و با رعايت نكات فني صورت گيرد.
در مورد 4 هم معمولا به انار سم نمیزنن ولی اخیراً شنیدم بعضیا داخل تاج انار رو با مثلا دیازینون سمپاشی می کنن!! یا علیه شته کنفیدور میزنن!
با مورد 5 مخالفم: چون اولا شما با این کار پناهگاه خیلی از حشرات مفید رو از بین می برین (من خودم فقط 10 نوع کفشدوزک از داخل تاج انار جمع کردم! بعلاوۀ انواع و اقسام حشرات دیگه ای مثل لارو بالتوری و سنک اوریوس و ...) ثانیاً شما با این کار آفت رو کم نمیکنید که، جایگاه تخمریزیش رو تغییر میدین! میدونید که حتی روی ترک های انار و شاخ و برگ و زیر پوسته درخت و حتی روی لبۀ داخلی تاج هم تخمریزی می کنه!
در مورد 6 و 7 جمع آوری انار حتماً و قطعاً باید انجام بشه اما انهدامش جای بحث داره! میدونید که حشرات مفید زیادی هم داخل این انارها هستن بخصوص انواع زنبورهای مفیدی که یکیش تریکوگراماس! پس بعد از جمع آوری باید انارها رو داخل یک گودال ریخت و روی اون رو با توری پوشوند تا جلوی خروج پروانه آفت گرفته بشه اما حشرات مفید بتونن از لابلای سوراخهای توری خارج بشن!
مورد 8 هم اون قسمت نکات فنی خودش داستانیه واسه خودش!!!
کائولین در قالب یه طرح آزمایشی خوب جواب میده اما تو فاز عملیاتی به درد کار نمیخوره!عالیه منم موافقم !! کائولین هم که جدیدا میگند جواب داده میشه مورد 9
(فک کنم برنده خودتیااا )
اگه یادت باشه تو کنگره شیراز برات توضیح دادم ...