مشاوره، پرسش و پاسخ و درخواستهای بخش باغبانی

ramin43

عضو جدید
DSC03237 (600 x 450).jpgDSC03242 (512 x 384).jpgبا عرض سلام و احترام
عکس هلو انجیری که شیره زده برایتان گذاشتم خواهشمندم راهنمایی بفرمایید . البته جناب آقای مهندس افشین هم فرمودند احتمال داره از تغذیه و یا موارد دیگری باشد لذا خواهشمندم جهت حل مشکل در صورت امکان راهنمایی بفرمایید . با کمال تشکر

abdi711

عضو جدید
با سلام

بوته های گوجه فرنگی دارم،به مینوز و مگس سفید دچار شده...نمیخوام از سم استفاده کنم به غیر از کارت زرد، چه پیشنهادی دارید؟؟

با تشکر

تله نوری خوبه !!

یه ترکیب بیولوژیک هست به اسم سیرینول که از عصاره سیر تهیه شده و برای مبارزه با سفیدبالک و مینوز (بخصوص توی گلخونه ها) توصیه میشه. میتونید تهیه کنید و طبق دستورالعملی که روش نوشته مصرف کنید.

برای مینوز تو گلخونه به جز روش ( یه ترکیب بیولوژیک هست به اسم سیرینول که از عصاره سیر تهیه شده و برای مبارزه با سفیدبالک و مینوز (بخصوص توی گلخونه ها) توصیه میشه. میتونید تهیه کنید و طبق دستورالعملی که روش نوشته مصرف کنید.) در کل برای سفید بالک ها میتونید از مکنده های گرد و خاک تو گلخونه استفاده کنین که بالغ ها رو از روی گیاه حذف میکنه .... و همچنین برای مینوز اولا بوته آلوده حذف بشه ....( قسمت آلوده )
حتما بعد از برداشت شخم عمیق زده بشه تا اگه شفیره باقی مونده از بین بره .

تله نوری هم برای مینوز فوق العادس ...حتما استفاده کنید ضرر نداره

بسیار ممنون از راهنماییتون...:gol::gol::gol:

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
با سلام

بوته های گوجه فرنگی دارم،به مینوز و مگس سفید دچار شده...نمیخوام از سم استفاده کنم به غیر از کارت زرد، چه پیشنهادی دارید؟؟

با تشکر

از پارازیتهاو کارت آبی

ab 84

عضو جدید
آمار دبی خروجی از سدها

آمار دبی خروجی از سدها

سلام دوستان
کسی آمار دبی خروجی از سدهای حوضه ارومیه رو نداره؟
خیلی واجبه

yekariayi

متخصص هیدرولیک
کاربر ممتاز
سلام دوستان
کسی آمار دبی خروجی از سدهای حوضه ارومیه رو نداره؟
خیلی واجبه

سلام دوست عزیز
این سوالو باید از آب منطقه ای اونجا بپرسی تا بهت جواب بدن
یه سر به آب منطقه ای یا امور آب اونجا بزن آمارشو بهت میدن

فائضه

عضو جدید
برای گیاهان زینتی. یه بستر که حدود سه چهار ماه بتونه گیاهو نگهداره . یه چیزی شبیه جی فی پلت ها

behrooz_28

عضو جدید
عکس اولی فکر میکنم گل شبو باشه درست واضح نیست
غکس دوم قطعا همیشه بهار است

مارجين

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان...من عميقا به يه مشكل اساسي برخورد كردم كه آيا مارچوبه از خانواده ليلياسه هست يا آسپاراگاسه...

توي جزوه گفته ليلياسه...
اما توي بعضي از منابع قبلا خونده بودم كه از خانواده آسپاراگاسه هست...الان به شدت شك كردم..

ميشه لطفا فرتي با يه منبع مستدل راهنماييم كنيد...ممنونم .

Hamzeh856

کاربر ممتاز
سلام دوستان...من عميقا به يه مشكل اساسي برخورد كردم كه آيا مارچوبه از خانواده ليلياسه هست يا آسپاراگاسه...

توي جزوه گفته ليلياسه...
اما توي بعضي از منابع قبلا خونده بودم كه از خانواده آسپاراگاسه هست...الان به شدت شك كردم..

ميشه لطفا فرتي با يه منبع مستدل راهنماييم كنيد...ممنونم .

و علیکم السلام ...از هر دو خانواده هست . یعنی اصلش به این صورت

Asparagaceae/Liliaceae

Asparagus spp یعنی از چند گونه :D که به همین اسم هم شناخته شده هست .

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
و علیکم السلام ...از هر دو خانواده هست . یعنی اصلش به این صورت

Asparagaceae/Liliaceae

Asparagus spp یعنی از چند گونه :D که به همین اسم هم شناخته شده هست .
مگه میشه یک جنس (با گونه های مختلف) از دوتا خانواده باشه؟!
مگه اینکه یا طبقه بندی قدیم و جدید باشه (تغییر کرده باشه) یا این که این دوتا اسم خانواده هم خانواده باشن! (درواقع یکی باشن)

Phyto

مدیر تالار

توي جزوه گفته ليلياسه... اما توي بعضي از منابع قبلا خونده بودم كه از خانواده آسپاراگاسه هست...
شاید توی جزوه منظورش بالاراستۀ لیلیانه بوده که خودش به چنتا راسته تقسیم میشه که یکیش لیلیال ها و یکیش آسپاراگال هاست!

فائضه

عضو جدید
مگه میشه یک جنس (با گونه های مختلف) از دوتا خانواده باشه؟!
مگه اینکه یا طبقه بندی قدیم و جدید باشه (تغییر کرده باشه) یا این که این دوتا اسم خانواده هم خانواده باشن! (درواقع یکی باشن)

آره درسته . در واقع همون طبقه بندی قدیم و جدیده. مارچوبه قبلا در خانواده سوسن بوده ولی الان جدا شده و در خانواده Asparagaceae قرار گرفته. این جور اتفاقا زیاد میفته. به طور کلی منبع قابل اعتماد برای اسم علمی و طبقه بندی و تعداد گونه و ... سایت Wikipedia هستش. کافیه تو قسمت جست وجوی گوگل مطلب مورد نظرو بنویسی و آخرش یه wiki اضافه کنی. البته انگلیسی

Hamzeh856

کاربر ممتاز
تا جایی که میدونم مارچوبه دارای چند گونه هست و به همین دلیل به این شکل از دو خانواده نامگذاری شده . که تو برخی گونه ها از ریزوم و در برخی گونه ها از ریشه ی غده ای .

مثلا یوکا هم به همین صورته ...

نه که بخوام نظرات رو تکذیب کنم ولی ویکی پدیا منبع درستیه ؟ فکر نکنم همش درست باشه ، نمیشه روش حساب کرد

Phyto

مدیر تالار
تا جایی که میدونم مارچوبه دارای چند گونه هست و به همین دلیل به این شکل از دو خانواده نامگذاری شده . که تو برخی گونه ها از ریزوم و در برخی گونه ها از ریشه ی غده ای .

نه که بخوام نظرات رو تکذیب کنم ولی ویکی پدیا منبع درستیه ؟ فکر نکنم همش درست باشه ، نمیشه روش حساب کرد
به نظر منم ویکی رو نمیشه به عنوان منبع صد درصد قطعی و علمی به حساب آورد

این که گونه های مختلف با ویژگی های متفاوت داره که حرفی درش نیس، خیلی از جنس ها اینطورن! ولی این که گونه های مختلفی از یک جنس رو در خانواده های متفاوتی قرار بدیم زیاد علمی و منطقی به نظر نمیرسه!

فائضه

عضو جدید

متشکر. من فکر می کردم منبع دقیقی باشه. حداقل در مورد جدیدترین طبقه بندی ها اطلاعاتش درسته. به هر حال بازم بهترین کار جستوجوی جدیدترین مقالات انگلیسی هستش.

فائضه

عضو جدید

این که گونه های مختلف با ویژگی های متفاوت داره که حرفی درش نیس، خیلی از جنس ها اینطورن! ولی این که گونه های مختلفی از یک جنس رو در خانواده های متفاوتی قرار بدیم زیاد علمی و منطقی به نظر نمیرسه!
منم بااین نظر بیشتر موافقم

Hamzeh856

کاربر ممتاز

بحث جالبی شد ...ولی زیاد هم نیستن گیاهایی که تو این شرایط قرار دارن .... فکر کنم چیز شدنی ای هست و دور از تصور نباشه ...

مارجين

کاربر ممتاز
متشكرم دوستان ممنون از راهنماييتون...لطف كرديد...

مديرجان به نظرم بايد اين موضوع بره توي تاپيك بحث ميكينم كه ديگر دوستان هم نظرشون رو برامون بگن...
بازم مرسي از همه...

Phyto

مدیر تالار
بحث جالبی شد ...ولی زیاد هم نیستن گیاهایی که تو این شرایط قرار دارن .... فکر کنم چیز شدنی ای هست و دور از تصور نباشه ...
این یه بحث سیستماتیکه، اینکه من فکر کنم شما فکر کنی به جایی نمیرسیم! یه مثال معتبر با ذکر مرجع بی زحمت ...
مديرجان به نظرم بايد اين موضوع بره توي تاپيك بحث ميكينم كه ديگر دوستان هم نظرشون رو برامون بگن...

ENG.L.S

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
سوال درباره درخت پسته

سوال درباره درخت پسته

من یه سوالی داشتم .
دو ساله درخت های پسته این موقع از سال که میشه برگاش شروع میکنه به ریختن و به اصطلاح باغدارا دکمه پسته میسوزه وبرای سال محصول دیگه نیست . کسی از دوستان میدونن مشکل از کجاست ؟

nasimparsi

عضو جدید
با درود

دوستان با این دشواری (مشکل) سوسک چوب‌خوار باید چکار کرد؟ درخت‌های بادام من رو داغون کردن و البته احتمالا سراغ درخت های سیب و گلابی و .. هم خواهند رفت. واقعا هیچ راه درست و حسابی به جز بریدن شاخه های خراب و سوزوندشون نیست؟
آخه بریدن شاخه ها و سوزوندنشون زمانی که باغ های کناری این کارو نکنن که سودی نداره

واقعا هیچ سم یا زهر یا ... برای این جانور وجود نداره؟

با سپاس

-----

پرسش دیگه ای که خدمتتون داشتم اینه که درخت بادام هم جنس نر و ماده داره؟ یعنی آیا جنس نر هم داره که بادام نده کلا؟

-----

به گونه‌ی متوسط برای درخت های 3 ساله چند لیتر آب داده بشه بسه؟ (درسته که درخت با درخت فرق می کنه ولی به گونه ی میانه و متوسط چند لیتر هست؟

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
با درود

دوستان با این دشواری (مشکل) سوسک چوب‌خوار باید چکار کرد؟ درخت‌های بادام من رو داغون کردن و البته احتمالا سراغ درخت های سیب و گلابی و .. هم خواهند رفت. واقعا هیچ راه درست و حسابی به جز بریدن شاخه های خراب و سوزوندشون نیست؟
آخه بریدن شاخه ها و سوزوندنشون زمانی که باغ های کناری این کارو نکنن که سودی نداره

واقعا هیچ سم یا زهر یا ... برای این جانور وجود نداره؟

با سپاس

-----

پرسش دیگه ای که خدمتتون داشتم اینه که درخت بادام هم جنس نر و ماده داره؟ یعنی آیا جنس نر هم داره که بادام نده کلا؟

-----

به گونه‌ی متوسط برای درخت های 3 ساله چند لیتر آب داده بشه بسه؟ (درسته که درخت با درخت فرق می کنه ولی به گونه ی میانه و متوسط چند لیتر هست؟
چه نوع سوسک چوبخواریه دقیقا !!؟!
کجا فعاله !؟سرشاخه یا تنه !؟
عکس ندارید ازش؟!

nasimparsi

عضو جدید
چه نوع سوسک چوبخواریه دقیقا !!؟!
کجا فعاله !؟سرشاخه یا تنه !؟
عکس ندارید ازش؟!

درود بر شما

سوسک سرشاخه هست. سوسک رزاسه هست گویا

بیش تر سراغ بادام ها رفته. ولی سیب و گلابی و ... چون دو ساله هستن هنوز سراغشون نیومده ولی خب احتمالا سراغ اونها هم میان

واقعا راهی نداره؟

---

چند تا پرشس دیگه هم خدمت دوستان دارم:

-----

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
درود بر شما

سوسک سرشاخه هست. سوسک رزاسه هست گویا

بیش تر سراغ بادام ها رفته. ولی سیب و گلابی و ... چون دو ساله هستن هنوز سراغشون نیومده ولی خب احتمالا سراغ اونها هم میان

واقعا راهی نداره؟

---

چند تا پرشس دیگه هم خدمت دوستان دارم:

-----

یکی از بهترین روش هاس همون راهی که خودتون اشاره کردید !!
یه راه اسون و خیلی مهم اینه دور ابیاریتون تنظیم کنید و نگذارید گیاه دچار تنش بشه !!
یکی دیگه از راهکار اینه که گل ها سفید به عنوان تله بکارید !!حشرات بالغ این سوسک رو اون گلها جلب میشوند اون وقت به راحتی میتونید نابورسون کنید !!
به نظر من اگه هرس مداوم شاخه الوده داشته باشید و درختون تقویت کنید بعد یه جمعیتشون فوق العاده کم میشه و راحت میشه !!هر کاری اولش سخته !!!

سم میشه زد ولی سم فقط رو لارو سن یک فایده داره وسلام!!این حشره هم تداخل نسل داره !!جواب نمیده خیلی !!!

oli

عضو جدید
سلام و خسته نباشید
من دوتا گلدون دارم که خیلی درباره شون اطلاعاتی ندارم
ممنون میشم درباره شرایط نگهداری و تکثیرشون کمکم کنید
20140614_002346.jpg20140614_002333.jpg

مارجين

کاربر ممتاز
سلام و خسته نباشید
من دوتا گلدون دارم که خیلی درباره شون اطلاعاتی ندارم
ممنون میشم درباره شرایط نگهداری و تکثیرشون کمکم کنید
مشاهده پیوست 212527مشاهده پیوست 212528

عكس سمت چپ
مشخصات: اسم علمی بگونیا برگی Begonia rex و از خانواده Begoniaceae می باشد.
جنس بگونیا دارای ۹۰۰ گونه مختلف از گیاهان چند ساله همیشه سبز علفی و گیاهان خزان کننده است که برای برگ ها و گل های زیبایشان پرورش داده می شودند.
گونه های مختلف این جنس از گیاهانی به طول چند سانتیمتر تا گونه هایی به طول ۳ متر تشکیل یافته است.
تعدادی از گونه ها نیز به صورت بالا رونده می باشند.خانواده بگونیاسه با برگ‌های زیبا و رنگین توجه همه را جلب می‌کند.
این خانواده از لحاظ ارقام و اعداد گستردگی فراوانی دارد. گرچه گفته می شود که این گیاه اولین بار در آمریکای جنوبی کشف شد،
ولی ظاهراً گیاه نام خود را مدیون یک گیاه شناس فرانسوی به نام شارل پلومیهCHARLES PLUMIER است که برای مشاهده و مطالعه
این گیاه که به فراوانی در هائیتی(جزایر کارائیب) می روید از اقیانوس اطلس عبور کرد.
این گیاه نیز به نامMICHEL BEGON حاکم وقت آن جزیره، بگونیا نامیده شد.

منشأ بگونیا جنگل‌های گرم و مرطوب است.
تنوع تعداد گونه‌ های بگونیا شناسایی آن را مشکل کرده است.
خصوصیات خانواده بگونیاسه مربوط به عدم وجود تقارن برگی است، برگ‌های گیاهان خانواده بگونیا تقارن مشخصی ندارند.

بر اساس نوع ریشه، بگونیاها را به سه دسته تقسیم کرده‌اند :
1- ریشه افشان؛
2- ساقه‌های قطور و ریزوم مانند؛
۳- پیازی.

بگونیاها با ریشه‌های افشان
- ساقه کاملاً مشخص، نسبتاً قطور و بلند؛

- برگ‌ها به تناوب روی ساقه قرار دارند؛

- ریشه‌های افشان و نسبتاً سطحی دارند؛

- بی تفاوت به طول روز.

از آنجا که این گیاهان به طول روز بی‌تفاوت اند در تمام فصول سال گلدار هستند.

بهترین و شاخص‌ترین بگونیاسه مربوط به زیر خانواده ریشه افشان، بگونیای سمپر فلورانس یا بگونیای همیشه گلدار است. برگ‌های سبز براق، گل‌های قرمز بسیار شفاف و ساقه کشیده دارد. این گیاهان در همه شرایط عمومی منازل و گلخانه‌ها، قابل کشت و کار و نگهداری هستند. ساقه‌های آن در داخل آب به راحتی ریشه می‌دهند و در داخل ماسه نیز خیلی سریع و کمتر از 7 روز ریشه می‌دهند. این بگونیاها انواع مختلفی دارند.

برای پرورش بگونیای همیشه گلدار، یک خاک مناسب با بافت متوسط، و محلی دور از تابش مستقیم آفتاب مناسب است.

بگونیاها با ساقه‌های قطور و ریزوم مانند
- ساقه مشخصی ندارند؛
- ساقه به شکل ریزوم تغییر شکل داده؛
- برگ‌ها رنگ‌ و شکل‌ متفاوتی دارند.
یکی از بگونیاهای برگ ریزوم‌ دار، بگونیای پشت برگ قرمز است که سطح رویی برگ‌های آن حالت مخملی دارد. در بگونیاهای ریزوم‌دار، ساقه به شکل ریشه تغییر شکل داده است و برگ‌ها بر روی ریزوم‌ها به شکل‌های مختلف خود نمایی می‌کنند. بیش از 800 گونه بگونیا متعلق به این گروه می‌باشد که از نظر ریزوم و نقش و نگار برگ با هم متفاوتند.
بگونیای پشت برگ قرمز را نمی‌توان در منزل نگهداری کرد زیرا به خاک بسیار سبک و محیطی با رطوبت نسبی 70 تا 75 درصد نیاز دارد.
بگونیاهای ریزوم دار تحت نام عمومی بگونیا رکس شناخته می‌شوند (اولین بار رکس متوجه دو رگه بودن آنها شد). بگونیاهای دو رگه برگ‌های رنگین یا فلس‌های کرکدار روی برگ‌ دارند. برخلاف دسته اول، به وسیله تقسیم ریزوم و قلمه ‌های برگی تکثیر می ‌شوند. علاوه بر این با برگ کامل هم تکثیر می‌ شوند.انواع بگونیاهای رکس عبارت اند از: بگونیای رکس نقره‌ای و بگونیای رکس قهوه‌ای.

بگونیاهای پیازی
این بگونیاها ساقه خودرویی به شکل پیاز دارند. پیازها از نوع پیازهای حساس به سرما بوده و در زمستان در انبار نگهداری می‌ شوند. دارای برگ‌های درشت و گل‌های رنگین هستند. این گیاهان کاربرد فضای سبزی و چشم اندازی دارند. در کشور ما بگونیای پیازی کم است، زیرا گیاه احتیاج به خاکی با PH اسیدی و تابستان‌ های مرطوب دارد ولی در کشور ما تابستان‌ها گرم و خشک است بنابراین در فضای سبز کشت و کار مناسبی ندارد.

بهترین شرایط برای نگهداری این گیاه، وجود یک خاک مرطوب کاملاً اسیدی و به دور از نور مستقیم آفتاب است. به دلیل سهولت در تولید گیاهان دو رگه، بگونیاها ارقام فراوانی دارند.

نور: نور کافی اما به طور غیر مستقیم
دما: زمستان ( حداقل ۱۳ درجه) و در تابستان (حداکثر ۱۸ درجه)
آبیاری: زمستان هفته ای ۱ بار و در تابستان هفته ای ۲ بار و در هنگام آبیاری برگها خیس نشود . از بهار تا پاییز آنرا مرتب آبیاری کنید.
غبارپاشی: تا آنجا که ممکن باشد از غبارپاشی احتراز کنید ( رطوبت هوا کافی است)
خاک: ترکیبی از پیت ، کمپوست و شن
کوددهی: در بهار و تابستان هر ۱۴ روز با محلول غذایی
● نکته: در هنگام خرید این گیاه توجه کنید برگها سالم باشد ، لوله شده و حاشیه آنها قهوه ای سوخته نباشد. هنگام عوض کردن گلدان نباید به برگهای ترد و شکننده صدمه وارد شود. در صورت متراکم بودن ریشه ها تعویض گلدان در بهار انجام گیرد. از مواد براق کننده شیمیایی استفاده ننمایید.

آخرین ویرایش: