مرسی آقای رحیمی..
یه سوال دیگه,برای قسمت های محاسباتی ایستایی مثل محاسبه گشتاور و عکس العمل های تکیه گاهی و نیروهای میله های خرپا و... اگه کلاس نریم چه کتابی رو باید بخونیم؟؟ چجوری باید تسلط کامل به این قسمت ها پیدا کنیم؟؟
خواهش میکنم.
برای درس ایستایی و یادگیری حل مسائل ، اینکه بگم حتما باید با کلاس پیش رفت، حرف درست و قانون نیست که برای همه صادق باشه. همونطور که بنده هم از ابتدا بدون کلاس شروع کردم و پیش رفتم، اما مسلما وقت و انرژی زیادی رو برای جا انداختن مطلب میطلبه. تا مطلبی رو که میتونیم با کمک یک راهنما ظرف مدت یک ماه یاد بگیریم، شاید بدون رهنما حداقل 3 یا 4 ماه زمان باید صرف کرد. بالاخره مدرسی که سعی داره تمام دانسته های خودش رو در این زمینه انتقال بده قطعا این موضوع رو مد نظر داره و مدتها تلاش و تجربه کرده تا موضوعی رو که ساعتها مطالعه و بررسی کرده رو ظرف مدت یک جلسه درسی ارائه بده و این در واقع صرفه جویی در زمان برای شماست.
اما اینکه بگیم حضور در کلاس ضرورت هست، قبولی خود من در کنکور یک مثال نقض برای این مسئله هست. هرچند خود بنده هم از سال 87 روی این مباحث مطالعه میکنم و به مرور مباحث رو تکمیل کردم و این صرفا به علاقه شخص هم مربوط هست. ممکنه عده ای فقط یک سال روی این مباحث انرژی خودشون رو صرف کنن و نتیجه گرا باشن و نه فرایند گرا.
پیشنهاد من با توجه به شرایط و زمانی که دارین اینه که از یک کلاس ایستایی بهره ببرین، به هر حال دانشجویان معماری در طول دوره کارشناسی کم و بیش هزینه هایی رو صرف تحصیل و پروژه کردن و اگر موفقیت در ارشد براشون مهمه، هزینه یک کلاس و دوره که تعیین کننده هم هست در مقابل هزینه های قبلی ناچیز هست. البته باید به دسترس بودن این دوره ها هم فکر کرد.
کتابهای کمکی زیادی هستن که میتونن کمک کنن. مثل تحلیل سازه های طاحونی، که منبعی برای رشته عمران هست و شاید در حوصله شما نگنجه. کتابهای عصر کنکاش و راهیان ارشد و کتابهای مرکز میتونه کمک خوبی براتون باشه. تاکید ویژه روی یادگیری مسائلی که در کنکور مطرح شده داشته باشید. دونستن اینکه چه کتابی رو باید بخونین، گام اول هست و خیلی ها این گام رو برمیدارن اما نکته ای که به گام دوم مربوط میشه و خیلی مهمتر هست، دونستن اینه که از چه کتابی چه مطالبی رو باید خوند و یا نخوند و اصلا چه مدت زمانی رو برای چه کتابی باید اختصاص داد. و عده خیلی کمی این رو رعایت میکنن. و پارامتر خیلی مهمی به اسم "تکرار و مرور" در کنار گام دوم چیزیه که تفاوت بین رتبه های زیر 100 رو با رتبه های قبولی بالاتر مشخص میکنه.
گاهی یادگیری برخی مفاهیم با کتابه و گاهی با منابع معتبری در وبسایت ها مثل ویکی پدیا. و بعضی مطالب نیازی به خوندن کتاب نداره (هرچند خود من خیلی از این جمله خوشم نمیاد). و گاهی کسی که اون کتاب رو خونده میتونه مطالبش رو بهتر و در مدت زمان کوتاهتری انتقال بده. تسلط به کنکور یعنی تسلط به اینکه بدونین برای چه مبحثی چقدر زمان صرف میکنین و اولویت بندی های شما بر اساس مدل های ارائه شده در سالهای قبل که تکرار شده ان باشه. و نه صرف یک نظر و صحبت.
در کنکور هنرهای ساخت که شما به دنبال رتبه تک رقمی هستین باید جدی تر و واقع بین تر برخورد کنین و احتمالات رو کنار بگذارین و بیشتر از اونچه که فکر کنین آیا اینکاری که میکنین درسته یا نه، باید انجامش بدین.
اگر به حدی برسین که سوالات 10 تا 15 سال اخیر ایستایی کنکور رو مفهومی یاد بگیرین میتونین با اعتماد به نفس به تمام سوالات ایستایی روی موضوعاتی که نام بردین ، پاسخ صحیح بدین.
حضور در کلاسهای یکی از اساتیدی که خودتون آشنا به نحوه تدریسش هستین میتونه شما رو چند گام جلوتر هم ببره، چرا که تجربیاتشون میتونه به کمک شما بیاد قبل اینکه شما تجربه کنین.
موفق باشید.